Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

ΘΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΠΙ ΤΗ ΠΑΡΕΛΕΥΣΕΙ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ)


ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΤΗΣ ΓΗΣ
 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ;ΜΕΓΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΚΕΠΕ, ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

+++ 

 Μείζον, ουσιαστικό το ερώτημα αυτό
που σε σένα ψυχή απευθύνω τώρα, ο
 ΚΥΡΙΟΣ της ζωής.

 Κι απ΄ την απάντηση σου παιδί μου
 εξαρτάται η απώλεια σου
ή η ΑΙΩΝΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ η δικιά σου.

ΈΝΑΣ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟ ΥΠΟ ΔΙΑΡΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ


Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ «ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ 15 ΛΕΠΤΩΝ»  

ΒΙΝΤΕΟ
 


Kαθώς το παγκόσμιο χρέος συνεχίζει ανεξέλεγκτα τον καλπασμό του αναγκάζοντας τη FED να “τυπώνει” διαρκώς πλασματικό χρήμα οι εμπνευστές της Ατζέντας 2030 επιχειρούν να θέσουν σε εφαρμογή το “όραμά” τους. Ένα κόσμο με δισεκατομμύρια οντότητες απόλυτα ελεγχόμενες με τα βιομετρικά τους δεδομένα οι οποίοι θα κατοικούν στον αστικό ιστό υπό διαρκή παρακολούθηση.


Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ΑΠΕΝΑΤΙ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΣΕ ΑΜΑΧΟΥΣ ΣΕ ΡΩΣΙΚΗ ΠΟΛΗ...

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΙΣ 29/12 ΜΕ 160 ΡΩΣΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ - ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ BELGOROD


Economist: Η Ρωσία επέφερε στρατηγικό χτύπημα στην Ουκρανία στις 29 Δεκεμβρίου 2023 καταστρέφοντας εγκαταστάσεις παραγωγής πυραύλων και drones - Biden (Πρόεδρος ΗΠΑ): Η Ρωσία απειλεί το ΝΑΤΟ… 

– Η μεγαλύτερη πυραυλική επίθεση των ρώσων έγινε 29 Δεκεμβρίου - Άνανδρο χτύπημα των Ουκρανών στο Belgorod με 18 νεκρούς, στόχευσαν αμάχους - Άμεσα αντίποινα των Ρώσων

ΜΑΣ "ΦΤΥΝΟΥΝ" ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΡΕΧΕΙ...


ΌΤΑΝ ΜΑΣ «ΤΑΠΩΝΕΙ» ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΛΙΒΥΗ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ «ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ»Γράφει ο Σπύρος Λίτινας
Δικηγόρος Παρ ΄Αρείω Πάγω

Βγαίνουν τα γνωστά παπαγαλάκια της ελληνο- τουρκικής προσέγγισης , θιασώτες του κατευνασμού και υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν επηρεάζεται από την επέκταση των χωρικών υδάτων της Λιβύης από 6 σε 12 ν.μ η οποία συνοδεύεται βέβαια από το κλείσιμο των κόλπων και την χάραξη γραμμών βάσης , ξεχνώντας ότι η ενέργεια αυτή έχει αντανακλαστικές συνέπειες για την Ελλάδα αφού σε περίπτωση διεθνούς διαιτησίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ μας με την Λιβύη αυτά θα ληφθούν υπ όψιν υπέρ της Λιβύης .

H OΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΕΒΗ ΤΟΝ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ!!!


ΜΑΚΕΛΕΙΟ…ΤΥΦΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΝΑΤΟΪΚΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΒΟΜΒΕΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΑΤΑ ΑΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΜΠΕΛΓΚΟΡΟΝΤ! 
ΡΩΣΙΑ: «ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ»

17 ΒΙΝΤΕΟΗ Ουκρανία εξαπέλυσε επίθεση με ΝΑΤΟϊκά όπλα και βόμβες διασποράς κατά της ρωσικής πόλης Μπέλγκοροντ, κτυπώντας ακόμη και την χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο της πόλης. Υπάρχουν πάνω από 14 νεκροί και 108 τραυματίες μεταξύ των οποίων και παιδιά.

H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠOY ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΣΕ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ    

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

 Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

ΑΡΘΡΟ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΡΩΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΠΑΤΡΙΔΑ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.


Γράφει ο Ιωάννης Βαρκάρης.


Καὶ νῦν ἡμάρτομεν ἐνώπιόν σου, καὶ παρέδωκας ἡμᾶς εἰς χεῖρας τῶν ἐχθρῶν ἡμῶν, ἀνθ᾿ ὧν ἐδοξάσαμεν τοὺς θεοὺς αὐτῶν· δίκαιος εἶ, Κύριε. καὶ νῦν οὐκ ἱκανώθησαν ἐν πικρασμῷ δουλείας ἡμῶν, ἀλλ᾿ ἔθηκαν τὰς χεῖρας αὐτῶν ἐπὶ τὰς χεῖρας τῶν εἰδώλων αὐτῶν ἐξάραι ὁρισμὸν στόματός σου καὶ ἀφανίσαι κληρονομίαν σου καὶ ἐμφράξαι στόμα αἰνούντων σοι καὶ σβέσαι δόξαν οἴκου σου καὶ θυσιαστηρίου σου,καὶ ἀνοῖξαι στόμα ἐθνῶν εἰς ἀρετὰς ματαίων καὶ θαυμασθῆναι βασιλέα σάρκινον εἰς αἰῶνα. μὴ παραδῷς, Κύριε, τὸ σκῆπτρόν σου τοῖς μὴ οὖσι, καὶ μὴ καταγελασάτωσαν ἐν τῇ πτώσει ἡμῶν, ἀλλὰ στρέψον τὴν βουλὴν αὐτῶν ἐπ᾿ αὐτούς, τὸν δὲ ἀρξάμενον ἐφ᾿ ἡμᾶς παραδειγμάτισον.

ΕΣΘΗΡ 4,17ν -4,17π


Το τέταρτο μέρος από την προαναγγελθείσα σειρά λόγων. Διαβάστε και το τρίτο μέρος εδώ

Δήλωση ανάγνωσης: Το κείμενο αποτελεί θέση των Ρωμιών Ορθόδοξων Παλαιοχριστιανών (ΡΟΠ) οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε κοινότητες στην γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων στα πρότυπα ζωής(χωρίς να ακολουθάνε το παλαιό Ρώσικο τυπικό) των παλαιόπιστων Ρωσίας και αποτελούν θρησκευτική και πολιτιστική μειονότητα.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕ 158 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΟΠΛΑ


ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ - ΕΞΑΫΛΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟΘΗΚΕΣ, ΑΕΡΑΜΥΝΑ, ΒΑΣΕΙΣ, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ-ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ!

24 ΒΙΝΤΕΟ
Το Κίεβο πλήρωσε πολύ ακριβά την βύθιση του ρωσικού αποβατικού πλοίου Novotcherkassk. Η Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα την μεγαλύτερη έως τώρα επίθεση στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου το 2022.

Συνολικά 158 ρωσικά αεροπορικά όπλα, πύραυλοι και drones έπληξαν αμέτρητους στρατιωτικούς στόχους σε ολόκληρη την επικράτεια της Ουκρανίας.

ΜΕ ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΣΩΡΕΥΘΕΙ, ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΠΙΠΟΝΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ...

2024, ΠΡΟΣΔΕΘΕΙΤΕ! 2024: Εδώ και κάποια χρόνια, βιώνουμε όλο και περισσότερο έναν διαχωρισμό του πλανήτη σε μία υποτιθέμενη «καλή πλευρά» και μία επίσης υποτιθέμενη «κακή» – όπου για κάθε πλευρά, η «καλή» είναι η ίδια και η «κακή» είναι η άλλη. 

Το αποτέλεσμα είναι μία τρομακτική «στρατιωτικοποίηση» – με τις παγκόσμιες μιλιταριστικές δαπάνες το 2022 να έχουν φτάσει στα 2,2 τρις $, εκ των οποίων οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν περί το 40%. 

ΜΙΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ... ΠΡΟΣ «ΦΙΝΛΑΝΔΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑ

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΕΡΕΙΠΙΑ, ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ Η ΡΩΣΙΑ…«ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ»Τον σημαντικό ρόλο των ΗΠΑ στην ουκρανική κρίση επισημαίνει ο γνωστός αναλυτής Daniel Lazare, ο οποίος βλέπει ειρήνη και ουδετερότητα στο μέλλον της Ουκρανίας, εάν η Ουάσινγκτον είναι πρόθυμη να το επιτρέψει.

Η διακοπή των μαχών στην Ουκρανία θα μπορούσε να προσφέρει την ευκαιρία για συμβιβασμό, «φινλανδοποίηση» και ίσως ακόμη και ρόλο για την Κίνα, σύμφωνα με τον γνωστό ερευνητή Daniel Lazare, ο οποίος μίλησε στο Sputnik και τον αναλυτή και πρώην αξιωματικό της CIA John Kiriakou.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ 30% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ...


ΣΧΕΔΟΝ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ «TSIMΠΗΜΕΝΟΙ» ΓΙΑ ΤΟΝ COΡΩΝΑ-ΙΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ, ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΜΟΛΙΣ 61.000 ΜΗ «TSIΜΠΗMEΝΟΥΣ»…  
Παρά το γεγονός ότι το 30% του πληθυσμού αρνήθηκε έστω και μία μόνο δόση του σκευάσματος...

Τα συγκλονιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνουν ότι τα τελευταία δύο χρόνια, ο «tsiμπημένος» πληθυσμός στην Αγγλία έχει υποστεί εξωφρενικό αριθμό θανάτων σε σύγκριση με τον μη «tsi-μπημένο» πληθυσμό, παρά το γεγονός ότι περίπου το 30% του πληθυσμού δεν έκανε ούτε μία δόση του εμβολίου για τον κoρωνo-γιο.

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ...


ΤΟ «ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ» ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΥΘΙΤου Θέμη Τζήμα

Φέτος είναι τα Χριστούγεννα της Παλαιστίνης, της Χεζμπολάχ και της Υεμένης. Από αυτούς κρέμεται η «ψυχή της ανθρωπότητας» αν υπάρχει τέτοιο πράγμα.

Ας μας επιτραπεί να δανειστούμε για λίγο τη διάχυτη ελαφρότητα περί ενός ορισμένου «πνεύματος των Χριστουγέννων». 

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

ΑΣΥΛΛΗΠΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ Β.ΖΕΛΕΝΣΚΙ!


ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΠΙΡΟΥΕΤΑ ΑΡΕΣΤΟΒΙΤΣ:
«Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ – Η “ΝΕΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ” ΘΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ
» 

4 ΒΙΝΤΕΟ
Έντονες διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στα ανώτατα κλιμάκια της ουκρανικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας καθώς ο πρώην στενός και κορυφαίος σύμβουλος του Β.Ζελένσκι, Ολέξι Αρεστόβιτς, ολοκληρώνει μια στροφή 180 μοιρών υπέρ της Ρωσίας.

Ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι, Ολέξι Αρεστόβιτς, δήλωσε ότι Ρωσία και Ουκρανία πρέπει να ενωθούν σε μία χώρα!

ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΧΩΝΙΑΣΤΕΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ «ΜΑΥΡΑ» ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΣΟΙΜΠΛΕ: Ο ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ   Η Ελλάδα που ζούμε σήμερα είναι αυτή που οραματίστηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την άνοιξη του 2010. Για τον Γερμανό πολιτικό η θέση που άξιζε στη χώρα μας και στον λαό της ήταν στον πάτο της Ευρώπης. Με μισθούς Βουλγαρίας, ακρίβεια Ελβετίας και διαφθορά Κολομβίας.

