Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΧΟΥΝ Χ...ΜΕΝΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ!

ΑΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΟ


Στιγμιότυπο από την πρώτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης, Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023.

Εξοργιστική αφωνία-απραξία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την τουρκική παρουσία στην Κάσο! Για δεύτερη φορά οι Τούρκοι έστειλαν φρεγάτα τους να επιτηρεί ιταλικό πλοίο πόντισης καλωδιών και η κυβέρνηση Μητσοτάκη σφυρίζει αδιάφορα. 

Η στάση της προκαλεί όλο και περισσότερα ερωτηματικά και οι υποψίες ότι ο κ. Μητσοτάκης κάτι έχει συμφωνήσει με τον Ερντογάν, γίνονται πεποίθηση.

Είναι αδιανόητη η ανοχή που επιδεικνύει η κυβέρνηση Μητσοτάκη έναντι των Τούρκων.

Δήλωση Δούρου

Για «νέα τουρκική επίδειξη επιθετικότητας Κάσος νο 2», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ρένα Δούρου και ρωτά εάν εντάσσεται «στο πλαίσιο άραγε της “καλής συμφωνίας” Μητσοτάκη – Ερντογάν, όπως αποκάλυψε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Γ. Γκιουλέρ;».

Στην ανακοίνωση της εξηγεί: «Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ΜΜΕ, η τουρκική φρεγάτα F 493 TCG Gelibolu έκανε την εμφάνισή της στην περιοχή της Κάσου όπου εκτελεί εργασίςς, σύμφωνα με ελληνική ΝΑVTEX, το ιταλικό σκάφος IEVOLI RELUME. Η τουρκική προκλητική παρουσία δεν έχει προκαλέσει, μέχρι τώρα, καμία αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης…».

Ακολούθως ρωτά η κυρία Δούρου:

«Θεωρεί άραγε το ΥΠΕΞ “υπόθεση ρουτίνας” τη νέα επίδειξη τουρκικής επιθετικότητας και αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο;

Αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ότι με την επιλογή της αφωνίας- απραξίας, με τη μη καταγγελία της επιθετικής και παράνομης στάσης της Τουρκίας, με τη μη διεθνοποίηση της κατάστασης αυτής για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για τις κατάφωρες παραβιάσεις του Δικαίου της Θάλασσας και του ευρωπαϊκού δικαίου, υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας;

Άραγε αυτή η παθητική στάση της κυβέρνησης αποτελεί την εθνική στρατηγική έναντι των τουρκικών προκλήσεων – το “τίμημα” για τα “ήρεμα νερά του Αιγαίου” προς όφελος της Τουρκίας, σε βάρος της Διακήρυξης της Αθήνας;».


1 σχόλιο:

  1. Ένα κομποσχοίνι που κάνεις για τον αδελφό σου, για το συγγενή σου (σ.σ.: για την οικογένειά σου, για την πατρίδα σου, για τον κόσμο)*, δεν πάει χαμένο. Ο Θεός θα τον βοηθήσει, όταν βρεθεί σε δύσκολη θέση. Το κομποσχοίνι, όχι βοηθάει, αλλά και ψυχή από την κόλαση μπορεί να βγάλει! Τόση δύναμη έχει η προσευχή.

    Όσιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης

    * Το πιασες το υπονοούμενο: Άσε τους νεκρούς να εκπονούν τα σχέδιά τους. Στείλε συ μηνύματα καπνού στο Δημιουργό και Σωτήρα και πάψε να ανησυχείς και να σφίγγεται το στομάχι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή