Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

ΤΟ ΔΥΣΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΜΕ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ...

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΙ ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΑ ΤΡΟΜΟΥ



Μάικλ Σνάιντερ


Οι πλούσιοι τα πάνε μια χαρά αυτή τη στιγμή, αλλά δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν ότι μεγάλο μέρος της χώρας πονάει βαθιά αυτή τη στιγμή. 

Το 59% των Αμερικανών πιστεύει ότι η οικονομία των ΗΠΑ βιώνει σήμερα ύφεση και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς βιώνουν προσωπικά οικονομικό πόνο. 

Κυριολεκτικά σχεδόν όλα είναι σημαντικά πιο ακριβά το 2024, όλο και περισσότερες μεγάλες απολύσεις ανακοινώνονται κάθε μέρα που περνάει και χιλιάδες επιχειρήσεις χρεοκοπούν. Δεν έχουμε δει ένα τσουνάμι οικονομικών δεινών όπως αυτό εδώ και πολύ καιρό.

Εάν ζείτε σε μια πλούσια περιοχή σε ένα καλό μέρος της χώρας, μπορεί να αναρωτιέστε τι είναι όλη αυτή η φασαρία.

Εάν εσείς και όλοι γύρω σας εξακολουθείτε να τα πάτε καλά, η ζωή μπορεί να φαίνεται ακόμα αρκετά καλή.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν τεράστιες εκτάσεις αυτής της χώρας που είναι τόσο καταθλιπτικές που κυριολεκτικά μοιάζουν με κάτι βγαλμένο από ταινία τρόμου.

Υπάρχουν πολλές κοινότητες που μαστίζονται τόσο πολύ από τη φτώχεια, τα ναρκωτικά, την έλλειψη στέγης, τη βία και την κλοπή που φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένας πιθανός τρόπος να αλλάξουν τα πράγματα.

Ένας άνδρας που ονομάζεται Drew Binksy επισκέφθηκε πρόσφατα ένα από τα φτωχότερα μέρη της Δυτικής Βιρτζίνια και ανακάλυψε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι εκεί ζουν στη φτώχεια ...

«Οι περισσότεροι [κάτοικοι] ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και το προσδόκιμο ζωής είναι πολύ χαμηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο.

«Πολλές οικογένειες βασίζονται στην κυβερνητική βοήθεια μόνο και μόνο για να τα βγάλουν πέρα και υπάρχει περιορισμένη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη».

Σήμερα, δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τους ελέγχους που λαμβάνουν από την κυβέρνηση κάθε μήνα.

Σε περιοχές όπου οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν χάσει την ελπίδα να βρουν ποτέ μια καλύτερη ζωή, ο εθισμός στα ναρκωτικά συχνά τρέχει ανεξέλεγκτα, και αυτό ακριβώς είδε ο Binksy ...


Σημειώνει επίσης ότι «οι εθισμοί στην κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και τη φαιντανύλη είναι άγριοι» στην πολιτεία, ενώ πολλοί άνθρωποι «ζουν τόσο απομονωμένοι, που έχουν τη δική τους διάλεκτο».

Ο δημιουργός περιεχομένου ξεκινά το ταξίδι του στο Bluefield και καθώς περιπλανιέται στην κάποτε ευημερούσα πόλη παραγωγής, λέει ότι αισθάνεται σαν να έχει μπει σε «έναν ξεχασμένο κόσμο».

Και συνεχίζει: «Άδειοι δρόμοι και κλειστά καταστήματα απλώνονται μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι. Είναι σαν να σταμάτησε η ζωή».

Προς τα εκεί οδεύει ολόκληρη η χώρα.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, έγραψα για την «αποκάλυψη του λιανικού εμπορίου» που εξαπλώνεται γρήγορα σε όλη την Αμερική.

Χιλιάδες και χιλιάδες καταστήματα κλείνουν και τα περισσότερα από αυτά τα εγκαταλελειμμένα καταστήματα δεν θα γεμίσουν σύντομα.

Αλλά τουλάχιστον θα κάνουν βολικές τοποθεσίες για να συγκεντρωθούν οι τοξικομανείς.

Σύμφωνα με μια γυναίκα από την οποία πήρε συνέντευξη η Binksy, το 30% των ανθρώπων στην κοινότητά της ασχολούνται με παράνομα ναρκωτικά.

Μια γυναίκα στο κατάστημα λέει στο συνεργείο κάμερας: «Είμαστε η φτωχότερη κομητεία στις Ηνωμένες Πολιτείες ή ήμασταν.

«Περίπου το 30% της κοινότητάς μας είναι ντόπερ, ναρκομανείς... περισσότερο από 30 τοις εκατό!»

Οι ίδιες συνθήκες επαναλαμβάνονται στη μία αγροτική κοινότητα μετά την άλλη σε όλη την Αμερική.

Δυστυχώς, το βιοτικό επίπεδο στις αγροτικές μας κοινότητες θα συνεχίσει να μειώνεται επειδή το κόστος ζωής συνεχίζει να ανεβαίνει...

Το κόστος των κατεψυγμένων μη ανθρακούχων χυμών και ποτών αυξήθηκε κατά 19,2% από τον Ιούλιο του 2023 - το μεγαλύτερο από οποιοδήποτε είδος παντοπωλείου.

Τα αυγά, εν τω μεταξύ, έχουν αυξηθεί κατά 19,1% στην τιμή και τα φραγκφούρτη είναι τώρα 9,7% ακριβότερα.

Το κόστος του μπέικον, του ψητού βοείου κρέατος, των χοιρινών μπριζολών και του βουτύρου έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά τον τελευταίο χρόνο.

Όσον αφορά τα μη εδώδιμα είδη, η ασφάλιση αυτοκινήτου είναι η μεγαλύτερη άνοδος τον τελευταίο χρόνο - με αύξηση των τιμών κατά 18,6%.

Έχουμε ήδη φτάσει σε ένα στάδιο όπου ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά ούτε τα βασικά.

Όπως μοιράστηκα χθες, ήμουν απολύτως σοκαρισμένος όταν έμαθα ότι το 39% των Αμερικανών αναγκάστηκαν να παραλείψουν γεύματα, ώστε να έχουν αρκετά χρήματα για να κάνουν τις πληρωμές στέγασης τους ...


Το 39% των Αμερικανών λένε ότι έχουν παραλείψει γεύματα για να κάνουν πληρωμές στέγασης, σύμφωνα με έρευνα της Clever Real Estate.

Και μεταξύ των millennials, το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 44%. Μεταξύ των Baby Boomers, ήταν 20%.

Δεν είναι περίεργο γιατί τόσοι πολλοί ψηφοφόροι είναι τόσο βαθιά απογοητευμένοι με την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας.

Αυτή είναι η χώρα μας τώρα και οι προοπτικές για το μέλλον δεν είναι καθόλου θετικές.

Στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι πολύ ανησυχητικές αλλαγές αρχίζουν να συμβαίνουν στην αγορά εργασίας, καθώς μεγάλες εταιρείες απολύουν μεγάλο αριθμό εργαζομένων...


Ένα άλλο ντόμινο πέφτει σε ύφεση, καθώς η δημιουργία θέσεων εργασίας γίνεται αρνητική για τις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν σχεδόν τους μισούς Αμερικανούς.

Κατά το παρελθόν έτος, οι μισθοδοσίες για εταιρείες με λιγότερους από 50 υπαλλήλους υποχώρησαν κατά σχεδόν 100.000, ενώ οι τάσεις των θέσεων εργασίας ήταν σταθερές για τις μεσαίες επιχειρήσεις έως 500 υπαλλήλους.

Το μόνο φωτεινό σημείο ήταν οι μεγάλες επιχειρήσεις - οι οποίες μπορεί να αλλάξουν, δεδομένων των πρόσφατων ανακοινώσεων απολύσεων, συμπεριλαμβανομένων 2.500 στην Chrysler, 4.000 στη Cisco, 12.000 στην Dell και 15.000 στην Intel. Η Paramount και το αριστερό Axios περιέκοψαν και οι δύο το 10% έως 15% του εργατικού δυναμικού τους.

Πριν από 20 χρόνια, οι περισσότερες αμερικανικές οικογένειες ήταν σαφώς ακμάζουσες.

Σήμερα, οι περισσότερες αμερικανικές οικογένειες σαφώς αγωνίζονται.

Αυτή η αλλαγή συνέβη τόσο σταδιακά που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποίησαν καν τι συνέβαινε.

Το χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των υπολοίπων από εμάς είναι τώρα μεγαλύτερο από ποτέ, και οι μεγάλες πόλεις μας είναι γεμάτες με εκατομμύρια εξαιρετικά απελπισμένους ανθρώπους.

Αυτή η ιστορία δεν πρόκειται να τελειώσει καλά, αλλά οι περισσότεροι από εσάς το γνωρίζατε ήδη.

Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν έχουν τίποτα άλλο να χάσουν, δεν χρειάζονται πολλά για να τους ωθήσουν στα άκρα.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι οι επόμενοι μήνες αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό σημείο καμπής και δεν θα περάσει πολύς καιρός πριν αρχίσει να βράζει όλη η απογοήτευση που έχει συσσωρευτεί σε αυτή τη χώρα.






3 σχόλια:

  1. Γι' αυτό ο Ισαπόστολος Άγιος Εφραίμ της Αριζόνα εγκαθίδρυσε εγκαίρως πολυάριθμες μονές με το τυπικό του Αγίου Όρους, ώστε να βρίσκουν ανάπαυση οι κουρασμένοι και απογοητευμένοι και κατατεθλιμένοι και ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟΙ άνθρωποι.

    Από κει θα γίνει η μεγάλη επανεκκίνηση της Αμερικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί οι καημένοι δε μπορούν να πουν "ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ, ΠΛΑΝΗΘΗΚΑΜΕ", διότι δε γνώρισαν ποτέ την Αλήθεια. Ενώ εμείς οι Έλληνες που εγκαταλείψαμε τα Όσια και τα Ιερά μας επειδή κάποιοι μας έπεισαν ότι "ανήκομεν εις την Δύσιν" μπορούμε και θα επιστρέψουμε και θα φωτίσουμε κι όλους τους υπόλοιπους.

      Να γιατί η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Όχι για τα ωραία της μάτια, αλλά διότι έχει ιερό και ύψιστο καθήκον να Επανευαγγελίσει την Οικουμένη, ώστε να έλθει μετά ο Μέγας Κριτής για να μας κρίνει όλους.

      Διαγραφή
    2. «Και τώρα το Άγιο Πνεύμα θέλει να μπει στις ψυχές μας, όπως και τότε, αλλά σέβεται την ελευθερία μας, δε θέλει να την παραβιάσει.
      Περιμένει να του ανοίξουμε μόνοι μας την πόρτα και τότε θα μπει στην ψυχή μας και θα τη μεταμορφώσει».

      ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ

      Ο Παντοδύναμος Θεός χτυπά διακριτικά την πόρτα της ψυχής του αδύναμου ανθρώπου και περιμένει υπομονητικά να του ανοίξει, για να τον κάνει αληθινά ευτυχή, κι αυτός τις πιο πολλές φορές, κάνοντας κακή χρήση της ελευθερίας του, που Εκείνος του χάρισε, δεν του ανοίγει, μένοντας κλεισμένος στη δυστυχία του.

      Διαγραφή