Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗΑΜΦΙΠΟΛΗ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΟ ΘΑΛΑΜΟ

Τα νέα ευρήματα από την Αμφίπολη που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα είναι ότι: "διαπιστώθηκε η ύπαρξη δαπέδου σφράγισης από πώρινους λίθους. Σώζονται τα τμήματα του δαπέδου τα οποία βρίσκονται σε επαφή με τους πλαϊνούς τοίχους. Στο δυτικό τμήμα του δαπέδου οι λίθοι παρουσιάζουν υποχώρηση και σημαντική στροφή προς το εσωτερικό του χώρου, ως αποτέλεσμα καθίζησης-ολίσθησης της υποκείμενης επίχωσης."


ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ; ΠΟΙΟΙ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΑΦΗ;


Φιάσκο Αμφίπολης: Θα παραιτηθεί η Μενδώνη;
Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος

Πριν από κάνα μήνα και κάτι έγραψα ένα άρθρο με το τίτλο «Ανοίξτε την Αμφίπολη, κυρία Μενδώνη!» όπου σημείωνα πως δεν μπορούμε να έχουμε μια επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος που θα αφορά μόνο τους αρχαιολόγους και θα έπρεπε να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια καθώς είναι έντονο το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Και το σημείωνα αυτό με βάση την επαγγελματική μου εμπειρία πως είναι καταστροφικό στην επικοινωνία να παίζεις με προσδοκίες όταν δεν έχεις εξασφαλισμένο το αποτέλεσμα.


Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΔΩΣΙΛΟΓΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ...


ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ;

Σήμερα κατά την συνάντησή τους οι Σαμαράς και Βενιζέλος, συμφώνησαν ότι δεν τίθεται θέμα ασφαλιστικού (το έχουν ήδη διαλύσει) , ούτε ομαδικών απολύσεων (είπαν να σταματήσουν στα δύο εκατομμύρια ανέργους), καθώς τα θέματα αυτά θεωρήθηκαν «κλειστά» (σε ομαδικό τάφο!).

ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ....

Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ!
 ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ...

ΔΑΙΑΒΣΕ ΤΟ ΓΗΡΟΓΡΑ! ΜΡΟΠΕΙΣ!

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΟ ΕΥΡΩ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ


ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ...
Αρνητική είναι η άποψη της πλειοψηφίας των Ιταλών σχετικά με το ευρώ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας του Ευρωβαρόμετρου η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Το 47% των Ιταλών θεωρεί το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα «κάτι το αρνητικό» και μόνον το 43% πιστεύει ότι «πρόκειται για κάτι το θετικό».

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Η ΙΤΑΛΙΑ ΤΟΛΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ

Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ  STANDARD AND POOR'S  ΚΑΙ ΤΗΣ FITCH ΓΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!Αυτό που ποτέ δεν τόλμησε η Ελληνική δικαιοσύνη και βέβαια η ελληνική πολιτεία, να παραπέμψει δηλαδή σε δίκη τους καρχαρίες των αγορών, τους περίφημους οίκους αξιολόγησης για χειραγώγηση της αγοράς και για πλαστές υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας το έπραξε η Ιταλική δικαιοσύνη!

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ "ΟΧΙ" ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ "ΝΑΙ"


Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1940;


Γράφει ο π.Βασίλειος Ε. Βολουδάκης

Θρηνητική εορτή κατήντησε εδώ και χρόνια η αντιστασιακή και ένδοξη επέτειος του Έθνους μας της 28ης Οκτωβρίου 1940 εναντίον του Άξονος Παπισμού - Σιωνισμού με προκάλυμμα τη Γερμανία, εξ αιτίας της τωρινής καταστάσεως της Πατρίδος μας.

Φέτος, μάλιστα, χρειάζεται να προστεθή στον θρήνο «κλαυθμός και οδυρμός πολύς», γιατί η Ελλάς «κλαίουσα τα τέκνα της ούκ ήθελε παρακληθήναι», αφού δεν έχει πλέον υπερασπιστάς ούτε της Πίστεώς της ούτε της Πατρίδος της!

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΤΥΜΒΟΥ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΗΜΟΥ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΠΟ.


Για πρώτη φορά δίνεται στην δημοσιότητα βίντεο από την ανασκαφή και συγκεκριμένα από τη στιγμή της αποκάλυψης του ψηφιδωτού, αλλά και σχεδιαστική αναπαράσταση των Σφιγγών της εισόδου από το υπουργείο Πολιτισμού.


ΝΕΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ 
Η γερόντισσα που θέλει ταπεινά να μένει ανώνυμη και η οποία  έχει γράψει τόσο ποιήματα που αποτελούν μηνύματα του Ουρανού προς τους πιστούς όλου του κόσμου και ιδιαίτερα της χειμαζομένης και καταπονουμένης πατρίδας μας, παραμονές του σημερινού εορτασμού της Αγίας Σκέπης έδωσε στο πνευματικό τέκνο ένα νέο ποίημα.

Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΜΑΧΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

ΒΙΝΤΕΟΣτον πόλεμο του ’40

Στο μέτωπο, σ’ όλη τη γραμμή, από τη γαλανή θάλασσα του Ιονίου μέχρι ψηλά τις παγωμένες Πρέσπες, ο ελληνικός στρατός άρχιζε να βλέπει παντού το ίδιο όραμα: Έβλεπε τις νύχτες μια γυναικεία μορφή να βαδίζει ψηλόλιγνη, αλαφροπερπάτητη, με την καλύπτρα της αναριγμένη από το κεφάλι στους ώμους. Την αναγνώριζε, την ήξερε από παλιά, του την είχαν τραγουδήσει όταν ήταν μωρό κι ονειρευόταν στην κούνια. Ήταν η μάνα η μεγαλόψυχη στον πόνο και στην δόξα, η λαβωμένη της Τήνου, η υπέρμαχος Στρατηγός.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Η ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΕΩΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

(ΒΙΝΤΕΟ)

 Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΡΙΓΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΤΟΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΤΟ "ΠΑΙΔΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΙΔΙΑ"...

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 74 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ


ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΡΕΜΩΝΤΑΣ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΟΣΟΙ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ

ΠΕΡΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ, ΠΕΡΙ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΤΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΚΣΚΑΦΗΣ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

ΟΣΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ


«Στη μακραίωνη και ένδοξη ιστορία μας, ξεχωριστή θέση κατέχει η 28η Οκτωβρίου 1940. Είναι ημέρα εθνικής μνήμης και ανάτασης για τον απανταχού Ελληνισμό και για αυτό την εορτάζουμε με υπερηφάνεια και εθνική ομοψυχία.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ


ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ

Γράφει ο Τάκης Φωτόπουλος

Η δραματική πτώση της τιμής του αργού πετρελαίου μέσα σε λίγους μήνες (από περίπου $115 το βαρέλι. τον Ιούνιο, σε περίπου $85 σήμερα!), και, το πιο σημαντικό, η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας, που είναι η κύρια πετρελαιοπαραγωγός χώρα, να μην μειώσει τα επίπεδα παραγωγής, ώστε να σταθεροποιηθεί η τιμή στον μέσο όρο των τελευταίων ετών (περίπου $100 το βαρέλι), δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μια νέα μορφή οικονομικού πολέμου, πέρα από τις συνήθεις ​​κυρώσεις.

Η "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ" ΤΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

STRESS TEST ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ


ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ «ΙΣΟΡΡΟΠΟΥΝ» ΤΕΧΝΗΤΑ ΤΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ AMK KAI TA ΣΧΕΔΙΑ ΑΝAΔΙΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΤΟΥ 2014

STRESS TEST ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣΣΑΖ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Γράφει ο Νίκος Ζήκος

Ολοκληρώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα Stress Test των ευρωπαϊκών τραπεζών, μια διαδικασία την οποία κριτικοί αναλυτές χαρακτήριζαν ως ένα είδος φαρσοκωμωδίας για τη στήριξη και ενίσχυση του επικυρίαρχου ρόλου του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου στην ευρωζώνη και την ΕΕ, πολύ περισσότερο που από το Νοέμβριο η εποπτεία των τραπεζών, που δοκιμάστηκαν με τα stress test, περνάει στα χέρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζες (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (ΕΕΜ).

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΠΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΤΟΥ ISIS ΣΤΗΝ ΚΟΜΠΑΝΙ 

ΒΙΝΤΕΟ


Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από τους Κούρδους αντάρτες του YPG. Όπως θα δείτε, μια φάλαγγα από τανκς τζιχαντιστών (Ισλαμικό Κράτος) προσπαθούν να πάρουν θέσεις για να επιτεθούν στην Κομπάνι.

ΑΓ. ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ:"ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ..."


ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ (ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ) ΗΓΕΣΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ
Τουρκική εισβολή νότια του Καστελόριζου. Ντροπιαστική ελληνική απραξία και απόκρυψη από το λαό...

Ένα δραματικό επεισόδιο το οποίο εξελίχθηκε εξαιρετικά αρνητικά για τα εθνικά συμφέροντα σημειώθηκε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στην θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου (νήσος Μεγίστη) και απεκρύβη από την ελληνική κυβέρνηση.

Το επεισόδιο ξεκίνησε και εξελίχθηκε εντός της ελληνικής αρμοδιότητες περιοχής έρευνας και διάσωσης και βέβαια επάνω στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, όπως αυτή έχει προσδιορίζεται από τις συντεταγμένες που είχαν επιδοθεί στο νορβηγικό ερευνητικό πλοίο Malene Ostervold το οποίο διενεργούσε σεισμικές έρευνες για λογαριασμό της τουρκικής κυβέρνησης το Νοέμβριο του 2008.

26 OΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΥΡΟΒΛΥΤΟΥ


Ο ΑΓΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο ΜΥΡΟΒΛΥΤΗΣ
Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε περί το 280 - 284 μ.Χ. και μαρτύρησε επί των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού το 303 μ.Χ. ή το 305 μ.Χ. ή (το πιο πιθανό) το 306 μ.Χ.

Ο Δημήτριος ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη. Σύντομα ανελίχθηκε στις βαθμίδες του Ρωμαϊκού στρατού με αποτέλεσμα σε ηλικία 22 ετών να φέρει το βαθμό του χιλιάρχου. 

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΟΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

Β. ΠΟΥΤΙΝ:"ΟΙ ΗΠΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ «ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΟΥΝ»  ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ"Οι ΗΠΑ προσπαθούν να επιβάλλουν μια Νέα Τάξη Πραγμάτων δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν ενώπιον του Κλαμπ Βαλντάι και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους πρόσφατους πολέμους που έγιναν με ευθύνη της Ουάσιγκτον σε Λιβύη,Συρία,Ιράκ (με εισβολή) χωρίς να τιμωρηθεί από την Διεθνή Κοινότητα, και χωρίς να τη "στριμώχνουν" τα δυτικά ΜΜΕ.

Προσπαθούν να αναδιοργανώσουν την παγκόσμια τάξη για να ανταποκρίνεται καλύτερα στα συμφέροντά τους, είπε - Ο Ρώσος πρόεδρος ανέλυσε την κρίση στην Ουκρανία και αναφέρθηκε στην πολιτική των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων - Δεν θα πάρουν φυσικό αέριο από αλλού, είπε.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ EKΡΑΞΑΝ ΤΟΝ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ...


"ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΦΥΓΕΤΕ!!!ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΚΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ"!!!

ΒΙΝΤΕΟΟργή των πολιτών στην εγκαταλελειμμένη Δυτική Αττική, στο Περιστέρι, στο Ίλιον κλπ. κατά της κυβέρνησης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στον απόηχο της βοής των ορμητικών χειμάρρων που έπνιξαν ολόκληρες περιοχές στις οποίες τα έργα υποδομής και αποστράγγισης έχουν σταματήσει από το 2009.

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

51 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΝΟΜΠΕΛ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΓΙΟΡΓΟ ΣΕΦΕΡΗ
Το μεσημέρι της 24ης Οκτωβρίου του 1963 έφθασε στην Αθήνα η χαρμόσυνη είδηση της απονομής του Νόμπελ Λογοτεχνίας στον ποιητή Γιώργο Σεφέρη. Ήταν η πρώτη φορά που ένας Έλληνας τιμάται με Νόμπελ. Αμέσως μετά, ο ποιητής δήλωσε τα ακόλουθα:

ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ;


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 
Γράφει ο Κώστας Λαπαβίτσας
Την τιμητική της είχε η Ελλάδα στην πρόσφατη έκρηξη χρηματοπιστωτικής αστάθειας. Το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου πήρε ανοδική πορεία στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν ήταν περίπου 5,5%. Η άνοδος έγινε εκρηκτική την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς ο σπασμός της αστάθειας διέτρεξε τις παγκόσμιες αγορές, φτάνοντας το 9%. 

ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ Η ΔΙΑΦΩΝΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;


Προβληματισμοί προς αναποφάσιστους αριστερούς
 Γράφει: Ο Γιώργος Ρούσης

Είναι βέβαιο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αριστερών έχει αποφασίσει να ψηφίσει στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Είναι επίσης βέβαιο ότι αυτό το ρεύμα θα ισχυροποιείται όσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές από την εντεινόμενη πόλωση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, η οποία αντικειμενικά καλλιεργείται και από τον ισχύοντα απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό, εκλογικό νόμο.

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΕΒΡΑΙΟΥΣ!


Shlomo Sand: «Θα ήθελα να σταματήσω να θεωρώ τον εαυτό μου Εβραίο. Το Ισραήλ είναι το πιο ρατσιστικό κράτος και οι Εβραίοι της διασποράς θέλουν να ελέγχουν τα κράτη στα οποία κατοικούν» 


Ο πασίγνωστος Εβραίος αντιφρονών καθηγητής Shlomo Sand παραδέχτηκε ότι το Ισραήλ είναι το «πιο ρατσιστικό κράτος στον κόσμο» - και ότι οι... Εβραίοι στο υπόλοιπο κόσμο εργάζονται όλοι για να "κυριαρχήσουν" και να "ελέγξουν" τις πολιτικές στα έθνη που μένουν για να υποστηριχθεί το ρατσιστικό σιωνιστικό κράτος.

ΟΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ...ΦΥΤΩΝ!!!


Μπορούν να αισθανθούν πόνο τα φυτά;
Ένα απίστευτο βίντεο…Όταν κόβουμε ένα λουλούδι, το φυτό πονάει; Όταν καίγεται ένα δάσος τα δέντρα υποφέρουν;

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΜΙΑ ἈΛΛΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ ...

ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ...ΑΠΑΤΟΥΝ!
Για αυτούς που ελπίζουν πως οι Ισραηλινοί θα κόψουν τον τσαμπουκά στους Τούρκους…

Γράφει ο Άρης Ιχθύς 

Η Τουρκία και το Ισραήλ πίσω από την επιφανειακή υποτιθέμενη κόντρα που έχουν μεταξύ τους σε πολλά θέματα με ίσως την ακρογωνιαία εκείνη περίπτωση της ισραηλινής επιχείρησης κατά του πλοίου Mavi Marmara το 2010, οπού στο τέλος το Ισραήλ “αναγκάστηκε” να σκύψει το κεφάλι και να ζητήσει συγνώμη στους Τούρκους, όσο και να σας φανεί περίεργο , βαθύτερα διατηρούν αρκετά καλές σχέσεις και γεωπολιτικές και οικονομικές αλλά και προπάντων ενεργειακές.


ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΩΣ ΜΕΓΑΛΟΪΔΕΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ....


Το «Ζήτημα της Τσαμουριάς» και τα made in USA μεγαλοαλβανικά σχέδια …για το μέλλον!
Τι λέει αποκαλυπτική Έκθεση της Ακαδημίας Πολέμου προς το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας

«Χωρίς το Κόσοβο και την Τσαμουριά ΔΕΝ υπάρχει Αλβανία»
[Αλυτρωτικό σύνθημα των Ουτσεκάδων]

Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*

[Η βίαιη διακοπή του ποδοσφαιρικού αγώνα Σερβίας-Αλβανίας στο Βελιγράδι, την Τρίτη 14 Οκτωβρίου, και τα επεισόδια που ξέσπασαν στην Σερβία, στα Σκόπια και στην ελληνική κοινότητα της Δερβιτσάνης αναζωπύρωσαν την συζήτηση για τον αλβανικό επεκτατισμό και τις χειρότερες μνήμες για την βαλκανική «πυριτιδαποθήκη».

Το λάβαρο της «Μεγάλης Αλβανίας» που ...υπερίπτατο του σταδίου της Παρτιζάν (βλ. παραπάνω φωτο) περιείχε, μεταξύ των άλλων περιοχών, την ...Ήπειρο, την Κέρκυρα και σχεδόν ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία.

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

MOYΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΨΕΥΤΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ!


ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΗΣ ΧΕΣΜΠΟΛΑΧ ΣΥΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΑΝ ΠΟΝΤΙΚΟ ΕΝΑΝ ΨΕΥΤΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗ ΤΟΥ ISIS

ΒΙΝΤΕΟ
Μια ομάδα πραγματικὠν μουσουλμάνων, μαχητών της Χεζμπολάχ, της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου που πολεμά ενάντια στο Ισλαμικό ψευδοκράτος και στο πλευρό της συριακής κυβέρνησης, δέχεται πυρά από ελεύθερο σκοπευτή των ψευτομουσουλμάνων του Ισλαμικού ψευδοκράτους.


ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ ΛΟΙΔΩΡΗΘΗΚΕ ΟΣΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΓΗ


ΠΩΣ Ο ΣΤΑΛΙΝ “ΔΙΕΣΩΣΕ” ΤΗΝ ΚΥΡΙΛΛΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

Του Ιγκορ Γκρέκοφ

Το ζήτημα του αλφαβήτου στο οποίο πρέπει να βασίζεται η ρωσική γραφή, υπάρχει από την εποχή που ο Μεγάλος Πέτρος εισήγαγε το νέο πολιτικό αλφάβητο αντί του εκκλησιαστικού. Πολλοί δυτικόφρονες επιστήμονες πίστευαν ότι ο τσάρος-μεταρρυθμιστής ήθελε να ολοκληρώσει την αναδιαμόρφωση της ρωσικής ζωής σύμφωνα με ευρωπαϊκά πρότυπα, με τη μετάβαση της ρωσικής γλώσσας στο λατινικό αλφάβητο. Αυτό όμως δεν έγινε ποτέ.

Λατινοποίηση ήθελε ο Λένιν

ΗΡΩΪΔΕΣ ΚΟΥΡΔΙΣΣΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ


"ΟΣΟ  (ΤΟ ISIS) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΓΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΙΑΖΟΥΝ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΑΜΕ"


ΒΙΝΤΕΟ
Το Ισλαμικό Κράτος έχει μια περιορισμένη άποψη για το τι μπορούν να κάνουν οι γυναίκες: Στην καλύτερη περίπτωση, μπορούν να υποστηρίξουν τους συζύγους τους και να παράγουν νέες γενιές τζιχαντιστών. Και αν δεν είναι φτιαγμένες από το «υλικό» της συζύγου, τότε είναι χρήσιμες ως σκλάβες του σεξ.

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ;

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΙΑ ΦΡΕΓΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ ΟΠΩΣ ΖΗΤΗΣΕ Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ; Η ΚΥΠΡΟΣ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ) ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ;ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑRAROS

Να στείλει έστω ένα πολεμικό πλοίο στην ΑΟΖ για να υπάρξει μια μίνιμουμ αποτροπή από ελληνικής πλευράς και να φανεί ότι δεν έχει ξεχάσει την Κύπρο τώρα που του "Barbaros" και οι τουρκικές φρεγάτες αλωνίζουν την κυπριακή νότια ΑΟΖ, ζήτησε η Λευκωσία από την Αθήνα, αλλά η απάντηση της Ελλάδας ήταν αρνητική σε μία επανάληψη του 1974 όταν η κυβέρνηση Καραμανλή αρνήθηκε να στείλει βοήθεια στην Κύπρο!

ΟΙ ΗΠΑ ΑΚΟΥΣΑΝ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΡΔΙΣΣΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ


ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΡΙΞΑΝ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ

Μια βδομάδα πριν η Κούρδισσα στρατηγός Ναλίν Αφρίν  είχε απευθύνει έκκληση για βοήθεια λέγοντας: «Είναι απαράδεκτο για το ΝΑΤΟ να μην κάνει τίποτα και να περιμένει να μας αποκεφαλίσουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, όταν μια χώρα μέλος του, η Τουρκία, από την άλλη πλευρά, στην ουσία πολιορκεί χέρι με χέρι με το Ισλαμικό Κράτος την Κομπάνι».

Ο ΟΣΙΑΚΟΣ ΒΙΟΣ ΜΙΑΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ. ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΕΥΧΟΤΑΝ ΘΕΡΜΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΠΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ...

  

Η κυρία Βασιλική Τζουρμανά από το Κομμένο Άρτας μαρτυρεί:

«Άκουσα σε μια Εκκλησία της Άρτας για πρώτη φορά να συζητούν για την Λαμπρινή και τα πνευματικά της χαρίσματα και ένιωσα μεγάλη επιθυμία να την γνωρίσω.


Με μια συγγένισσά μου που την ήξερε πήγαμε στο φτωχικό σπιτάκι της. Από τότε για σαράντα περίπου χρόνια μέχρι πού έφυγε από την ζωή την ακολουθούσα σχεδόν πάντοτε σε προσκυνήματα, σε αγρυπνίες, σε λειτουργίες που έκανε σε Εκκλησίες και κοιμόμασταν μέσα σ’ αυτές τις νύχτες.

Η θεία Λαμπρινή προσευχόταν και διάβαζε πολλές ώρες και κοιμόταν ελάχιστα.

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΟΥ


ΠΑΡΑΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙΑπό τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη

Π: Πατέρας Γ: Γιος 

Γ: Τον πιστεύεις τον κύριο πρωθυπουργό όταν λέει πως δεν θα ησυχάσει αν δεν μας βγάλει από το μνημόνιο; 
Π: Απόλυτα. Αν δεν μας βγάλει από αυτό το μνημόνιο, πώς θα μας βάλει στο επόμενο; 
Γ: Τον πιστεύεις τον κύριο Τσίπρα που λέει ότι θα τηρήσει όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις;

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ...


ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; ΜΕ ΤΟ 1% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ 56,1% ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ;
Γράφει ο Πέτρος Χασάπης

Ας το επαναλάβουμε, γιατί εύκολα το ξεπεράσαμε. Το 1% των Ελλήνων κατέχει το 56,1% του συνολικού πλούτου της χώρας!!! Δηλαδή όλο το υπόλοιπο 99% του λαού κατέχει μόνο το 43,9% του πλούτου!!! Πιστεύει άραγε κάποιος σοβαρός άνθρωπος, ότι με τέτοια ανισότητα και υπερσυγκέντρωση πλούτου σε λίγα άτομα, μπορούμε να έχουμε πραγματική δημοκρατία στην Ελλάδα ή έχουμε στενή ολιγαρχία με δημοκρατικό φερετζέ; Για να μην κοροϊδευόμαστε δηλαδή και μεταξύ μας αδέρφια….


ΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. ΑΝ ΧΑΘΟΥΝ, ΧΑΘΗΚΑΜΕ!


Γιατί να κρατήσουμε τους παραδοσιακούς σπόρους2o Φεστιβάλ για την Ελευθερία των Σπόρων


Ένας κόκκος σταριού

Είμαι ένας κόκκος σταριού
Κράτα με στη χούφτα σου
κλείσε τα μάτια σου
και άφησέ με να σου πω
την ιστορία της ζωής μου

Όπως λέει και η ελληνική μυθολογία, η Θεά Δήμητρα με πρόσφερε στους προγόνους σου. Αυτή τους δίδαξε και την καλλιέργεια μου.
Από νωρίς εξαπλώθηκα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και αποτέλεσα τη βασική τροφή του ανθρώπινου είδους...

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!!!


ΤΕΛΟΣ ΤΑ"ΜΝΗΜΟΝΙΑ"! ΤΩΡΑ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ"
«Η Ελλάδα διαπραγματεύεται προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης» δήλωσε ο Σαμαράς μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής Ασίας - Ευρώπης στο Μιλάνο, για να κατευνάσει την αντίδραση των αγορών που προκάλεσε κραχ στο Χρηματιστήριο Αθηνών...

ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΕΡΝΤΕΣ ΠΟΥ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (ΠΤΕ)


 Η ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗ ΕΛΙΤ ΩΣ «ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

Η Υπερεθνική Ελίτ ως «συνωμοσιολογία»

Γράφει ο Τάκης Φωτόπουλος

Το περασμένο Σάββατο χιλιάδες Ευρωπαίων πολιτών (πλην Ελλήνων!) κατέβηκαν σε διαδηλώσεις ενάντια στη νέα υπερατλαντική συμφωνία (ΕΕ-ΗΠΑ) ελεύθερου εμπορίου που σχεδιάζει η Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε), χωρίς βέβαια να ρωτήσει κανέναν. Πράγμα που μπορεί να σημαίνει τελικά την πλήρη ιδιωτικοποίηση Υγείας και Παιδείας, κατά το άθλιο πρότυπο των ΗΠΑ, των οποίων οι σχετικές πολυεθνικές ετοιμάζονται να εισβάλλουν στην Ευρώπη.

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΝΕΑ ΡΩΣΙΑ


ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΕΒΟ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΡΩΣΙΑΣ
 


Η ΔΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΟΥΚΟΒΙΤΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΧΑΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (ΝΕΑ ΡΩΣΙΑ)! 

To Kίεβο και κατ'επέκταση η Δύση αναγνώρισε ουσιαστικά την ανεξαρτησία και την δημιουργία κρατικής οντότητας στις περιοχές της Νέας Ρωσίας!

ΥΠΟΠΤΗ ΒΙΑΣΥΝΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΥΠΟΠΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ...


ΓΙΑΤΙ ΤΟ NATIONAL GEOGRAPHIC ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ "ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ" ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ;


  
 Προκαλεί έκπληξη η σπουδή του National Geographic να καλύψει το θέμα του ενοίκου του τύμβου της Αμφιπόλεως. Πρωτίστως διότι θεωρούμε ότι πρόκειται για περιοδικό που ελέγχεται από την νέα τάξη πραγμάτων. 

Όμως η έκπληξη μετατρέπεται δευτερευόντως σε υποψία καθώς το περιοδικό, προλαβαίνοντας τους αρχαιολόγους, σπεύδει να πάρει θέση για τον ένοικο του τύμβου, "τοποθετώντας" τον Μέγα Αλέξανδρο στον τάφο της Αμφιπόλεως. 


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΠΑΝΙ

Συζήτηση: “Η Αντίσταση του Κουρδικού λαού καταλύτης εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή”  (Δευτέρα 20 Οκτωβρίου) 


   Το Άρδην και η Επιτροπή Αλληλεγγύης στον Κουρδιστάν τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου στις 19.30 οργανώνουν συζήτηση με θέμα: “Η Αντίσταση του Κουρδικού λαού καταλύτης εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή”.

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Η ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟ ΘΡΑΣΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ 2016! ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟΥΣ 180 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ; 


Δεν θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα το 2015, δήλωσε εντελώς αυθαίρετα σήμερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς στο Μιλάνο, ο Σαμαράς συμπληρώνοντας ότι συνεχίζεται επιτυχώς η πορεία εξόδου από το διεθνές πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΜΑΧΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΟΜΠΑΝΙ

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΧΗΤΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΜΠΑΝΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕ ΜΑΧΗΤΡΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΛΗΓΩΜΕΝΗ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΕΝΩ ΤΗΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΕΠΙΔΕΣΜΟΥΣ!Νεαρός Κούρδος έφτιαξε ένα βίντεο με την δράση των γυναικών μαχητριών που υπερασπίζονται την Κομπάνι και το ανέβασε στο Youtube με το ακόλουθο σημείωμα:

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΓΕΝΝΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΠΑΝΙ

 ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΟΜΠΑΝΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΗΝ ΝΑΛΙΝ ΑΦΡΙΝ ΠΗΡΑΝ ΦΑΛΑΓΓΙ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ISIS

2 ΒΙΝΤΕΟ Σφοδρή αντεπίθεση των Κούρδων στο Κομπάνι - Η ISIS ελέγχει πλέον μόνο το 20% της πόλης

Σύμφωνα με το BBC, τις τελευταίες ώρες, οι ψευτομουσουλμάνοι "τζιχαντιστές"  αποχώρησαν από στρατηγικής σημασίας σημεία στο Κομπάνι, λίγες ώρες μετά τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της με στόχο θέσεις ψευτομουσουλμάνων του Ισλαμικού Κράτους στην συριακή πόλη.


Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ... 
ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΑΝΔΡΟ ΤΟ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΑΘΡΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ...
H κυβέρνηση καταρρέει και μαζί της καταρρέει και ότι είχε μείνει όρθιο στη χώρα.

Και το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στην εγχώρια αγορά, αλλά και έξω.

Η ευρωζώνη βυθίζεται αύτανδρη. Αυτό δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη, μόνο όσοι τρέφονται από την εικονική πραγματικότητα που έχουν δημιουργήσει τα δωσίλογα ΜΜΕ που ελέγχονται από την οικονομική ολιγαρχία της χώρας και τους τοκογλύφους.

ΣΑΤΥΡΑ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΣΕ ΕΚΡΗΞΗ

Θυμωμένο κρασί

Θυμωμένο κρασί
Γράφει ο Θυμωμένο κρασί

Δύο εύθυμες αμετροέπειες και μία θανάσιμη. Ας αρχίσουμε απ’ τις εύθυμες - σκοτεινοί οι καιροί, λίγο απ’ το χιούμορ της κρίσης (διότι και η κρίση παράγει χιούμορ) μας χρειάζεται. Θα μου πείτε, μαύρο το χιούμορ της κρίσης! - μεγάλο το δίκιο σας, μαύρο! αλλά χιούμορ.

Η ΣΥΜΜΈΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


Αρχαιολογία και Παγκοσμιοποίηση
Λεπτομέρεια από το εντυπωσιακό ψηφιδωτό που ανακαλύφθηκε στην Αμφίπολη (Οκτώβριος 2014)


Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*

Διανύουμε περίοδο μεγάλων κοσμοϊστορικών αλλαγών που θα καθορίσουν το μέλλον του πλανήτη για τους επόμενους αιώνες. Κι όχι μόνο του δικού μας πλανήτη, αλλά πιθανότατα και την φύση του μελλοντικού ανθρώπινου αποικισμού στο διάστημα... Οι κοχλίες του ιστορικού γίγνεσθαι δουλεύουν μέρα-νύχτα, αλλά οι αρχιτέκτονες της παγκοσμιοποίησης κρύβονται πίσω από απατηλές και ακαταλαβίστικες υποσχέσεις για την εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού. Η νομιμότητά τους παραμένει τόσο πολύ διάτρητη όσο και η καταστροφική τους δυνατότητα τρομερά ισχυρή.

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Η ΚΟΥΡΔΙΣΣΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ISIS AΠEYΘYNEΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ


Η ΠΕΡΗΦΑΝΗ «ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΑ ΤΩΝ ΠΕΣΜΕΡΓΚΑ» ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΟΜΠΑΝΙ, ΚΑΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ:"ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ, ΘΑ΄ΡΘΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ..."

ΒΙΝΤΕΟΗ 40χρονη διοικητής των Πεσμεργκά, Μαΐσα Αμπντό, που μάχεται με το ψευδώνυμο «Ναλίν Αφρίν», έκανε έκκληση στην διεθνή κοινότητα για βοήθεια στους Κούρδους στην άνιση μάχη τους με τους πολεμιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Η Αμπντό πιστεύεται ότι εξευτελίζει τους τζιχαντιστές που θεωρούν τις γυναίκες κάτι λίγο περισσότερο από σκλάβους και τώρα είναι διπλή ντροπή γι' αυτούς, αν τζιχαντιστής πέσει στη μάχη από γυναίκα.