Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΣΚ!! 
ΒΙΝΤΕΟ




Εμφάνιση της Παναγίας για το Κουρσκ!!

Εμφάνιση της Παναγίας “Χαράς πάντων των χαρών ” της αγαπημένης εικόνας Παναγίας του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ εν μέσω πολέμου στο Κουρσκ πόλη όπου γεννήθηκε ο Άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ και ανήμερα της γιορτής της 10/8/24!

Εμφάνιση της Παναγίας “Χαρά πάντων των χαρών ” ή ”Umilenie” Τρυφερότητα” της αγαπημένης Παναγίας του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ! ( επί του πνευματικού πιεστηρίου)

Είδε νοερά και σ΄εγρήγορση μια εικόνα της Παναγίας όπου είναι μόνη και με σταυρωμένα τα χέρια στο ύψος του στήθους. Την περιέφεραν και της έκαναν λιτανεία εν πομπή .

 Μπροστά ήταν υψηλοί αξιωματούχοι επίσημα ντυμένοι που καθώς προπορεύονταν έμπαιναν στο ναό. Ακολουθούσε η εικόνα που την βάσταζαν δύο και πλήθος κόσμου σε σειρά. Αρχικά νόμιζε ότι ήταν η Παναγία με τα επτά σπαθιά. 

Αλλά τον προβλημάτιζε ότι δεν διέκρινε σπαθιά παρά είχε μόνο τα χέρια σταυρωμένα στο ύψος του στήθους..Από μια μικρο-έρευνα διαπίστωσε τα εξής καταπληκτικά:

ότι αυτή η μοναδική αποτύπωση της Παναγίας είναι η Παναγία του Αγίου Σεραφείμ του Σαρόφ του μεγαλύτερου αγίου της Ρωσίας που γεννήθηκε στο Κουρσκ!

1ον γεννήθηκε στην πόλη Κουρσκ στις 19/7/1759 και πήρε το κοσμικό όνομα Πρόχορος. Την λιτανεία αυτής την εικόνας την είδε 10/8/24 δηλ εν μέσω της Ουκρανικής εισβολής στην περιοχή του Κουρσκ που σημαίνει ότι η Παναγία του Αγ Σεραφείμ που ήταν από Κουρσκ αγωνιά για το Κουρσκ αλλά και το σκεπάζει. Κάστρο άπαρτο αφού έχει τη Φοβερά Προστασία από τον Χρυσοπλοκώτατο πύργο ως δωδεκάτειχη πόλις..

2ον Την λιτανεία αυτής την εικόνας την είδε 10/8/24 που διαπίστωσε ότι ήταν η ημέρα που γιορτάζει αυτή η Παναγία!! Γιορτάζει 28 Ιουλίου με ρώσικο εορτολόγιο που συμπίπτει εδώ με 10 Αυγούστου.

3ον η λιτάνευση της εικόνας που σχετίζεται με Κουρσκ είναι δηλωτική της κρισιμότητας των στιγμών..

Το Κουρσκ έχει Υψηλή Προστασία θα συντριβούν…


Η αγαπημένη εικόνα του Σεραφείμ του Σαρόφ είναι η εικόνα “Τρυφερότητα”, που ο μοναχός ονόμασε “Χαρά πάντων των χαρών ”. Απεικονίζει την Υπεραγία Θεοτόκο να λαμβάνει τη χαρμόσυνη είδηση ( άντε να έρθουν καλά νέα και από Κουρσκ).

 Παρά το γεγονός ότι η εικόνα ήταν καθαρά ζωγραφισμένη με δυτικό τρόπο, έχει γίνει ένα από τα σημαντικότερα ορθόδοξα προσκυνήματα. 

Ονομάζεται Παναγία Umilenie η αγαπημένη Παναγία του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, η “Χαρά πάντων των χαρών ”.

 

“Χαρά πάντων των χαρών ”

Η εικόνα της Παναγίας μπροστά στην οποία προσεύχονταν ο Άγιος Σεραφείμ και μπροστά στην οποία πέθανε γονατιστός, ονομάζεται “Umilenie” (Ουμιλένιε) όπου σημαίνει κατάνυξη, ευσπλαχνία, Τρυφερότητα ενώ ο Άγιος την είχε ονομάσει “Χαρά πάντων των χαρών ”. 

Η στάση της Θεοτόκου εκπέμπει την προσευχητική κατάνυξη, την ταπείνωση και την στοργή της κατά τον Ευαγγελισμό της από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ.

Είναι αγιογραφημένη σε πανί πάνω σε ξύλο κυπαρισσιού. Γύρω από το φωτοστέφανο της γράφει: «Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε». 

Μετα την κοίμηση του αγίου ο ηγούμενος του Σαρώφ είπε στον μοναχό που εξυπηρετούσε τον άγιο στο κελί του να δώσει την εικόνα στις αδελφές στο Ντιβέγιεβο λέγοντας: «Είναι προορισμένη να είναι εκεί μαζί τους».

Ο Σεραφείμ του Σάρωφ ίδρυσε το γυναικείο μοναστήρι Diveyevo. Σε αυτό το μοναστήρι αναπαύθηκε μετά τον θάνατό του, που τον βρήκε ενώ προσευχόταν μπροστά σε αυτή την εξαίσια εικόνα την «Τρυφερότητα». Τώρα αυτή η εικόνα και τα λείψανα του Αγίου Σεραφείμ είναι τα κύρια κειμήλια της Μονής Diveyevo..

ΥΓ πριν λίγες μέρες ”ο φίλος” μου είπε σου έχω κάτι σημαντικό για Κουρσκ τελικά η Ζωντανή Χάρη Της ήταν θέλημα της σήμερα να βγει…15.8.24





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου