Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ...

Η ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ «ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΕΝΕΡΓΑ» ΣΕ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΟΥΝ - ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ

Του Τάιλερ Ντέρντεν

Οι επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων που ερευνούν την οικογένεια Μπάιντεν έσφιξαν τη γροθιά τους στον ουρανό τη Δευτέρα, ανακοινώνοντας σε μια έκθεση 291 σελίδων ότι ο πρόεδρος ενεπλάκη σε επιλήψιμη συμπεριφορά βοηθώντας να πλουτίσει η οικογένειά του με εκατομμύρια δολάρια μέσω διαφόρων επιχειρηματικών σχεδίων για να εμπορευτεί το οικογενειακό όνομα - και στη συνέχεια εξαπάτησε τους ψηφοφόρους λέγοντας ψέματα για να το καλύψει. Μόνο τα δελτία ειδήσεων.

Οι Επιτροπές Εποπτείας, Τρόπων και Μέσων και Δικαστικών Επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι τα στοιχεία από την εννιάμηνη έρευνά τους αποδεικνύουν ότι ο Μπάιντεν καταχράστηκε το αξίωμά του και παραβίασε τους όρκους του βάσει του Συντάγματος, σύμφωνα με την έκθεση 291 σελίδων που εξέτασε το Just the News.

Προφανώς, αυτό θα ήταν απείρως πιο χρήσιμο ακόμη και πριν από λίγους μήνες, όταν υπήρχε χρόνος για την ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Βουλή να αναλάβει δράση (ιδιαίτερα πριν το Υπουργείο Δικαιοσύνης καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Μπάιντεν είναι πολύ γεροντικός για να ασκήσει δίωξη), αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.

«Πρώτα απ 'όλα, συντριπτικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν συμμετείχε σε μια συνωμοσία για να κερδίσει χρήματα από το γραφείο δημόσιας εμπιστοσύνης του για να πλουτίσει την οικογένειά του», αναφέρει η έκθεση.

«Μεταξύ άλλων πτυχών αυτής της συνωμοσίας, η οικογένεια Μπάιντεν και οι επιχειρηματικοί συνεργάτες της έλαβαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από ξένα συμφέροντα, οδηγώντας αυτά τα συμφέροντα να πιστεύουν ότι τέτοιες πληρωμές θα τους παρείχαν πρόσβαση και επιρροή στον πρόεδρο Μπάιντεν».

Συγκεκριμένα, ο Μπάιντεν και η οικογένειά του κατηγορούνται για:Πληρωμές στο εξωτερικό: Η οικογένεια Μπάιντεν φέρεται να έλαβε πάνω από 27 εκατομμύρια δολάρια από ξένες πηγές, συχνά μέσω εικονικών εταιρειών, με ορισμένα κεφάλαια να φτάνουν απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό του Τζο Μπάιντεν.

Burisma Involvement: Ο Χάντερ Μπάιντεν πληρώθηκε 1 εκατομμύριο δολάρια ετησίως από την ουκρανική εταιρεία Burisma, χρησιμοποιώντας την επιρροή του για να υποστηρίξει την εταιρεία και φέρεται να έκλεισε τις έρευνες διαφθοράς.CEFC China Energy: 

Ο Χάντερ Μπάιντεν έλαβε ένα «άτοκο» δάνειο 5 εκατομμυρίων δολαρίων από οντότητες που συνδέονται με την CEFC China Energy, με σκοπό να ωφελήσει την οικογένεια Μπάιντεν.

Αντιπροεδρική επιρροή: Ο Τζο Μπάιντεν φέρεται να χρησιμοποίησε τη θέση του ως αντιπρόεδρος για να υποστηρίξει τις ξένες επιχειρηματικές δραστηριότητες του γιου του, συναντώντας ή μιλώντας με τους επιχειρηματικούς εταίρους του γιου του από την Ουκρανία, την Κίνα, τη Ρωσία και το Καζακστάν.3,5 εκατομμύρια δολάρια από Ρώσους ολιγάρχες. 

Οι επιχειρήσεις του Χάντερ Μπάιντεν έλαβαν 3,5 εκατομμύρια δολάρια από τη Ρωσίδα ολιγάρχη Yelena Baturina λίγο πριν από μια αναφερόμενη συνάντηση μεταξύ αυτής και του Τζο Μπάιντεν.8 εκατομμύρια δολάρια σε δάνεια από δωρητές. 

Η οικογένεια Μπάιντεν φέρεται να έλαβε πάνω από 8 εκατομμύρια δολάρια σε δάνεια από Δημοκρατικούς δωρητές, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 6 εκατομμυρίων δολαρίων από τον δικηγόρο ψυχαγωγίας Κέβιν Μόρις, καλύπτοντας διάφορα προσωπικά έξοδα για τον Χάντερ Μπάιντεν.

Ευνοιοκρατία του Υπουργείου Δικαιοσύνης: Πληροφοριοδότες της IRS ισχυρίστηκαν ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε στον Χάντερ Μπάιντεν προνομιακή μεταχείριση, μπλοκάροντας τις έρευνες και αποκρύπτοντας αποδεικτικά στοιχεία για να αποφύγει τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με το Just the News:

Η επιτροπή επικαλέστηκε στοιχεία ότι ο Μπάιντεν «συμμετείχε ενεργά» σε μια συνωμοσία εμπορίας επιρροής, παρακολουθώντας δείπνα με ξένους συνεργάτες της οικογένειάς του και μιλώντας μαζί τους στο τηλέφωνο. 

Αυτές οι αλληλεπιδράσεις τεκμηριώθηκαν από αποδεικτικά στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μαρτυρίες από αρκετούς πρώην επιχειρηματικούς συνεργάτες του Χάντερ Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένων των Ντέβον Άρτσερ και Τζέισον Γαλάνη.

Οι επιτροπές ανέφεραν επίσης ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Χάντερ Μπάιντεν χρησιμοποίησε την επίσημη θέση του πατέρα του ως αντιπροέδρου για να «συγκεντρώσει ευνοϊκά αποτελέσματα σε ξένες επιχειρηματικές συναλλαγές και νομικές διαδικασίες».

Πέρα από τη συμπεριφορά του Μπάιντεν ως αντιπροέδρου, η έκθεση υποστήριξε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια της προεδρίας του παρέκκλινε από τις συνήθεις πρακτικές προκειμένου να παράσχει ευνοϊκή μεταχείριση στον Χάντερ Μπάιντεν, δημιουργώντας οδοφράγματα στην έρευνα και εμποδίζοντας τους δικηγόρους να ακολουθήσουν ορισμένες οδούς έρευνας, όπως κατέθεσαν δύο πληροφοριοδότες της IRS στην Επιτροπή Τρόπων και Μέσων της Βουλής. -Μόνο τα Νέα

Η έκθεση ισχυρίζεται επίσης ότι ο Μπάιντεν συμμετείχε σε συγκάλυψη λέγοντας ψέματα για τη συμπεριφορά του ίδιου και της οικογένειάς του.

«Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνωμότησε για να διαπράξει άσκηση επιρροής και θλίψη», έγραψαν οι επιτροπές. «Με αυτόν τον τρόπο, καταχράστηκε το αξίωμά του και, λέγοντας επανειλημμένα ψέματα για την κατάχρηση εξουσίας, εξαπάτησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για να πλουτίσει η οικογένειά του».

Όπως σημειώνει το JTN, η έκθεση είναι απίθανο να οδηγήσει σε επίσημη μομφή, καθώς ο Μπάιντεν έχει αποχωρήσει από την κούρσα του 2024 και οδεύει προς τον Ιανουάριο του 2025 ως η πιο κουτσή πάπια.



1 σχόλιο:

  1. Όσο και να προσπαθήσει, η οικογένεια Μπάιντεν δε θα καταφέρει ποτέ να ξεπεράσει σε μεγαλεία, τα διάσημα μέλη της οικογένειας Παπανδρέου με Ελληνική και Αμερικανική υπηκοότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή