Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ...

Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ LE PEN ΣΤΟΝ Β’ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ - «Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΥΓΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΕ»

 

«Οι Γάλλοι αξιωματούχοι δεν θα μπορούν να αγνοήσουν αυτές τις βαθιές αλλαγές στη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών»

Την Εθνική Συσπείρωση της Marine Le Pen στηρίζει για στον β’ γύρω των γαλλικών εκλογών η Ρωσία, όπως άφησε να εννοηθεί ο αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας Andrey Nastasin.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση στο «Χ», το υπουργείο αναφέρει μέρος των δηλώσεων του αξιωματούχου:

«Ο λαός της Γαλλίας επιδιώκει μια κυρίαρχη εξωτερική πολιτική που εξυπηρετεί τα εθνικά του συμφέροντα και μια ρήξη από την επιταγή της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών». 

«Οι Γάλλοι αξιωματούχοι δεν θα μπορούν να αγνοήσουν αυτές τις βαθιές αλλαγές στη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών», ανέφερε η ανάρτηση του αναπληρωτή εκπρόσωπου του υπουργείου.
Στην ανάρτηση επισυνάπτεται η φωτογραφία της Marine Le Pen.

Στον απόηχο του α’ γύρου των εκλογών στις 30/6, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov είχε σχολιάσει πως το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία επιβεβαίωσε την τάση που έχει ήδη παρατηρηθεί σε διάφορες άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Παρακολουθούμε στενά την πορεία αυτών των εκλογών και οι τάσεις που έχουν ήδη εμφανιστεί σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης της Γαλλίας, επιβεβαιώνονται.

Θα αναμένουμε τον δεύτερο γύρο παρότι οι προτιμήσεις των Γάλλων ψηφοφόρων είναι πάνω-κάτω σαφείς σε εμάς», κατέληξε ο εκπρόσωπος του προέδρου Putin.

Επισημαίνεται πως η Εθνική Συσπείρωση σε πρόσφατο μανιφέστο, πρότεινε μια στενότερη «συμμαχία» με τη Ρωσία και έξοδο από το ΝΑΤΟ (ανασκευάζοντας στη συνέχεια), ενώ την παραμονή των προεδρικών εκλογών του 2017, η Marine Le Pen πήγε στη Μόσχα και φωτογραφήθηκε με τον Vladimir Putin.

Ωστόσο, μετά τον πόλεμο της Ουκρανίας ξεκαθάρισε: «Δεν έχω δεσμό φιλίας με τον Vladimir Putin, τον οποίο γνώρισα μια φορά στη ζωή μου, δεν έχω καν οικονομικούς δεσμούς μαζί του».

Επίσης, ο εκλεκτός της Marine Le Pen για την πρωθυπουργία, Jordan Bardella, εξέφρασε πρόσφατα τη δυσαρέσκειά του για την αμφισβήτηση των γαλλικών συμφερόντων από τη Ρωσία σε «ζώνες ιστορικής επιρροής στην Αφρική», στη Μαύρη Θάλασσα ή ακόμα και στα Υπερπόντια Εδάφη, χαρακτηρίζοντας τη Μόσχα ως απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι, αν εκλεγεί στην εκλογική μάχη της Κυριακής (30/6), δεν θα στείλει στρατό στην Ουκρανία.
«Ενώ είμαι υπέρ της συνέχισης της υποστήριξης υλικοτεχνικού και αμυντικού εξοπλισμού για την Ουκρανία, η κόκκινη γραμμή παραμένει όσον αφορά την αποστολή ιδίως πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ή στρατιωτικού εξοπλισμού που θα μπορούσε να έχει τις συνέπειες μιας κλιμάκωσης, δηλαδή εξοπλισμού που θα μπορούσε να πλήξει άμεσα τις ρωσικές πόλεις, γιατί πιστεύω ότι αυτό θα δημιουργούσε πρώτα απ’ όλα τις συνθήκες για εμπλοκή της Γαλλίας στον πόλεμο και τις προϋποθέσεις για μια κλιμάκωση απέναντι σε μια δύναμη που είναι πυρηνική δύναμη», είπε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου