Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ» ΤΟΥ G. K. CHESTERTON

ΌΤΑΝ (ΔΕΝ ΘΑ) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ



Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης

«Ο άνθρωπος είναι εκείνος που βλέπει έναν κόσμο οργανωμένο κατά έναν συγκεκριμένο τρόπο, έναν κόσμο που μοιάζει να υπακούει σε ορισμένους κανόνες, ή έστω σε ορισμένες επαναλήψεις. 

Ο άνθρωπος είναι αυτός που βλέπει γύρω του μιαν αρχιτεκτονική του φυτικού βασιλείου, η οποία δεν αναπτύσσεται τυχαία, ούτε στα τυφλά, αλλά μοιάζει να οργανώνεται από αόρατα χέρια ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο και αυστηρό σχέδιο ή πρότυπο.

Κάθε φυτό, κάθε λουλούδι, ακόμα και η πιο ταπεινή μαργαρίτα του αγρού ή η πικραλίδα, μοιάζει να υπακούει σε έναν σκοπό, ένα λαμπρό και θαυμαστό σκοπό. 

Στο ίδιο το σχήμα των πραγμάτων φαίνεται να υπάρχει κάτι παραπάνω από την απλή ανάπτυξη, κάτι που μπορούμε να το ονομάσουμε τελικό αίτιο του λουλουδιού. Είναι πραγματικά ένα βασίλειο. 

Αυτή εδώ η εντύπωση, λανθασμένη ή όχι, πρέπει να επηρέασε βαθύτατα αυτή τη φυλή σκεπτόμενων όντων που διαφεντεύουν τον υλικό κόσμο. 

Τους επηρέασε τόσο, που στη συντριπτική πλειοψηφία τους σκέφτηκαν, σωστό ή λάθος, πως ολόκληρο το σύμπαν υπακούει όπως το δέντρο, σε ένα σχέδιο, πως έχει έναν τελικό σκοπό και πως είναι και αυτό κάτι σαν βασίλειο.

Όμως, καθώς αυτά τα σκεπτόμενα πλάσματα ακολούθησαν τις σκέψεις τους έως τις έσχατες συνέπειές τους, φάνηκε ότι η έννοια του σχεδίου έφερε μαζί της και μιαν άλλη, πιο συνταρακτική, σχεδόν τρομακτική ιδέα. Εφόσον υπάρχει σχέδιο, σκέφτηκαν, τότε πρέπει κάποιος να το συνέλαβε και να το σχεδίασε.


Κι αυτός ο παράξενος κάποιος, αυτός ο ξένος, πρέπει να είναι συνάμα και φίλος. Ένας μυστηριώδης ευεργέτης που προϋπήρχε των ανθρώπων, που έπλασε τα δάση και τους λόφους για τον άνθρωπο, και έπλασε την ανατολή όπως ένας καλός υπηρέτης ανάβει το τζάκι σαν ξημερώσει για να ζεστάνει το δωμάτιο για τον αφέντη του.

Τα παραπάνω υπέροχα λόγια, μέσα από τα οποία ξεδιπλώνεται το επιχείρημα ότι η πατρότητα του κόσμου τούτου ανήκει στον Αόρατο Φίλο του ανθρώπου, προέρχονται από τον προικισμένο απολογητή του Χριστιανισμού Γκίλμπερτ Τσέστερτον (Gilbert Keith Chesterton, 1874-1936). Τα έγραψε στο υπέροχο βιβλίο του «Ο αιώνιος άνθρωπος» (εκδ. Ιωνάς, μτφ.: Γ. Δ. Ιωαννίδης, Αθήνα 2021, σελ. 424).



Ένα πρόσθετο επιχείρημα υπέρ της πατρότητας (αλλά και της καλλιγραφίας) του Αόρατου Φίλου μας είναι ότι, όταν η Υπεραγία Θεοτόκος έλαβε την πληροφορία ότι ήγγικεν η ώρα της Κοιμήσεώς της και ανέβηκε στο όρος των Ελαιών για να προσευχηθεί, τα δένδρα έγειραν και την προσκύνησαν!1



Παναγία η Επτάσπαθη: Ένα από τα 501 θεοτοκονύμια της Παναγίας

Αν ο Τσέστερτον ζούσε στην εποχή του 21ου (απατ)αιώνα, βιώνοντας το ετήσιο ολοκαύτωμα των δασών μας δεν αποκλείεται να μπορούσε να αποδείξει με παραπλήσιους λογικούς συλλογισμούς ότι:

οι εμπρησμοί οφείλονται σε ένα ανάποδο σχέδιο των σκοτεινών εκείνων δυνάμεων που πολεμούν λυσσαλέα τον Αόρατο Φίλο μας, κατασκευάζοντας λεγεώνες δαιμόνων καθοδηγούμενες από τον Αόρατο Εχθρό, δηλ. τον βασιλέα του ανάποδου κόσμου, κονοτλογίς: τον διάβολο!

Το σχέδιο της καμένης γης και η αντικατάσταση των πράσινων δασών με τις αηδιαστικές πλαστικούρες της δήθεν «πράσινης (στην πραγματικότητα: κατάμαυρης) ανάπτυξης» μπορεί βάσιμα να υποστηριχθεί ότι:

αποσκοπεί στο να εξαφανισθούν τα στοιχεία που αποδεικνύουν ποιος έχει την πατρότητα αυτού του κόσμου, ποιος εδημιούργησε αυτήν την θεσπέσια και τέλεια Φύση!

Όταν, λοιπόν, και ο τελευταίος πράσινος πνεύμονας θα έχει αντικατασταθεί από ανεμογεννήτριες και το χώμα από το οποίο δημιουργήθηκαν οι πρωτόπλαστοι θα έχει καλυφθεί από αιολικά πάρκα και φωτοβολταϊκά, τότε ο σύγχρονος μαζάνθρωπος θα εξωθηθεί να σβήσει για πάντα τον Αόρατο Φίλο από το μυαλό του και την μνήμη, η οποία του παρεδόθη μέσω του DNA των Πρωτοπλάστων!

Σημειωτέον ότι ο Τσέστερτον συνέθεσε το 1925 τον «Αιώνιο Άνθρωπο» (The Everlasting Man), για να αποδομήσει τις εωσφορικές σαχλαμάρες που είχε ξεβράσει πέντε χρόνια νωρίτερα ο αρχινεοταξίτης και άθεος Χέρμπερτ Τζωρτζ Γουέλς στο δικό του βιβλίο «Το περίγραμμα της Ιστορίας» (The Outline of History, 1920).



Για όσους δεν γνωρίζουν τον φρικτό ρόλο που έχει παίξει ο Γουελς σε βάρος της ανθρωπότητας, ίσως τους φανούν χρήσιμες οι εξής πληροφορίες:

Ο κύριος αυτός είχε παρακολουθήσει τις διαλέξεις ενός κορυφαίου καθηγητή βιολογίας του 19ου αιώνος, του επονομαζόμενου «μπουλντόγκ του Δαρβίνου» Τόμας Χένρι Χάξλεϋ, παππού του συνήθους υπόπτου Άλντους Χάξλεϋ, δηλ. του συγγραφέως του δυστοπικού μυθιστορήματος «Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος». Αδελφός του Άλντους Χάξλεϋ ήταν ο ευγονιστής Τζούλιαν Χάξλεϋ, ο οποίος μίλησε πρώτος απ’ όλους το 1957 για «Διανθρωπισμό» σε ένα ομότιτλο άρθρο του (“Transhumanism”, Journal of Humanistic Psychology, σελ. 73 επ.), στο οποίο πραγματευόταν το ζήτημα ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της εξέλιξης του ανθρώπου.

Ο Χάξλεϋ και ο Όργουελ, δύο από τους πιο προβεβλημένους αντι-Ευαγγελιστές του Άρχοντα του Σκότους, ήσαν οι προστατευόμενοι του πολυγραφότατου Χ. Τζ. Γουέλς, ο οποίος αρχικά το 1928, στο βιβλίο του «Η ανοιχτή συνωμοσία» («The Open Conspiracy»), μιλούσε για μια επιστημονική ελίτ που θα είχε ως αποστολή την εξάλειψη της φτώχειας και των πολέμων, και ακολούθως το 1940, στο βιβλίο του «Η Νέα Τάξη Πραγμάτων» («The New World Order») περιέγραψε το σχέδιο για την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας κυβέρνησης, παραδεχόμενος ότι η ευόδωσή του θα απαιτήσει πολύ χρόνο, διότι θα πρέπει να υλοποιηθεί σταδιακά.

Όπως, λοιπόν, είχε σχέδιο ο Δημιουργός και Αόρατος Φίλος μας, έτσι είχε σχέδιο και ο Αόρατος Εχθρός και μαστροχαλαστής της Φύσης και της ανθρωπότητας, ο οποίος μιμείται από την ανάποδη τα έργα του πρώτου.

Σε όποιον δεν αρκεί το επιχείρημα του ολοκαυτώματος των δασών, για να πεισθεί ότι οι Νεοταξίτες υπηρετούν τον Αόρατο Εχθρό (δηλ. τον Σατανά), καλείται να συνεκτιμήσει ένα δεύτερο, ανατριχιαστικό επιχείρημα που μπορεί να διατυπωθεί με βάση ένα άλλο σημείο από το προπαρατεθέν απόσπασμα του «Αιωνίου Ανθρώπου».

Ας ξαναθυμηθούμε την υπέροχη φράση του Τσέστερτον:


«[Ο μυστηριώδης ευεργέτης μας] έπλασε την ανατολή όπως ένας καλός υπηρέτης ανάβει το τζάκι σαν ξημερώσει για να ζεστάνει το δωμάτιο για τον αφέντη του».

Gilbert Keith Chesterton, 1874-1936

Επομένως, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι, οι, πάντοτε ανάποδα σκεπτόμενοι και ενεργούντες, σατανοκίνητοι ινστρούχτορες της Νέας Τάξης Πραγμάτων (και, ταυτοχρόνως, πανάθλιοι διαχειριστές του πλανήτη) θέλουν να κρύψουν τον Ήλιο μέσω της γεωμηχανικής2, προκειμένου να αναχαιτίσουν την προπαγανδιζόμενη ως ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή!

Αυτός που χρηματοδοτεί το έργο για να κρύψει τον ήλιο δεν είναι άλλος από εκείνον που χρηματοδότησε και την παρασκευή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού (και όχι μόνο): Είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος υπο-Σατανάς Μπιλ Γκέιτς, ο δήθεν μέγας φιλάνθρωπος!3

Κακά τα ψέματα: Ο πόλεμος που διεξάγεται κατά την τρίτη δεκαετία του 21ου (απατ)αιώνα από τον Αόρατο Εχθρό εναντίον του Αόρατου Φίλου μας, αυτή η μισάνθρωπη θεομαχία, φαίνεται πως έχει εισέλθει σε μια πολύ επικίνδυνη φάση.

Γι’ αυτό απαιτείται διαρκής εγρήγορση από όλους τους λαούς. Ίσως να μην είναι πολύ μακριά η στιγμή που θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του ο καταδικασμένος να κατατροπωθεί Αντί-χριστος, που, όπως μαρτυρεί και το όνομά του, τα συλλαμβάνει και τα εκτελεί όλα με ανάποδο τρόπο, αφού είναι το ανταγωνιστικό-πιθηκίζον κακέκτυπο του Χριστού.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου