Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

BOMBA Η ΓΑΛΛΙΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!!

ΟΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ/ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΕΙΛΕΣ ΝΑΣΡΑΛΑ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ: «Ο ΝΑΣΡΑΛΑ ΕΧΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΔΙΚΙΟ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ»!!!

 


Οι Γαλλικές μυστικές/αμυντικές υπηρεσίες για απειλές Νασράλα για Κύπρο: «Ο Νασράλα έχει σε μεγάλο βαθμό δίκιο στις κατηγορίες του» αναφέρει η Θωμαΐς Παπαϊωάννου η ανταποκρίτρια από Γαλλία !!! 
”Καλημέρα από Γαλλία όπου άρθρο του G.Malbrunot της Le Figaro αναφέρει πηγές Γαλλικών μυστικών/αμυντικών υπηρεσιών όσον αφορά τις απειλές Νασράλα για Κύπρο: «Ο Νασράλα έχει σε μεγάλο βαθμό δίκιο στις κατηγορίες του» (σσ Η ΓΑΛΛΙΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΒΑΝΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ.

 H Γαλλία μετά την μαζική απώλεια αποικιών της στην υποσαχάρια Αφρική δεν χαλαλίζει το Λίβανο τελευταία κτήση της σε Μέση Ανατολή για Κύπρο.. Επίσης έχει μεγάλο πρόβλημα και στο εσωτερικό της, την κρατάνε κι από μέσα ….δεν θα κουνηθεί )

“Tο άνοιγμα του κυπριακού εναέριου χώρου στα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη:Για να αποφύγουν οποιοδήποτε σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, τα μαχητικά κάνουν ευρεία στροφή, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι διασχίζουν τον ελληνοκυπριακό εναέριο χώρο για να πραγματοποιήσουν τις αποστολές”

“Το Ισραήλ συνεργάστηκε με τις κυπριακές υπηρεσίες πληροφοριών πριν εγκαταστήσει τουλάχιστον μία βάση της Μοσάντ,στελεχωμένη από αρκετές δεκάδες άνδρες” “Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η Κύπρος είναι κάτι σαν hinterland για το Ισραήλ»(διπλωμάτης που στάθμευε στο παρελθόν Λευκωσία)
Το Ισραήλ κάνειΞ ασκήσεις εισβολής στο Λίβανο σε κυπριακό έδαφος γιατί μοιάζει με Λίβανο. “Ο Νασράλα γνωρίζει σε περίπτωση πολέμου θα εμπλέξει χώρες όπως Μ.Βρετανία & ακόμη & Γαλλία. Γιατί η συνεργασία μας με τον κυπριακό στρατό είναι ισχυρή”.”Αγγίζουν την Κύπρο,αγγίζουν κι εμάς”/

Το Ισραήλ συνεργάστηκε με τις κυπριακές υπηρεσίες πληροφοριών πριν εγκαθυδρήσει τουλάχιστον μία βάση της Μοσάντ, στελεχωμένη από αρκετές δεκάδες άνδρες σύμφωνα με Γάλλο πράκτορα πληροφοριών.’‘
……
Η βρετανική βάση…και το ραντάρ (sigma)..

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που είχαν οι Βρετανοί (με οποιαδήποτε κυβέρνηση κι αν είχαν) και παρά την εγκατάλειψη λόγω κόστους ορισμένων βάσεων ανά τον κόσμο, την βάση τους στην Επισκοπή τη διατήρησαν ως κόρη οφθαλμού. 

Σε αυτή την αεροπορική βάση μεταφέρουν ό,τι πιο σύγχρονο έχει να προσφέρει η RAF, από Eurofighters και Tornados έως F-35, με τρομακτική δύναμη πυρός. Είναι αλήθεια ότι από τη βρετανική βάση της Κύπρου απογειώθηκαν βρετανικά μαχητικά για να στηρίξουν την άμυνα του Ισραήλ κατά της επίθεσης που δεχόταν με εκατοντάδες drones και πυραύλους του Ιράν. 

Ή από τη βάση αυτή απογειώθηκαν τα βρετανικά Eurofighters για να πλήξουν στόχους των Χούθι στην Υεμένη. Τα μαχητικά όμως αυτά χρησιμοποίησαν βρετανικό έδαφος, όχι κυπριακό. Ισως το μόνο κυπριακό που χρησιμοποίησαν ήταν ο εναέριος χώρος.

 Και τούτο γιατί μόλις τα μαχητικά απογειωθούν από την Επισκοπή βρίσκονται αναγκαστικά στο FIR Λευκωσίας. 

Οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο μπορεί να παραμένουν κυρίαρχο βρετανικό έδαφος, πλην όμως (με τις Συμφωνίες της Ζυρίχης) δεν διαθέτουν ούτε εναέριο χώρο ούτε χωρικά ύδατα – ούτε καν ΑΟΖ.

…και το ραντάρ

Δεν είναι όμως μόνο οι βάσεις των Βρετανών στην Κύπρο, είναι και το βρετανικό ραντάρ εγκατεστημένο στην υψηλότερη κορυφή του όρους Τρόοδος, στη Χιονίστρα, που «βλέπει» και «ακούει» Ανατολική Μεσόγειο και Μόσχα και το οποίο απέκτησε ιδιαίτερη σημασία με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον πόλεμο στη Γάζα.

 Βεβαίως, σύμφωνα πάντα με τους κανόνες διεθνούς αεροπλοΐας, η Κύπρος χορηγεί άδειες διέλευσης από τον εναέριο χώρο της και σε πολεμικά αεροσκάφη όταν καταθέτουν σχέδια πτήσης. 

Η μοναδική περίπτωση που ο εναέριος χώρος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου (σε περίπτωση εμπόλεμης κατάστασης) ελέγχεται από Αμερικανούς είναι όταν βρίσκεται στην περιοχή αμερικανικό αεροπλανοφόρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου