Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

ΘΑ ΟΦΕΙΛΕ ΟΧΙ ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΤΡΑΓΩΔΙΩΝ!

ΚΑΚΟ ΣΗΜΑΔΙ. ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΛΕΥΣΗΣ…ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ…ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΞΙΖΑΝ! ΛΑΘΟΣ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΙΕΡΑΡΧΙΑ: «ΑΝΑΒΟΛΗ ΛΟΓΩ ΤΕΜΠΩΝ!»  


Κακό σημάδι. Αναβολή έλευσης…της εικόνας του ”Άξιον Εστί” στην Αθήνα…Δεν την άξιζαν! Ποια είναι η Παναγιά που την στήνεις και της… την στήνεις. Ποιος είσαι εσύ που μπαίνεις στο διάβα της που της κόβεις το δρόμο… 

Τάξαν στην Παναγιά λαγούς με πετραχείλια και τώρα τα παίρνουν πίσω. Λάθος μήνυμα από Ιεραρχία: αναβολή λόγω τραγωδίας Τεμπών! 

Γιατί; η Παναγιά δεν έκλαψε Παιδί και τι Υιό η Παναγιά δεν είναι Θρηνωδούσα; και στο κάτω κάτω τουλάχιστον η Ιεραρχία θα όφειλε όχι ν΄αναβάλει αλλά να επισπεύσει τον ερχομό της θαυματουργούς ιστορικής εικόνας στο κλεινόν άστυ ακριβώς γι αυτό για να μην συμβούν άλλες εθνικές τραγωδίες αφού η Παναγιά είναι η Αγία Σκέπη η Φοβερά Προστασία η Υπέρμαχος Στρατηγός.

Απαθής παρακολουθεί ο λαός που έχει το νου του στους ψευδοπροστάτες του λόγω προεκλογικού κλίματος. Κοιτάει ποιον να βγάλει από αυτούς που ξεκίνησαν τις προεκλογικές από τις κηδείες των θυμάτων. Μια ακόμη αλλοπρόσαλλη ανορθόδοξη απόφαση από μια ανεκδιήγητη ιεραρχία…

Στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών και του πένθους που έχει καλύψει τη χώρα, αποφασίστηκε να αναβληθεί για λίγο διάστημα η μεταφορά στη Μητρόπολη Αθηνών της εικόνας του Άξιον Εστί από το Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές Αγίου Όρους αναφέρει το skai.

Η εικόνα επρόκειτο να φτάσει στην Αθήνα σήμερα Τετάρτη 15 Μαρτίου και θα γινόταν δεκτή με τιμές αρχηγού κράτους. Η επίσημη υποδοχή της ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα και με πομπή, παρουσία πλήθους ιεραρχών και κόσμου θα μεταφέρονταν στη Μητρόπολη, όπου και θα παρέμενε για λαϊκό προσκύνημα ως τις 27 Μαρτίου.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών με τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, προκάλεσαν προβληματισμό στην ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την περασμένη Τετάρτη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος ανέφερε πως η χρονική συγκυρία δεν είναι κατάλληλη για να γίνει μια τέτοια υποδοχή σε πανηγυρικό κλίμα.

Γιατί; η απόδοση τιμής στην Παναγία αποκλείεται από γεγονότα ή συμβάντα όποια και αν είναι αυτά; Aυτά είναι τα νέα εκκλησιαστικά ήθη που εισήχθησαν με κόβιντ. ότι έκτακτα περιστατικά ή έκτακτες καταστάσεις αναστέλλουν ή αναβάλουν ή και απαγορεύουν και ακυρώνουν τη λατρεία και την τιμή σε Αγίους ή και στον ίδιο τον Τριαδικό Θεό.

Η τελευταία αυτή απόφαση της Συνόδου κινείται στην ίδια γραμμή. Τότε ανέβαλαν λιτανείες λόγω κόβιντ τώρα καπάκι αναβάλουν επίσης λιτανεία λόγω πένθους .. αύριο και πάλι λόγω πένθους

Η Διπλή Θρηνωδούσα ήδη εμφανίστηκε. Η Διπλοθρηνωδούσα. Η Παρηγορήτρια είναι απαρηγόρητη…

Όπως είπε ο κ. Ιερώνυμος, λόγω έντονου προβληματισμού μεταξύ των μελών της αρμόδιας Οργανωτικής Επιτροπής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, των εκπροσώπων της Ιεράς Κοινότητος και των εμπλεκομένων Φορέων της Ελληνικής Πολιτείας περί του χρόνου ελεύσεως της Ιεράς Εικόνας, αποφασίσθηκε η αναβολή της ελεύσεως αυτής κατά την παρούσα χρονική συγκυρία, δι’ ευθετώτερον χρόνον, περί του οποίου θα υπάρξει στο μέλλον σχετική ανακοίνωση. Η πρότασή του έγινε δεκτή από τα μέλη της Δ.Ι.Σ.

Την επόμενη μέρα, συνήλθε η Ιερά Σύναξη της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους προκειμένου να συζητήσει το θέμα αυτό. Οι μετέχοντες στη Σύναξη εξέφρασαν την απογοήτευσή τους γιατί ενημερώθηκαν για την απόφαση της Δ.Ι.Σ. από τον τύπο και όχι απευθείας από την Εκκλησία της Ελλάδος, δέχτηκαν όμως την απόφαση και όπως έγινε γνωστό η μεταφορά του Άξιον Εστί θα γίνει μετά το Πάσχα... Μέχρι τότε θα έχουν κι άλλα έκτακτα να διαχειριστούν… προκαλούν την τύχη μας..

Σε κάθε περίπτωση η μη έλευση του Άξιον Εστί αποτελεί κακό οιωνό..κι άλλα δεινά έπονται…Σημείο των καιρών…

Η ίδια η ιεραρχία να εμπαίζει τα θεία…εμπαιγμός. Υποκρισία επικαλούνται τα Τέμπη όταν στο ανακοινωθέν τους για Τέμπη είπαν μόνο ότι θα διαβάσουν κόλλυβα στους 20αρηδες ούτε μια λέξη ένας υπαινιγμός έστω για τους δολοφόνους για το κρατικό έγκλημα την ώρα που ο Αλβανίας και ο Μόρφου στις δικές τους δηλώσεις ως όφειλαν μιλούν για ευθύνες του κρατικού μηχανισμού…

Δώσαν ψήφους την ώρα που οι άλλοι έδιναν ζωές. Κομματαρχείο… Σταθμαρχαίοι .. δεν έχει ανάγκη από Σταθμαρχαίους ο Θεός..

Μήπως ν΄αναβάλουμε και Χαιρετισμούς και Ακάθιστο ύμνο και Ευαγγελισμού γιατί έχουν πανηγυρικό εορταστικό χαρακτήρα; Ποια ιεραρχία βεβηλώνουμε τους όρους …..δεν έχουν ιερό και όσιο.. Αρνήθηκαν και απαγόρευσαν Ανάσταση προσκύνησαν Αντίχριστο ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. 

Τέλος τα προσχήματα με αντικλήρο που δεν κρατά προσχήματα έναντι της Θεοτόκου της Τιμιωτέρας των Χερουβείμ..όποιος από αυτούς διαφοροποείται ως προς την τελευταία θέση της Συνόδου να πάρει θέση δημόσια…



1 σχόλιο:

  1. Πάντως υπήρχαν και κάποιοι Αγιορείτες που κατήγγειλαν την έξοδο της εικόνας σε περίοδο Σαρακοστής, γεγονός που αντιτίθεται στην αγιορείτικη παράδοση. Δεν θα σχολιάσω αυτή την άποψη μόνο το ότι λογικά τώρα θα θεωρούν πως η προσευχή τους και η αντίδρασή τους ήταν ικανές να ανατρέψουν την έξοδο. Με λίγα λόγια ο καθένας το κοντό του το μακρύ του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή