Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Η ΓΛΩΣΣΑ (ΙΔΙΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ) ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ: Η ΟΡΓΟΥΕΛΙΑΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΈΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ 


Γράφει ο Vigilant Citizen 
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Στο βιβλίο του Όργουελ "Δεκαεννέα ογδόντα τέσσερα", η ολοκληρωτική κυβέρνηση έκανε αδύνατη τη διαφωνία δημιουργώντας την Newspeak, μια εξαιρετικά ελεγχόμενη γλώσσα που καταστέλλει συγκεκριμένες ιδέες.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ

Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΕΘΝΙΚΩN ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΣ ΣΤΟ NORD STREAM. ©Σουηδική Ακτοφυλακή μέσω AP


ΜΟΣΧΑ, 30 Μαρτίου. /TASS/. Η Ρωσία πρόκειται να ζητήσει αναφορές από τις χώρες που διεξάγουν εθνικές έρευνες για το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε ενημέρωση την Πέμπτη.

ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕΙ...

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ 2ο ΓΥΡΟ ΟΧΙ ΕΚΛΟΓΩΝ... ΑΛΛΑ ΣΕΙΣΜΩΝ! ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΞΑΝΑΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΕΠΑΙΡΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑΣ!

2 ΒΙΝΤΕΟ


Πάει για 2ο γύρο όχι εκλογών .. αλλά σεισμών ο Ερντογάν. Ανήμερα της εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου ξαναπροκάλεσε : «Ενώνοντας την Αγία Σοφία, το κειμήλιο της Κατάκτησης, με τους Azan-ı Muhammedis, η Τουρκία κατοχύρωσε την πολιτική και οικονομική της ανεξαρτησία σε παγκόσμια κλίμακα» δήλωσε κατά την ομιλία του στην 52η Γενική Συνέλευση του Science Spreading Foundation. «Λυπάμαι μόνο όσους δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτή τη θαυμάσια χαρά του έθνους μας» τόνισε σύμφωνα με την yeni safak.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΛΥΣΕ 11.000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΚΟΨΕΙ ΑΛΛΕΣ 10.000 ΘΕΣΕΙΣ


TO ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΜΕ ΤΟ METAVERSEΤο metaverse, ο εικονικός κόσμος που ήταν το καυτό πράγμα στην τεχνολογία πριν από λιγότερο από δύο χρόνια, αντιμετωπίζει μια πιο σκληρή πραγματικότητα. Πρόκειται για φιάσκο το οποίο περιγράφει ως εξής η Meghan Bobrowsky στη The Wall Street Journal.

Η Walt Disney Co. έκλεισε το τμήμα που ανέπτυξε τις metaverse στρατηγικές της, ανέφερε αυτή την εβδομάδα η Wall Street Journal.

ENA AΠO TA ΡΩΣΙKA YΠEΡOΠΛA...

POSEIDON DOOMDAY... ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ ΠΑΛΙΡΡΟΪΚΟ ΚΥΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥΓράφει και κοινοποιεί ο Γεώργιος Κωνσταντινουπολίτης 
(Γεωκών) 

Θέλω να σκεφτείτε πώς θα μοιάζει η κοινωνία μας εάν μια αιφνιδιαστική επίθεση σκοτώσει εκατομμύρια πολίτες σε μία μόνο μέρα.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΗΔΗ ΕΜΒΟΛΙΑ...(ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ)

Η ΕΠΟΜΕΝΗ «ΜΕΓΑ-ΠΑΝΔΗΜΙΑ» ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ: HIV + SARS + H5N1. 
ΒΙΝΤΕΟ 

Απόδοση & Σχολιασμός: Ελλήνων Αφύπνιση

Η παγκοσμιοποιητική ελίτ, σε συνδυασμό με κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, σχεδιάζει τώρα την επόμενη πλανδημία, για την οποία πολλοί ειδικοί ισχυρίζονται ότι είναι ήδη πλήρως σχεδιασμένη και απλώς περιμένουν να εξαπολυθεί στην ανθρωπότητα.

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

ΚΟΥΛΗΣ Ο Α' ΠΟΥ «ΛΑΤΡΕΥΕΙ» ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

EΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΕΝΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ…
ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΟΣ ΚΟΙΝΟΥ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ
 Του Παναγιώτη Τραϊανού

…Πρόδωσε τη Μακεδονία —παραβλέποντας τις δικές του προεκλογικές εξαγγελίες, και άρα εξαπατώντας τον λαό— με τη νομιμοποίηση της «Συνθήκης των Πρεσπών»!

…Πρόδωσε την Κύπρο, υποσκάπτοντας μόνιμα τις κυπριακές θέσεις και τα συμφέροντα της!

Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ΜΟΝΑΧΩΝ ΛΑΥΡΑΣ ΚΙΕΒΟΥ!

 ΣΕΡΑΦΕΙΜ: «ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΟΝΟ Η OΡΘΟΔΟΞΗ EΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΟ ΤΟΝ OΝΟΥΦΡΙΟ! ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΔΙΩΓΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΜΕ ΤΟ "ΞΙΦΟΣ" ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ»Ο Ομολογητής Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ καταγγέλει τον διωγμό μοναχών Λαύρας Κιέβου! Χαρακτηρίζει Κανονική Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία αυτή υπό τον Ὀνούφριο και καταδικάζει τον ”σκληρό, ανελέητο” διωγμό της ”από την ηγεσία της αντικανονικής «Ιεραρχίας», με το «ξίφος» της κρατικής Ουκρανικης εξουσίας.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ...

21 ΜΑΪΟΥ, ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕ...Γράφει η Καλλιόπη Ταχτσόγλου 


Τὸ 312 μ.Χ. ὁ Αὔγουστος Κων/νος, νικᾶ, στὰ περίχωρα τῆς Ῥώμης, τὸν κουνιάδο του Αὔγουστο Μαξέντιο καὶ γίνεται κυρίαρχος τοῦ Δυτικοῦ τμήματος

τῆς Ῥωμαϊκῆς αὐτοκρατορίας, ἀφοῦ σὲ ὄραμα τοῦ φανερώθηκε ὁ Σταυρὸς μὲ τὸ «ἐν Τοῦτῳ νίκα» (ὅπως ὁ Μ. Ἀλέξανδρος στὸ Δῖον, μὲ τὴν Θεοπτίακαὶ τὴν ὑπόσχεση τοῦ ἀληθινοῦ Θεοῦ;) «ὠς ὁ Παῦλος οὐρανόθεν τὴν κλήσιν ἐδέξατο».

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΥΣ ΜΕΣΑ, ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ;

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ WYOMING ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2035; ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ


Αγωγός πετρελαίου στις ΗΠΑ - Αναπαράσταση Wikimedia Commons)

Γράφει ο Jacob J 
Μετάφραση: Απολλόδωρος


Η αμερικανική πολιτεία Wyoming θα μπορούσε να γίνει η πρώτη πολιτεία της χώρας, ή για την ακρίβεια η πρώτη επικράτεια στον κόσμο, που θα απαγορεύσει επίσημα τα ηλεκτρικά οχήματα. 

Οι νομοθέτες της πολιτείας εξετάζουν ένα νομοσχέδιο που θα επιδιώκει την απαγόρευση της πώλησης νέων ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2035.

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ...

ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑΓράφει και κοινοποιεί ο Γεώργιος Κωνσταντινουπολίτης 
(Γεωκών) 

O πλανήτης Γη κινείται σε τεντωμένο σχοινί, αυξάνονται και πληθύνονται οι τρελοί που εξουσιάζουν τον κόσμο, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος της καταστροφής να γίνεται όλο και πιο ορατός. Μόνο τις φάτσες τους να δείτε των εν λόγο ηγετών και θα καταλάβετε...

ΠΟΣΟ ΒΟΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ(;) (ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ)

 ΈΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΘΑΨΕΙ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣΤΕΜΠΗ: ΘΑ ΤΑ ΡΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ!
Από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας στα Τέμπη, το βασικό αίτημα της κοινωνίας ήταν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι, ακόμα και σε ανώτερο επίπεδο είτε στις διοικήσεις των εταιρειών που εμπλέκονται στον Σιδηρόδρομο είτε ακόμα και σε πολιτικό επίπεδο.

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ


ΕΙΝΑΙ Η EΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ EΞΟΥΣΙΑ, HΛΙΘΙΕ!Γράφει ο Iain Davis
Μετάφραση: Απολλόδωρος


Ο κόσμος είναι προφανές ότι βυθίζεται στο χάος. Με γεγονότα όπως η πρόσφατη κατάρρευση της τράπεζας SVB να προστίθενται στα προβλήματα που φέρεται να προκαλούνται από την ψευδοπανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία, είναι εύκολο να νιώθει κανείς καταβεβλημένος.

ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΩΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!!

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΙΕΡΕΩΝ, ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΜΕ ΑΕΡΙΑ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ IVANO-FRANKIVSK ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ-ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ!

5 ΒΙΝΤΕΟ


Ξυλοδαρμός ιερέων λιντσάρισμα αρχιερέα και δηλητηρίαση με αέρια πιστών στην εκκλησία της Γεννήσεως του Χριστού Ivano-Frankivsk στην Ουκρανία από τραμπούκους του χριστιανο-ναζιστικού καθεστώτος. Τι καταγγέλει ο Μητροπολίτη Κλήμης του Νιζίνσκι και Πρυλούτσκι.

ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΘΟΤΗΤΑΣ» Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ «ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ» ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ, ΑΠΑΛΕΙΦΟΝΤΑΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ «ΕΝΟΧΛΟΥΝ»!

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ: Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΘΟΤΗΤΑΣ» ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ  ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ
Ένα αδιαμφισβήτητο δίδαγμα που μας άφησε το πέρασμα του χρόνου, είναι πως όλα τα φασιστικά και απολυταρχικά καθεστώτα που εμφανίστηκαν στον ρου της ιστορίας, γρήγορα στρέφονταν εναντίον της τέχνης και επέβαλλαν καθολική λογοκρισία σε αυτήν, προκειμένου να μην διαταράσσονται τα ιδεολογικά προτάγματα των δικτατόρων.

Ο ΥΠΟΠΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ...

VIDEO ΣΟΚ: ΡΩΣΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΚΤΡΕΦΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ «ΕΛΙΤ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ».


 ΒΙΝΤΕΟΟ Πούτιν καταγγέλλει τα εγκλήματα της παγκοσμιοποιητικής ελίτ κατά των παιδιών εδώ και δεκαετίες, προειδοποιώντας ιδιαίτερα τη Δύση ότι οι ελίτ διεξάγουν μια ενεργή εκστρατεία για την ομαλοποίηση της παιδεραστίας.

Τα μέσα ενημέρωσης που ενδιαφέρονται περισσότερο να προωθήσουν τα προϊόντα Big Pharma και να ενεργούν ως τμήμα δημοσίων σχέσεων του Δημοκρατικού Κόμματος και των λοιπών Νεοταξικών κομμάτων παγκοσμίως, εμφανίζονται εντελώς αδιάφορα για τα ζητήματα του πραγματικού κόσμου που έχουν άμεση επίδραση στη ζωή των παιδιών μας.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΣΚ@ΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...

Ο ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, Ο ΧΑΡΤΗΣ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! Ένα άκρως αποκαλυπτικό βιβλίο του Κωστή Χατζηκωστή (πολύπειρου εκδότη και καναλάρχη, ιδιοκτήτη του συγκροτήματος «Δίας» στην Κύπρο) κυκλοφόρησε υπό τον τίτλο «7 Προεδρικά Πορτραίτα», με καυτές -σίγουρα όχι κολακευτικές- αναφορές για την στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κυπριακό και όχι μόνο. 

Στο βιβλίο που περιλαμβάνονται τα πορτραίτα όλων των Προέδρων της Κυπριακής Δημοκρατίας, γίνονται σοβαρές αποκαλύψεις που δεν αφορούν μόνο στην Κύπρο αλλά και στην γενικότερη στάση και το ήθος του Έλληνα πρωθυπουργού. 

H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠOY ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΣΕ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

   ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ    

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

 Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

EΠIBEBAIΩΝΕΤΑΙ ΞΑΝΑ Ο ΚΑΠΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΜΕΤΕΡΝΙΧ: «ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΝΤΑΙ ΘΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΝ»

ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ: ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΗ! ΚΑΗΚΑΝ ΓΑΛΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΕ ΒΕΛΓΙΟ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑΗ ώρα της κρίσης φαίνεται πως έχει φτάσει για τα καλά στην Ευρώπη με τον κόσμο να «κατεβαίνει» κατά εκατομμύρια πλέον σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι Ευρωπαίοι πολίτες διαμαρτυρόμενοι για τους χαμηλούς μισθούς, τις κακές συνθήκες εργασίας, το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό, το εκπαιδευτικό, καθώς και για τις κακές υπηρεσίες των δημοσίων εταιρειών, όπως αυτό που συνέβη στην Ελλάδα με την τραγωδία των Τεμπών, προχωράνε μαζικώς σε απεργίες «παραλύοντας» κορυφαίες πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου.

ΧΑΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΤΗΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΨΕΥΔΟΕΚΚΛΗΣΙΑΣ! ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!


ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 2 ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΥΡΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΕΒΟΥ ΟΝΟΥΦΡΙΟ! ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΠΡΟΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΕΤΕΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΜΗΤΡ. ΟΝΟΥΦΡΙΟΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ! ΑΠΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΝΕΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΠΑΦΟΥ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΡΦΟΥ ΚΑΙ ΚΥΚΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ!

Ο Μητροπολίτης Zaporozhye και Mελιτοπόλεως της UOC Σεβ. Luka ανακοίνωσε ότι ξεκινά απεργία πείνας τη Δευτέρα για να υποστηρίξει τους αδελφούς της Λαύρας Κιέβου-Pechersk.

Σύμφωνα με τον επίσκοπο, «η καρδιά αιμορραγεί», κοιτάζοντας τι συμβαίνει με το ιερό στο Κίεβο.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ FED ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ!

    Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ


Το τεράστιο χρέος συντρίβει την οικονομία των ΗΠΑ


Η σημερινή κρίση πηγάζει από τη αδυναμία εξυπηρέτησης του τεράστιου χρέους που έχουν σωρεύσει οι ΗΠΑ και της νομισματικής φούσκας που έχουν δημιουργήσει.

Η τραπεζική κρίση δεν είναι πρόβλημα ποιότητας των πιστωτικών συνθηκών, αλλά προέρχεται από το πλέον αδύνατον πλέον έργο της χρηματοδότησης του διαρκώς διευρυνόμενου εξωτερικού χρέους των ΗΠΑ

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚ ΧΑΖΑΡΩΝ ΨΕΥΔΟΕΥΡΑΙΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ROTHSCHILDS

 ΒΙΝΤΕΟ


Η κρυφή ιστορία της απίστευτα σατανικής Χαζαρικής Μαφίας

Δείτε εδώ τα αφεντικά του Κούλη και λοιπών βολευτών και αρχηγών κομμάτων που σας κυβερνούν και ξυπνήστε!!!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ...

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝΚοινοποιεί ο Γεώργιος Κωνσταντινουπολίτης 
(Γεωκών) 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία – οι δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις στον πλανήτη – έχουν ξεκινήσει έναν ευρύ «έμμεσο πόλεμο». Το μόνο που απομένει τώρα είναι να εμπλακούν σε άμεσο πόλεμο, ο οποίος θα καταλήξει να συμβεί αργά ή γρήγορα.

Αν τελικά καταλήξουν σε ένα παγκόσμιο πόλεμο και με πυρηνικά όπλα τότε δεν θα έχει για την ανθρωπότητα καμιά σημασία για το ποιος πάτησε πρώτος το κουμπί με τα πυρηνικά και ποιος απάντησε, και οι δυο επέλεξαν σκόπιμα να πεθάνουν εκατομμύρια ίσως δισεκατομμύρια άνθρωποι

H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠOY ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΣΕ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

   ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ    

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

 Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΗΓΑΓΕ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝΓράφει ο Λεωνίδας Χ. Αποσκίτης 

Το 1821 με τον ξεσηκωμό του, τις θρυλικές μάχες, τις ηρωϊκές μορφές, την αυτοθυσία, τους έρωτες και το ρομαντικό πνεύμα του τέμνει τη νεωτερική ιστορία του κόσμου σε δύο περιόδους.

Πριν, το έθνος δεν συνιστούσε κριτήριο κρατικής συγκρότησης και η έννοια της εθνικής συνείδησης ήταν υποδεέστερη των υπερεθνικών αρχών.

ΈΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΟ ΟΞΦΟΡΔΗΣ: ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ! ΈΡΕΥΝΑ: ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ COVID-19!


THE WASHINGTON TIMES: «ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ. ΌΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19 ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ».  


The Washington Times: Τα εμβόλια και οι μάσκες είναι αναποτελεσματικά. Όλα όσα μας είπε η κυβέρνηση για τον COVID-19 ήταν λάθος. 

Έρευνα από επιδημιολόγο Οξφόρδης: οι μάσκες δεν προσφέρουν τίποτα! Έρευνα: τα εμβόλια δεν συνέβαλαν στη μείωση των κρουσμάτων και των θανάτων COVID-19!

Τα εμβόλια δεν λειτουργούν, οι μάσκες δεν λειτουργούν: Όλα όσα μας είπε η κυβέρνηση για τον COVID-19 ήταν λάθος.

Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ, ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΚΟΣΤΗ, ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ Εκατοντάδες φυσικά καταστήματα σε όλες τις ΗΠΑ φαίνεται να έχουν μια θλιβερή μοίρα, καθώς τεράστιοι λιανοπωλητές προσπαθούν να εξορθολογίσουν τις δραστηριότητές τους. Τον τελευταίο μήνα, αρκετοί εξέχοντες έμποροι λιανικής, συμπεριλαμβανομένων των Walmart, Amazon, CVS, Foot Locker και Macy’s, ανακοίνωσαν μια σειρά από λουκέτα.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ


Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ "ΚΑΘΑΡΟ ΜΗΔΕΝ" (NET ZERO) ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗΓράφει ο Gordon Tomb
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Η εφαρμογή του net zero θα συμπιέσει την παγκόσμια οικονομία περισσότερο από την αύξηση της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας που υποτίθεται ότι αποτρέπει η εκστρατεία κατά των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, σύμφωνα με μια σύγκριση ερευνών αναγνωρισμένων εμπειρογνωμόνων. 

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΛΕΕΙ ΝΑΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΠΡΟΣ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ: ΟΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΤο νέο περίπλοκο σκηνικό τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς σε οικονομία και πολιτική που διαμορφώνεται μετά τις τελευταίες σεισμικές εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα προσπαθεί να ανιχνεύσει η σαστισμένη αγορά. Βρίσκεται έτσι ενώπιον ενός σοβαρού προβλήματος: Πολλαπλώς έχουν προκύψει στοιχεία που στο παρελθόν ουδέποτε είχε αντιμετωπίσει.

ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΣΗΜΩΝ ΚΑΙ ΕΥΣΗΜΩΝ...(ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ)

ΑΚΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ ΓΙΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: «ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ ΤΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
«Ουκ εν τω πολλώ το ευ»
Χθες είδα στρατηγούς, Ναυάρχους και Πτεράρχους να παρακολουθούν καμαρωτοί τα στρατεύματα να παρελαύνουν μπροστά τους, φορτωμένοι χρυσά και ασημένια μετάλλια-παράσημα και αστέρια, και αναρωτιέμαι σε ποια πεδία μαχών τα απέκτησαν.

Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

ΙΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΘΥΣΙΑΣ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ)

Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΓΕΣΘΗΜΑΝΗΣ, ΠΡΟ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ, «ΠΑΤΕΡΑ, ΠΑΡΕΛΘΕΤΩ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥΤΟ, ΠΛΗΝ, ΟΥΧΙ ΩΣ ΘΕΛΩ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΣΥ»ΜΕΓΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΚΕΠΕ, ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

+++ 

 Πνεύμα υποταγής, πνεύμα αυταπαρνήσεως,
πνεύμα προσφοράς.
 Το αυτό να ποιείς και εσύ τώρα ανθρωπίνη καρδιά.

 Υποτάχθηκα Εγώ ολοτελώς
στας βουλάς του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΜΟΥ ΠΑΤΡΟΣ
και συνετελέστη η σωτηρία σου άνθρωπε της γης
με την προσευχή της Γεσθημανής.

Η ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΓΕΝΑΕΙ ΝΕΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ! ΕΔΩ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΥΣ

ΝΕΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ. ΦΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ!! ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΩΣ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ Η ΥΠΑΙΘΡΟΣ!
10 ΒΙΝΤΕΟ 


Εκρηκτική κατάσταση στο Deux-Sèvres στη Γαλλία! Πολύ βίαιες συγκρούσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο Sainte-Soline κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης ενάντια στο έργο των μεγα-δεξαμενών. Κοντά στο συνταξιοδοτικό και ο πόλεμος του νερού. Αρκετοί τραυματίες. 

ΠΩΣ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΕ ΤΟ ΔΙΔΑΓΜΑ ΤΟΥ 1821 ΜΕΤΑ ΤΟ 2020

ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ» ΣΤΟ ΑΝΤΙ-ΗΡΩΙΚΟ «ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ» 
Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης,
Καθηγητής Ποινικού Δικαίου

ΠΡΟΪΔΕΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΙΚΟΥΣ

Ελευθερία χωρίς ρίσκο είναι σύλληψη αδιανόητη. Όποιος προπαγανδίζει τον στόχο της απόλυτης ασφάλειας ως προϋπόθεση για την μεγιστοποίηση της ελευθερίας είναι ένας απατεώνας που εποφθαλμιά την ελευθερία.

H ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ MAΣ ΕΟΡΤΗ

  ΔΥΟ ΧΑΙΡΕ ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ. ΧΑΙΡΕ Η ΚΕΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕ, Ω ΧΑΙΡΕ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Μυργιώτης 


Σελίδες δόξης λαμπρής υπάρχουν πολλές εις την Ιστορία των χιλιετηρίδων της πορείας του ελληνικού έθνους. 25η Μαρτίου ξημερώνει και τα στήθη των Ελλήνων φουσκώνουν από υπερηφάνεια.

 Ημέρα ιστορική και καθοριστική για την πορεία του ελληνικού γένος εις το ιστορικό γίγνεσθαι. Πανηγυρίζει η Ορθοδοξία και πανηγυρίζει το γένος των Ελλήνων. Διπλή εορτή για τον απανταχού Ελληνισμό. 

ΤΙ ΘΑ ΤΡΕΞΕΙ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ; (ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ, ΠΡΟΡΡΗΣΕΙΣ)


ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΓράφει και κοινοποιεί ο Γεώργιος Κωνσταντινουπολίτης 
(Γεωκών)   


Η ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ σύγκρουση μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ: ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου δεσμεύεται ότι θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να εμποδίσει το Ιράν να κατασκευάσει τα δικά του πυρηνικά όπλα, το Ισραήλ έχει πλέον φτάσει στο τέλος του χρόνου, σύντομα θα ξεκινήσει αυτός ο πόλεμος, ήδη οι ΗΠΑ και το Ισραήλ διεξάγουν ασκήσεις για επιθέσεις σε άγνωστο εχθρικό έδαφος.

H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠOY ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΣΕ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ    

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

 Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

ΙΔΟΥ ΤΟ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΥΛΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

ΟΙ « ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΑΝ

ΒΙΝΤΕΟ Του Αντώνη Σπυρόπουλου

Το ντοκυμαντέρ της "Μηχανής του Χρόνου" για τους μεγάλους αγωνιστές ήρωες του 1821 (Νικηταράς, Ανδρούτσος, Μπουμπουλίνα, Μαυρογένους)

Η αλήθεια για το τέλος της Επανάστασης και για όσους αγωνιστές προσπάθησαν να αποτινάξουν από την Ελλάδα την έξωθεν επιβολή των Βαυαρών.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 ΑΙΩΝΙΑ Η ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΓΕΡΟΥ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ


Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός

«Λάμπουν τα χιόνια στα βουνά κι ο ήλιος στα λαγκάδια

λάμπουν και τα ’λαφρά σπαθιά των Κολοκοτρωναίων»

  4 Φεβρουαρίου του 1843. Ο Θοδωρής Κολοκοτρώνης, αρπάζεται από τα φτερά της δόξας και μπαίνει διά παντός στο άγιο εικονοστάσι του Γένους. Τελευταία του επιθυμία, να βάλουν, στο μνήμα του την ημισέληνο, κάτω από τα τσαρούχια του, να την πατάει και πεθαμένος την Τουρκιά, όπως την πατούσε και όταν την πολεμούσε και την κατατρόπωνε…

ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΣΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΟΥ 1821Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη

Το προβάδισμα στην διάλυση των Αυτοκρατοριών το είχαν οι «αφυπνισμένοι» Έλληνες με κύρια οργάνωσή τους την Φιλική Εταιρεία. Στο πρότυπο αυτής δημιουργήθηκαν μια σειρά Εθνικές Εταιρείες που συσπείρωσαν ευρύτερες κοινωνικές ομάδες στην Ευρώπη και ήταν πιο αποτελεσματικές από τις ολιγάριθμες επαναστατικές σέχτες.

Πώς επηρέασε η Ελληνική Επανάσταση τους λαούς της Ευρώπης και όλον τον κόσμο

ΜΙΑ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΕΑΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

Η ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΩΣ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ «ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ»; 
 ( ΜΕΡΟΣ Α΄) 
Γράφει ο Δημήτριος Νικ. Δασκαλάκης,
Δικηγόρος Αθηνών

ΠΡΟΪΔΕΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΙΚΟΥΣ:


Μια σημαντική μερίδα της κοινωνίας έχει επιλέξει να αυτονομηθεί από τις κεντρικές επιλογές και αποφάσεις της κυρίαρχης πολιτικής ελίτ, αντιμετωπίζοντας με ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα και καχυποψία τις επίσημες δηλώσεις και διακηρύξεις των πολιτικών ταγών, και επομένως αμφισβητεί δικαιολογημένα την ειλικρίνεια των προθέσεων και τα κίνητρα όσων εμπλέκονται στην προσπάθεια ειρηνικής επίλυσης της Ρωσο-ουκρανικής εμπόλεμης σύρραξης.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΕΑΡΟΣ ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ


Του Δημήτρη Βόγγολη, Υποστράτηγου ε.α.

O 18χρονος Ευαγόρας Παλληκαρίδης που περιφρόνησε την αγχόνη των Άγγλων: «Ξέρω ότι θα με κρεμάσετε, ζητώ την ελευθερία και τίποτα άλλο»…

Ο 18χρονος ήρωας Ευαγόρας Παλληκαρίδης, όπως πολλά παιδιά της ηλικίας του, μπολιάστηκαν με τα ιδανικά των μεγαλυτέρων που αγωνίζονταν για την Ελευθερία και την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ 202 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ

 Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

ΒΙΝΤΕΟ 

Σήμερα η εκκλησία μας μαζί με τα 221 χρόνια από την επανάσταση, γιορτάζει όπως πάντα το χαρμόσυνο μήνυμα της θείας ενσάρκωσης, που με τόσο σαφή τρόπο μας το παρουσιάζει ο ευαγγελιστής Λουκάς στο Ευαγγέλιο του (κεφ. Α' στίχ. 26-38). 

H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠOY ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΣΕ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

   ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ    

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

 Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΟ ΌΝΟΜΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗΓράφει ο Vijay Jayaraj 
Μετάφραση: Απολλόδωρος


Χώρες σε όλο τον κόσμο επιβάλλουν στη γεωργία εξωφρενικούς φόρους και περιορισμούς στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Οι αγρότες αναγκάζονται να επιστρέψουν σε πρωτόγονες μορφές γεωργίας και να μειώσουν ακόμη και τον αριθμό των ζώων τους.

ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Η ΓΑΛΛΙΑ! ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΔΡΟΜΟΙ...

Ο ΜΑΚΡΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΜΟΝΤΕΣΚΙΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΤΩΣΕ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ. ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΑΝΤΙΧΕΙΡΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΟΛΗ!3,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ( CGT)
 10 ΒΙΝΤΕΟ Μακελειό στους δρόμους των γαλλικών πόλεων που ζουν μια μαζική εξέγερση αγανακτισμένων πολιτών που αισθάνονται ότι προδόθηκαν από ένα πολιτικό σύστημα που δεν τήρησε ούτε τα τελευταία προσχήματα. 

Ακρωτηριάστηκε αντίχειρας μια διαδηλώτριας το πιθανότερο από μια χειροβομβίδα/βομβίδα désencerclement ( αποκύκλωσης) κατά την κινητοποίηση στην Rouen σύμφωνα με το (BFMTV).

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ...ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" ΓΛΩΣΣΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ & ΑΛΒΑΝΩΝ» ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ! – ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ" ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΩΣ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ!.Ανοίγει ο ”Ασκός του Αιόλου” στη χώρα μας πλέον! Το Πρωτοδικείο Φλώρινας απέρριψε τις ενστάσεις για τη δημιουργία Κέντρου «Μακεδονικής» γλώσσας της Φλώρινας και επικύρωσε το καταστατικό του, ανοίγοντας το δρόμο στην σκοπιανή προπαγάνδα πλιάτσικου της μακεδονικής ιστορίας και ταυτότητας.

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ

Η ΣΚΟΠΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ… 

Γράφει και κοινοποιεί ο Γεώργιος Κωνσταντινουπολίτης 

(Γεωκών)

Οι ‘’άνθρωποι’’ που τόσο πρόθυμα έλεγαν συνεχώς ψέματα για τον COVID και για τα εμβόλια,  δεν  έχουν κανένα ενδοιασμό να λένε ψέματα για την κλιματική αλλαγή προκειμένου να προωθήσουν την καταστροφική  ατζέντα  2030, δηλαδή, να καταστρέψουν πρώτα την Αμερική και μετα όλον τον πλανήτη. 

Οι σκοτεινές δυνάμεις μετέτρεψαν την Αμερική από μια χώρα παράδεισο σε μια χώρα Δυνάστη των λαών αλλά και των πολιτών της. 

ΟΙ WAGNER ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ 70% ΤΟΥ BAKHMUT ΗΔΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ

ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΜΠΑΧΜΟΥΤ: ΤΟ BAKHMUT ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΈΧΕΙ ΥΠΟΓΕΙΟ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ ΤΟΥΝΕΛ.Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται γιατί διαρκεί τόσο πολύ η Μάχη του Μπαχμούτ και γιατί χρειάστηκαν έξι μήνες αιματηρών μαχών για να τεθεί υπό έλεγχο και γιατί η μικρή πόλη είναι τόσο σημαντική και συμβολική στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ. 

Το Bakhmut (Artemovsk), είναι η μόνη πόλη στον κόσμο που προετοιμάστηκε από τη Σοβιετική Ένωση για να αντισταθεί σε έναν πυρηνικό πόλεμο εάν ξεσπάσει, ανεξάρτητα από τον αριθμό των βομβαρδισμών με πυραύλων.