Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ...ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ!

ΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ! Η ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ...ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ!





 Γράφει ο Nemo Jones

«Πρέπει να ψηφίσεις, να ψηφίσεις, να ψηφίσεις, να ψηφίσεις. Αυτό είναι; Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο προχωράμε».
 ~ Μισέλ Ομπάμα

"Μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε για τη σημασία της ψήφου." ~Jenna Bush

«Η ψήφος είναι η έκφραση της δέσμευσής μας προς τον εαυτό μας, ο ένας τον άλλον, αυτή τη χώρα και αυτόν τον κόσμο». 
~Sharon Salzberg

"Δεν μπορείτε να παραπονεθείτε αν δεν ψηφίσατε." 
~Barack Obama

«Το δικαίωμα ψήφου είναι το βασικό δικαίωμα χωρίς το οποίο όλα τα άλλα δεν έχουν νόημα».
 ~ Λίντον Τζόνσον Β

"Η ψήφος δεν είναι απλώς δικαίωμα, είναι ευθύνη." 
~Don Santo

«Η ψήφος είναι ένα πολιτικό μυστήριο». 
 ~Theodore Hesburgh

Ημέρα εκλογών. Εισπνεύστε βαθιά από τον ευλογημένο και σπάνιο αέρα. Η στιγμή σας έχει έρθει. Ήρθε η ώρα να λάμψετε. Σήμερα -επιτέλους- η φωνή σας μετράει. Η φωνή σας θα ακουστεί. Το όνειρό σας για έναν δίκαιο και υγιή κόσμο είναι σχεδόν χειροπιαστό.

Η επιμελής και επίπονη προσοχή που δώσατε στις ορθολογικές, ενημερωμένες και ισορροπημένες συζητήσεις της ημέρας, τα προσεκτικά επεξεργασμένα και διαφοροποιημένα επιχειρήματα που διατυπώσατε, όλα έρχονται να ισχύουν - σήμερα από όλες τις ημέρες. 

Η επιλογή σας θα έχει απήχηση, διαμορφώνοντας τον μελλοντικό μας κόσμο. Περήφανα ευθυγραμμισμένοι στη σκέψη, το συναίσθημα και τη δράση - ένας υπεύθυνος, ενημερωμένος εκπρόσωπος της ανθρωπότητας - βγαίνετε έξω, απολαμβάνοντας τη μοναδική σημασία της στιγμής.

Καθώς πλησιάζετε στο ιερό εκλογικό κέντρο, η αγγαρεία της εγκόσμιας ύπαρξης υποχωρεί, το ατελείωτο τραύμα της γκροτέσκα ανισότητας της ζωής αναβάλλεται στιγμιαία και ένας καλύτερος κόσμος σας γνέφει, καθώς ανοίγει η μαγική πύλη της πιθανότητας.

 Ο οριακός ονειρικός χώρος των άπειρων δυνατοτήτων ξεδιπλώνεται, καθώς εσείς... Περπατήστε στο παρελθόν, κουνώντας το κεφάλι σας με θαυμασμό για τα ανθρωποειδή αυτόματα που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου και μπαίνουν μέσα για να χαράξουν δίκαια έναν σταυρό σε ένα κουτί.

Δημοκρατία: μια θλιβερή παρωδία. Μια διαφανής απάτη που επινοήθηκε από τους ίδιους ελιτίστες απατεώνες που πούλησαν στην ανθρωπότητα το «θεϊκό δικαίωμα» των βασιλιάδων, αυτοκρατόρων, σουλτάνων και καισάρων να κλέβουν, να βιάζουν, να υποδουλώνουν, να λιμοκτονούν, να βασανίζουν, να υποτάσσουν, να εξαπατούν και να σφαγιάζουν: το «θεϊκό» λάθος. 

Στη σύγχρονη εποχή, τέτοια απάνθρωπα παράσιτα κρύβουν τη δίψα τους για δύναμη και αίμα πίσω από τη «βούληση του λαού», ο οποίος ευσυνείδητα πέφτει σε αυτήν, τον έναν εκλογικό κύκλο μετά τον άλλο. Είναι εξωφρενικό, σπαρακτικό και καταστρέφει τον κόσμο.

Η ψήφος δεν είναι ένα «δικαίωμα», αλλά ένα βαθύ λάθος, που δίνει την ίδια ψεύτικη και καταστροφική «νομιμότητα» στα αδίστακτα παράσιτα όπως το λεγόμενο «θεϊκό δικαίωμα» των βασιλιάδων. Η ψήφος παραβιάζει τον Φυσικό Νόμο και κάθε τι ανθρώπινο. Είναι μια πράξη κακού.

Η απόρριψη των εκλογών δεν είναι η μόνη θεραπεία για τα δεινά του κόσμου (για αυτό, δείτε εδώ), αλλά είναι μια αρχή. ένας απλός, ικανοποιητικός και εξαιρετικά εφικτός στόχος στο ταξίδι μας προς μια φωτισμένη εποχή.

Η κυβέρνηση είναι η σημερινή εκδήλωση της μεγαλύτερης αποτυχίας της ανθρωπότητας: η προσποιητή παραίτηση από την ατομική ικανότητα αντίδρασης. Ο αξιολύπητος ισχυρισμός της ιδιότητας του θύματος ως αμετάβλητης ταυτότητας. 

Η κυβέρνηση πείθει τα κυρίαρχα όντα ότι δεν κατέχουν καμία έμφυτη αυτοεξουσία ή πατρότητα της δικής τους πραγματικότητας: μια θανατηφόρα προσποίηση. Κάποιος παραμένει πάντα εντελώς «ικανός να ανταποκριθεί».

 Μια ζωή που δαπανάται στην άρνηση αυτού του γεγονότος είναι απλώς μια παταγώδης αποτυχία να ανταποκριθούμε κατάλληλα στις περιστάσεις - μια αποτυχία με καταστροφικές συνέπειες.

Η εκλογική παντομίμα είναι πράγματι το πολιτικό μυστήριο. το τελετουργικό ταπείνωσης που επισημοποιεί και καθαγιάζει την τραγική χαμένη ευκαιρία της υποταγής ενός κυρίαρχου όντος σε ψευδή εξωτερική εξουσία.

 Είναι βαριά πράγματα. Το να εγκαταλείψουμε πρόθυμα τη φυσική μας ελευθερία στους τσαρλατάνους - σε οποιονδήποτε - είναι η απόλυτη αυτο-υποτίμηση και προσβολή στη φύση - ή στον Θεό, αν προτιμάτε.

Είναι σαφέστερο από ποτέ ότι η πολιτική τάξη είναι ιδιοτελής, ματαιόδοξη, δόλια και πέρα από διεφθαρμένη. 

Αλλά το να κατηγορούμε τους ηθικά χρεοκοπημένους φλοιούς για την καταστροφική προδοσία τους είναι σαν να χάνουμε το νόημα: παίζουν τέλεια το ρόλο τους: διεφθαρμένα γρανάζια μιας διεφθαρμένης μηχανής. 

Και όλο αυτό το διάστημα, παραμένεις «ικανός να ανταποκριθείς», είτε σου αρέσει είτε όχι ή το παραδέχεσαι.

Ο σκοπός ενός συστήματος είναι αυτό που κάνει. Τι κάνει η κυβέρνηση; Εξυπηρετήστε κρυφά ενδιαφέροντα. Καταστρέψτε την ομορφιά και οτιδήποτε άλλο υποστηρίζει την ευημερία. Κανονικοποιήστε την παραβίαση του Φυσικού Νόμου σε σημείο κοινοτοπίας. 

Καταβροχθίστε ανεκτίμητο χρόνο και ενέργεια. Αποσπάστε την προσοχή και αποθαρρύνετε, ενώ τα γρανάζια του ηθικολογούν, στέκονται και ποντίφικα. Κλέψτε ατελείωτα, ψέματα, εκφοβίστε και εξαπατήστε. 

Ανταμείψτε το κακό και τιμωρήστε την ευσυνειδησία. Υποσχεθείτε δικαιοσύνη, παρέχοντας παράλληλα αδικία και φρίκη βιομηχανικής κλίμακας χωρίς τέλος. Υπηρετήστε παρανοϊκές ελιτίστικες ατζέντες διεστραμμένα ντυμένες και παρελαύνοντας ως το ευρύτερο καλό.

Η κυβέρνηση σας κοροϊδεύει αδυσώπητα. Είναι καιρός να σταματήσουμε να αγκαλιάζουμε τον ναρκισσιστή.

Η κυβέρνηση δεν προοριζόταν ποτέ να σας υπηρετήσει και δεν μπορεί. Η κυβέρνηση δεν έχει διαφθαρεί. Είναι το αποκορύφωμα της διαφθοράς. Ένα λεπτοδουλεμένο εργαλείο ελέγχου του νου, απόσπασης της προσοχής, χειραγώγησης και υποταγής. όπλο μαζικής καταστροφής· Ένα φρικτό, λυγισμένο παιχνίδι στο οποίο χάνουμε ό,τι έχει αξία.

Η κυβέρνηση είναι ένα θανατηφόρο, αλλά γελοίο, όπλο. Αν δεν υπήρχε, θα ήταν γελοίο. Κανείς δεν θα το πίστευε. Και κανείς δεν πρέπει. Είναι η σαδιστική φαντασίωση ενός τρελού δεσπότη. 

Οι άνθρωποι παρατάσσονται ενθουσιασμένοι για να επιλέξουν τον βασανιστή της επιλογής τους, στη συνέχεια κάθονται γύρω από το κουτί γυαλιών απολαμβάνοντας την αγωνία και την έκσταση του θεάματος, καθώς το μαχαίρι είναι στριμμένο δεξιά, μετά αριστερά, μετά δεξιά ξανά.

Μια ψήφος είναι ένα μήνυμα προς το σύμπαν ότι είστε ένας πρόθυμος σκλάβος. Κάποιος που καταλαβαίνει πραγματικά τι είναι η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί ποτέ. 

Γιατί να επιχειρήσουμε το αδύνατο κατόρθωμα να κάνουμε την κυβέρνηση να σας εξυπηρετήσει, όταν μπορούμε τόσο εύκολα να την εξαφανίσουμε; 

Το μόνο που χρειάζεται είναι η «σωστή αδράνεια» - η απλή ανάκτηση της προσοχής σας και της φυσικής σας εξουσίας. Αρκετά με αυτή τη φρίκη. Αρκετά με αυτό το τέρας.


Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να κυριαρχείτε ή να επιβάλλετε τη θέλησή σας στους άλλους. Δεν έχετε το δικαίωμα να επινοείτε αυθαίρετους κανόνες που δεν συμφωνούν με τον Φυσικό Νόμο και να τους επιβάλλετε σε άλλους. 

Ωστόσο, μια ψηφοφορία είναι μια (άκαρπη) προσπάθεια να διορίσετε κάποιον για να διεξάγει αυτές τις ανήθικες πράξεις για λογαριασμό σας: να κλέψει, να απειλήσει, να εξαναγκάσει και να ασκήσει βία εναντίον άλλων για να επιβάλει τη θέλησή σας - σε άμεση, κατάφωρη και απόλυτη παραβίαση του Φυσικού Νόμου.

 Η ψήφος είναι τόσο μια απόπειρα άρνησης της φυσικής αυτοκυριαρχίας όσο και μια προσπάθεια παραβίασης των φυσικών γεννημένων αυτοκυριαρχικών δικαιωμάτων των άλλων. 

Οι συνέπειες αυτών των παραβιάσεων για την κοινή μας πραγματικότητα είναι προφανείς. Κάποιος μπορεί μόνο να κάνει εικασίες για τις προσωπικές συνέπειες.

Μια άκυρη ψήφος εξακολουθεί να είναι συμμετοχή στη μετάληψη. Γιατί να προσπαθήσουμε να «στείλουμε ένα μήνυμα» σε όσους δεν ενδιαφέρονται για εμάς; 

Ένα απάνθρωπο σύστημα αξίζει μόνο περιφρόνηση και απογοήτευση, όχι δέσμευση ή έγκριση οποιουδήποτε είδους. 

Μπορεί να υπάρχουν ανθρώπινα αλλά παραπλανημένα όντα παγιδευμένα σε αυτό το σύστημα υποδούλωσης που, θα μπορούσε να υποστηριχθεί, "αξίζουν" την ψήφο σας - το σύστημα δεν το αξίζει.

«Αλλά αν δεν ψηφίσω, [εισάγετε τρομακτικό αποτέλεσμα]». Το τέρας θα συνεχίσει με τον αναπόφευκτο θάνατό του είτε το ταΐσουμε είτε όχι. Το ερώτημα που πρέπει να μας απασχολεί -και βαθιά- είναι τι τελικά την αντικαθιστά. 

Αληθινή ελευθερία ή απροκάλυπτη υποταγή; Ένα ανθρώπινο ή απάνθρωπο μέλλον; Το να δίνει κανείς τη δύναμή του σαν να ήταν άχρηστη είναι μια σαφής δήλωση της έλλειψης αξίας του και μια άμεση αιτία που οδηγεί αναπόφευκτα προς τη δεύτερη. 

Το τέρας τρέφεται από φόβο. Η αληθινή ελευθερία μπορεί να προκύψει μόνο από σωστή, βασισμένη σε αρχές, θαρραλέα δράση.

Οι ψήφοι είναι ένα ακριβές μέτρο ενός πράγματος: πόσο καλά λειτουργεί η απάτη της δημοκρατίας. Το ιδανικό αποτέλεσμα είναι μηδέν ψήφοι. 

Αυτό μπορεί να φαίνεται απίθανο αποτέλεσμα - αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για συμβιβασμό. Ο συμβιβασμός με το κακό είναι κακός. Κάθε ψήφος είναι ψήφος για ένα κακό σύστημα χωρίς δικαίωμα ύπαρξης.

Η ψήφος είναι κακή γιατί:

Είναι μια άρνηση της αμετάβλητης ικανότητας αυτοαντίδρασης επί του Κυρίαρχου.

Είναι μια έγκριση ενός συστήματος που παραβιάζει εγγενώς το Φυσικό Δίκαιο.

Είναι μια προσπάθεια να επιβάλλετε τη θέλησή σας στους άλλους, κατά παράβαση του Φυσικού Νόμου.

Μην χάσετε μια χρυσή ευκαιρία να κάνετε σωστή αδράνεια.

Το όμορφο και ανθρώπινο μέλλον μας ξεκινά από τις καρδιές, τα μυαλά και τις πράξεις (ή τις συνειδησιακές αδράνειες) των τολμηρών.

Για την αποφυγή αμφιβολιών, τα παραπάνω προσεγγίζουν πράγματι το περιορισμένο αντικείμενό τους από μια αναρχική - μια ηθικά και ορθολογικά συνεπή - προοπτική.

 Σας ενθαρρύνω θερμά να εμβαθύνετε όλο και περισσότερο στο Φυσικό Νόμο (για τον οποίο θα συνεχίσω να γράφω). Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό είναι ο μοναδικός και σίγουρος δρόμος έξω από την τρέλα, την κακία και τη θλίψη της παραπλανημένης εποχής μας και προς μια φωτισμένη.



6 σχόλια:

  1. Αν υπήρχε πιθανότητα να αλλάξει οτιδήποτε με τις εκλογές, αυτές θα είχαν ήδη απαγορευτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρχιμανδρίτης και Ιεραπόστολος στην Αφρική, π. Ελπίδιος Βαγιανάκης:

    ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ. (Δημοσιεύτηκε: 27 Οκτ 2013).

    https://www.youtube.com/watch?v=FMLHq0xSWgg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψυχή χωρίς προσευχή είναι καταδικασμένη να πεθάνει από πνευματική ασφυξία, όπως το σώμα όταν στερηθεί το οξυγόνο.

    Δυο ειδών προσευχές έχουμε: την κοινή, τη φανερή· και την ατομική, τη μυστική. Η κοινή προσευχή πρέπει να γίνεται πάντοτε σύμφωνα με την τάξη και το τυπικό που ορίζει η Εκκλησία μας. Στην κοινή προσευχή δεν έχουμε δικαίωμα ν’ αυτοσχεδιάζουμε, όπως κάνουν οι αιρετικοί. Έχει τον καθορισμένο χρόνο και το καθορισμένο από την Εκκλησία περιεχόμενο της: μεσονυκτικό, όρθρος, ώρες, λειτουργία, εσπερινός, απόδειπνο. Το ίδιο το Πανάγιο Πνεύμα, που συγκροτεί ολόκληρη την Εκκλησία, όρισε αυτές τις προσευχές, για να λατρεύεται και να δοξάζεται αδιάκοπα ο αληθινός Θεός στη γη από τους ανθρώπους, όπως δοξάζεται στον ουρανό από τους αγγέλους.

    Η ατομική προσευχή δεν είναι προκαθορισμένη. Είναι η προσωπική συνομιλία και επικοινωνία του ανθρώπου με τον ουράνιο Πατέρα του, του πλάσματος με τον πλάστη του. Αυτή η προσευχή, διδάσκει ο άγιος Ιωάννης της Κλίμακος, ως προς την ποιότητά της είναι συνουσία και ένωση ανθρώπου και Θεού· και ως προς την ενέργεια της, έχει τέτοια και τόση δύναμη, ώστε συντηρεί και διατηρεί τον κόσμο, συμφιλιώνει με τον Θεό, σβήνει πλήθος αμαρτημάτων, σώζει από τους πειρασμούς, συντρίβει τα τεχνάσματα των δαιμόνων, γεννά όλες τις αρετές, χορηγεί τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, τρέφει την ψυχή, φωτίζει τον νου, διαλύει τη λύπη και την ακηδία, σβήνει τον θυμό, καλλιεργεί την ελπίδα, καθρεπτίζει την πνευματική πρόοδο, αποκαλύπτει τα μέλλοντα.

    Πόση δύναμη μας έχει δώσει ο Θεός κι εμείς την αφήνουμε αναξιοποίητη, διότι πιστεύουμε επιδερμικά, επιφανειακά. Αυτό όμως το εκμεταλλεύονται οι εχθροί της Αλήθειας και μας νικούν στο πνευματικό μπραντεφέρ και τα αποτελέσματα αυτής της νίκης αποτυπώνονται γλαφυρότατα στην καθημερινή ειδησεογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεφτίλα να μην αφιερώνουμε 10 λεπτά να τηλεφωνήσουμε στον Πατέρα μας.

      Διαγραφή
  4. Η εταιρεία που εκδίδει και ανακοινώνει δημόσια τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα, μήπως είναι η ιδιωτική Αμερικάνικη εταιρεία Singular Logic; Μήπως αυτό μπορεί πιθανώς να σημαίνει κάτι, που δεν μπορούν να σκεφτούν πολλοί Έλληνες ψηφοφόροι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα:
    "EΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΗΝ EΠΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ"


    ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024.

    https://www.youtube.com/watch?v=QH53al48VtM

    ΑπάντησηΔιαγραφή