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ...

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ


Θα βρείτε εδώ ένα πολύ μικρό κλάσμα ειδήσεων που κάθε δημοσιογράφος που σέβεται τον εαυτό του θα διάλεγε να προβάλλει. Όμως, δεν θα τις βρείτε.

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Το τελευταίο που ήθελα να κάνω, και μάλιστα μέρες Χριστουγέννων, ήταν να γράψω αυτό το άρθρο. Δεν το κάνω τόσο για τους αναγνώστες μου, ούτε καν τόσο για τους Παλαιστίνιους, την τύχη των οποίων ελάχιστα μπορώ να επηρεάσω. 

Η ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ...

ΠΡΟΣΟΧΗ Ο ΗΡΩΔΗΣ ΝΤΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ, ΒΓΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΦΑΖΕΙ ΠΑΛΙ.

ΒΙΝΤΕΟ


Φώτο ΠΗΓΗ

Αχ, μου έλεγε η μακαρίτισσα μάνα μου, όταν προσκύνησε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Νηπίων :"τι κοκκαλάκια ήταν αυτά, μυρόβλυζαν και άστραφταν "29 Δεκεμβρίου η Εκκλησία μας τιμάει τα αναιρέθεντα υπό του Ηρώδη νήπια.

Διαβάζουμε ένα όμορφο και κατατοπιστικό άρθρο με πολλές πληροφορίες

''῾ΗΡΩΔΗΣ ΓΑΡ ΖΗΤΕΙΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΛΕΣΑΙ ΑΥΤΟ ''.
ΒΙΝΤΕΟ στο τέλος του κειμένου

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ / ΜΑΘΗΜΑ 14ο

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ «ΜΑΓΕΙΑΣ» ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης

ΜΕΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ

«Όλη η μαγεία των Χριστουγέννων – Ellinikon Experience Park».

«Η μαγεία είναι να μοιράζεσαι» (Public).

«Χριστουγεννιάτικη μαγεία: Xmas Cappuccino» (Γρηγόρης).

«Μαγικά Χριστούγεννα» (Lidl).

«Μαγικές γιορτές» (σούπερ-μάρκετ Τζουμάνης)

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ...


ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ «ΚΑΚΟΥ» ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΤΑ, ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ CULT ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030-50;

Η συχνότητα του φωτός, η οξύτητα του θρεπτικού νερού, η θερμοκρασία και η οργανική σύσταση του θρεπτικού μέσου παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία αναπαραγωγής. 

Εκτός από αυτές τις πτυχές, είναι επίσης σημαντικό να δίνετε προσοχή στην περιεκτικότητα σε CO2 σε ένα κλειστό θερμοκήπιο ή μια σκηνή καλλιέργειας. 

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

«Ο ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ...»

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ — ΈΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟ ΜΗΛΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑΓράφει ο Colin Todhunter

Μια μικρή αλλά σημαντική σπίθα άμεσης δράσης συνέβη στη Νέα Υόρκη στις 15 Δεκεμβρίου. Μια ομάδα ανθρώπων μπήκε σε ένα κατάστημα Whole Foods (ιδιοκτησίας της Amazon), πήρε είδη παντοπωλείου χωρίς να πληρώσει και βγήκε φορώντας μάσκες του Τζεφ Μπέζος.

ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ-ΜΠΡΕΛΟΚ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

ΝΕΡΟ: ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ! ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ,  ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΒΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΤΟΥΣ ΥΔΑΤΙΝΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ!Μεγάλη γαλλική πολυεθνική εταιρία που σχετίζεται με το νερό και προσπάθησε και στο παρελθόν να βάλει χέρι στους υδάτινους πόρους της χώρας, με τις ευλογίες του Μαξίμου, και εντός των τειχών εταιρίες είναι, σύμφωνα με πηγές στις οποίες απευθύνθηκε η «δημοκρατία», οι μνηστήρες της επιχείρησης «ιδιωτικοποίηση νερού».

ΠΕΡΙ ΓΝΗΣΙΩΝ ΣΕΦΑΡΔΙΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΚΕΝΑΖΙΜ ΨΕΥΔΟΕΒΡΑΙΩΝ....

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΟΥΣ.

ΒΙΝΤΕΟ
«Μια σύντομη ιστορία των όρων για τον Εβραίο» στο Εβραϊκό Αλμανάκ του 1980 είναι η ακόλουθη: «Η ΑΥΣΤΗΡΗΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΙΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΗ «ΕΒΡΑΙΟ» Ή ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΒΡΑΙΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΗ». (1980 Jewish Almanac, σελ. 3).

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΙΚΟΥ ΕΓΩΪΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

ΠΡΩΤΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ


Γράφει ο Νικήτας Αποστόλου


Ο πρώτος χριστιανός, που έμελλε να γίνει το υπόδειγμα συνέπειας στην πίστη και στη έμπρακτη πάλη του χριστιανικού αγώνα αλλαγης της ατομοκεντρικής και εγωϊστικής κοινωνίας ήταν ο πρωτομάρτυρας Στέφανος.

Ο Στέφανος ήταν ο πρώτος από τους επτά διακόνους, που είχαν εκλεγεί από τα μέλη της πρώτης Εκκλησίας των Ιεροσολύμων να βοηθούν στα κοινά γεύματα και τους φτωχούς, τα ορφανά και τις χήρες.

ΡΕΤΡΟ 26.0 Η ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΤΣΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΚΥΠΡΑΙΟΥ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ 1980


ΤΟ ΑΣΤΡΟΝ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ
Επιμελείται ο Κωνσταντίνος Ι Βαθιώτης


Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 1978 από το κανάλι της ΥΕΝΕΔ η Ελένη Κυπραίου άρχισε μια νέα σειρά εκπομπών με τον τίτλο «ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ Σ’ ΕΝΑ ΘΕΜΑ», που μεταδιδόταν κάθε Παρασκευή στις 10 το βράδυ.

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΜΥΘΟΣ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ...

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΙΑΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΟΠΩΣ ΤΟ... ΚΑΥΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ - ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ ΑΞΙΑ ΤΑΝΚΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ, ΤΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ

ΒΙΝΤΕΟ


Ο κύριος παράγοντας που συμβάλλει στην επιτυχία της Μόσχας είναι οι έγκαιρες παραδόσεις προηγμένων πυρομαχικών, drones, τανκς, οχημάτων μάχης πεζικού και συστημάτων πυροβολικού

Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να προελαύνουν, επεκτείνοντας έτσι τις περιοχές ελέγχου τους σε όλα τα μέτωπα.

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ...


ΞΕΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
Γράφει ο Todd Hayen

Οποιοσδήποτε από εμάς δίνει έστω και την ελάχιστη προσοχή έχει ενημερωθεί για τα προβλήματα του γρήγορου φαγητού και των επεξεργασμένων τροφίμων που αγοράζονται από το παντοπωλείο. 

Γνωρίζουμε επίσης τις τοξίνες γενικά που προσλαμβάνουμε σε καθημερινή βάση—φθόριο, ατμοσφαιρικούς ρύπους, άλλες χημικές ουσίες στο νερό, EMF, μικροκύματα, ακόμη και ραδιοκύματα.

ΚΑΙΡΟΙ ΚΑΙ ΗΘΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ...

ΌΤΑΝ Η ΛΟΛΙΤΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ «ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ» ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ «ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ;

2 ΒΙΝΤΕΟ


Κι όσο τα ψάχνεις, τόσο μέσα στη βρόμα βρίσκεσαι. Αναρωτιέστε, λοιπόν, γιατί δεν τιμωρούνται αυστηρά παιδόφιλοι και παιδεραστές;

Μπορεί το μεγαλύτερο best seller όλων των αιώνων Όσα Παίρνει ο Άνεμος, να θεωρείται πλέον ως ρατσιστικό και η ταινία να αφαιρείται από τις πλατφόρμες, ενώ στις παιδικές ταινίες προστίθενται κάτι γκέι τύποι και τύπισσες ως “ήρωες” του πολιτικά ορθού αφηγήματος περί διαφορετικότητας, ωστόσο απ’ όλη αυτή την “τακτοποίηση” της νέας τάξης πραγμάτων, η παιδοφιλία και η παιδεραστία είναι μακρά ξεχασμένη.

ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥΣ...

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ: ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΙΚΗ ΡΩΣΙΑΣ, ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ - ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ Η MARINKA 
 

Daniel Davis (Αμερικανός Αντισυνταγματάρχης): Η Ρωσία δεν μπορεί να νικηθεί – Αναζητούν οι ΗΠΑ τρόπο διαφυγής - Advanced: Οι ΗΠΑ έχουν ένα σαφές σχέδιο για την Ουκρανία, το οποίο θα οδηγήσει στην πλήρη κατάρρευσή της

 Όσο περνάει ο χρόνος μετά την πλήρη αποτυχία της αντεπίθεσης των Ουκρανών έρχονται στο φως συγκλονιστικά νέα…

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ / ΜΑΘΗΜΑ 13o

Η «ΑΣΦΑΛΙΤΙΔΑ» ΩΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΑΔΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης


Ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια, ούτε καν όταν κηρύχθηκε από τον Π.Ο.Υ. η λεγόμενη «πανδημία» του κορωνοϊού, δεν είχαμε φθάσει, όπως σήμερα, ημέρα παραμονής των Χριστουγέννων, σε τέτοιο σημείο, ώστε να ακούμε από παντού τον αντίλαλο της λέξης «ασφάλεια», των συνωνύμων ή των παραγώγων της. 

ΜΕ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΚΗΡΥΤΤΕΙ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΚΑΡΑΚΑΣ - ΜΠΟΓΚΟΤΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

ΜΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ 


Γράφει ο Σταύρος Τζίμας

Ο επίσκοπος Τιμόθεος σπούδασε στο ΑΠΘ και σήμερα διακονεί σε δάση, απομακρυσμένα χωριά και φτωχογειτονιές σε Κολομβία και Βενεζουέλα. «Κατάγομαι από μια φυλή Ινδιάνων, τους Τσιρακόκι, και το κοσμικό όνομά μου είναι Λουίς Αντόνιο Τόρες Εσκιβιέρ», λέει σε άψογα ελληνικά.

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ...

Η ΥΠΟΚΡΙΣΊΑ ΤΗΣ ΔΎΣΗΣ...Το Ανθρώπινο Κόστος της Ναυσιπλοΐας

Γράφει ο Ηλίας Σταμπολιάδης

Τις τελευταίες εβδομάδες οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, υποστηριζόμενοι από το Ιράν, παρεμποδίζουν την διέλευση των εμπορικών πλοίων από την πύλη των δακρύων, όπως ονομάζεται, που αποτελεί το πέρασμα από τον Περσικό κόλπο προς την Ερυθρά θάλασσα, το Σουέζ και τελικά την Μεσόγειο θάλασσα, αναγκάζοντάς τα να κάνουν τον γύρω της Αφρικής.

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΗΓΕΣΙΑΣ...


 6 ΧΛΜ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑΓράφει ο Αγαθός Συμεών


Διαβάζω για τον σάλο που δημιουργήθηκε με την ροζ σημαία που εκτέθηκε μάλιστα στο προξενείο μας στην Νέα Υόρκη και την σχετική διαμαρτυρία του κ. Κωνσταντίνου Παππά, Εικονογράφου/καρτουνίστα, και ιδιοκτήτη του κόμικ “60 χλμ έξω από την Άγκυρα”.

Δεν έχω διαβάσει σχετικά με αυτό, ούτε τον γνωρίζω ,όμως βρίσκω απόλυτα λογική την άποψή του για τις διακρίσεις που επιβάλει το κατοχικό πολιτικό σύστημα της χώρας σε απόψεις και θέσεις που δεν εναρμονίζονται με την κυρίαρχη πολιτική "ιδεολογία" του, ανεξαρτήτως του χαρακτηρισμού που φέρει το εκάστοτε σχήμα που βρίσκεται στα κυβερνητικά έδρανα.

ΤΟ ΝΑΤΟ ΧΩΛΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΞΑΝΑΞΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΚΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ...


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - Η ΔΥΣΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ - ΣΤΗΝΟΥΝ ΝΕΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ MAIDAN ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Η Δύση βρίσκεται πίσω από τις αναταραχές στο Βελιγράδι, δήλωσε στο RIA Novosti η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova

 Για αδιάψευστες πληροφορίες ότι πίσω από την υποκίνηση των διαδηλώσεων που έλαβαν χώρα στο Βελιγράδι τις τελευταίες ώρες είναι η Δύση κάνει λόγο η Σερβία.

ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΣΚΙΑΓΡΑΦΕΙ ΜΙΑ ΔΥΣΟΙΩΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ...

HARRY DENT: «ΤΟ 2024 ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ Η ΦΟΥΣΚΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ»Ένας πολύ γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος και συγγραφέας πολλών βιβλίων προειδοποίησε, μιλώντας στο Fox Digital, ότι η φούσκα «των πάντων» πρόκειται να σκάσει τον επόμενο χρόνο προκαλώντας τη «μεγαλύτερη κατάρρευση στη ζωή μας».

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΔΙΗΓΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ


ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΓράφει ο Δημήτριος Νικ. Δασκαλάκης, 
Δικηγόρος Αθηνών

Παραμονή Χριστουγέννων. Στο σπίτι της μικρής Αννούλας επικρατεί αναβρασμός. Η μητέρα, η γιαγιά της μαζί με την θεία Δώρα έχουν ξυπνήσει από τα χαράματα, αρχίζοντας τις προετοιμασίες για την μεγάλη ημέρα των Χριστουγέννων. Αφού σκουπίσουν γρήγορα το σπίτι, ξεκινούν να ζυμώνουν τα χριστόψωμα και να πλάθουν τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες.

ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ

 ΤΑ ΑΠΟΦΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΝΥΧΤΑ

Καταναλώνουμε δάκρυα 


στὴ μνήμη τῶν περιούσιων φτωχῶν 


ἀνέξοδη συμπόνια στολισμένη 


μὲ γιορτινὰ φωτάκια καὶ πολύχρωμες μπάλες.Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ-ΜΠΡΕΛΟΚ ΠΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ 8000 ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ (ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ;)

Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΟ ΦΡΙΚΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ!
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένζαμιν Νετανιάχου, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της συνόδου του Κόμματος Λικούντ ότι «διαβουλεύεται» για «εθελοντική» μετανάστευση κατοίκων της Γάζας σε άλλες χώρες.

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

ΛΟΓΟΣ ΙΕΡΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΑ ΓΕΝΝΗΣΙΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ)

ΕΤΕΧΘΗ ΕΝ ΣΠΗΛΑΙΩ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ, ΙΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΩΣ ΕΣΥ, ΜΙΜΗΣΗ ΘΕΪΚΗΜΕΓΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΚΕΠΕ, ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

+++ 

 ΘΕΟΣ συγκατετέθην, ΚΥΡΙΟΣ εκκενώθην
 από τη δόξα μου τη Θεϊκή, διά να σε σώσω,
αιώνια σωτηρία σε εσέ ψυχή Εγώ να δώσω.

 Ω! πέλαγος ταπεινώσεως Θείο, 
Ω! Ουράνιο ύψιστο μεγαλείο, 
Ω! βάθος Ιεράς οικονομίας διά εσέ πεσούσα καρδία.
 ΘΕΟΣ σε ανθρώπινη υπόσταση μορφής ίνα σε ανυψώσω,
 φτερά αιωνιότητας να σου δώσω. 

ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΦΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΑΣ...

ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ

2 ΒΙΝΤΕΟ


Του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

«Το Γιάννη το Νυφιώτη και τον Αργύρη της Μυλωνούς τους έκλεισε το χιόνι απάν’ στο Κάστρο,τ’ ν πέρα πάντα, στο Στοιβωτό τον ανήφορο, τ’ ακούσατε;»

Ούτως ωμίλησεν ο παπα-Φραγκούλης ο Σακελλάριος, αφού έκαμε την ευχαριστίαν του εξ οσπρίων και ελαιών οικογενειακού δείπνου, την εσπέραν της 23ης Δεκεμβρίου του έτους 186… 


ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ! ΔΟΞΑΣΑΤΕ; (ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ 2012 ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ...)

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕΙΖΟΝ ΠΑΣΗΣ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ"

 
 

 ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ
 
 
Μέσα στην δίνη της οικονομικής λεγομένης και τεχνητής κρίσεως, "γιορτάζουμε" κι εφέτος τα Χριστούγεννα που έτσι κι αλλιώς εδώ και πολλά χρόνια, για την πλειονότητα των Ελλήνων είχαν καταντήσει εμποροπανήγυρις, με γλομπόδεντρα και ξενέρωτα αμερικανοτράγουδα στα εμπορικά κέντρα, όπου όπως και στην Σμύρνη "συνωστίζονταν χιλιάδες άνθρωποι" για να ψωνίσουν τα πολεμοφόδια για τον εορτοπόλεμο των ημερών.
 

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ!

 Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ «ΟΙΚΟΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ» ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ» ΤΩΡΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


Ακτιβιστές για το κλίμα κήρυξαν πόλεμο στα χριστουγεννιάτικα δέντρα, βανδαλίζοντας τις γιορτές σε πόλεις σε όλη τη Γερμανία.

Όπως κάθε νέα θρησκεία, η κλιματική λατρεία περιφρονεί και τα μέλη της στοχεύουν θρησκευτικά σύμβολα -όχι μόνο τα χριστουγεννιάτικα δέντρα αλλά και τη «Σιξτίνα Μαντόνα» του Ραφαήλ- καθώς και πολιτικούς θεσμούς, αφού πρόσφατα παραβίασαν την Πύλη του Βρανδεμβούργου του Βερολίνου.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΥΛΟΦΡΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

 

ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΘΕΝΑΣ
Κάθε Χριστούγεννα καθένας
γιορτάζει τὸν ἑαυτό του στολισμένο
μ’ ὅλα τὰ ἐπίκαιρα πάθη
μ’ ὅλες τὶς τρέχουσες ἡδονὲς
μ’ὅλα τὰ ἐφήμερα προστάγματα τῆς ὕλης.

25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΑ ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

 ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΤΕΧΘΗ!!!

Η  ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 


2 ΒΙΝΤΕΟ: ΥΜΝΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
 ΑΝΑΡΧΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΤΑΒΕΒΗΚΕΝ

Χριστὸς γεννᾶται, δοξάσατε


Χριστὸς ἐξ οὐϱανῶν, ἀπαντήσατε,


Χριστὸς ἐπὶ γῆς, ὑψώθητε


Ἄσατε τῷ Κυρίῳ πᾶσα ἡ γῆ,


Καὶ ἐν εὐφροσύνῃ,


Ἀνυμνήσατε λαοὶ, ὅτι δεδόξαται.