Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ O ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ. Ο ΑΝΤΑΡΤΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΑΧΟΣ...

 π. ΑΝΑΝΙΑΣ: «ΌΣΟ ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ Η ΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΗΔΕΣ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ, ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ! ΈΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΑΚΡΑ ΜΑΧΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.»

8 ΒΙΝΤΕΟ



”Όσο πιο πολύ εντείνεται η δίωξη και όσο πιο αβάσταχτες γίνονται οι δυσκολίες, τόσο πιο σταθεροί και πεισματάρηδες γινόμαστε μέχρι την Ημέρα της Κρίσεως, για να ελευθερώσουμε την Παλαιστίνη».


Δήλωσε σήμερα ο Παλαιστίνιος Ορθόδοξος μοναχός πατέρας Αντώνιος Ανανίας σε μια συνέντευξη στο Al-Mayadeen. 

Ο μοναχός π.Αντώνιος Ανανίας από την Akka της Κατεχόμενης Παλαιστίνης μίλησε για τη μάχη κατά της ισραηλινής κατοχής, τονίζοντας ότι η Παλαιστίνη δεν θα σταματήσει τον αγώνα της ενάντια στη βάναυση κατοχή μέχρι να απελευθερωθεί.

Tόνισε: ”έχουμε μια μακρά μάχη μπροστά μας . Mόνο ο χρόνος θα δείξει την έκβαση αλλά εμείς εμμένουμε ακλόνητοι σαν τα βουνά όπως είπε ο Dr Georges Habash ” ακόμη κι αν μας πάρει 100 χρόνια αγώνα κατά αυτού του εχθρού (της ισραηλινής κατοχής) εμείς δεν θα σταματήσουμε” .

’Οσο περισσότερο εντείνεται η καταπίεση όσο αυξάνονται οι δυσκολίες τόσο πιο ακλόνητοι γινόμαστε ως την Ημέρα της Κρίσης μέχρι τη λευτεριά της Παλαιστίνης ”

”Είχαμε δύο επιλογές μετά τη Νάκμπα του 1948: είτε να πολιτογραφηθούμε, είτε να παραμείνουμε στα στρατόπεδα, η κατάσταση των οποίων δεν ήταν ικανοποιητική, μετατρέποντας έτσι τον πρόσφυγα σε αντάρτη..”
«Στα εφηβικά μου χρόνια πήγα στο αρχηγείο του Αμπού Χασάν Σαλαμά και εκεί συνάντησα συναδέλφους αντάρτες, μερικοί από τους οποίους μαρτύρησαν, εντάχθηκα στη μονάδα από την οποία ξεκίνησε η Νταλάλ Μαγκρίμπι για να πραγματοποιήσει τη μαρτυρική της επιχείρηση, οπότε η οικογένειά μου με έστειλε μακριά στο μοναστήρι».

«Η Καρμπάλα επαναλαμβάνεται στην Παλαιστίνη και η επανάσταση του Ιμάμ Χουσεΐν δεν έχει τελειώσει, ούτε ο Χριστιανισμός εξαφανίστηκε μετά τον Χριστό, και μας απασχολεί η αξιοπρέπεια των μουσουλμάνων».

Την ίδια στιγμή Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται τον υπουργό Εξωτερικών Katz: ”Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να εκκενωθούν προσωρινά από την Δυτική όχθη και απαιτούνται μέτρα για την αντιμετώπιση της «απειλής» στην περιοχή.”

Ουσιαστικά ολόκληρη η κατεχόμενη Δυτική Όχθη βυθίζεται στο χάος σήμερα το απόγευμα, οι πόλεις και τα χωριά Tubas, Tulkareem, Jenin, Qalqilya, Bηθλεέμ, Nablus, Jericho, Hebron βρίσκονται σε καθεστώς βίαιων μαχών με τον ισραηλινό στρατό κατοχής καθώς το Ισραήλ εξαπέλυσε επιχείρηση στη Δ Όχθη. 

Οι Παλαιστινιακές φράξιες εκεί καταγγέλουν μια «τεράστια επίθεση στις πόλεις και τα στρατόπεδα στα βόρεια της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης», πιστεύοντας ότι το Ισραήλ «επιδιώκει να μεταφέρει το βάρος της σύγκρουσης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη» με σκοπό την «προσάρτησή» της. 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιδρομές στη βόρεια κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοινώνει η Ερυθρά Ημισέληνος..

Είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση κατά Δ Όχθης από το 2002
Είναι εθνοκάθαρση είναι Κατοχή είναι Γενοκτονία… είναι έγκλημα πολέμου αι κατά της ανθρωπότητας ..
Τουλάχιστον 10.200 Παλαιστίνιοι απήχθησαν από Ισραήλ από τον Οκτώβρη



2 σχόλια:

  1. Από σας εξαρτάται να είναι ομαλός, ησύχιος ο νους, από σας εξαρτάται. Δεν εξαρτάται από τον πειρασμό, αν σας επιτεθεί ή από τη συμπεριφορά του συνασκητού σας, του συγκοινοβιάτου σας. Εσύ ο ίδιος θα γίνεις αίτιος της σωτηρίας σου, εσύ ο ίδιος θα γίνεις αίτιος της μη σωτηρίας σου, από σένα εξαρτάται. Όταν εσύ θέλεις τη σωτηρία σου και βιάζεις τον εαυτό σου, όλα κατ' ευχήν έρχονται.

    Όσιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Βασιλεία των Ουρανών βιάζεται (Αγίου Νικολάου Αχρίδος)
      (Ματθ. 11:12)

      Ο Κύριος απαιτεί από τους πιστούς Του να ασκήσουν κάθε δυνατή βία, να καταβάλουν κάθε κόπο, να εργάζονται έως ότου έχουν το φως, να προσεύχονται δίχως διακοπή, να απαιτούν, να ζητούν, να κρούουν, να νηστεύουν, να επιτελούν πολυάριθμα έργα ελεημοσύνης, όλα τούτα με σκοπό να τους ανοιχτεί η βασιλεία των ουρανών, δηλαδή η μεγάλη, φοβερή και ζωοποιός παρουσία του Θεού.

      «Αγρυπνείτε ουν εν παντί καιρώ δεόμενοι – λέει ο Κύριος – ίνα καταξιωθήτε εκφυγείν πάντα τα μέλλοντα γίνεσθαι και σταθήναι έμπροσθεν του υιού του ανθρώπου» (Λκ. 21:36).

      Αγρυπνείτε επάνω στην καρδιά σας, για να μην προσκολληθεί στη γη.

      Αγρυπνείτε επάνω στους λογισμούς σας, για να μη σας απομακρύνουν από τον Θεό.

      Αγρυπνείτε επάνω στα έργα σας, για να διπλασιάσετε το τάλαντό σας και όχι να το ελαττώσετε και απολέσετε.

      Αγρυπνείτε επάνω στις ημέρες σας, για να μη σας αιφνιδιάσει ο θάνατος και σας αρπάξει αμετανόητους, εν μέσω των αμαρτιών σας.

      Διαγραφή