Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΤΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...

GARY D. BARNETT: «ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ Ή ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜOΚΡΑΤΙΑ Ή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ Ή ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΡΑΝΝΙΑ!»



«Το Κράτος αν προστατεύει κανέναν, το κάνει μόνο όπως ο βοσκός προστατεύει το κοπάδι του. Όχι επειδή αναγνωρίζει και σέβεται τα φυσικά δικαιώματα των προβάτων, αλλά μόνο για να τα κρατήσει ανενόχλητα στην αποκλειστική κατοχή και τον έλεγχό του, μέχρι να κρίνει σκόπιμο να τα κουρέψει ή να τα σφάξει».

Robert Higgs (2007) Συνέδριο FFF

Συντηρητικοί, "φιλελεύθεροι", Ρεπουμπλικάνοι, Δημοκράτες, μπερδεμένοι λάτρεις του Συντάγματος και κάθε πολιτικός τύπος, ενωθείτε εναντίον μου, γιατί βλασφήμησα το ιερό δισκοπότηρο που είναι η πολιτική λατρεία. 

AΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΡΕΒΑΝΣ! Ο ΝΟΒΑΚ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΥΝΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ !!!

Ο ΤΕΝΙΣΤΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΡΛΑ, ΤΑΠΕΙΝΩΣΕ ΤΗΝ PFIZER!!  Ο ΝΟΛΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΤΖΕΣΕ ΌΟΥΕΝΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΠΕΡΙ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΥΓΙΩΝ-ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Δ΄ΡΑΪΧ ΤΟΥ COVID19 !!!


Ο τενίστας του Θεού ο απίστευτος Τζόκοβιτς νίκησε τον Μπουρλά, ταπείνωσε την Pfizer!! Aυτή είναι ρεβάνς! Για 10η φορά θριάμβευσε στο τουρνουά Australia Open από εκεί που αποκλείστηκε πέρυσι γιατί ήταν ανεμβολίαστος με το υποχρεωτικό πειραματικό σκεύασμα των Μπουρλάδων και των υγειονομικών Μουλάδων!!!

Η ΜΙΣΟΑΛΗΘΕΙΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΩΝ ΑΞΙΟΠΟΙΝΩΝ «ΕΞΥΠΝΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ»

ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΞΑΦΝΙΚΙΤΙΔΑΣ

2 ΒΙΝΤΕΟ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης,
τέως Αναπληρωτής Καθηγητής Ποινικού Δικαίου
Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ.

Είναι άκρως ανησυχητικό και εξοργιστικό το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες τα συστημικά ΜΜΕ δεν διστάζουν να παραδεχθούν την περίφημη «ξαφνικίτιδα» (πρβλ. τον όρο “sudden death”), η οποία μοιάζει να προσλαμβάνει διαστάσεις επιδημίας. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η σχετική αναφορά που έγινε στο επίμαχο φαινόμενο την 20ή Ιανουαρίου 2023 κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star
1.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΕΝΤΟΜΑ! ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ...ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;


ΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ «ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ» ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ;


Tου James Corbett


Την περασμένη εβδομάδα εξετάσαμε τους τρόπους με τους οποίους μια τεχνητή επισιτιστική κρίση (ή η αντίληψη μιας κρίσης) χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να ανασχεδιάσουμε την προσφορά τροφίμων μας.

Από ζυμαρικά από σκόνη γρύλων και μπιφτέκια από σκουλήκια, ΓΤΟ και γλυφοσάτη έως βιοαντιδραστήρες, κατασκευασμένα μικρόβια, διατροφογονιδιωματική και τρισδιάστατα εκτυπωμένο υλικό, το μέλλον του “φαγητού” διαμορφώνεται ώστε να είναι ριζικά διαφορετικό από οτιδήποτε έχετε φάει πριν.

ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

 ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ


Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός 

(Ειλικρινά, όταν πλησιάζει η γιορτή των Τριών Ιεραρχών, η γιορτή της Παιδείας και των Γραμμάτων, αισθάνομαι άβολα, νιώθω ως δάσκαλος, ακόμη και ντροπή. Χάσμα μέγα χωρίζει το πνεύμα των Πατέρων, μ’ αυτό που λέγεται σήμερα νεοελληνική Παιδεία. Τους ονομάζουμε προστάτες μας, όμως τους τιμούμε τόσο, ώστε φροντίσαμε να καταργήσουμε την γιορτή τους και να τους εξοβελίσουμε από τα σχολικά βιβλία. Ένα παλιό μου κείμενο...)

ΑΠΟ ΤΡΑ ΦΘΑΡΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΙΩΝΙΑ, ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΓΕΙΟΥ ΓΟΛΓΟΘΑ...

ΒΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ MΙΡΚΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ!



Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής 

Εκοιμήθη στις 27 Δεκεμβρίου του 2022 η αγαπημένη μου μητέρα Μίρκα-Μαίρη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου! Ένας γολγοθάς  32 ημερών που περιελάμβανε  ανάμεικτα συναισθήματα για μένα και την αδερφή μου Στυλιανή (Ινώ) και αφόρητο, μερικές μέρες, πόνο για τη μητέρα μου. Μια περίοδος δραματική για μας εν αντιθέσει με το εορταστικό κλίμα που επικρατούσε. Αλλά από την άλλη χιλιάδες κόσμος βίωσε τα ίδια συναισθήματα με μας! 

H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠOY ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΣΕ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ    

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

 



Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ...

Ο AΓΩΝΑΣ KΑΤΑ ΤΗΣ TOKOΓΛΥΦΙΑΣ



Γράφει ο Jüri Lina
Μετάφραση: Απολλόδωρος


Ο δανεισμός χρημάτων με τόκο έχει καταδικαστεί από ανθρώπους όπως ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Πλούταρχος, ο Σενέκας και ο Κικέρων, οι πρώτοι πατέρες της χριστιανικής εκκλησίας, η πλειοψηφία των παπών και των συνόδων μέχρι το 1983, όπως επίσης και σύγχρονοι συγγραφείς όπως ο Γκαίτε και ο Βάγκνερ.


ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ, ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ-ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΑΞΟΝΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ.

ΜΕ ΣΕΙΣΜΟ 6 ΡΙΧΤΕΡ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ DRONES BAYRAKTAR ΚΑΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΕΠΛΗΓΗ ΤΟ ΙΡΑΝ. EΚΡΗΞΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ. ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ…

5 ΒΙΝΤΕΟ


Με σεισμό 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και μαζική επίθεση από drones κατά στρατηγικών στόχων επλήγη το Ιράν. Σημειώθηκαν εκρήξεις σε μια σειρά από πόλεις. ΗΠΑ-Ισραήλ, Αζερμπαϊτζάν-Τουρκία ο άξονας επίθεσης. Και η υψηλή τεχνολογία ασύμμετρων απειλών στο κόλπο…

ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ "MARKET PASS" ΕΝΩ ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΕΙ ΤΟ ΦΠΑ ΣΤΑ ΕΥΑΛΩΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!


Γράφει ο Αθανάσιος Τσόκας


Υπάρχει τρόπος, η Κυβέρνηση, να μηδενίσει το ΦΠΑ στα ευάλωτα νοικοκυριά, χωρίς να μειώσει τους συντελεστές 6%, 13%, 24% του ΦΠΑ!. Όμως δεν το κάνει!. Επιμένει στο φτωχό "market pass"!!!

Ένα νοικοκυριό, που βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση, ξοδεύει όλο το ισχνό μηνιαίο εισόδημα του, για να αγοράσει τα αναγκαία προς το ζην αγαθά.

ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΔΩΡΙΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΩΣ ΝΕΑ ΔΩΡΑ

Η ΑΣΕΒΕΙΑ ΤΟΥ COLIN STEWART ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ Κ.Δ., ΤΩΝ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΩΝ, ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΧΑΡΤΗΣ



Γράφει η Φανούλα Αργυρού

Πρώτα να…ξεκλειδώσουν το χάρτη που έδωσαν!

Ο εν λόγω κύριος από τον Καναδά, Κόλιν Στιούαρτ, νέος Ειδικός Αντιπρόσωπος και επικεφαλής της λεγόμενης Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, και αναπληρωτής Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, διορισθείς το Δεκέμβριο του 2021, μίλησε πρόσφατα, στο 18ο σεμινάριο του «Economist» 18-19 Οκτωβρίου 2022 στο Χίλτον Λευκωσίας.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΣΗΛΙΟΥ ΘΕΟΤΗΤΑΣ

 ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ, ΤΡΕΙΣ    ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. ΠΡOΣTATEΣ TΩN ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ. ΜΕΓΙΣΤΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ 


Γράφει ο Παναγιώτης Μυργιώτης  

Τους τρεις  μεγίστους  φωστήρας της  τρισηλίου  θεότητος  γιορτάζει και πανηγυρίζει την 30ή Ιανουαρίου κάθε χρόνο η Ορθοδοξία. Την ημέρα αυτή τιμώνται τα γράμματα, οι επιστήμες και ο ελληνισμός. 

Οι μέγιστοι φωστήρες που προαναφέραμε είναι οι άγιοι της εκκλησίας  Μέγας Βασίλειος,  Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός  και  Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Η γραφή των ονομάτων είναι τυχαία και προφανώς δεν ενέχει αξιολόγηση. Μη γένοιτο. 

H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠOY ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΣΕ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ    

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

 



Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

ΙΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΜΕΓΙΣΤΩΝ ΦΩΣΤΗΡΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΣΗΛΙΟΥ ΘΕΟΤΗΤΟΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΚΟΤΟΣ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ)

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ,
ΟΙ ΑΓΙΟΙ

 

ΜΕΓΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΚΕΠΕ, ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

   +++   

Πάρε το στυλό και γράψε,
λόγο Άγιο, Ιερό, 
για τα τρία αυτά διαμάντια,
στον ελληνικό λαό.

Πετράδια είν’ του Πνεύματος, Αστέρια λαμπερά,
θα φέγγουν, θα ακτινοβολούν ΑΙΩΝΙΑ, ΘΕΪΚΑ.
Ιδανικά της πίστεως σε άνω το στερέωμα,
γίγαντες της αλήθειας σε ουράνιο εδραίωμα. 

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

Ο ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΣΣΟΥ ΤΙΜΟΘΕΟΣ, Ο ΙΝΔΙΑΝΟΣ : «ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ἘΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!»
2 ΒΙΝΤΕΟ


Πνευματικοπαίδι του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Μέγα του Κύπριου ο Κολομβιανός κατά κόσμον Λουΐς Αντώνιο Τόρρες Εσκβίρελ που στις 8 Νοεμβρίου 2020 χειροτονήθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μπογκοτά τιτουλάριος Oρθόδοξος Επίσκοπος Άσσου, Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Μεξικού Τιμόθεος συγκλονίζει.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΑΡΤΤΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ "PASS"...

ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΚΑΙ ΤΟ BONUS… ΠΟΙΝΗ



Γράφει η Σωτηρία Ορφανίδου

Ο νέος χρόνος μάς βρίσκει με τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο σε εξέλιξη, ενώ ο κορωνοϊός, ο ιός της γρίπης και ο RSV φιγουράρουν καθημερινά στα ΜΜΕ και ο Εγκέλαδος στη χώρα μας είναι τελευταία αρκετά ζωηρός.

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΔΑΧΗ! ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

 ΚΑΙ ΜΟΣΧΟΒΟΛΑ Η ΑΙΘΟΥΣΑ, ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΙ…


Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός


Κάθε πρωί γράφω στον πίνακα της αίθουσας, μετά την ημερομηνία, το όνομα του αθλητή της Πίστεως ή της Πατρίδας που εορτάζει. 

Αναζητώ στα Συναξάρια της Εκκλησίας ή του Γένους τον άγιο ή τον ήρωα. Μάρτυρες, Πατέρες, ασκητές, απόστολοι και εθναπόστολοι, ναυμάχοι, μπουρλοτιέρηδες και αδούλωτοι κλεφταρματολοί, ποιητές εθνικοί, Ζάλογγα και Δερβενάκια, η απροσκύνητη και ελεύθερη Ρωμιοσύνη, η Πονεμένη... 

ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΕΙ Η ΠΡΟΡΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ;

SUKHOI-57 FELON: Ο ΔΗΜΙΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ. Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ (ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ)

ΒΙΝΤΕΟ



"Επάνω από την Ουκρανία και τον Εύξεινο Πόντο θα πολεμήσουν για πρώτη φορά (αερομαχίες) Αμερικάνοι και Ρώσοι και θα υπερισχύσουν οι Ρώσοι συντριπτικά"


Τον Οκτώβριο του 2022, μια πλατφόρμα AWACS του ΝΑΤΟ στην Πολωνία και τη Ρουμανία που λειτουργούσε 24 ώρες το εικοσιτετράωρο απέτυχε να εντοπίσει το ρωσικό αεροσκάφος Su-57 Felon πέμπτης γενιάς με αποτέλεσμα...

H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠOY ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΣΕ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ    

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

 



Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Η ΣΗΠΕΔΟΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. 


Γράφει ο Μιχαήλ Α. Βιδάλης

Σε περίπτωση που ο όρος «σηπεδόνα» διαφεύγει της αντίληψης σας, ας τον εξετάσουμε καθώς περιγράφει επακριβώς την πολιτική πραγματικότητα μας: προχωρημένη σήψη, εδραιωθήσα. 

Ο Αλεξανδρος Παπαδιαμάντης (1851-1911) στο διήγημα του "Οι χαλασοχώρηδες" γράφει «…Ἡ πλουτοκρατία ἦτο, εἶναι καὶ θὰ εἶναι ὁ μόνιμος ἄρχων τοῦ κόσμου, ὁ διαρκὴς ἀντίχριστος. Αὕτη γεννᾷ τὴν ἀδικίαν, αὕτη τρέφει τὴν κακουργίαν, αὕτη φθείρει σώματα καὶ ψυχάς. Αὕτη παράγει τὴν κοινωνικὴν σηπεδόνα. Αὕτη καταστρέφει κοινωνίας νεοπαγεῖς…». 

ΜΕ ΟΦΘΑΛΜΟΝ ΑΝΤΙ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

 ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ 10 ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΣΤΗ ΤΖΕΝΙΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ 10 ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ! 
3 ΒΙΝΤΕΟ 12 ΦΩΤΟ 


Με οφθαλμόν αντί οφθαλμού απάντησε η Παλαιστίνη στο Ισραήλ.

Την Πέμπτη οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής σκότωσαν εννέα Παλαιστίνιους και τραυμάτισαν αρκετούς άλλους στην πόλη Τζενίν στη Δυτική Όχθη την Πέμπτη, ανακοίνωσε το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας. Την Παρασκευή σήμερα Παλαιστίνιος ένοπλος μπήκε σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ και σκότωσε περί τους 10 αποίκους.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ! ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΣΟΥΝ;


ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ...


ΒΙΝΤΕΟ




Άρθρο του Brandon Smith


Όταν οι άνθρωποι φοβούνται ή υπερεπικεντρώνονται σε μια εξωτερική απειλή, γίνονται υποχείρια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κύριες πολιτικές συζητήσεις επικεντρώνονται λιγότερο στην κατανόηση της απειλής (το «Πώς» και το «Γιατί») και περισσότερο στη διαιώνιση της απειλής.

Οι κυβερνήσεις και οι ελιτιστές δεν χρειάζεται απαραιτήτως να εγκλωβίζουν σωματικά, να ναρκώνουν και να βασανίσουν τους ανθρώπους προκειμένου να επηρεάσουν τον τρόπο συμπεριφοράς τους. 

ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΡΟΜΠΟΤ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ;

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΒΓΑΛΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗ»: ΡΟΜΠΟΤ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΥΓΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΒΙΝΤΕΟ



Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, φαίνεται ένα ανθρωποειδές μοντέλο κατασκευασμένο από το υλικό αλλαγής φάσης παγιδευμένο μέσα σε μια πρότυπη φυλακή. Το ανθρωποειδές λιώνει και ρέει έξω από τη φυλακή, ενώ στο τέλος αναμορφώνεται

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΤΙΤΛΟΦΟΡΗΣΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (FAKE NEWS) 

ΒΙΝΤΕΟ



Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης

Ένα συχνό, απαράδεκτο φαινόμενο που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό είναι η εκ μέρους ορισμένων γιουτιούμπερς ανάρτηση αποσπασμάτων από συνεντεύξεις που έχω παραχωρήσει (ιδίως στον ραδιοφωνικό σταθμό focus και τον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη), κάτω από τα οποία τίθεται μια παραπλανητική περιγραφή.

H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠOY ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΣΕ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ    

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

 



Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΟΣΩΝ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗΣ...

ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ NHS ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΌΤΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΈΛΑΒΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ Ή ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ "ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΨΕΥΔΩΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ
ΒΙΝΤΕΟ



Μετάφραση: Απολλόδωρος


Ένας πληροφοριοδότης του NHS, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, ήρθε στη δημοσιότητα με ισχυρισμούς ότι τα νοσοκομεία του NHS δεν ήταν υπερπλήρη κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, όπως αναφέρθηκε από τις αρχές και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΥΔΟΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ...

ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΜΜΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ «ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ»;


Κίνημα Antifa: Φασίστες με καλύτερο marketing... - Και ο εχθρός αυτού του κινήματος δεν είναι ο φασισμός, αλλά η ελευθερία, η ειρήνη και η ευημερία.

Μια ύποπτη για τρομοκρατία που είναι μέλος του πυρήνα της Antifa της Ατλάντα είναι η κόρη ενός φαρμακοβιομήχανου με έδρα την Κίνα στο Νιου Τζέρσεϊ και ενός ειδικού σε θέματα παγκόσμιας διαφορετικότητας, όπως αποκαλύπτει η DailyMail.com.

Η Teresa Yue Shen, 31 ετών, ήταν μία από τους επτά ακτιβιστές που συνελήφθησαν στο μελλοντικό Κέντρο Εκπαίδευσης Δημόσιας Ασφάλειας της Ατλάντα, αξίας 90 εκατομμυρίων δολαρίων, σε μια “εκκαθαριστική επιχείρηση” την περασμένη εβδομάδα.

Ο ΜΥΡΜΗΓΚΟΛΕΩΝ ΚΟΥΛΗΣ "ΚΗΡΥΤΤΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ" ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ...

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ «ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ» ΕΛΛΑΔΑ-ΣΤΕΛΝΕΙ LEOPARD-2 ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ



Τα ελληνικά Leopard αντί για τους Τούρκους θα πολεμήσουν τελικά τους Ρώσους

Ο ουκρανικός Τύπος επιβεβαιώνει την πληροφορία που πρώτο μετέδωσε το pronews.gr, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα στείλει άρματα μάχης Leopard-2 στην Ουκρανία. 

Αυτό που δεν διευκρινίζεται είναι αν θα είναι η έκδοση των αρμάτων που θα σταλούν: Αν θα είναι Leopard-2Α4 ή Leopard-2ΗEL, αντίστοιχα των γερμανικών LEO2A6.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ...

«ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ» ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ «ΧΩΝΕΨΟΥΜΕ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ ΜΑΧΗΣ LEOPARD ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!




Όλο και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες που θέλουν και την Ελλάδα να είναι ανάμεσα στις χώρες που θα δώσουν άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία!

 Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μάλλον εμφανίζεται χαλαρή στο αίτημα της Ουκρανίας και μέσα ενημέρωσης από το Κίεβο συγκαταλέγουν ήδη την Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες που θα δώσουν Leopard!

ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ" ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ


Η ΣΙΓΑΝΟΠΑΠΠΑΔΙΑ...


Γράφει η Καλλιόπη Ταχτσόγλου 

Προχθὲς ἀκόμα ἡ κ. Λινοῦ μᾶς εἶπε:
«Δὲν λέμε ὅλη τὴν ἀλήθεια στὸν κόσμο»

H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠOY ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΣΕ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ    

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

 



Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ 1850 ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΟΣΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ...

Ο NΟΜΟΣ (LOI)


Του Frédéric Bastiat

Μετάφραση: Απολλόδωρος

Βιβλίο που γράφτηκε το 1850 

ΠΗΓΕΣ: Βρέθηκε στον ιστότοπο US History resources στη μετάφραση του Dean Russell για το Foundation for Economic Education. Αναδιαμόρφωση από τον François-René Rideau για το Bastiat.org. Σημειώστε ότι οι τίτλοι εισήχθησαν από τη μετάφραση του FEE και δεν υπήρχαν στο πρωτότυπο κείμενο στα γαλλικά "La loi"

Το Βιβλίο και ο Συγγραφέας

Όταν ένας κριτικός επιθυμεί να δώσει ιδιαίτερη αναγνώριση σε ένα βιβλίο, προβλέπει ότι αυτό θα διαβάζεται ακόμη "σε εκατό χρόνια από τώρα". Ο Νόμος, που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά ως φυλλάδιο τον Ιούνιο του 1850, έχει ήδη συμπληρώσει περισσότερα από εκατό χρόνια ζωής. 

ΟΤΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ...


ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ – ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ! 

 


Ο Sai , πρώην Διευθυντής του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο τέλος της καριέρας του, έγραψε ένα νήμα στο Twitter στο οποίο, μεταξύ άλλων, έδωσε πληροφορίες για τις αλλαγές στο σύστημα αναφοράς θανάτων που εφαρμόστηκε στο NHS:

«Όταν τέσσερις διαφορετικές ασθένειες [ομαδοποιηθούν] ονομάζονται covid-19, τότε αναπόφευκτα θα δείτε covid-19 με τεράστιο ποσοστό θνησιμότητας. Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αυτήν την τεράστια αύξηση των θανάτων από τον Covid-19 λόγω της ύπαρξης νέου κώδικα του Ιατροδικαστικού Συστήματος.

ΈΡΧΟΝΤΑΙ «ΤΑ ΥΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»;

Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ «ΡΩΣΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ… ΑΥΣΤΡΙΑ» ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ! 



ΚΑΙ Ο Ν.ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΧΕΡΣΩΝΑ, ΝΙΚΟΛΑΓΙΕΦ ΚΑΙ ΟΔΗΣΣΟ!

Σφοδρή επίθεση σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και προειδοποίηση στις ευρωπαϊκές χώρες και ειδικά την Γερμανία για «διάρρηξη των συνθηκών του Β’ΠΠ» με την αποστολή βαρέων αρμάτων μάχης στο Κίεβο εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν, θέτοντας παράλληλα ζήτημα «εγγυητή της Αυστρίας και του αυστριακού Συντάγματος» θέτοντας τα θεμέλια ακόμα και προσπάθειας «αποκατάστασης του αυστριακού Συντάγματος»!

Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΥΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ...

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ Η ΧΑΡΗ 



Γράφει ο Παπά - Ηλίας Υφαντής

Ο κ.Πρόδρομος Εμφιετζόγλου ηγείται του κόμματος «Πανελλήνια Πατριωτική Ένωση». Ονομασία, που δεν είναι ετικέτα, αλλά ανταποκρίνεται μέχρι κεραίας στην πραγματικότητα. Δεδομένου ότι, σε όλη του τη ζωή και σταδιοδρομία υπήρξε ευεργέτης της πατρίδας και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ;

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ: ΏΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ – ΔΗΛΩΝΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΥΠΕΚΛΕΠΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ





Σε δύσκολη θέση έχουν περιέλθει, μετά τις αποκαλύψεις που πλέον έχουν την υπογραφή της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών σχετικά με τις υποκλοπές οι πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς. 

H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠOY ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΣΕ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

   ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ    

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

 



Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕΤΗ ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ...

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ: ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΜΗ 




Γράφει ο Adam Gabbatt 


Καθώς οι ΗΠΑ προσαρμόζονται σε έναν ολοένα και πιο άθρησκο πληθυσμό, χιλιάδες εκκλησίες κλείνουν κάθε χρόνο - πιθανώς αυτό επιταχύνεται από τον Covid

Περίπου το ένα τέταρτο των νεαρών ενηλίκων που εγκατέλειψαν την εκκλησία δήλωσαν ότι διαφωνούν με τη στάση της εκκλησίας τους σε πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα.

Η ΔΥΣΗ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ!

ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ...ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!
Ο ΣΟΛΤΣ TEΛIKA ΔΙΝΕΙ ΤΑ LEOPARD 2 ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!


Κάνοντας στροφή 180 μοιρών, οι ΗΠΑ φαίνεται ότι θα άρουν τις αντιρρήσεις τους για την αποστολή αμερικανικών αρμάτων μάχης M1 Abrams στην Ουκρανία και μια ανακοίνωση για το θέμα αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και εντός της εβδομάδας, γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal.

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΧΩΡΙΣΤΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ...

Ο «Γ΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ» ΜΑΙΝΕΤΑΙ.
50 ΧΩΡΕΣ ΥΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ 
ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ




 Γράφει ο Γιώργος Ρωμανός 

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ουσιαστικά ένας «Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος». 50 χώρες της Δύσης εκ των οποίων 30 χώρες του ΝΑΤΟ με 3 πυρηνικές δυνάμεις: Αμερική, Γαλλία, Αγγλία, συγκρούονται με 1 χώρα, την Ρωσία, από τις 24 Φεβρουαρίου 2022.

 Ο πλανήτης χωρίστηκε σε δύο στρατόπεδα. Από την διαρκώς συνεχιζόμενη κλιμάκωσή του θα εξαρτηθεί αν θα φύγουν και τα εισαγωγικά από το «Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος». 

ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ (;)

ΠΡΟ-ΟΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΣΤΟΠΙΑΣ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΤΟΥ ΛΑΝΘΙΜΟΥ 





Γράφει ο Vitruvian


Ένας από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες σκηνοθέτες των τελευταίων ετών είναι αναμφισβήτητα ο Γιώργος Λάνθιμος. Το 2009, η ταινία του «Κυνόδοντας» προκάλεσε αρκετές συζητήσεις και πολλές και διαφορετικές ερμηνευτικές προσεγγίσεις. 

Ίσως τότε να φαίνονταν μακριά από την πραγματικότητα και εκκεντρικά όσα απεικονίζει η ταινία, σήμερα όμως είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, και η θέαση της μπορεί να γίνει κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα. Πιο συγκεκριμένα, δεν μπορούν να αγνοηθούν οι πολλές ομοιότητες με αυτά που ζήσαμε και ζούμε στην εποχή της υγειονομικής τυραννίας.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ DIGITAL ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟ DAVOS


Φωτογραφία από το Maximalfocus στο Unsplash

Γράφει η Λένα Τέσσα 

Η Read Date Technology, μια εταιρεία με έδρα το Χονγκ Κονγκ, φαίνεται ότι φιλοδοξεί να καταλάβει τον κόσμο.

Στις 19 Ιανουαρίου 2023, η Red Date Technology παρουσίασε το Παγκόσμιο Δίκτυο Ψηφιακών Πληρωμών (UDPN) στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), 2023, στο Νταβός της Ελβετίας. 

H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠOY ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΣΕ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

   ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ    

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

 



Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Η ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

ΓΙΑΤΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ ΑΝΟΗΣΙΑ

ΒΙΝΤΕΟ


 Γράφει ο John Stossel
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Για δεκαετίες, μας έχουν πει: ανακυκλώστε!

"Αν δεν χρησιμοποιούμε ανακυκλωμένο χαρτί, κόβουμε περισσότερα δέντρα!" λέει η Lynn Hoffman, συμπρόεδρος της Eureka Recycling.

Η ανακύκλωση χαρτιού (ή χαρτονιού) όντως σώζει δέντρα. Η ανακύκλωση αλουμινίου εξοικονομεί ενέργεια. Αλλά μέχρι εκεί.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΕΛΑΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ...ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ!

ΤΟ ΜΠΑΚΧΜΟΥΤ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΘΗΚΕ: ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΔΟ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ    


Ουκρανοί στρατιώτες στην Ζαπορίζια παραδίνονται στις ρωσικές δυνάμεις

H ρωσική Ομάδα Wagner ισοπέδωσε την 2η ουκρανική Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία στο ChasivYar και μπλόκαρε τον αυτοκινητόδρομο 504 που σημαίνει πως πλέον οι ουρκανικές δυνάμεις στο Bakhmut δεν έχουν πρόσβαση στην Konstantynivka και δεν μπορούν να ανεφοδιαστούν.

TO TABLET ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΑΣ ΦΑΡΟΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΣ

ΠΩΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ 
ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΟΥ COVID-19  
12 ΒΙΝΤΕΟ



Το Tablet είναι ένα καθημερινό διαδικτυακό περιοδικό με εβραϊκές ειδήσεις, ιδέες και πολιτισμό .

Ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2009 και είναι ένα έργο της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Nextbook Inc., η οποία παράγει επίσης τη σειρά βιβλίων Jewish Encounters, που επιμελήθηκε ο Jonathan Rosen.

Το αρχείο του περιέχει όλα τα άρθρα και τις δυνατότητες που εμφανίστηκαν αρχικά στον ιστότοπο Nextbook.org.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΥΘΗΤΟ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.ΦΩΣΚΟΛΟΣ:«Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ, ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΛΠΟ»
ΒΙΝΤΕΟ



Ο ομότιμος καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά εκτιμά ότι οι ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα εντοπιστούν από τις γεωτρήσεις είναι τέτοιες που θα αλλάξουν τον ευρωπαϊκό αλλά και τον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΦΑΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΡΑΣΜΑΤΑ;

REUTERS:«ΤΟ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΚΡΕΑΣ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΜΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2023…»


Το κρέας «επιστημονικής φαντασίας», που καλλιεργήθηκε στο εργαστήριο αναμένεται να γίνει πραγματικό μέρος του μενού σε ορισμένα εστιατόρια στις Ηνωμένες Πολιτείες από φέτος, σύμφωνα με το Reuters.