Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΓΙ' ΑΥΤΟ.

ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ ΣΕ ΔΙΚΕΣ: 9 ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ

ΒΙΝΤΕΟ




Του Κιτ Knightly


Στον απόηχο της επίθεσης στο Σάουθπορτ και των επακόλουθων ταραχών, γράψαμε ότι η ατζέντα είχε γίνει σαφής – αφορούσε την επίθεση στην ελευθερία του λόγου.

Δεν υποψιαζόμασταν πόσο γρήγορα θα κινούνταν και πόσο ξεδιάντροπα αυταρχικοί θα γίνονταν, με αποκορύφωμα τις κυριολεκτικές δίκες επίδειξης για αναρτήσεις στο facebook:

Ενώ οι λεγόμενοι «φιλελεύθεροι» χειροκροτούν και εκστομίζουν φράσεις, δεν συνειδητοποιούν ότι έχουν υπνωτιστεί να πιστεύουν μέσω ατελείωτης επανάληψης.

«Η ανοχή της μισαλλοδοξίας οδηγεί απλώς σε περισσότερη μισαλλοδοξία στο τέλος».

«Ελευθερία του λόγου δεν σημαίνει ελευθερία από συνέπειες»

«Δεν ήταν ποτέ απόλυτο δικαίωμα»

Αν δεν ήταν προφανές από την αρχή, είναι αρκετά σαφές τώρα ότι όλη αυτή η κατάσταση ήταν ένα τέχνασμα.

Όπως αποδεικνύεται, ήταν ένα αριστοτεχνικά παιγμένο χέρι που έχει δημιουργήσει τέλεια το πρότυπο για άλλες κυβερνήσεις που μπορεί να θέλουν να καταστείλουν την ελεύθερη έκφραση στο μέλλον.

Βίαιο περιστατικό - Μια τρομοκρατική επίθεση, απειλή βόμβας, βίαιη δολοφονία ή κάποια τέτοια χτυπά τα πρωτοσέλιδα. Το περιστατικό μπορεί να είναι πραγματικό ή σκηνοθετημένο, δεν έχει καμία διαφορά.

Προωθήστε την «παραπληροφόρηση» - Δημοσιεύστε μια σκόπιμα παραποιήσιμη αφήγηση των παραπάνω μέσω ανώνυμων λογαριασμών ή μη mainstream πηγών και χρησιμοποιήστε bots και shills για να διαδώσετε αυτές τις «ψεύτικες ειδήσεις».

Υποδαυλίστε τη βία - Και πάλι χρησιμοποιώντας μαριονέτες κάλτσας και τις αγορασμένες και πληρωμένες «εναλλακτικές φωνές» σας, ενθαρρύνετε την αταξία. Χρησιμοποιήστε μυστικούς πράκτορες στο έδαφος για να κατευθύνετε και σταδιακά να πυροδοτήσετε αυτή την κατάσταση μέχρι να γίνει βίαιη.

Απομυθοποίηση της «παραπληροφόρησης» – Δημοσιεύστε την «πραγματική ιστορία» του υποκινούμενου περιστατικού, σε αντίθεση με την αρχική «παραπληροφόρηση» που σκόπιμα σπείρατε (βλ. #2).

Κατηγορήστε τα Social Media – Μέσω των ελεγχόμενων μέσων σας, μεταδώστε την ιδέα ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «ενίσχυσαν» την αρχική «παραπληροφόρηση» (που φυτέψατε) και επομένως φταίνε για τη βία.

Συλλήψεις - Αρχίστε να συλλαμβάνετε άτομα για σχόλια στο διαδίκτυο (και πάλι, αυτά μπορεί να είναι πραγματικά ή ψεύτικα, δεν έχει καμία διαφορά), αλλά βεβαιωθείτε ότι τα σχόλια είναι δυσάρεστα ή αρκετά ηλίθια που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα τα υπερασπιστούν.

Εμφάνιση δικών και καταδίκης - Καταδικάστε άτομα σε φυλάκιση για ανάρτηση αστείων και απόψεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είτε αυτό εκτελείται είτε πραγματικό, το επιθυμητό αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

Νομοθεσία – Προωθήστε νέα νομοθεσία σχετικά με τη ρητορική μίσους κ.λπ. (ή, στην περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου, προετοιμαστείτε να «επανεξετάσετε» τη νομοθεσία που ψηφίστηκε πέρυσι).

Απολαύστε το προηγούμενο σας - Κολυμπήστε στη λατρεία ανθρώπων που πρέπει να γνωρίζουν καλύτερα, απολαύστε το προηγούμενο σας και να είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε ξανά όποτε θέλετε.

Αυτό είναι το βασικό σχέδιο. Μπορείτε να το τροποποιήσετε για να προσθέσετε λεπτομέρειες που ταιριάζουν στην ατζέντα σας, για παράδειγμα, σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη φήμη της αστυνομίας, προσπαθώντας να την επαναπροσδιορίσουν ως «εκείνα τα γενναία αγόρια που αντιμετώπισαν την ακροδεξιά», αντί για «εκείνα τα εργαλεία του κράτους που μας κλείδωσαν χωρίς λόγο».

Αλλά το μεγάλο πράγμα για αυτό το πρότυπο είναι ότι μπορεί να προσαρμοστεί για οποιαδήποτε κατάσταση, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σχεδιάσετε την επίθεση και τις ταραχές ανάλογα.

Αυτή τη στιγμή το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μια νέα κυβέρνηση «Εργατικών», πρόθυμη να αποδείξει την «αριστερή» καλή πίστη της, οπότε η αναταραχή που πυροδοτήθηκε ήταν αντιμεταναστευτικές διαμαρτυρίες, επιτρέποντας την καταστολή της «ακροδεξιάς».

Την επόμενη φορά, στις ΗΠΑ, ίσως ένας αστυνομικός φέρεται να πυροβόλησε έναν μαύρο ύποπτο που φέρεται να είναι άοπλος, πυροδοτώντας ταραχές στο BLM - αλλά όχι, αποδεικνύεται ότι ο αστυνομικός ήταν επίσης μαύρος και ο ύποπτος ήταν οπλισμένος, το CCTV που «διέρρευσε» το αποδεικνύει.

Σύνθημα για συλλήψεις «ακροαριστερών» υποστηρικτών του BLM που καλούν σε επιθέσεις εναντίον της αστυνομίας ή τουιτάρουν «Όλοι οι μπάτσοι είναι μπάσταρδοι» ή οποιουδήποτε διαδίδει την «παραπληροφόρηση» ότι ο ύποπτος ήταν άοπλος.

… καταλαβαίνεις την ιδέα.

*

Όπως είναι ο τρόπος των πραγμάτων στο σύγχρονο τοπίο των μέσων ενημέρωσης, ακόμη και η αντίθεση στην καταστολή ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό, με ένα ψεύτικο δυαδικό σύστημα μεταξύ της κυβέρνησης του Starmer και του X του Elon Musk.

Ένα αυταρχικό ανδρείκελο της παγκοσμιοποίησης ή ένας ολιγάρχης στρατιωτικός εργολάβος. Πιστεύετε ότι κάποιος από αυτούς είναι με το μέρος μας;

Το Twitter/X δεν είναι προπύργιο της ελευθερίας του λόγου, και ο χαρακτηρισμός του έτσι είναι απλώς ένας τρόπος ελέγχου της διαφωνίας... αλλά θα μιλήσουμε για αυτό περισσότερο την επόμενη φορά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου