Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΣΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Ο ΥΠ. ΆΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΒΑΠΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.



Ο Υπ. Άμυνας της Τουρκίας βαπτίζει την εισβολή στην Κύπρο ειρηνευτική επιχείρηση λίγο πριν τη μαύρη επέτειο. Ο Γιασάρ Γκιουλέρ δήλωσε: «Η Τουρκία έφερε την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Κύπρο».

Τον «ειρηνικό» τρόπο με τον οποίο η Τουρκία επιλύει γεωπολιτικά ζητήματα με την απαραίτητη χρήση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, υπενθύμισε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, λίγες ημέρες πριν συμπληρωθούν 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο.

Ο υπουργός δήλωσε ότι η επέμβαση αυτή, γνωστή στην Τουρκία ως “Ειρηνευτική Επιχείρηση”, είχε ως στόχο την προστασία των Τουρκοκυπρίων και την εδραίωση μιας ειρηνικής συνύπαρξης στο νησί, ενώ υπογράμμισε ότι πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και υπό την ιδιότητα της Τουρκίας ως εγγυήτριας χώρας για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

«Στις 20 Ιουλίου θα γιορτάσουμε την 50ή επέτειο της ‘Ειρηνευτικής Επιχείρησης’ για την Κύπρο, μέσω της οποίας σταματήσαμε το χέρι που απλωνόταν προς τους Τουρκοκύπριους. Η αιτιολόγηση και η αναγκαιότητα αυτής της επιχείρησης, την οποία πραγματοποιήσαμε ως εγγυήτρια χώρα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, γίνονται αντιληπτές από το περιβάλλον ασφαλείας που διαμορφώθηκε και το οποίο διαρκεί μέχρι σήμερα».

Αναφορικά με το πολιτικό μέλλον της Κύπρου, ο κ. Γκιουλέρ δήλωσε ότι η Τουρκία συνεχίζει να υποστηρίζει την ιδέα μιας λύσης με δύο κράτη στο νησί, προσθέτοντας ότι η υποστήριξη προς τους Τουρκοκύπριους θα συνεχιστεί ακόμα περισσότερο.

«Η στάση μας για λύση δύο κρατών στο νησί και η στήριξη που παρέχουμε στους ομογενείς μας θα συνεχιστούν», είπε, επαναλαμβάνοντας τη γνωστή θέση της κυβέρνησης Ερντογάν για τη λύση του Κυπριακού και επισημαίνοντας το ποιος πραγματικά έχει το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση στην Κύπρο.



1 σχόλιο:

  1. Ειρηνευτική θα είναι και η επιχείρηση του Ελληνικού Στρατού στην Κωνσταντινούπολη. Θα πάμε ως νεκροθάφτες και για να λειτουργηθούμε στην Αγία του Θεού Σοφία (όχι όλοι, όσοι λάβουν προσκλήσεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή