Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Ο ΟΗΕ ΣΥΖΗΤΑ ΝΑ ΣΚΟΤΕΙΝΙΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ



 Γράφει ο Igor Chudov

Μια νέα έκθεση του ΟΗΕ μόλις δημοσιεύθηκε. Προτείνει και συζητά τρόπους για να δροσίσουμε τον πλανήτη μας περιορίζοντας το φως του ήλιου και σκοτεινιάζοντας τον ουρανό μας.

Περί τίνος πρόκειται; Γιατί σκοτεινιάζουν οι ουρανοί, από όλα τα πράγματα; Εξηγούμαι.

Ο ΟΗΕ ανησυχεί για την κλιματική αλλαγή. Καθώς οι προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών CO2 παραπαίουν, ο ΟΗΕ αναζητά περισσότερους τρόπους για να δροσίσει τον πλανήτη μας. 

Η έκθεση του UNEP περιγράφει λεπτομερώς ιδέες που ονομάζονται «Τροποποίηση της Ηλιακής Ακτινοβολίας», η ουσία των οποίων είναι να αντανακλούν το φως του ήλιου και να το εμποδίζουν να θερμαίνει την επιφάνεια του πλανήτη μας.

Ακολουθούν οι κύριες ιδέες που θα εξετάσει ο ΟΗΕ:

Έγχυση ανακλαστικών νανοσωματιδίων/διοξειδίου του θείου στην ατμόσφαιρα (έγχυση στρατοσφαιρικού αερολύματος)

Φωτίζοντας τα χαμηλά σύννεφα πάνω από τον ωκεανό με σπορά ωκεάνιων νεφών με σωματίδια άλατος υπομικρών

Χρησιμοποιώντας διαστημικούς καθρέφτες, δηλαδή πολλούς γιγάντιους καθρέφτες που εκτοξεύονται στο διάστημα για να αντανακλούν το φως του ήλιου.

Ο ΟΗΕ εξηγεί ότι εάν οι «παγκόσμιοι ενδιαφερόμενοι» αποφασίσουν να προχωρήσουν, οι ουρανοί θα μπορούσαν να σκοτεινιάσουν μέσα σε λίγα μόνο χρόνια:

Το SRM είναι η μόνη επιλογή που θα μπορούσε να δροσίσει τον πλανήτη μέσα σε λίγα χρόνια. Για να είναι αποτελεσματικός στον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ο ΕΥΚ θα πρέπει να διατηρηθεί για αρκετές δεκαετίες έως αιώνες, ανάλογα με τον ρυθμό μείωσης των εκπομπών και αφαίρεσης άνθρακα.

Η έκθεση υποκρίνεται αυτό που είναι αναμφισβήτητο:

Πρόκειται για μια μη δοκιμασμένη πλανητική παρέμβαση

Ενδέχεται να υπάρξουν διαφορετικές επιπτώσεις σε ορισμένες περιφέρειες

Ωστόσο, εσείς και εγώ μπορούμε να υποθέσουμε ότι δεν πρέπει να περιμένουμε μια προσεκτική, συντηρητική αναθεώρηση τέτοιων προτάσεων από τον ΟΗΕ εάν η εμπειρία του «εμβολίου Covid» είναι οδηγός.
Η έγχυση διοξειδίου του θείου στον ουρανό ήταν κακή για εμάς - Τώρα είναι και πάλι καλό

Αυτή η εικόνα μας εισάγει στην τεχνολογία sky-dimming που εξετάζεται:



Η έκθεση εξηγεί:


Οι μεγάλες ηφαιστειακές εκρήξεις, οι οποίες εισάγουν μεγάλες ποσότητες θειικών σωματιδίων στη στρατόσφαιρα, παρέχουν ένα φυσικό ανάλογο για την ανάπτυξη SRM (Σχήμα 4). 

Για παράδειγμα, η έκρηξη του όρους Pinatubo το 1991 προκάλεσε παγκόσμια μέση ετήσια ψύξη περίπου 21,0-3,0°C τα επόμενα δύο χρόνια5. 

Μια ανάπτυξη ΑΟΕ θα εγχύει αερολύματα συνεχώς στη στρατόσφαιρα. Εκτιμάται ότι οι συνεχείς ρυθμοί έγχυσης 22-8 Tg διοξειδίου του θείου (SO16) ετησίως (περίπου ισοδύναμοι με την εκτιμώμενη ποσότητα έγχυσης του όρους Pinatubo το μοναδικό έτος 2) θα μείωναν την παγκόσμια μέση θερμοκρασία κατά 1991°C. 

Μια επιχειρησιακή ανάπτυξη ΑΟΕ θα μπορούσε να κλιμακωθεί ώστε να παράγει παγκόσμια ψύξη 1-2°C, αν και με μειωμένες αποδόσεις σε υψηλότερα ποσοστά ενέσεων.

Μάλλον δεν είσαι χημικός, ούτε κι εγώ. Ωστόσο, το διοξείδιο του θείου ήταν ένα ελεύθερο υποπροϊόν καύσης άνθρακα και πετρελαίου, που εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα μέχρι τις τελευταίες δεκαετίες. 

Περιβαλλοντικοί ακτιβιστές και αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το διοξείδιο του θείου ήταν ένα ρυπογόνο αέριο που συμβάλλει στην παραγωγή όξινης βροχής και προκαλεί σημαντικά προβλήματα υγείας.

Αφού μας διαβεβαίωσαν ότι το διοξείδιο του θείου ήταν κακό για εμάς, ξοδέψαμε δισεκατομμύρια δολάρια για την εξάλειψή του από τις εκπομπές άνθρακα και καύσης πετρελαίου και την κατασκευή τεχνολογίας δέσμευσης θείου.

Τώρα, αποδεικνύεται ότι το διοξείδιο του θείου είναι καλό για εμάς και πρέπει να ξοδέψουμε ακόμη περισσότερα ανείπωτα δισεκατομμύρια για να το εγχύσουμε στην ατμόσφαιρα.

Σας ακούγεται ανόητο αυτό;

Είμαι βέβαιος, ωστόσο, ότι οι επενδυτές θα κερδίσουν αρκετά χρήματα από τις «ατμοσφαιρικές ενέσεις διοξειδίου του θείου» αμέσως μετά την πραγματοποίηση δισεκατομμυρίων για την «εξάλειψη των εκπομπών διοξειδίου του θείου» από τις μονάδες καύσης άνθρακα.

Οι εκρήξεις ηφαιστείων ήταν τα πειράματα της φύσης

Το έγγραφο του ΟΗΕ αναφέρει σωστά ότι οι ηφαιστειακές εκρήξεις μερικές φορές γεμίζουν τους ουρανούς με τέφρα ή θείο, σκοτεινιάζουν τους ουρανούς για χρόνια και οδηγούν σε μετρήσιμα παγκόσμια ψυκτικά επεισόδια. 

Το παράδειγμα που αναφέρεται στην έκθεση είναι η προαναφερθείσα έκρηξη του όρους Pinatubo το 1991, η οποία ψύχει προσωρινά τον πλανήτη μας κατά 0,5 βαθμούς C.

Ωστόσο, πολύ πιο σκοτεινές σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας συσχετίστηκαν με ηφαίστεια που προκαλούν καταστροφικές κλιματικές αλλαγές.

Για παράδειγμα, το 1600, η έκρηξη του Huaynaputina στο Περού προκάλεσε λιμούς στην Ευρώπη και λιγότερο μαζικούς θανάτους.


Στη Ρωσία, το 1601-1603 έφερε τον χειρότερο λιμό στην ιστορία της χώρας, οδηγώντας στην ανατροπή του βασιλεύοντος τσάρου. Αρχεία από την Ελβετία, τη Λετονία και την Εσθονία καταγράφουν εξαιρετικά κρύους χειμώνες το 1600-1602.

 Στη Γαλλία, η συγκομιδή κρασιού του 1601 καθυστέρησε και η παραγωγή κρασιού κατέρρευσε στη Γερμανία και το αποικιακό Περού. Στην Κίνα, οι ροδακινιές άνθισαν αργά και η λίμνη Suwa στην Ιαπωνία είχε μία από τις πρώτες ημερομηνίες κατάψυξης εδώ και 500 χρόνια.

Έτσι, τέτοια παγκόσμια έργα ψύξης μπορεί πράγματι να προκαλέσουν παγκόσμια ψύξη με τίμημα τη δηλητηρίαση της ατμόσφαιρας, προκαλώντας όξινη βροχή και οδηγώντας στην κατάρρευση της γεωργίας σε αρκετές περιοχές του κόσμου.

Αυτά δεν είναι ακόμη σχέδια που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα. Κατά κάποιον τρόπο, η έκθεση του Ο"Ε είναι διερευνητική. Κανείς δεν κατασκευάζει γιγάντιες καπνοδόχους που εγχέουν διοξείδιο του θείου ή εκτοξεύει καθρέφτες στο διάστημα, από τώρα.

Ωστόσο, οι συνήθεις ενδιαφερόμενοι, όπως ο Μπιλ Γκέιτς, προετοιμάζουν τις κατάλληλες συνθήκες για να συμβεί αυτό:


Αν αυτό σας ακούγεται τρελό, μην με κατηγορείτε!

Φανταστείτε ένα υποθετικό άτομο που ονομάζεται Τσάρλι. Ο Τσάρλι είναι ένα λογικό, στοργικό, έξυπνο, αλλά όχι καλά ενημερωμένο άτομο που δεν έχει ακούσει ποτέ για το σβήσιμο του ουρανού πριν. 

Ο Τσάρλι έχει έναν φίλο που ονομάζεται Ιγκόρ, ο οποίος διαβάζει μια μεγάλη ποικιλία ειδήσεων και χρησιμοποιεί κυρίως αξιόπιστες πηγές, όπως τα επίσημα έγγραφα του ΟΗΕ από το UNEP.

Αν ο Ιγκόρ ενημέρωνε τον Τσάρλι ότι ένας από τους πλουσιότερους άνδρες στον κόσμο είχε πείσει τα Ηνωμένα Έθνη να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να μειώσουν τον ουρανό σε ολόκληρο τον πλανήτη, να διοχετεύουν αέριο θείο που προκαλεί όξινη βροχή στην ατμόσφαιρα και ενδεχομένως να προκαλέσουν λιμούς σε ορισμένες περιοχές, ο Τσάρλι θα θεωρούσε τον αγγελιοφόρο, Ιγκόρ, έναν τρελό συνωμοσιολόγο.

Δεν είναι δυνατόν, θα έλεγε ο Τσάρλι! Βγάλε το αλουμινόχαρτο καπέλο σου Ιγκόρ, άφησέ με ήσυχο και πάρε μια ζωή, αυτή θα ήταν η πιθανή απάντηση του Τσάρλι σε τέτοια νέα. Οι ηγετικές μας αρχές, θα ισχυριζόταν ο Τσάρλι, σίγουρα δεν θα σκεφτόταν ποτέ να αναγκάσει ολόκληρο τον κόσμο να εφαρμόσει τέτοιες τρελές ιδέες!

Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι ενοχλητικές ιδέες είναι απολύτως πραγματικές! Δεν είναι καν η πρώτη φορά που εφαρμόζονται απερίσκεπτα παγκόσμια σχέδια με την υποστήριξη του ΟΗΕ.

Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι μόλις έκαναν ολόκληρο τον κόσμο να πάρει αναπόδεικτα εμβόλια Covid που δεν είδαν μακροπρόθεσμα τεστ και κατέληξαν να μην λειτουργούν.

Η ανταλλαγή ειδήσεων σχετικά με αυτά τα σχέδια είναι, επομένως, μια πρόκληση λόγω της εγγενούς παραφροσύνης του τι προτείνουν τα σχέδια. Συζήτησα τέτοιες προκλήσεις στο παρελθόν, αναφέροντας επίσης την εξασθένιση του ουρανού.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου