Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...

50 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΧΑΟΣ, ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΚΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ 


Από τον Μιχαήλ

Ετοιμάζεσαι; Αυτή τη στιγμή, εκατομμύρια Αμερικανοί αποθηκεύουν τρόφιμα και προμήθειες εν αναμονή του τι πιστεύουν ότι θα έρθει. 

Οι άνθρωποι βρίσκονται σε αιχμή λόγω των εκλογών που πλησιάζουν, του ταχέως κλιμακούμενου πολέμου στη Μέση Ανατολή, των ανησυχητικών φυσικών καταστροφών που έχουμε δει σε όλο τον κόσμο και της πιθανότητας για μια άλλη μεγάλη παγκόσμια πανδημία. 

Σε όλα μου τα χρόνια, δεν έχω δει ποτέ περισσότερη ανησυχία για τους επόμενους 12 μήνες όπως βλέπω αυτή τη στιγμή. Υπάρχει μια αυξανόμενη συναίνεση ότι μείζονα γεγονότα που αλλάζουν την ιστορία πρόκειται να συμβούν, και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να είναι καλά προετοιμασμένοι.

 Στην πραγματικότητα, το Newsweek ανέφερε ότι η «προετοιμασία της Κρίσης» έχει γίνει μια βιομηχανία 2,46 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η πάλαι ποτέ περιθωριακή πράξη της προετοιμασίας της ημέρας της μοίρας εξελίσσεται σε μια ακμάζουσα βιομηχανία 2,46 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αξιοποιώντας έναν κοινωνικό παλμό αυτοδυναμίας μέσα σε έναν κόσμο αβεβαιοτήτων.

Είτε οδηγείται από τους μετασεισμούς ενός περιβάλλοντος μετά τον COVID-19, διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας, φυσικές καταστροφές ή γεωπολιτικές εντάσεις, η αφήγηση της ετοιμότητας για καταστροφές μετατοπίζεται από τα περίχωρα της κοινωνίας στα κύρια νοικοκυριά.

Όταν μεγάλωνα, ποτέ δεν άκουσα τις λέξεις "prepper" ή "prepping".

Τώρα όμως μια πολύ μεγάλη μερίδα του πληθυσμού προετοιμάζεται ενεργά για την κατάρρευση της κοινωνίας.

Σύμφωνα με αριθμούς που προέρχονται από τη FEMA , περίπου 20 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν προετοιμαστεί αρκετά καλά ώστε να μπορούν να είναι μόνοι τους για τουλάχιστον ένα μήνα…


Σύμφωνα με μια ανάλυση των δεδομένων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης, περίπου 20 εκατομμύρια Αμερικανοί μπορούν να αντέξουν έναν ολόκληρο μήνα αυτοδυναμίας. Μέσα σε αυτόν τον αριθμό, υπάρχουν και εκείνοι που αναγνωρίζονται ως μέρος των κοινοτήτων "preppers" στο διαδίκτυο, οι οποίες περιλαμβάνουν λάτρεις που εφοδιάζουν με προμήθειες αξίας ετών ή κατασκευάζουν αποθήκες.

Φυσικά, το να είσαι προετοιμασμένος να επιβιώσεις για ένα μήνα δεν θα είναι αρκετά καλό για να επιβιώσεις αυτό που τελικά έρχεται .

Αλλά τουλάχιστον είναι κάτι.

Αυτές τις μέρες, ακόμη και η Costco κάνει μάρκετινγκ σε παρασκευαστές


Ανάμεσα στα ήδη εφοδιασμένα ράφια του Costo με μεγάλα βάζα με φυστικοβούτυρο και μακαρόνια και τυριά 12 συσκευασιών, υπάρχει μια νέα προσθήκη που φωτίζει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Το Readywise 150 Serving Emergency Food Bucket. Για 100 $, ο κουβάς περιλαμβάνει 80 δείπνα, 30 πρωινά και 40 ενεργειακά ποτά με διάρκεια ζωής -προετοιμαστείτε για αυτό-25 μεγάλα χρόνια.

«Σε έναν κόσμο όπου το απρόβλεπτο έχει γίνει σταθερά», λέει η περιγραφή, «η ποικιλία μας αναλαμβάνει ζωτικό ρόλο στην ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης. Φανταστείτε την ξαφνική έναρξη των έντονων καιρικών φαινομένων, τις προκλήσεις των απροσδόκητων μεταβάσεων εργασίας ή την ανησυχητική σκέψη της έλλειψης τροφίμων».

Εκτός από την πώληση κουβάδων με τρόφιμα έκτακτης ανάγκης, η Costco έχει γίνει επίσης «ένας τεράστιος πωλητής ράβδων και νομισμάτων χρυσού και ασημιού»


Η λέσχη χονδρικής είναι επίσης ένας τεράστιος πωλητής ράβδων και νομισμάτων χρυσού και ασημιού, τα οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλή μεταξύ εκείνων που ανησυχούν για μια κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. (Ένα ασημένιο νόμισμα μιας ουγγιάς αξίζει αυτήν τη στιγμή περίπου 30 $.)

Περιττό να πούμε ότι δεν είναι μόνο η Costco που έχει αγκαλιάσει αυτήν την τάση.

Αυτές τις μέρες, πολλά τοπικά σούπερ μάρκετ μεταφέρουν τρόφιμα έκτακτης ανάγκης απευθείας στα ράφια των καταστημάτων τους.

Και νομίζω ότι αυτό είναι σπουδαίο πράγμα.

Αλλά για αυτό που θα περάσουμε τελικά, θα χρειαστείτε πολλά περισσότερα από απλώς φαγητό.

Εάν θέλετε πραγματικά να είστε καλά προετοιμασμένοι, θα πρέπει να εξετάσετε όλα όσα θα χρειαστείτε εάν δεν υπάρχει ρεύμα και δεν μπορείτε πλέον να προμηθευτείτε τίποτα από τα καταστήματα, επειδή οι αλυσίδες εφοδιασμού έχουν καταρρεύσει πλήρως.

Έχω μοιραστεί μια λίστα με 50 βασικά πράγματα που πιστεύω ότι όλοι πρέπει να αποθηκεύουν σε μερικά από τα βιβλία μου και σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ αυτήν τη λίστα με όλους εσάς…

#1 Μια συμβατική γεννήτρια και μια ηλιακή γεννήτρια

#2 Ένα φίλτρο νερού Berkey

#3 Ένα σύστημα συλλογής βρόχινου νερού εάν δεν έχετε φυσική παροχή νερού κοντά στο σπίτι σας

#4 Ένα μεγάλο ιατρικό κιτ έκτακτης ανάγκης

#5 Ρύζι

#6 Ζυμαρικά

#7 Σούπα σε κονσέρβα


#8 Κονσερβοποιημένα λαχανικά

#9 Κονσερβοποιημένα φρούτα

#10 Κονσερβοποιημένο κοτόπουλο

#11 Βαζάκια με φυστικοβούτυρο

#12 Αλάτι

#13 Ζάχαρη

#14 Γάλα σε σκόνη

#15 Σακουλάκια Αλεύρι

#16 Μαγιά

Νο 17 Πολύ έξτρα καφέ (αν πίνετε)

#18 Δοχεία για μακροχρόνια αποθήκευση τροφίμων

#19 Πολλές έξτρα βιταμίνες

#20 Αναπτήρες ή Σπίρτα

#21 Κεριά

#22 Φακοί ή φανάρια

#23 Άφθονο ξύλο για κάψιμο

#24 Extra κουβέρτες

#25 Επιπλέον υπνόσακοι

#26 Πυρομαχικά

#27 Επιπλέον ανεμιστήρες αν ζείτε σε ζεστό κλίμα

#28 Απολυμαντικό χεριών

#29 Χαρτί υγείας

#30 Έξτρα σαπούνι και σαμπουάν

#31 Έξτρα οδοντόκρεμα

#32 Έξτρα ξυράφια

#33 Μπουκάλια χλωρίνης

#34 Ραδιόφωνο με μπαταρίες

#35 Επιπλέον μπαταρίες

#36 Ηλιακοί Φορτιστές

#37 Σακούλες σκουπιδιών

#38 μουσαμάδες

#39 Μαχαίρι τσέπης

#40 Ένα σφυρί

#41 Ένα τσεκούρι

#42 Ένα φτυάρι

#43 Γάντια εργασίας

#44 Πολλές ζεστές κάλτσες

#45 Σπόροι για έναν κήπο

#46 Βαζάκια κονσερβοποιίας

#47 Επιπλέον προμήθειες για τα κατοικίδια σας (αν έχετε)

#48 Μια σημαντική παροχή μετρητών έκτακτης ανάγκης

#49 Βίβλο για κάθε μέλος της οικογένειάς σας

#50 Ένα «σακίδιο επιβίωσης» για κάθε μέλος της οικογένειάς σας

Υπάρχουν μερικά σημαντικά σημεία που θέλω να κάνω σχετικά με αυτήν τη λίστα.

Πρώτα απ 'όλα, αυτή δεν είναι μια ολοκληρωμένη λίστα. Είναι απλώς μια αφετηρία.

Δεύτερον, η προετοιμασία θα είναι διαφορετική για τον καθένα. Οι μοναδικές σας συνθήκες θα υπαγορεύσουν πώς φαίνεται για εσάς η «προετοιμασία».

Τρίτον, δεν θα χρειαστείτε ακόμη τα τρόφιμα και τις προμήθειες έκτακτης ανάγκης.

Δεν θα τα χρειαστείτε αύριο.

Δεν θα τα χρειαστείτε την επόμενη εβδομάδα.

Δεν θα τα χρειαστείτε τον επόμενο μήνα.

Αλλά σίγουρα έρχεται η μέρα που θα τα χρειαστείτε.

Αν περιμένετε μέχρι τότε για να προετοιμαστείτε, δεν θα έχετε τύχη.

Το να προετοιμαστείτε επαρκώς για αυτό που πλησιάζει απαιτεί τεράστιο χρόνο, προσπάθεια και ενέργεια.

Αλλά θα αξίζει τον κόπο.

Περνάμε σε περιόδους τεράστιου κοινωνικού χάους. Αυτές οι εκλογές πρόκειται να διαλύσουν τη χώρα μας, τεράστιοι αριθμοί ανθρώπων θα πεθάνουν κατά τη διάρκεια των πολέμων και των λιμών που μας περιμένουν, είναι απλώς θέμα χρόνου να χτυπήσει η επόμενη παγκόσμια πανδημία και αν ζήσετε αρκετά θα φύγετε για να γίνετε μάρτυρες κατακλυσμικών φυσικών καταστροφών που ξεπερνούν οτιδήποτε έχει ονειρευτεί ποτέ το Χόλιγουντ.

Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε ακόμη στα πολύ πρώτα στάδια αυτής της «τέλειας καταιγίδας», αλλά αναμένω πλήρως τα παγκόσμια γεγονότα να αρχίσουν να κινούνται πολύ, πολύ γρήγορα τους επόμενους μήνες.








6 σχόλια:

  1. Ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία ο καθένας μας να δει τα πράγματα κρυστάλλινα, αντιπαραβάλλοντας τη ζωή του με τις περικοπές του Ευαγγελίου.

    Στην περίπτωση της Μάρθας και της Μαρίας π.χ. (εκ του κατά Λουκάν Κεφ. ι 38-42) κάθε Κυριακή που μας επισκέπτεται η Χάρις του Κυρίου με τα Ουράνια Μηνύματα που μας δωρίζει μέσω της Γερόντισσας της Στερεάς, μοιάζουμε με τη Μαρία, που καθόταν στα πόδια του Ιησού και "εξελέξατο την αγαθήν μερίδαν". Τις υπόλοιπες ημέρες όμως, μοιάζουμε με τη Μάρθα, «ήτις περιεσπάτο περί πολλήν διακονίαν» και μάλιστα όχι για να περιποιηθούμε τον Υψηλό Προσκεκλημένο, αλλά για να γνωμοδοτήσουμε περί του τρόπου με τον οποίο πρέπει να διαχειριστεί την Κτίση Του και να μας προστατέψει από τα επικείμενα δεινά.

    Κι εδώ σταματώ. Ας συμβουλευτεί ο καθένας τη συνείδησή του…!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλές φορές έρχεται ο Χριστός σου χτυπάει, τον βάζεις να καθίσει στο σαλόνι της ψυχής σου και εσύ απορροφημένος με τις ασχολίες σου ξεχνάς τον μεγάλο επισκέπτη. Εκείνος περιμένει να εμφανιστείς, περιμένει και όταν πλέον αργήσεις πολύ σηκώνεται και φεύγει. Άλλη φορά πάλι είσαι τόσο απασχολημένος που του απαντάς από το παράθυρο. Δεν έχεις καιρό ούτε ν’ ανοίξεις.

      ΟΣΙΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

      Διαγραφή
  2. Η Θεόπνευστη Αγία Γραφή (δηλαδή η Παλαιά Διαθήκη και η Καινή Διαθήκη), μιλά σαφέστατα για τις πολλές και σκληρές ΘΛΙΨΕΙΣ που θα υποστεί ο λαός που θα αποστατήσει χωρίς μετάνοια από τον αληθινό και ζωντανό Θεό.
    Ποιος θα τα πει αυτά στους καλοπροαίρετους αλλά βαθιά ακατήχητους ανθρώπους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην ερώτηση τί είναι ζωή; Ένας γέρων απήντησε:

      «Γλώσσα που να λέγη την αλήθεια και μόνο, σώμα αγνό, καρδιά καθαρή και οι λογισμοί να μην περιδιαβαίνουν τον κόσμο. Υμνωδία κατανυκτική, ζωή ήσυχη και τίποτε άλλο να μη φιλοξενή η σκέψη παρά την αναμονή του Κυρίου».

      Διαγραφή
  3. Η Οσία Γερόντισσα Γαλακτία της Κρήτης, είχε πει προφητικά:

    «Όχι παιδί μου στο καλό, στο κακό θα πάνε (οι καταστάσεις) και θα δεις που ούτε νερό θα έχουμε να πιούμε!».

    Περισσότερα σχετικά, βλέπε αμέσως παρακάτω:

    https://e-mesara.gr/gerontissa-galaktia-tha-deis-poy-oyte-nero-tha-echoyme-na-pioyme

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης αποκαλύπτει κάποιες καταστάσεις για το μέλλον:

    https://simeiakairwn.wordpress.com/2024/05/10/%CE%B3%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B2%CE%BB%CE%AD%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-2

    ΑπάντησηΔιαγραφή