Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ...

ΠΕΦΤΕΙ ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Αυξημένη κινητικότητα, φανερή αλλά και αφανής, παρουσιάζεται τα τελευταία 24ωρα στα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και αφορά την διαδοχή του Σαμαρά στο κόμμα, μια συζήτηση που ούτως ή άλλως ξεκίνησε την επομένη των ευρωεκλογών όταν η ΝΔ ηττήθηκε με σχεδόν 4 μονάδες διαφορά.


ΟΙ ΨΕΥΤΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΔΙΩΚΟΥΝ ΚΑΙ ΣΦΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΩΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ!

Ο Διωγμός των Χριστιανών στην Μέση Ανατολή και το αιματηρό ντόμινο στην περιοχήΤου Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*

Η πρώτη δεκαετία του νέου αιώνα, με ορόσημο το φθινόπωρο του 2001, σφραγίστηκε από την πανηγυρική «επιστροφή του Θεού» στην ιστορία όσο ποτέ άλλοτε τα νεώτερα χρόνια. Χαρακτηριστικά επεισόδια αυτής της πρώτης φάσης της «σύγκρουσης των πολιτισμών» που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια ήταν ο πλανητάρχης Μπους και οι χριστιανοσιωνιστές «γκουρού» του, ο «ιερός πόλεμος» των Ταλιμπάν που σόκαραν την ανθρωπότητα, μήνες νωρίτερα από τους Δίδυμους Πύργους, με την ανατίναξη των αγαλμάτων του Βούδα και, τέλος, οι εισβολές των δυτικών νέο-σταυροφόρων στον μουσουλμανικό κόσμο με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Η βασική στρατηγική των νεοταξικών ελίτ ήταν στην πραγματικότητα διαρκής πόλεμος για διαρκές εμπόριο: πρώτα καταστρέψτε τους, μετά κατακτήστε τους, τέλος ανοικοδομήστε τους!

Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ Ή ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ....


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Ή ΕΞΕΛΙΞΗ; ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

(ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ π. ΕΙΡΗΝΑΙΟ ΔΕΛΗΔΗΜΟ)Μια συμβολή στο τεράστιο ερμηνευτικό πρόβλημα της Γένεσης μέσα από τη βιβλική κειμενική παράδοση και τη χαρισματική οπτική των ηγιασμένων γερόντων Πορφυρίου, Παϊσίου και Ιωσήφ

του Φιλολόγου - Θεολόγου Κωνσταντίνου Νούση, 

Τα βιβλικά κείμενα είναι θεόπνευστα (Β’ Τιμ. γ’ 16) και για τον λόγο αυτόν τα ενέταξε στον Κανόνα της θεολογίας, της λατρείας και της ζωής της η Εκκλησία του Χριστού. Την ίδια ώρα, όμως, είναι πρωτίστως και κατεξοχήν θεολογικά συγγράμματα και όχι επιστημονικές πραγματείες. Πάνω στο σημείο τούτο έχουν δημιουργηθεί τα μύρια όσα προβλήματα και οι παρεξηγήσεις με την επιστήμη πάνω στο επίπεδο μιας άγονης και σκληρότατης αντιπαράθεσης, στην οποία απαντώνται αφενός η ανώριμη και απαράδεκτη αντιεπιστημονική στάση και απαξίωση των αγνωστικιζόντων και αθρήσκων και αφετέρου η άκυρη και άκοσμη απολογητική πολεμική διάθεση των θεολογούντων και των κληρικών.


Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΥΤΗ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ...


ΜΠΡΟΣ Ο ΓΚΡΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΜΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΡΕΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!Η μόνη επιλογή των Σαμαροβενιζέλων είναι η διαχείριση της βέβαιης ήττας

Μπροστά η τρόικα και πίσω οι εκλογές. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε μονόδρομο για το στήσιμο της κάλπης, όσο πίσω πάνω τόσο πλησιάζει η συντριβή και το μόνο περιθώριο που έχει ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς είναι να σκεφτεί πώς θα διαχειριστεί την ήττα. Ήδη, εντός της ΝΔ έχει ξεκινήσει το «ξήλωμα» του Σαμαρά με δηλώσεις αμφισβήτησης από στελέχη του κόμματος με όλους να του χρεώνουν τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τη δίωξη των δεξιών από το κόμμα και την κυβέρνηση.

KAI ANHΛIKOI ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΥΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Ο ΑΝΗΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΑΣ HABIB DAHER ΠΑΙΖΕΙ  ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ Η AL NUSRA 

ΒΙΝΤΕΟ


"...Τα μάτια του έμοιαζαν χοάνες απ όπου μπορούσε κανείς να διακηρύξει τα ανθρώπινα δικαιώματα..."
Λένα Πλάτωνος

ΜHARDEH ΣΥΡΙΑΣ:TO TEΛΑΥΤΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕ Ο ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΣΤΟ ΑΡΜΟΝΙΟ

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Η ελληνορθόδοξη πόλη Mhardeh που σήμερα κατοικείται από περίπου 20 000 ελληνορθόδοξους συνεχίζει να υφίσταται τα πλήγματα των τρομοκρατικών επιθέσεων. 


ENΩ O ΠΟΛEMOΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ EINAI METAΞY ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΦΑΓΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ


Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ  ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣΠρος το παρόν, την εφησυχασμένη και μάλλον απροετοίμαστη Δύση καλούν σε αφύπνιση οι αρχέγονοι Χριστιανικοί πληθυσμοί της Μέσης Ανατολής, όχι μόνον  με διαβήματα, αλλά και με μαρτύριο, ανάλογο των Ρωμαϊκών χρόνων. Και όπως τότε, έτσι και τώρα, αίμα Χριστιανικό, αίμα αγίων και μαρτύρων, αφανών για τα ΜΜΕ, θα θεμελιώσει έναν καλύτερο κόσμο, που τελικά θα επικρατήσει. Το ερώτημα είναι, τι ευθύνη αναλαμβάνουμε εμείς και ποια είναι η δική μας συμβολή σ΄ αυτήν την προοπτική.  
"Οι αρχέγονοι Χριστιανικοί πληθυσμοί της Μέσης Ανατολής καλούν σε Aφύπνιση" του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, από το ένθετο της Δημοκρατίας για την Ορθοδοξία / ΑΜΕΝ. GR - ΠΥΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, 27 Σεπτεμβρίου 2014]

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Ο Α. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ."...και από δώ είναι η έξοδος από το κόμμα..."


Με μια δήλωση που δείχνει στον Α.Σαμαρά την έξοδο από την πρωθυπουργία και την προεδρία της ΝΔ ο θριαμβευτής των περιφερειακών εκλογών (71% στον β΄γύρο) στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) και επίδοξος διάδοχος του Α.Σαμαρά στην ηγεσία μιας "νέας" Νέας Δημοκρατίας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας τον κατηγόρησε εμμέσως ότι έχει ξεχάσει τις αρχές και τις αξίες του κόμματος.

Πρόκειται για την βαρύτερη - και ουσιαστικότερη - ενδοκομματική ( ο Α. Τζιτζικώστας παραμένει μέλος του κόμματος) κατηγορία που έχει ακουστεί μέχρι σήμερα κατά του Α.Σαμαρά που πλέον βλέπει το έδαφος κάτω από τα πόδια του να χάνεται...

Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΩΣ ΤΟΥ


Σαμαράς: Πανικός …Απόσυρσης!!!
Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου

ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ
Ευχόμαστε στον Θύμιο Παπανικολάου πλήρη αποκατάσταση και σιδερένιος να συνεχίσει τον πατριωτικό αγώνα που με τόση θέρμη και θάρρος διεξάγει όλα αυτά τα δεινά χρόνια.

Σαμαράς: Πανικός …Απόσυρσης!!!

Όπως έχουμε αναλύσει σε παλιότερα κείμενά μας, η βλακεία των πολιτικών δεν είναι «προσωπική ιδιότητα», αλλά «πολιτική ιδιότητα». Προέρχεται από την ΑΝΤΙΦΑΣΗ της πολιτικής τους με την κοινωνική πραγματικότητα, τα αιχμηρά αιτήματα της εποχής και τις διαθέσεις της λαϊκής βούλησης. 
Η ΑΝΤΙΦΑΣΗ Λόγων και Πράξεων αποτυπώνει ακριβώς αυτή τη διάσταση της Πολιτικής με την Πραγματικότητα και την απόπειρα κάλυψης αυτής της διάστασης: «Πολιτική μωρία»…

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ: ΤΟ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΟ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΤΩΝ FINANCIAL TIMES ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ...


FINANCIAL TIMES: "Ο Β. ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ EΠIKINΔYNOΣ EXΘΡOΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ!" (ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ")


"Ο πιο επικίνδυνος πολιτικός για την Παγκοσμιοποίηση (Νέα Τάξη Πραγμάτων) είναι ο Β.Πούτιν" σύμφωνα με τους Financial Times. To γνωστό έντυπο-προπύργιο της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων Financial Times στοχοποιεί πάλι τον Β.Πούτιν αλλά και όποιον πολιτικό στην Ευρώπη τον στηρίζει και θέλει η χώρα του να παραμείνει εθνικά ελεύθερη!

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
 Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ 36% ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕ 11 ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

Δυναμική αυτοδυναμίας δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση της Public Issue, σύμφωνα με την οποία η διαφορά του από τη Νέα Δημοκρατία διαμορφώνεται στις 11 μονάδες. 

Στην έρευνα που έγινε τηλεφωνικά, για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών», λίγες ημέρες μετά από τις εμφανίσεις του Σαμαρά και του Τσίπρα στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, φαίνεται πως ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο κόμματα. 

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ...

ΠΑΝΕ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑΕίχαμε γράψει πριν 12 μέρες ότι ΠΑΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Τώρα ολοένα και πιο συχνά βλέπουμε να δημοσιεύονται άρθρα επί άρθρων που επιβεβαιώνουν το δημοσίευμα μας.

Ωστόσο δεν γίνεται η σωστή πολιτική ανάλυση. 

Η ΡΩΣΙΑ ΔΙΕΙΣΔΥΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΚΤΟΠΙΖONTAΣ ΤΙΣ ΗΠΑ


ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΡΩΣΙΑΣ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Η Ρωσία εξοπλίζει με S-300 την Αίγυπτο

Η Αίγυπτος συμφώνησε με τη Ρωσία στην προμήθεια αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 και S-400. Η αγορά αυτή, που αλλάζει τα δεδομένα στην περιοχή της Μεσογείου θα γίνει στο πλαίσιο περαιτέρω εμβάθυνσης της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών, η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προβλέπει την πώληση εκ μέρους τους Μόσχας οπλικών συστημάτων αξίας άνω των 3,5 δις δολαρίων.

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΠΡΙΝ 50 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ...

OΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ...1966


Τον Μάρτιο του 1966 το περιοδικό «Εικόνες» της Ελένης Βλάχου κυκλοφορούσε με ένα ρεπορτάζ, που έκανε αίσθηση. Αφορούσε την πρώτη ελληνική τηλεόραση, που έμπαινε έστω και καθυστερημένα στη ζωή των πολιτών. Το τεύχος με τις «δώδεκα πρακτικές συμβουλές για τους υποψήφιους θεατές τους είδους» έγινε ανάρπαστο. Τα χρόνια πέρασαν, πολλά άλλαξαν και οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες.... 


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΥ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΑΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ


ΚΑΡΑΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΩΝ ΟΔΩΝΥΜΙΩΝ ΚΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΑΓΧΟΝΗΑθήνα, Πλ. Ομονοίας, 10/05/1956. Φωτογραφία από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις επικείμενες εκτελέσεις των Καραολή και Δημητρίου στην Κύπρο από τους Βρετανούς αποικιοκράτες. Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία με αποτέλεσμα τέσσερις πολίτες νεκρούς και πάνω από 200 τραυματίες.


[Παρουσίαση του βιβλίου "ΚΑΡΑΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - Η πανήγυρις των οδωνυμίων και η τρίτη αγχόνη" του συγγραφέα Κρίτωνα Σαλπιγκτή, Εκδόσεις ΑΙΓΑΙΟΝ /Λευκωσία 2014, από τον στρατηγό ε.α. Δημήτρη Αλευρομάγειρο]


ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΟΜΠΟΔΕΜΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ (ΤΟ ΛΕΝΕ ΒΑΙL IN) ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 100.000 ΕΥΡΩ!


Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο εκλεκτός της τρόικας Γιάννης Στουρνάρας «ανοίγει» οριστικά το δρόμο για την κατάσχεση των τραπεζικών καταθέσεων και κάτω των 100.000 ευρώ προωθώντας στη Βουλή για ψήφιση νομοσχέδιο θεσμοθέτησης τη διαδικασία του «bail in» με πρόσχημα τη διάσωση των τραπεζών.

Αφού η κυβέρνηση άρχισε τους εκβιασμούς μιλώντας ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς για «bank run» σε περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται ο Γ. Στουρνάρας να φορτώσει στους καταθέτες-"επενδυτές" την κατάρρευση μίας τράπεζας.

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ
Η μεγαλύτερη μονή των Κυθήρων! Βρίσκετε στην περιοχή των Μυρτιδίων στα δυτικά του νησιού και είναι χτισμένη σε ένα φυσικό βραχώδης άνοιγμα, ανάμεσα από πάρα πολλές μυρτιές! 

Η εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας είναι το πολυτιμότερο κειμήλιο του νησιού και είναι η απανταχού προστάτιδα των Κυθηρίων. 

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΜΙΚΡΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Τα 90 παράξενα ανάγλυφα της «Μικρής Μητρόπολης Αθηνών»
Δίπλα στην Μητρόπολη Αθηνών για περισσότερα από 800 χρόνια ένα μικρό εκκλησάκι στέκετε αγέρωχο και επιβλητικό, απεικονίζοντας την περίπλοκη σχέση μεταξύ Βυζαντινών και τα απομεινάρια του ελληνικού και ρωμαϊκού πολιτισμού . Πρόκειται για το ναό, Αγίου Ελευθερίου - Παναγίας Γοργοεπήκοου, όπου όλοι όσοι μένουμε στην Αθήνα έχουμε περπατήσει δίπλα του, κάποιοι το έχουμε επισκεφτεί για να ανάψουμε ένα κερί, και πολλοί περισσότεροι έχουμε καθίσει στα μαγαζιά που βρίσκονται παραπλεύρως του μικρού ναού για ένα πρωινό ή βραδινό καφεδάκι. Πόσοι όμως από εμάς έχουμε παρατηρήσει την εξωτερική επιφάνεια του ναού που αποτελείται από ένα ανεπανάληπτο «κολάζ» 90 ετερόκλητων αναγλύφων; Πόσοι έχουμε παρατηρήσει την Λήδα να κάθεται πάνω σε κύκνο, που είναι ο Δίας μεταμορφωμένος; Πόσοι έχουμε παρατηρήσει το γυμνό σάτυρο ανάμεσα σε δύο σταυρούς; Πόσοι έχουμε παρατηρήσει τα Ελευσίνια Μυστήρια, και πολύ περισσότερο πόσοι έχετε παρατηρήσει τον ανάστροφο σταυρό που κοσμεί την νότια πλευρά; 

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΧΑΡΑΤΣΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ!ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΝΔΙΚΟΦΑΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΝΦΙΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ.


Όπως είχαμε υποσχεθεί, δημοσιεύουμε σήμερα το υπόδειγμα , για τις περιπτώσεις εκείνες που δεν θέλουμε απαλλαγή από τον ΕΜΦΙΑ, αλλά προσαρμογή του ανάλογη με το εισόδημά μας. και με γνόμωνα ο συνολικός φόρος να μην υπερβαίνει το 20-25 % του εισοδήματος.

Δεν είναι του Δικηγορικού Συλλόγου, είναι από το υπόδειγμα του Δικηγορικού Συλλόγου, με δικές μας προσθήκες κατόπιν συμβουλών νομικών και φοροτεχνικών.

ΝΙΚΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΡΩΣΙΑΣ

H NΕΑ ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ 

2 ΒΙΝΤΕΟΤην τελευταία τους οχυρή θέση απώλεσαν σήμερα οι ουκρανικές δυνάμεις στην κωμόπολη Talakivka 16 χλμ. βόρεια και ανατολικά της Μαριούπολης.

Τις θέσεις που κατείχαν οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ήδη αναλάβει οι δυνάμεις της Δημοκρατίας του Ντόνετσκ..

Παράλληλα οι δυνάμεοις αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας NAF (Novorossiya Defense Forces) κατέλαβαν και την πόλη Shyrokino η οποία βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 10 χλμ. ανατολικά της Μαριούπολης με αποτέλεσμα και όπως ανέφερε ηγετικό στέλεχος των δυνάμεων αυτοάμυνας οι ρωσόφωνοι έχουν υπό τον έλεγχό τους «τα πάντα στην παραλιακή ζώνη της Θάλασσας του Αζόφ ανατολικά της Μαριούπολης έως τα σύνορα με τη Ρωσία».

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ....Ο ΝΑΖΙΣΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ. ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ : "ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ"

ΒΙΝΤΕΟ

Στην ανατολική Ουκρανία, οι πολύμηνοι βομβαρδισμοί έχουν αφήσει σημάδια. Όπου κι αν κοιτάξει κανείς, βλέπει κατεστραμμένα κτίρια και σκουριασμένα στρατιωτικά άρματα. 

Η τροφή είναι ελάχιστη, ενώ η πρόσβαση σε ηλεκτρικό και καθαρό νερό γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Οι περισσότεροι πολίτες, δεν λαμβάνουν μισθούς και συντάξεις και έτσι βασίζονται στην ανθρωπιστική βοήθεια.

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΝΕΟΚΛΗ ΣΑΡΡΗ


Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ ΛΕΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΒΙΝΤΕΟΧτυπημένος από τον καρκίνο και με τα χαρακτηριστικά του αλλοιωμένα από την κορτιζόνη, ο αείμνηστος Νεοκλής Σαρρής ο μεγάλος αυτός πατριώτης και σπουδαίος δάσκαλος, συνέχιζε άοκνα να στηλιτεύει τις προδοτικές φατρίες που οδήγησαν την πατρίδα μας στον όλεθρο. 

ΕΜΦΙΑ ΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ....

H EMΦΙ(Α)ΛΩΣΙΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Όλα τα τερατουργήματα που ψηφίζει η δωσίλογη συγκυβέρνηση, κατατίθενται, ψηφίζονται και εφαρμόζονται μεθοδευμένα και συνδυαστικά, ώστε να ελαχιστοποιείται οποιαδήποτε αντίδραση.

Έτσι τώρα που πρόκειται να εφαρμοστεί το ληστρικό τερατούργημα της κλοπής δια της δήθεν φορολόγησης των ακινήτων, που ονόμασαν ΕΝΦΙΑ, τώρα κατετέθη, ψηφίστηκε επί της αρχής και συζητείται κατ΄άρθρον το σιωνιστικό νομοθετικό κακούργημα, το λεγόμενο «αντιρατσιστικό».


Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΡΕΝΣ ΝΤΑΡΕΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Ο συγγραφέας – κατάσκοπος του βρετανικού στέμματος
1. Ο τυχαίος ταξιδιώτης

Στις αρχές του 1952 ο Λόρενς Ντάρελ αποβιβάστηκε στην Κύπρο «με μοναδικό σκοπό να αγοράσει ένα σπίτι και να ζήσει εκεί»· τον Αύγουστο του 1956 κυριολεκτικά «το βάζει στα πόδια» και, ουσιαστικά, εξαφανίζεται από τον ελληνικό χώρο.

Το 1957, ο Ντάρελ εκδίδει τα Πικρολέμονα, προϊόν της τελευταίας εμπειρίας του σ’ αυτό το χώρο, που είναι ταυτόχρονα και μια προειδοποίηση για το τι πρόκειται να υποστούν οι Κύπριοι, οι Cyps όπως περιφρονητικά τους αποκαλεί, οι «άτακτοι νησιώτες», οι «αρκετά βλάκες», αν συνεχίσουν να διεκδικούν την Ένωση με την Ελλάδα και την αυτοδιάθεση.

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


«ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ»

ΗΧΗΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Κώστας Λαπαβίτσας: Η κριτική της κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός τόπου και χρόνου


Με δύο συνεντεύξεις του στις 19.09 απαντάει σχετικά με την κριτική που έκανε στο οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Λαπαβίτσας και δίνει τις δικές του εξηγήσεις, αντί άλλων ερμηνειών.

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΛΗΣΤΡΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ


ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ 


ΟΔΗΓΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ


Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας αναλαμβάνει πρωτοβουλία και παρεμβαίνει αποφασιστικά στο κρίσιμο πρόβλημα που έχει προκαλέσει σε σημαντικό μέρος της κοινωνίας ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων(ΕΝΦΙΑ), συνδράμοντας με πρακτικές οδηγίες και τυποποιημένα υποδείγματα προσφυγών τους οικονομικά αδύναμους πολίτες, στην αποτελεσματική και έγκαιρη άσκηση των δικαιωμάτων τους.


MENS AUCTORITAS AGITAT TSIPRAM....


«Θέλω να δω τον Πάπα, τον Πάπα, τον Πάπα»
Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο

- «Θέλω να δω τον Πάπα, τον Πάπα, τον Πάπα», τραγουδάει εδώ και τρεις μέρες ο Αλέξης. Λέγεται ότι ο Πάπας είναι ενάντιος στην πολιτική υπέρ του χρήματος που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. 
- Λέτε ο ίδιος να προχωρήσει στην κατάργηση της τράπεζας του Βατικανού, την οποία ίδρυσε ο Μουσολίνι και έχει εμπλακεί, όπως γράφτηκε κατά καιρούς, με τη μαφία και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος;

ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΛΑΟ.....

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΤ΄ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΕΝΤΟΛΕΩΝ ΤΟΥ ΑΦΟΠΛΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ! ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΝΟΠΛΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ! ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ;Αφαιρούν τους επικρουστήρες από τα G3 της Εθνικής Φρουράς - Παραδίδουν την Κύπρο στη Τουρκία

Η "Κυπριακή" κυβέρνηση το γυρόφερνε από τον Ιούνιο με αφορμή ένα τραγικό συμβάν, όταν ένας πατέρας σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγο του, την κόρη του και τραυμάτισε τον γιο του με το στρατιωτικό του τυφέκιο.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ; ΑΚΟΥΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Ή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;


Η επιχείρηση εκτουρκισμού των Δωδεκανήσων, κορυφώνεται...Στο στόχαστρο του "σουλτάνου" Ερντογάν τα Δωδεκάνησα 
"Συνθήκες Θράκης" επιδιώκει η Άγκυρα για τη Ρόδο 


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Η επιθετική στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, είναι ενα γεγονός, το οποίο κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου είναι αρκετά σύνθετη, ενώ τα "μέτωπα" που η Τουρκία επιδιώκει να δημιουργήσει, είναι προσεκτικά επιλεγμένα και την διαχείρισή τους την έχει αναλάβει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μαζί με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ).

ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΜΕ ΟΡΓΑΝΑ ΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚ ΧΑΖΑΡΩΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ


Ο «Σιδηρούς Άξονας» της αλαζονείας και της ύβρεως


Τα πολεμικά παιχνίδια της Συμμαχίας Αγγλο-Σαξόνων, Σιωνιστών και Ισλαμιστών από την Γάζα μέχρι την Ουκρανία

του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει ότι ο «Νέος Αμερικανικός Αιώνας» του αμερικανοσιωνιστικού μπλοκ δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ γιατί η παγκόσμια αντίσταση των λαών υπήρξε τελικά αποφασιστική. Ιδιαίτερα, ο διασυρμός των Ισραηλινών από τους μαχητές της Χεζμπολλάχ στον Λίβανο το 2006 θα αναγνωρισθεί σίγουρα σαν το πρώτο «νέο Στάλινγκραντ» του 21ου αιώνα.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ


Κ. ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ:"ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ «ΕΤΑΙΡΟΥΣ» ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ"!
Μια πρώτη αποτίμηση των προγραμματικών δηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Κώστας Λαπαβίτσας

Οι οικονομικές προτάσεις που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να θεωρηθούν ως προγραμματικές από ένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία, δε συνιστούν όμως σε καμία περίπτωση οικονομικό πρόγραμμα. Μας δείχνουν περισσότερο πως σχεδιάζει να κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αν σχηματίσει κυβέρνηση και για τον λόγο αυτόν απαιτούν προσεκτική ανάλυση.


Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΙ Ο NIGEL FARAGE ΤΑ ΕΨΑΛΕ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ...


NIGEL FARAGE:"Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΕ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ"!


Ο ηγέτης του βρετανικού κόμματος της Ανεξαρτησίας Nigel Farage χαρακτηρίζει την πολιτική της Ε.Ε. στο θέμα της Ουκρανίας ως μια από τις «μεγαλύτερες αποτυχίες της εξωτερικής πολιτικής» που εφαρμόζουν οι Βρυξέλλες.

Η καταστροφική αυτή πολιτική, όπως επισημαίνει ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα Telegraph, μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον εξοπλισμό των ανταρτών της Συρίας προκειμένου να ανατραπεί ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.


Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΕΡΙ ΤΟΥ "ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ" ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ...


Η ώρα της Συρίας και ο Ισλαμιστικός μπαμπούλας

Γράφει ο Τάκης Φωτόπουλος


Η Υπερεθνική ελίτ (Υ/Ε) ―βασικά οι ελίτ που εδράζονται στην «Ομάδα των 7»― μόλις ανακάλυψε τη νέα «αιτία του κακού» από την οποία όλοι κινδυνεύουμε: το Ισλαμικό κράτος (τέως ISIS). Έτσι, η ισχυρότερη ελίτ στον κόσμο (οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά) συνενώνει τις ασύγκριτες δυνάμεις της για να αντιμετωπίσει όχι κάποια άλλη υπερδύναμη αλλά μερικές χιλιάδες τζιχαντιστές χωρίς καν οργανωμένο στρατό και ναυτική ή αεροπορική δύναμη ―παρόλο που η αεροπορία σήμερα κρίνει την έκβαση πολέμων, όπως έδειξε το παράδειγμα της Λιβύης.

ΕΝΑΣ ΙΤΑΛΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ή ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΟΛΜΟΥΝ!


ΤΖΑΝΛΟΥΚΑ ΜΠΟΥΟΝΑΝΟ:"ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΗΛΙΘΙΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ"!

ΒΙΝΤΕΟ
«Αν σπάσουν τα αρχ… του Πούτιν τότε θα περάσουμε το χειμώνα μέσα στο κρύο» είπε Ιταλός ευρωβουλευτής αναφερόμενος στο τι θα συμβεί λόγω της στάσης της ΕΕ απέναντι στην Ρωσία σε περίπτωση που συνεχίσει την δουλική υποταγή στις εντολές της Ουάσιγκτον και δεν φροντίσει για τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, και το καλό των λαών που την απαρτίζουν.


Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΒΑΖΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ;


Τα μυστικά του… τάφου, ο Μέγας Αλέξανδρος και η Κοκκινοσκουφίτσα
Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος, Κιλκίς

Ποιά είναι, λοιπόν, τα μυστικά του… τάφου, για να θυμηθούμε και την Πηνελόπη Δέλτα; Τι θα μας προσφέρει η γενναιόδωρη και ευφορότατη γη της Αμφιπόλεως, «αι Αθήναι της Μακεδονίας», όπως προσφυώς ονομάστηκαν κατά την αρχαιότητα.

Ολίγα γλωσσοϊστορικά. Προ της αθηναϊκής κυριαρχίας (437π.Χ.) η πόλη ονομαζόταν Εννέα Οδοί. (Να μας εξηγήσουν οι Σκοπιανοί απατεώνες και σφετεριστές πώς είναι δυνατόν, οι αρχαίοι Μακεδόνες, να βαφτίζουν τις πόλεις τους με ελληνικά ονόματα;).

ΝΑ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η ΔΩΣΙΛΟΓΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!


Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ!!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ- ΑΘΗΝΑΣ

Την ίδια στάση κράτησαν όλες οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. και φυσικά οι κυβερνήσεις των χωρών του νότου (Ισπανία, Πορτογαλία) και η υπερχρεωμένη Ιρλανδία!

Το ότι το ελληνικό χρέος οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις δεν το έχουν διαπραγματευτεί ποτέ το γνωρίζαμε. Το ότι έχουν υιοθετήσει και αναμασούν τα επιχειρήματα των πιστωτών το διαπιστώνουμε καθημερινά. Ετοιμάζονται να πάνε στην Ουάσιγκτον να συζητήσουν για το χρέος. 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΡΑΨΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΩΣ ΤΟ 2007 ΕΚΑΙΓΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Συγκλονιστικά στοιχεία αποκαλύπτουμε σήμερα για τις φωτιές που έκαψαν την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2007 όταν κάποιοι θέλησαν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση Καραμανλή, για να ακολουθήσουν τα απανωτά «χτυπήματα» με τούς εμπρησμούς των καταστημάτων της Αθήνας και τα βίαια επεισόδια στο κέντρο της πρωτεύουσας!!!

 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το απόρρητο πόρισμα του στρατηγού Γράψα για το ολοκαύτωμα του 2007!

Του Πέτρου Κασιμάτη

Κάποιοι προσπάθησαν να αποδώσουν ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ μα αυτή η υπόθεση είναι 100% λάθος -λένε όσοι γνωρίζουν!! 

Άλλωστε και ο Α.Τσίπρας σε παρελθόντα χρόνο είχε παραδεχθεί ότι εάν δεν ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης ο Πρ.Παυλόπουλος, τότε η Αθήνα θα είχε αρκετούς νεκρούς! Φαίνεται ότι ο μετριοπαθής Παυλόπουλος λειτούργησε με ενδεδειγμένο τρόπο, καθώς τα γεγονότα που αποκαλύπτουμε σήμερα , δείχνουν:

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΜΕ ΘΥΜΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!


Ο λαός ξανασταυρώνεται…

Γράφει ο παπά-Ηλίας Υφαντής


Η γιορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού μας παραπέμπει στη Μεγάλη Βδομάδα και τα Πάθη του Χριστού.

Και, όπως το περιεχόμενο της γιορτής αυτής προκαλεί στο χριστεπώνυμο πλήρωμα έντονα συναισθήματα ευλάβειας, έτσι και σε καθένα σκεπτόμενο άνθρωπο δημιουργεί εύλογες απορίες και ερωτήματα. Όπως, για παράδειγμα, είναι το σχετικό με το ποιοι και γιατί σταύρωσαν το Χριστό:

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΣΤΗΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ....


ΝΑ ΠΩΣ Η ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΜΟΧΛΟ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ ΘΑ ΠΑΓΙΔΕΥΣΕΙ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΤΑΡ ΣΕ " ΡΩΣΙΚΟ" ΑΓΩΓΟ
To Aζερμπαϊτζάν είναι ο επόμενος στόχος της Μόσχας στην προσπάθειά της να "τσακίσει" την αμερικανική διείσδυση στην περιφέρεια της Ευρασίας, αλλά και να "στραγγίξει" τελείως την Ευρωπαϊκή Ενωση από οποιαδήποτε εναλλακτική λύση αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου, έστω και αν πρόκειται για έναν μικρό αγωγό, όπως ο αγωγός ΤΑΡ στην κατασκευή του οποίου έχει εμπλακεί και η Ελλάδα.

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΠΑΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ 
ΕΚΛΟΓΕΣ
Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ (ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ) ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣΑκυρώνεται η Σύνοδος του Νοεμβρίου στην Ουάσινγκτον για το ελληνικό χρέος
  
Ραγδαίες φαντάζουν πλέον οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, μετά και τη διάψευση της φημολογίας της προηγούμενης εβδομάδας περί Σύνόδου για το ελληνικό χρέος στην Ουάσινγκτον τον Νοέμβριο, με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των Ευρωπαίων εταίρων και δανειστών της Ελλάδας.


Η ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΕΜΦΙΑ-ΛΩΣΗ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ!


ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΧΩΡΙΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΝΦΙΑ!
Συντρίμμια έχουν απομείνει σε περισσότερα από 50 σπίτια στο χωριό Ροπωτό στα Τρίκαλα λόγω των κατολισθητικών φαινομένων.Και όσα σπίτια ακόμη στέκονται μοιάζουν σαν να χορεύουν στο ρυθμό της διάλυσης...(φωτο)


ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΠΡΙΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΥΨΩΣΙΣ
ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ 

ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
Σταυρός που περιέχει το μεγαλύτερο τμήμα του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου


Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου
και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου,
νίκας τοις βασιλεύσι
κατά
 βαρβάρων δωρούμενος
και το σον φυλάττων,
δια του Σταυρού Σου, πολίτευμα.

Σήμερα που η Εκκλησία εορτάζει την Παγκόσμιο Ύψωση του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου μας, νομίζω ότι είναι πλέον καιρός να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.


Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΟΡΓΟΥΕΛΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (ΠΤΕ)

Η επιστροφή του Τζορτζ Όργουελ και ο πόλεμος του Big Brother: Για το Ισραήλ, την Ουκρανία και την Αλήθεια


Άρθρο του John Pilger

Πρόσφατα, είδα σε σκηνή του Λονδίνου μια παράσταση του 1984 του Τζωρτζ Όργουελ. Η προειδοποίηση του Όργουελ για το μέλλον έμοιαζε μακρινή, καθόλου απειλητική, σχεδόν καθησυχαστική. Ήταν σαν ο Έντουαρντ Σνόουντεν να μην είχε αποκαλύψει τίποτα, ο Big Brother να μην ήταν ψηφιακός ωτακουστής των πάντων και ο ίδιος ο Όργουελ να μην είχε πει, «Για να διαφθαρεί κάποιος από τον ολοκληρωτισμό, δεν χρειάζεται να ζει σε ολοκληρωτική χώρα».

92 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ
ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ
  


Ένα ξεχασμένο ντοκουμέντο ιστορικής αξίας από την καταστροφή της Σμύρνης, το 1922, κινηματογραφήθηκε με κάμερα 35mm σε Σμύρνη, Αθήνα και Πειραιά και βρήκε νέα ψηφιακή ζωή το 2008...


ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΑΛΛΑ Η ΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΡΓΕΙ!

O ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΩΗΝ "ΤΡΟΪΚΑΝΟΣ" ΤΖΟΝ ΠΕΡΚΙΝΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:
"Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΝΤ ΤΗΝ Ε.Ε."!

ΒΙΝΤΕΟΟ Τζον Πέρκινς έγινε γνωστός στις ΗΠΑ από τη στιγμή που εξέδωσε το βιβλίο του «Confessions of an Economic Hit Man» στο οποίο πραγματευόταν τον τρόπο που οι «ελεύθεροι σκοπευτές» του ΔΝΤ και των αγορών κατάφεραν να χτυπήσουν και στη συνέχεια να αιχμαλωτίσουν χώρες που βρέθηκαν στη δίνη της οικονομικής κρίσης. Ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα!