Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ο ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕ ΤΗΝ ΝΔ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ;


ΑΝ ΔΕΝ ΣΠΑΣΕΙ, Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΟΥ 
ΕΝΦΙΑ ΘΑ ΘΑΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!Το ρεπορτάζ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διατήρησης του ΕΝΦΙΑ για φέτος άφησε ο Α. Τσίπρας στη συνέντευξή του στο STAR, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι καθοριστικοί παράγοντες για το αν θα διατηρηθεί ο ΕΝΦΙΑ είναι οι εξελίξεις στα δημοσιονομικά και στον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας.


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ ΣΤΟ ΡΙΚ


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΥΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος φιλοξενούμενος στην εκπομπή της κυπριακής τηλεόρασης "Μαζί στο ΡΙΚ", με την Ελίτα Μιχαηλίδου, που μεταδόθηκε στις 27 Απριλίου 2015.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ "ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ" ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ, ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ) ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


O OΜΙΛΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓIA TON ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (OΠEK) ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ CIA ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ  


Οι εκσυγχρονιστές ή μεταρρυθμιστές σοσιαλδημοκράτες:     Στελέχη όπως ο Κώστας Σημίτης. Ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και διανοούμενοι που ανήκαν στα μεσαία και ανώτερα στρώματα πίστευαν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας και σε μία γενικά μετριοπαθή και σοσιαλδημοκρατική πολιτική."

ΑΝΑΓΚΑ ΚΑΙ... ΠΡΩΘΠΟΥΡΓΟΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΙΑΖΟΝΤΑΙ...


ΤΑ ΕΝ ΟΙΚΩ (ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΟΥ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ) ΕΝ ΕΝΙΚΩ ΚΑΙ ΕΝ ΔΗΜΩ


ΒΙΝΤΕΟ

Γιατί ο Αλέξης δέχτηκε  να του "τρυπήσει" ο "κ. Ενικός" το κεφάλι; Ποια μεγάλη ανάγκη τον έπεισε να πάει να συνεντευξιασθεί με την καναλαρχία ή καλύτερα όπως την αποκαλεί ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης με την "Τηλεκρατία"; 


Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ...

                                           
Ψυχρή διαφθορά
Ο τρόμος των Γερμανών και η μοίρα των Ελλήνων Γράφει ο Γεώργιος  Εμμ. Δημητράκης

Πολλά συμβαίνουν εις τον διεθνή χώρο. Ευτυχώς εις την σύγχρονη εποχή υπάρχει το Διαδίκτυο, το οποίο είναι πολύ διαδεδομένο εις το εξωτερικό. Εκεί ο κάθε πολίτης, παράλληλα με τον έντυπο τύπο, κάνει χρήση σε ευρύτατη μορφή και του Διαδικτύου, ενημερώνεται καθημερινώς και ανεμπόδιστα και από πολλές πηγές για κάθε τι που συμβαίνει. Το εργαλείο αυτό τον βοηθάει και να κρίνει, αλλά και για να αποφασίζει για την ζωή του, να παίρνει τις σωστές αποφάσεις. Είναι τώρα ένα επιπρόσθετο και σημαντικό «εργαλείο» της Δημοκρατίας.

Ο ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ...ΛΑΓΟΥΣ!!!


ΔΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 
(ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΠΙ!!!)


Ή ΑΡΝΗΣΗ ΧΡΕΟΥΣ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ


Σας παραθέτω κάποια από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που διεξάγει η «Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου»!!!

Το 70,3% του χρέους αφορά μόνο τόκους .Αυτό από μόνο του αποτελεί τον ορισμό του επαχθούς και επονείδιστου χρέους!!!

Άλλο στοιχείο σοκ, μέχρι το 1994 το δημόσιο χρέος είχε αποπληρωθεί ήδη 6,3 φορές πάνω από το αρχικό!!!

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ. Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ...


Ρήξη, ο δρόμος για τον «αμοιβαία επωφελή συμβιβασμό». Του Χρήστου Λάσκου

Ο Βόφγκανγκ Μουνχάου, ιδρυτής της γερμανικής έκδοσης των Financial Times, πάει να πει «πιο κατεστημένο πεθαίνεις», σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών σήμερα υποστηρίζει ότι η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι μια συμφωνημένη χρεοκοπία εντός Ευρωζώνης και η αθέτηση του ελληνικού χρέους. Ταυτόχρονα, διαχειρίζεται με πολύ αποδραματοποιημένο τρόπο όλα τα σχετικά με capital controls, παράλληλα νομίσματα και εναλλακτικές χρηματοδοτήσεις δείχνοντας έτσι πόσο μακριά από τον Αρμαγεδδώνα βρίσκονται τέτοιου τύπου επιλογές. Λίγο καιρό πριν άλλος ένας κορυφαίος του mainstream, ο «δικός μας Κύπριος» νομπελίστας Αζαριάδης πρότεινε ψύχραιμα αντίστοιχες επιλογές.

ΚΑΘΩΣ Η Ε.Ε. ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΕΚΤ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΟΦΙΓΓΑ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ


EΚΛΟΓΕΣ Ή ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ

Ποιες οι πιθανές ημερομηνίες για εκλογές ή δημοψήφισμα;

Εκλογές ή δημοψήφισμα; Το φαινομενικό αυτό δίλημμα πιθανολογείται πως ήταν μέχρι και πριν μικρό χρονικό διάστημα υπαρκτό, εάν βέβαια έφτανε η χώρα σε αυτή την έσχατη περίπτωση. Τώρα όμως, το δημοψήφισμα δείχνει να απομακρύνεται, καθώς όλο και περισσότερα στελέχη μιλούν ανοιχτά δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στην προσφυγή στις κάλπες.


Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΜΕΘΟΔΕΥΕΤΑΙ ΞΑΝΑ Ο ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟ "ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ";


Παγίδα χρεοκοπίας για να φανεί η υποταγή ως μόνη λύση
του Γιάννη Ελαφρού

Απρόσμενη για τους ευρωλάγνους η εξευτελιστική για τον Γ. Βαρουφάκη διαδικασία του προχθεσινού Γιούρογκρουπ, όπου βρέθηκε εκτεθειμένος στα προσβλητικά πυρά των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Η ευρωομάδα όχι μόνο απέρριψε οποιαδήποτε λύση εκτόνωσης της χρηματικής ασφυξίας που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση (π.χ. τμηματική καταβολή της υπολειπόμενης δόσης), αλλά επέμεινε στην απαίτηση υπεραντιδραστικών μέτρων, τα οποία έχει απορρίψει ο ελληνικός λαός: μειώσεις συντάξεων, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας κ.λπ.

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΜΠΛΑΜ


"H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΙΩΝΕΣ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"Γουίλιαμ Μπλάμ: "Οι ΗΠΑ δημιούργησαν το Ισλαμικό κράτος (ISIS, ISIL)"


Συνέντευξη-κόλαφος του μεγάλου Αμερικανού ιστορικού και συγγραφέα Γουίλιαμ Μπλάμ, κατά της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, όπου κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι δημιούργησε το Ισλαμικό Χαλιφάτο για να ανατρέψει τον Μ.Άσαντ, και επιχειρεί να καταστρέψει οποιονδήποτε έχει την ισχή για να αποτελέσει απειλή στην παγόσμια κυριαρχία της.

Ο γνωστός ιστορικός και συγγραφέας Γουίλιαμ Μπλάμ, σε συνέντευξή του δήλωσε πως η «αμερικανική εξωτερική πολιτική ουδέποτε θα αλλάξει, ασχέτως αν αναλάβει πρόεδρος η Χίλαρι Κλίντον από το Δημοκρατικό Κόμμα ή ο Τζεμπ Μπους από τους Ρεπουμπλικάνους». 

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΧΡΥΣΟΥ

  
Γράφει ο Αντώνης  Γρυπαίος

Ενώ η πατρίδα μας βρίσκεται σε σχεδιασμένη χρεοκοπία, από τη παγκόσμια Δικτατορία του Rothschild, ο παραγόμενος ΧΡΥΣΟΣ στα μεταλλεία της Χαλκιδικής, φεύγει για τις τσέπες των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων, Rothschilds, Rockefeller, & Soros, της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, των Κοσμοκρατόρων & Πλανηταρχών, ενώ ο Ελληνικός Λαός πεινάει.

Ζητάμε από τους χρεωκοπημένους Δήμους χρήματα για να πληρώσουμε Συντάξεις, ενώ ο παραγόμενος ΧΡΥΣΟΣ φεύγει για τις τράπεζες του Παντοκράτορα Rothschild!


Η ΕΕ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΕΠΙΣΗΜΑ 19 ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ!

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥΣ ΠΙΟ "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΥΣ" ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΟΥΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ
 ΤΑΞΗ 


Μεταλλάσσουν το ανθρώπινο είδος 

Με μια απόφαση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά ως προς τις πραγματικές αιτίες η ΕΕ εγκρίνει 19 διατροφικές και αγροτικές "βόμβες" μεταλλαγμένων τροφών και γεωργικών προϊόντων.

Την έγκρισή της για την εισαγωγή και κυκλοφορία 19 γενετικά τροποποιημένων οργανισμών έδωσε σήμερα η Ε.Ε., δύο ημέρες μετά την πρότασή της προς τα κράτη μέλη για μια μεταρρύθμιση που θα τους επιτρέπει να απαγορεύουν την χρήση τους στο έδαφός τους.

Naomi Klein: «Έλληνες δεν σας σώζει το ΔΝΤ, εσείς το σώσατε από τη χρεοκοπία»


Naomi Klein: «Η Ελλάδα θυσιάστηκε για να σωθεί η ευρωζώνη. Και για να γίνει, σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι γι΄ αυτό που είστε»


Clipboard203-600x275Η Ελλάδα θυσιάστηκε για να σωθεί η ευρωζώνη. Και για να γίνει, σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι γι΄ αυτό που είστε. Έχουν ήδη διαγνώσει ότι είστε άρρωστοι».
Στο βιβλίο «Το δόγμα του σοκ» της Ναόμι Κλάιν υπάρχει μια λεπτομερέστατη καταγραφή της δράσης του ΔΝΤ σε διάφορες χώρες την τελευταία 30ετία, όπου αποτυπώνονται οι δραματικές επιπτώσεις της παρέμβασής του, κυρίως στη Λατινική Αμερική (Αργεντινή, Βολιβία), αλλά επίσης στη Ρωσία…

«Παρακολουθώ από πολύ κοντά την ελληνική κρίση και φυσικά την παρέμβαση της τρόικας του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» λέει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα» η κυρία Κλάιν. «Αυτό που με εντυπωσίασε» σημειώνει, «ιδιαίτερα στην αρχή της κρίσης, ήταν ότι οι Έλληνες αντιστάθηκαν στα όσα πήγαιναν να τους επιβληθούν. Όταν μάλιστα και στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαμε την κρίση με τις τράπεζες, επεσήμαινα το γεγονός αυτό σε αμερικανούς συνομιλητές μου».
Μετά βέβαια το κλίμα σταδιακά άλλαξε. «Όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν, άρχισε η “εκπαίδευση”. Κατ΄ αρχάς, το ΔΝΤ διέγνωσε ότι είστε άρρωστοι, ότι ο χαρακτήρας των Ελλήνων είναι άρρωστος. Και τώρα σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι γι΄ αυτό που είστε. Πρόκειται για μια τακτική κοινωνικής παθολογίας η οποία δεν περιορίζεται στην Ελλάδα.
Επεκτείνεται και στις υπόλοιπες χώρες του μεσογειακού Νότου».«Πρόκειται» τονίζει η γνωστή συγγραφέας «για μια κλασική περίπτωση όπου οι κυβερνήσεις βρίσκουν το κατάλληλο άλλοθι. Αφού εμείς είμαστε ανίκανοι να τα καταφέρουμε μόνοι μας, ας φέρουμε κάποιους άλλους να το κάνουν για εμάς».
Κατά μία έννοια, «η περίπτωση της Ελλάδας είναι εμβληματική. Στην πορεία, ο στόχος από την παρέμβαση της τρόικας άλλαξε» υπογραμμίζει. «Αν το δει κανείς σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν μιλάμε πλέον απλώς για την ιδιωτικοποίηση μεγάλων τομέων της οικονομίας. O σκοπός είναι η απενοχοποίηση των τραπεζών, η μεταφορά του βάρους της αποτυχίας από τους ώμους των ελίτ σε εκείνους των απλών ανθρώπων» λέει η κυρία Κλάιν.
«Σώσατε το ΔΝΤ από τη χρεοκοπία»
«Στην Ουάσιγκτον υπάρχουν ορισμένα θέματα ταμπού και ο Ομπάμα δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει αυτό» λέει η κυρία Κλάιν για τον αμερικανό πρόεδρο.

«Γιατί το κοστούμι του ΔΝΤ δεν προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε χώρας και είναι ίδιο για όλες;» ήταν μία από τις ερωτήσεις προς την κυρία Κλάιν. «Πραγματικά δεν μπορώ να σας δώσω ξεκάθαρη απάντηση» παραδέχεται με μια μικρή δόση ενοχής. «Είναι απορίας άξιο πώς δεν κατάλαβαν ας πούμε ότι, καθώς η Ελλάδα δεν μπορούσε να προχωρήσει σε υποτίμηση, ο πληθωρισμός λογικά θα ανέβαινε. Υπάρχει επίσης και κάτι άλλο» προσθέτει. «Μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης το 2008, οι περισσότεροι ανέμεναν ότι το ΔΝΤ θα άλλαζε μυαλά. Περιμέναμε ότι το ευρωπαϊκό μοντέλο θα υπερίσχυε του αμερικανικού. Τώρα γιατί δεν έγινε κάτι τέτοιο παραμένει άγνωστο. Ίσως οι άνθρωποι του ΔΝΤ να έχουν πέσει όλα αυτά τα χρόνια σε μια ιδεολογική παγίδα».

Ωστόσο, όπως εξηγεί η κυρία Κλάιν, μετά και την εμπειρία της Αργεντινής, «το ΔΝΤ ήταν έτοιμο κυριολεκτικά να χρεοκοπήσει, τόσο ιδεολογικά όσο και χρηματικά. Σε αυτό είχε βοηθήσει και η οικονομική κρίση μετά το 2008. Μην ξεχνάτε ότι το ΔΝΤ είχε αναγκαστεί να πουλήσει ακόμη και χρυσό από τα αποθέματά του.
Και βέβαια η εικόνα του στον αναπτυσσόμενο κόσμο ήταν τόσο κακή που οι ηγεσίες των χωρών αυτών δεν ήθελαν να το δουν μπροστά τους». «Τώρα όμως» επισημαίνει «το ΔΝΤ βρήκε μια νέα “αγορά”: την Ευρώπη. Κατά έναν περίεργο τρόπο, σώσατε το ΔΝΤ από τη χρεοκοπία».
Τι λέει για τον Ομπάμα

«Οι νέοι άνθρωποι έχουν χάσει πλέον τον ενθουσιασμό που είχαν για τον Μπαράκ Ομπάμα» δηλώνει η κυρία Κλάιν. «Ο Ομπάμα ήταν εκπληκτικός στην προεκλογική εκστρατεία του. Έκανε τους Αμερικανούς να αισθάνονται ότι μπορούν να γίνουν καλύτεροι. Ωστόσο, στην Ουάσιγκτον υπάρχουν ορισμένα θέματα που είναι ταμπού, όπως η Γουόλ Στριτ ή το Ισραήλ.

Και ο Ομπάμα δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει αυτό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Δημοκρατικοί να χάσουν την εμπιστοσύνη της βάσης τους. Πάρτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Τώρα που έφυγε από τον Λευκό Οίκο ο Λάρι Σάμερς οι φήμες λένε ότι θα τον αντικαταστήσει ένα στέλεχος της Γουόλ Στριτ. Όλα αυτά θα κριθούν στις επικείμενες εκλογές για το Κογκρέσο» καταλήγει.
Η «Πασιονάρια» του κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης

«Δεν αποφάσισα εγώ να γράψω αυτό το βιβλίο. “Εκείνο” το αποφάσισε για μένα» λέει για το «Το δόγμα του σοκ» η Ναόμι Κλάιν. Οταν ήταν μικρή, η Ναόμι Κλάιν συνήθιζε να ψωνίζει συνέχεια. Ποιος να φανταζόταν ότι αρκετά χρόνια αργότερα θα έγραφε ένα βιβλίο που από πολλούς χαρακτηρίστηκε η «Βίβλος» κατά των πολυεθνικών. Το «Νo Logo: Νo Space, no choice, no jobs: Η βίβλος του αντι-εταιρικού ακτιβισμού», που εκδόθηκε το 2000, τη μετέτρεψε ουσιαστικά σε «πασιονάρια» του κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης.

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!


Φτάσαμε στον επίλογο! Η νεοταξίτικη "Αριστερά" γράφει ήδη τις μαύρες σελίδες στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


Η επαναδιαπραγμάτευση στην οποία επένδυσε τα πάντα, οδηγεί την ίδια στο απόλυτο αδιέξοδο και τον αυτοεγκλωβισμό, και τη χώρα σε μια ανέλπιστη ομηρεία. Ανέλπιστη ακόμη και για τις ίδιες τις συμμορίες των εκβιαστών που τη δρομολόγησαν...

O MΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΕΖΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΡΤΥΡΑ


Αϊ μου Γιώργη! 
Άρθρο του Αλέξάνδρου Παπαδιαμάντη επί τη εορτή της 23ης Απριλίου


Το άρθρο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Άι μου Γιώργη!» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ακρόπολις» στις 23 Απριλίου 1892.

Ανέτειλε το έαρ· δεύτε ευφρανθώμεν! Εξέλαμψεν η Ανάστασις Χριστού· δεύτε ευφρανθώμεν!
Η του αθλοφόρου μνήμη τους πιστούς φαιδρύνουσα ανεδείχθη.

Ένθεν μεν ψάλλει η Εκκλησία, συγκαταβατικωτέρα κατά τας ημέρας ταύτας της αναστάσεως του Σωτήρος, παρά την ανωτέραν πνευματικήν έννοιαν τοιούτων παρακελεύσεων· ένθεν δε ο ελληνικός λαός, όστις φαντάζεται πρώτον λεβέντην και αστραπόμορφον νεανίαν τον ήρωα πρόμαχον του Χριστιανισμού, περιβάλλει με όλην την ποίησιν των μακραιώνων ονείρων του, με παμφαείς ακτίνας αφθίτου νεότητος και αϊδίου καλλονής τον Άγιον Γεώργιον.


Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Η "ΑΡΙΣΤΕΡΗ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;


Η πολιτική των ανοικτών συνόρων για τους μετανάστες, οδηγεί τη χώρα σε Λιβανοπoίηση και εθνολογικό αφανισμό
 Γράφει ο Θεόδωρος Κατσανέβας


Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων που εγκαινίασε η Αν. Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Υπουργός κα Τασία Χριστοδουλόπουλου, θα οδηγήσει σε Λιβανοποίηση και εθνολογικό αφανισμό τη χώρα μας, όπως πολύ πιθανόν σχεδιάζουν διεθνείς κύκλοι. 

Με το ανοιχτό προσκλητήριο προς όλους,
προς το 1 δις των αναξιοπαθούντων ανά την Υφήλιο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ που αναζητούν μια καλύτερη μοίρα στον ήλιο, υπολογίζεται ότι εφέτος θα μας έρθουν τουλάχιστον 300.000 μη αφομοιώσιμοι μουσουλμάνοι μετανάστες, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και ακραίοι φονταμελιστές και ακτιβιστές. 

Το ραδιοφωνικό μήνυμα του Σεφέρη κατά της χούντας που προβλέπει την εθνική τραγωδία...


          ΚΥΠΡΟΣ 1974: Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΧΕΙΡΩΝ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΥΠΟΝΟΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΠΟΙΗΤΗΒΙΝΤΕΟ

Γ. Σεφέρης: «Όσο μένει η ανωμαλία, τόσο προχωρεί το κακό». 


Στις 28 Μαρτίου του 1969 ο νομπελίστας ποιητής Γιώργος Σεφέρης (1900-1971) αποφασίζει να λύσει τη σιωπή του και να μιλήσει ανοιχτά κατά της χούντας των συνταγματαρχών. Μαγνητοφωνεί μία δήλωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο στρατιωτικό καθεστώς για την τραγωδία στην οποία οδηγούσε την Ελλάδα. 

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Η ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ....


Ένα σκίτσο οξυδερκούς ανάλυσης…Γράφει ο Θ. Παπανικολάου

Ο Στάθης με το σκίτσο του αναλύει πιο βαθιά και αιχμηρά τα πολιτικά μας πράγματα… 
Η Τέχνη της αφαίρεσης μένει πάντα στα ουσιώδη εάν είναι πράγματι Τέχνη: Σκιαγραφεί, με ζωντάνια και ευρηματικότητα, τις στρατηγικές… 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ GAZPROM

ΠANAΓIΩTHΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: "Η ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ"
"Η κυβέρνηση θέλει την ουσιαστικότερη δυνατή ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων", δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, έξω από το μέγαρο Μαξίμου, αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης του ιδίου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, η οποία διήρκεσε δυόμιση ώρες.

21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΓΥΨΟ!


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 


ΒΙΝΤΕΟ

Στρατιωτικό κίνημα, που εξερράγη τα ξημερώματα τις 21ης Απριλίου 1967, με επικεφαλής τον ταξίαρχο Στυλιανό Παττακό και τους συνταγματάρχες Γεώργιο Παπαδόπουλο και Νικόλαο Μακαρέζο. Κατέλυσε το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα και επέβαλλε μία στυγνή δικτατορία, που διήρκεσε επτά χρόνια.

Η χώρα την εποχή εκείνη βρισκόταν ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο. Οι εκλογές είχαν προκηρυχθεί για τις 28 Μαΐου και την εξουσία ασκούσε από τις 3 Απριλίου η ΕΡΕ, με πρωθυπουργό τον αρχηγό της Παναγιώτη Κανελλόπουλο, έχοντας τη συναίνεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γεωργίου Παπανδρέου και του Βασιλιά Κωνσταντίνου. Γεγονός των ημερών ήταν η συναυλία των Rolling Stones στο γήπεδο του Παναθηναϊκού (17 Απριλίου), που όμως διαλύθηκε από την Αστυνομία, προς μεγάλη απογοήτευση των αθηναίων ροκάδων, που θα έβλεπαν ένα συγκρότημα - θρύλο στην ακμή της δημιουργικότητάς του.

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΚΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ! ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΚΑΜΕΡΟΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ!
Σε παλαιότερη ανάρτησή μας όπου αποκαλύπταμε την "προσωπικότητα" του νεοταξίτη Φιλανδού πρωθυπουργού είχαμε "προβλέψει" πως ως "σιωνιστής και ομοφιλόφιλος και ακροδεξιός νεοφιλελέφθερος, τα έχει όλα! Είναι ο τέλειος ευρωπαίος ηγέτης! Θα επανεκλεγεί σίγουρα!"

Ευτυχώς πέσαμε έξω!

ΦΙΛΕ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ!


30 δις ευρώ από την Κίνα στην Ελλάδα.
Ποια τα ανταλλάγματα;Η Κίνα είναι έτοιμη να στηρίξει την ελληνική οικονομία «ρίχνοντας» 30 δισ. ευρώ σε επενδυτικά προγράμματα… στην Ελλάδα και συμμετέχοντας μέσω μεγάλων κρατικών επενδυτικών ταμείων στις δημοπρασίες εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου. Η επικείμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο αναμένεται να συμβάλει δε στην περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, χωρίς να αποκλείεται να κλειστούν και σημαντικές συμφωνίες.

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


 Η ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΣΤΙΣ 5 ΜΑΙΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ 

Ένα παράτολμο νομικό σχέδιο, για διαγραφή του ελληνικού χρέους με βάση τις δυνατότητες που δίνει η Συνθήκη της Λισσαβώνας να παράγεται ευρωπαϊκό δίκαιο με κινηματικό αίτημα, δηλαδή τη συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών  βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου  της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 


Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΟΙ ΓΑΠΟΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΕΚΟΨΑΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ!

ΔΥΟ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ 6-7 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΚΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ 
ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ!
ΓΡΑΦΕΙ Ο  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

Η πρώτη υπόθεση που θα εκδικαστεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αφορά το αποκαλούμενο «χαράτσι» της ΔΕΗ που πληρώσαμε ως έκτακτο τέλος - φόρο (ΕΕΤΗΔΕ) για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα τη διετία 2011-'12, που όμως επαναλήφθηκε και την επόμενη χρονιά (2013) ελαφρά μειωμένο κατά 10% ως ΕΕΤΑ, παραμένοντας στην ουσία ενσωματωμένο και στο πλαίσιο του νεότερου φόρου για τα ακίνητα (ΕΝΦΙΑ).
2 υποθέσεις - βόμβα στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Ο 15ΧΡΟΝΟΣ NΟΥΜΑΝ MΑΣΙΧ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΨΑΝ ΔΥΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ (Ο ΕΝΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ!!!) ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ!!!ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ!

To 15χρονο αγόρι, Χριστιανός από το Πακιστάν, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε και πυρπολήθηκε από δύο μουσουλμάνους την Μεγάλη Παρασκευή μετά την ομολογία του ότι ήταν Χριστιανός, πέθανε χθες το πρωί λόγω των εγκαυμάτων που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.


Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ...


ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ
Η Ρωσία θα προκαταβάλει "εδώ και τώρα" ποσό 5-10 δισ. ευρώ από τα έσοδα του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας-Τουρκίας, του νέου South Stream, στην Ελλάδα, προκειμένου να αποφύγει τις άμεσες πιέσεις των δανειστών και να ρεύσει "ζεστό χρήμα" στην ελληνική οικονομία μετά τον επιχειρούμενο "στραγγαλισμό" μας από την ΕΚΤ:

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΒΔΙΩΤΗΣ: 
ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΧΜΗ 2 ΒΙΝΤΕΟ

Ο Σπύρος Λαβδιώτης, υψηλόβαθμο στέλεχος επί σειρά ετών στην Κεντρική Τράπεζα του Καναδά, μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΔΗΚΚΙ (Αθήνα, 11.3.2015)

Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΔΙΑ ΤΩΝ ΕΝΤΟΠΙΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ


Ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου…
...να χαιρετίζει τον «αγώνα» ο ηλίθιος κλόουν της ακροδεξιάς πανούκλας: Ο Άδωνις… 

Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου


Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς κανένα θώρακα ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ και ΜΑΖΙΚΟΥ λαϊκού κινήματος, μοιάζει με ακυβέρνητο πλοίο στο μέσον τρικυμισμένου πελάγους και θυελλωδών ανέμων… 
Οι συμβιβασμοί της κυβέρνησης, οι παλινωδίες, οι δισταγμοί, οι καθυστερήσεις, οι γελοιότητες υπουργών της και κυρίως η αποδοχή του αποικιοκρατικού πλαισίου και των όρων των δυναστών της ΕΕ και του ευρώ, έχουν αποθρασύνει τους «νταβάδες»: Διεθνείς και εγχώριους…


Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΝEA ΠAΡEMBAΣH ΗΠΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΩ  ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΥΠΟΙΚ


ΒΙΝΤΕΟ ΤΖΑΚ ΛΙΟΥ: "Ένα Grexit θα προκαλούσε σοβαρές ζημιές στην παγκόσμια οικονομία"ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑΣ ΣΤΙΓΚΛΙΤΣ


Νέα παρέμβαση των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων και της Ελλάδας, αυτή το φορά από τον φανατικό εβραίο υπουργό Οικονομικών της χώρας Τζάκ Λιού. 
Ο Λιού δηλώνει πως ένα Grexit δεν θα έχει μόνο συνέπειες στις Ελλάδα αλλά θα είναι ανυπολόγιστες οι ζημιές από τη μετάδοση της κρίσης. Κι αυτό ασφαλώς οι Αμερικανοί δεν το θέλουν.

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΟΙ ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ...


Οι νεότερες εξελίξεις του χρέους και που οδεύουμε 
Γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Παρότι θλίβομαι που αποδεικνύονται ορθές όλες οι δυσμενείς προβλέψεις μου, από την αρχή της κρίσης χρέους, όπως  αυτές έχουν  επαναληπτικά   καταγραφεί σε βιβλία και άρθρα μου, είναι ωστόσο η πραγματικότητα! 

Και τώρα, που υποθέτω ότι οι ακανθώδεις πλευρές της εξέλιξης  του χρέους μας, που διογκώνεται διαχρονικά, χωρίς και να αντιμετωπίζεται, έγιναν ξεκάθαρες, ακόμη και σε αυτούς  που αρνιούνταν  πεισματικά να τις δουν, έφθασε επιτέλους η στιγμή να αντιδράσουμε με αξιοπρέπεια, προασπίζοντας τα συμφέροντα της πατρίδας, του λαού της και των απογόνων μας. 

ΜΙΑ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.ΩΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ


ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ Η «ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ: «ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΥΣΗ»! *

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ


Περίληψη

Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να εκτιμηθεί η πραγματική σημασία της συνάντησης του Τσίπρα με τον Πούτιν που, δυνητικά, ήταν μια χρυσή ευκαιρία για την Ελλάδα να ξεκινησει τις ριζικές οικονομικές και γεωστρατηγικές αλλαγές που απαιτεί η σημερινή δραματική στιγμή στην ελληνική ιστορία. Αυτή η ευκαιρία πήγε χαμένη από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πραγματικότητα, χρησιμοποίησε την επίσκεψη ως ένα επικοινωνιακό μέσο, ενώ ο Τσίπρας δεν έγειρε καν το θέμα της σημερινής προσπάθειας από την Υπερεθνική Ελίτ να στραγγαλίσει την ελληνική οικονομία, μεχρι να αποδεχθεί η Κυβερνηση όλες τις «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» που της επιβάλλονται ––παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη για να τις ανατρέψει.

ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;


ΑΛΕΞΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: 
«ΑΝΕΦΙΚΤΟΣ ΕΝΑΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ»
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος δήλωσε πως ένας έντιμος συμβιβασμός με τα κοράκια των Βρυξελλών είναι ανέφικτος,  τονίζοντας ότι «λόγω εμμονών και επιμονών από τους πιστωτές δεν θα υπάρξει συμφωνία στις 24 Απριλίου, είναι δύσκολη διαπραγμάτευση και ο Θεός να βάλει το χέρι του».

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΓΩΓΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ


ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Π.Λαφαζάνης: "Μέσα στην εβδομάδα η υπογραφή για τον αγωγό - Άμεση χρηματοδότηση-ανάσα από την Ρωσία"

Άμεσα προχωρά η Ελλάδα σε υπογραφή συμφωνίας με την Ρωσία για τον νέο αγωγό που θα φέρει το ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη από τη νότια διαδρομή,  και φέρνοντας "ζεστό" ρωσικό χρήμα στην Αθήνα, πιθανότατα και μέσα στην εβδομάδα όπως προανήγγειλε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ  REUTERS 


«Η Ελλάδα ίσως να τίναξε στον αέρα την καλύτερη ελπίδα της για συμφωνία» (Greece may have blown best hope of debt deal) είναι ο τίτλος άρθρου που υπογράφει ο δημοσιογράφος του Reuters Paul Taylor.

Το παπαγαλάκι των τοκογλύφων εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η αριστερή κυβέρνηση του, έχουν ων καταστρέψει σε τέτοιο βαθμό την εμπιστοσύνη των πιστωτών της χώρας, ώστε λύσεις που θα μπορούσαν να έχουν δοθεί πριν μερικές εβδομάδες, τώρα πια φαντάζουν ανέφικτες.

Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ


Ρίτα Γουίλσον – Τομ Χανκς: Οι Έλληνες ξέρουν πραγματικά να γιορτάζουν το Πάσχα!

Ένα άρθρο-ύμνο στο ελληνικό Πάσχα έγραψε η Ρίτα Γουίλσον, αναφέροντας σε αυτό πώς έχει εμπνεύσει τον Τομ Χανκς και τα παιδιά τους να νιώθουν Έλληνες.

Είναι δε γνωστή και η αγάπη του Τομ Χανκς για την Ελλάδα. Από τη μια το σπίτι του ζευγαριού στην Αντίπαρο και από την άλλη οι φιλελληνικές δηλώσεις του ηθοποιού κάθε τόσο.


Κυριακή 12 Απριλίου 2015

ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΝΩΜΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΔΕΚΑΧΡΟΝΟ ΑΓΓΕΛΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΕΞΟΡΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Η 10ΧΡΟΝΗ ΜΥΡΙΑΜ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ISIS ΠΟΥ ΤΗΣ ΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ..."Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑ ΟΛΟΥΣ" ΛΕΕΙ

ΒΙΝΤΕΟΗ οικογένειά της ζει εδώ και τέσσερις μήνες σε έναν καταυλισμό εκτοπισμένων ατόμων αφού έχασε το σπίτι της στο Qarakosh του Ιράκ, από την ISIS – αλλά η όμορφη πίστη και συγχώρεση της 10χρονης χριστιανής Myriam που έζησε την τραγωδία, φέρνουν δάκρυα στα μάτια του δημοσιογράφου που της πήρε συνέντευξη.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ (ΠΤΕ)

JAMIE DIMON ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ JP MORGAN: MIA TEΡΑΣTIA ΠΑΓΚΟΣMIA ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΕΠΙΣΥΜΒΕΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΤΟΥ 2008 ΑΙΤΙΑ (ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.)


Μια νέα παγκόσμια οικονομική κρίση βρίσκεται προ των "πυλών" όπως αποκαλύπτει ένα μη τυχαίο πρόσωπο, αλλά ο ίδιος ο  διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan (της παλαιάς Chase Manhatan Bank ιδιοκτησίας της πανίσχυρης οικογένειας Ροκφέλερ), δίνοντας έτσι το "στίγμα" του γιατί η ΕΕ παρά τους "κομπασμούς" της δεν μπορεί να αφήσει την Ελλάδα να πτωχεύσει.

Ο ΑΝΑΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΑΔΕΛΦΙΑ!

2 ΒΙΝΤΕΟΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

TOY EN ΑΓIΟIΣ ΠΑΤΡΟΣ HMΩN ΙΩΑΝΝΟΥ  TOY  ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
ΛΟΓΟΣ  ΕΙΣ  ΤΗΝ   ΑΝΑΣΤΑΣΙΝ

Ας εορτάσουμε την εορτή αυτή τη μεγίστη και λαμπρά, κατά την οποία ανέστη ο Κύριος. Κι ας την εορτάσουμε με φαιδρότητα μαζί και θεοσέβεια. Ανέστη ο Κύριος και ανέστησε μαζί του και την οικουμένη. Αμάρτησε ο Αδάμ και πέθανε. Ο Χριστός δεν αμάρτησε, αλλά πέθανε. Και ανέστη κατόπιν, σπάζοντας του θανάτου τα δεσμά. Πρωτοφανές και παράδοξο πράγμα. Εκείνος αμάρτησε και πέθανε. Αυτός δεν αμάρτησε και πέθανε. Γιατί; Για να μπορέση εκείνος που αμάρτησε και πέθανε να γλυτώση από τον θάνατο χάριν εκείνου που δεν αμάρτησε αλλά πέθανε.


Σάββατο 11 Απριλίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ...


ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ, Η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΧΡΥΣΟΥ
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ανορθολογισμοί του πιο άδικου οικονομικού συστήματος στην κατανομή των πόρων, αυτό της οικονομίας της «ελεύθερης» αγοράς, στρέφουν ένα κοινωνικό κομμάτι εναντίον ενός άλλου (π.χ. αγροτικά μπλόκα και φορτηγατζήδες) .

Η πιο συνηθισμένη κατηγορία που προσάπτεται εναντίον των εργαζομένων στην εξορυκτική εταιρία – και τώρα αναμασάται από «αριστερά» στόματα…- είναι ότι ξεπουλήθηκαν σε αυτήν για μια θέση εργασίας, ότι τους νοιάζει μόνο το προσωπικό βόλεμα, ότι αποτελούν τον «ιδιωτικό στρατό» της εταιρείας κλπ… 

ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΞΑΝΑ ΦΕΤΟΣ!


ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΣΤΗΝ  ΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, τελέστηκε σε κλίμα κατάνυξης η ιερουργία της Αφής...

Στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, τελέστηκε σε κλίμα κατάνυξης η ιερουργία της Αφής του Αγίου Φωτός. Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος Γ’, συνοδεία αρχιερέων, ιερέων και διακόνων, μετέδωσε το Άγιο Φως στους χιλιάδες προσκυνητές που παρίσταντο για το «Δεύτε λάβετε Φως».

ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ 30% ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΟΥΝ ΟΛΑ...

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 30% ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΣΚΛΗΡΩΝ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΘΑ ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΕΥΡΩΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙΣχέδιο για δάνειο ύψους 50 δισ. ευρώ με επιτόκιο 0,65% προκειμένου να αποπληρωθεί ένα μέρος των συνολικών δανείων ύψους 340 δισ. ευρώ είναι η βασική αντιπρόταση που θα κάνουν Βρυξέλλες και Βερολίνο στην ελληνική κυβέρνηση με αντάλλαγμα ένα πακέτο σκληρών μέτρων που περιλαμβάνει μείωση συντάξεων και μισθών στον δημόσιο τομέα και περαιτέρω μείωση του αριθμού των εργαζόμενων στο δημόσιο, μέτρα που υπολογίζονται μόνο για τα 2015 σε 1 δισ. ευρώ.

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ.


ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΕ 3 ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ.


Μία μοναδική ταινία ρωσικής παραγωγής σε 3 συνέχειες που περιδιαβαίνει τα μέρη όπου γεννήθηκε, έζησε, ασκήτεψε και δίδαξε ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης. 


ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΕΣΠΟΖΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΣΩΤΗΡΙΩΔΗΣ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ


 ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΡΕΜΑΤΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ
Ο ΕΝ ΥΔΑΣΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΡΕΜΑΣΑΣ

ΒΙΝΤΕΟ
«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας.

Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται, ο των αγγέλων βασιλεύς.

Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται, ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις.