Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΣΟΔΟΜΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
den tha perasei 01


Ἡ πρόσφατη (23-12-2016) ἐγκύκλιος τοῦ Ὑπουργείου Παιδείας πρὸς τὶς Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας καὶ Δευτεροβάθμιας Ἐκπαίδευσης καὶ ὅλα τα Γυμνάσια τῆς χώρας, μὲ βαθμὸ προτεραιότητας "Ἐξαιρετικὰ Ἐπεῖγον" (γιατί ἄραγε;), προωθεῖ σαφέστατα στὰ παιδιὰ τῶν 12-15 χρονῶν Σοδομισμὸ πολὺ χειρότερου τύπου ἀπὸ τὴ γνωστὴ ὁμοφυλοφιλία.

21Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ...

21 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ

ΙΜΙΑ1996-2017 
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ

ΒΙΝΤΕΟΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ...


Το "επεισόδιο" με τους τούρκους δημοσιογράφους που τοποθέτησαν την τουρκική σημαία στην μία από τις δύο ελληνικές βραχονησίδες εξελίσσεται σε κόντρα Ελλάδας-Τουρκίας γιά την εκτόνωση της οποίας, ο προδότης Σημίτης ακολουθεί το σενάριο των αμερικανών.

Η ΒΕΝΕΤΙΑ ΚΑΝΤΖΙΑ ΡΩΤΑΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ Δ.Ο.Υ. ΤΗΣ ΙΖ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝ Η Γ.Γ. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΙΑ!!!

ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΧΑΡΑΤΣΙ;
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΚΑΝΤΖΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΙΖ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ

της Βενετίας Κάτζιας

Ως συνέχεια των προσπαθειών και ερευνών μου σχετικά με τους λόγους και τα βαθύτερα αίτια της τραγικής κατάστασης που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία 7-8 χρόνια από την αρχή της «κρίσης» στην Πατρίδα μας, μου δίνεται η ευκαιρία από την αρμόδια «Δ.Ο.Υ./ΕΦΟΡΕΙΑ» του «ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ» με τη δέσμευση που έκανε του τραπεζικού μου λογαριασμού λόγω...

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ!!!

 ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΟΜΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ!

ΒΙΝΤΕΟΟ Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος για τις Έμφυλες Ταυτότητες.

Προς όλους τους Έλληνες γονείς που έχουν μικρά παιδιά στο Γυμνάσιο: Λίγο πριν τα Χριστούγεννα απεστάλει εγκύκλιος στα Γυμνάσια, η οποία τα υποχρεώνει να διαθέσουν μια ολόκληρη εβδομάδα στην επεξεργασία κάποιων θεμάτων σχετικά με το σώμα. Μία από τις τρεις προτεινόμενες ενότητες ονομάζεται «Έμφυλες ταυτότητες».


Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Η ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ....

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΩΣ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ ΤΗΣ)Του Paul Craig Roberts

[Πολύτιμο βοήθημα για το ξεκαθάρισμα των λέξεων από την δόλια παραχάραξη τους, την διάλυση της πνευματικής σύγχυσης που προκαλεί στη κοινή γνώμη το μεταλλασσόμενο λιμπρέτο και ενδυματολόγιο του οπερετικού πολιτικού προσωπικού, και την κατανόηση των αιτίων της βαθύτατης πολιτικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής κρίσης που σαρώνει τον Δυτικό Κόσμο είναι το σημερινό άρθρο ενός κεκτημένου βαθιάς παιδείας Αμερικανού στοχαστή. 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΘΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΕ ΜΗ ΚΥΠΡΙΟΥΣ!!!


ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Κανένας δεν μπορεί να παραδώσει την ΑΧΑΙΩΝ ΑΚΤΗ, τον ιερό τόπο των Κυπρίων γι’ αυτό που καθόρισε το ιστορικό τους πεπρωμένο. Είναι η Ακτή που σήμανε την ιστορική τους ταυτότητα. 

Την Κύπρο την πάτησαν πολλοί, κανένας δεν δοκίμασε να κόψει το νήμα που άφησαν στη γη της Αιγιαλούσας οι Αχαιοί στα 1200. Μια τέτοια ιστορική ΔΥΣΤΟΠΙΑ δεν θα οδηγήσει εκεί που οι Ομοσπονδιακοί ΠΑΡΑΣΠΟΝΔΟΥΝΤΕΣ νομίζουν, αλλά στη μετάλλαξή μας σε κάτι άλλο. ΣΕ ΜΗ ΚΥΠΡΙΟΥΣ.

της ΘΕΚΛΑΣ ΚΙΤΤΟΥ*

Στις 13 αυτού του μήνα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς από το Παλάτι των Εθνών στην παγωμένη Γενεύη, εύχαρις πληροφόρησε την Διεθνή Κοινότητα που έτρεξε να λύσει το Κυπριακό ότι:
«θέλουμε να λύσουμε ένα ιστορικό πρόβλημα, το οποίο δεν το έχει κατασκευάσει η δικιά μας γενιά. …

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΑΙ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ


ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ  

Οἱ Τρεῖς Ἱεράρχαι εἶναι τὸ σὺμβολον τῆς ὑγιοῦς συνενώσεως τοῦ Ὀρθοδόξου Χριστιανισμοῦ μὲ τὸν ἀθάνατονἙλληνισμὸν, δηλαδὴ τῶν Ἀρχῶν τοῦ Ἔθνους μας, τὰς ὁποίας ὀφείλομεν νὰ διατηρήσωμε ἡμεῖς οἱ Νεοέλληνεςἀναλλοιώτους.

Τὸ ὅτι αἱ σκοτειναὶ δυνάμεις, διὰ νὰ ὑποδουλώνουν τοὺς λαούς, ἔχουν ὡς δόγμα των νὰ ἀλλοιώνουν τὴν γλῶσσαν, τὰ ἤθη καὶ τὰ ἔθιμα τῶν λαῶν- ἰδιαιτέρως δὲ διὰ τὸν ἑλληνικὸν λαὸν ἰσχύει τὸ δόγμα τοῦ Γερμανοεβραίου Σιωνιστοῦ Kissinger, τὸὁποῖον λέγει:«Μόνον ἐὰν ἀποχριστιανοποιήσωμεν καὶ ἀφελληνίσωμεν τοὺς Ἕλληνας, θὰ ἐπιτύχωμεν τὸν σκοπόν μας»-δὲν εἶναι τόσον ἐπικίνδυνον καὶ αἰσχρόν. 

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ ΟΙ ΜΑΜΩΝΑΔΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥΣ!


ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ...

Ο αμερικανικός δείκτης Dow Jones έφτασε για πρώτη φορά τις 20000 μονάδες αλλά αντί να γιορτάζουν, ορισμένοι από τους πλουσιότερους του πλανήτη χτίζουν καταφύγια και προετοιμάζονται για πιθανή Αποκάλυψη.

Οι λεγόμενοι "preppers" (αυτοί που προετοιμάζονται) κάνουν και άλλες επενδύσεις. Αγοράζουν σπίτια στη Νέα Ζηλανδία, η οποία αποτελεί δημοφιλή προορισμό σε περίπτωση καταστροφής. Ο δισεκατομμυριούχος Peter Thiel μόλις εξασφάλισε εκεί ιδιοκτησία και υπηκοότητα.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΡΑΪΧ


ΕΥΡΩΠΗ ΑΪ...... Σε 18 μήνες δεν θα υπάρχει Ευρώ

Γράφει ο Σπύρος Καμπιώτης

Πω πω τι πάθαμε!!!!!!!!

Αν δεν αυξήσουμε τους φόρους θα μας διώξουν από την Ευρώπη.

Αν δεν μας πάρουν τα σπίτια και ότι άλλο έχουμε, θα μας διώξουν από την Ευρώπη.

Αν δεν βγούμε σύνταξη στα 80 μας, θα μας διώξουν από την Ευρώπη.


ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΔΙΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ

ΝΕΚΡΟΣ Ο EΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ EΛΕΓΚΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΟΥΣΕ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ISIS ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΤΟΝ! Νεκρός ο Eπικεφαλής των Eλεγκτών του ΝΑΤΟ που ερευνούσε τη χρηματοδότηση του ISIS από την Κλίντον! - Φωτογραφία 1


Μυστήριο καλύπτει το θάνατο του επικεφαλής των ελεγκτών του ΝΑΤΟ που είχε εμπλακεί στην υπόθεση διερεύνησης στοιχείων που... αποδεικνύουν ότι το ISIS είχε χρηματοδοτηθεί από Δυτικές κυβερνήσεις με την υποστήριξη της Κλίντον!

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

ΕΝΩ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΛΕΝΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ....


ΙΤΑΛΙΚΗ…ΑΝΤΑΡΣΙΑ: Η ΡΩΜΗ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Η Ε.Ε.

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία, σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ζητήσει από τη Ρώμη να λάβει έκτακτα οικονομικά μέτρα ύψους 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ Η ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...


Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΑΣΜΟΥΣ
Άρθρο του Paolo Borgognone 
Μετάφραση: Ιωάννης Αυξεντίου 

Η γενιά του Εράσμους είναι ένα σχέδιο κοινωνικής μηχανικής και το αντικείμενο της κοινωνικής μαζικής παραγωγής του σύγχρονου καπιταλισμού (με άλλα λόγια, η γενιά του Εράσμους είναι το προϊόν της κοινωνίας στην οποία ζούμε).

Αυτή η άποψή μας επιβεβαιώνεται από τα όσα είπαν γι΄αυτό το θέμα κάποιοι 'διδάσκαλοι' του σύγχρονου [κοινωνικού] φιλελευθερισμού, όπως ο Daniel Cohn-Bendit και ο Umberto Eco. Πράγματι, ήταν αυτοί που θεωρητικολόγησαν την υποχρεωτική καθιέρωση της κοινωνίας Εράσμους, με στόχο την διάλυση κάθε συλλογικής ταυτότητας των ευρωπαϊκών λαών (εθνική ταυτότητα, θρησκευτική, ταξική, ακόμη και αυτής του φύλου) μέσα στο σκοπίμως συγχητικό, μετα-εθνικό και μετα-ιδεολογικό μάγμα της "Κοσμοπόλεως". 

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ;Γράφει η Victoria Prooday 


Πριν από λίγο καιρό διάβασα ένα πολύ καλό άρθρο που εξηγεί ένα φαινόμενο που βιώνουμε όλοι στις τάξεις μας και με τα χρόνια γίνεται όλο και πιο έντονο. Έτσι αποφάσισα να το μεταφράσω και να το αναρτήσω εδώ πιστεύοντας ότι κάποιοι θα βοηθηθούν διαβάζοντας το. Αν μη τι άλλο, για μας τους εκπαιδευτικούς είναι παρηγορητικό να γνωρίζουμε ότι δεν ευθυνόμαστε μόνο εμείς και η καλοκαιρινή μας άδεια για όλα τα δεινά του κόσμου…


ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΤΟΥ 4ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ...

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ Ή ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ 
Τα πάνω κάτω έφερε η δραματική τροπή στις διαπραγματεύσεις

Μετά το τείχος των τοκογλύφων δανειστών που συνάντησε στο χθεσινό Εurogroup ο Τσακαλώτος και την ξεκάθαρη απαίτηση τους  για νέα μέτρα λιτότητας και μετά το 2018, ώστε να διασφαλιστούν (και καλά) τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, που έχει αποδεχθεί και η κυβέρνηση, το «μπαλάκι» πέφτει στην ελληνική πλευρά.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Η CIA ΕΧΕΙ "ΑΛΛΑΞΕΙ" ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ CIA ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ  – 
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ
Την δική της «οπτική» δίνει η CIA τόσο στον χάρτη που αποτυπώνει την επικράτεια της Ελλάδας, όσο και στις διεθνείς διαφορές που έχει η Ελλάδα με άλλες χώρες.


ΟΙ «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ...


ΚΥΠΡΟΣ: ΞΑΝΑ ΗΜΕΡΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 1974

ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μια τρίωρη εκπομπή για την Κύπρο στην Συχνότητα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM με τους Ανδρέα Μαζαράκη, Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη, Γιώργο Τσαγκρινό.

Ο ΡΩΣΟΣ «ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ» ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟ 2020

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΙ ΚΟΝΤΡΑΝΤΙΕΦ 
Γράφει η Φωτεινή Μαστρογιάννη


Ο Νικολάι Κοντράντιεφ ήταν ένας Ρώσος οικονομολόγος ο οποίος εκτελέστηκε από τον Στάλιν το 1938 λόγω της εναντίωσής του στην κολεκτιβοποίηση της γης και για το ότι υποστήριξε ότι ο καπιταλισμός θα επιστρέφει πάντα και δεν θα πεθάνει.

Ο Κοντράντιεφ έγινε γνωστός για τους περίφημους κύκλους του διάρκειας 50-60 ετών και οι οποίοι αποτελούνται από την επέκταση, την κρίση και τη συστολή βάσει των οποίων ο καπιταλισμός ανανεώνεται.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΤΑ ΕΧΕΙ ΧΑΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ!

ΤΟ «ΓΚΟΛΟΥΜ» ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΡΑΪΧ ΣΕ ΥΣΤΕΡΙΚΟ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ!


Φαίνεται ότι ο Schaeuble έχει αρχίσει να τα χάνει μη μπορώντας να διαχειριστεί την πτώση με πάταγο της γερμανικής κυριαρχίας στην Ευρώπη ιδίως μετά το Brexit και την προεδρία του Ντ Τράμπ.

 Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι απείλησε την Μ. Βρετανία και μίλησε στον Βρετανό υπουργό Οικονομικών όπως μιλάει στον Τσακαλώτο!!!

ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΕΣ ΟΠΑΔΟΙ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΜΙΘΡΙΔΑΤΙΣΜΟΣ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.   Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός

Άκουγα τις προάλλες μια συζήτηση με θέμα τις εκλογές. Ειπώθηκε ότι πολλοί βουλευτές δεν τις θέλουν, όχι για άλλο λόγο, αλλά μόνο και μόνο γιατί θα χάσουν την παχυλή αποζημίωσή τους. 10.000 ευρώ το μήνα, προνόμια, ασυλίες, ατέλειες, λακέδες που τους δορυφορούν, αυτά εύκολα δεν τα αποχωρίζεσαι. 

Η ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΡΑΜΠ ΡΙΧΝΕΙ ΤΑ «ΑΠΑΤΗΛΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ» ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΕ ΤΟ «ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ» ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Η.Ε.
Τα πάνω – κάτω στις ΗΠΑ αλλά και στον ΟΗΕ φέρνει πρόταση που κατέθεσε Ρεπουμπλικανός πολιτικός.

Συγκεκριμένα ο Μάικ Ρότζερς κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος, με το οποίο προτείνει την αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ώστε να σταματήσουν να χρηματοδοτούν τον Οργανισμό.


Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ο ΝΑΖΙΜ ΧΙΚΜΕΤ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ «ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ» ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Ναζίμ Χικμέτ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

“Θεωρούμε ως λαό της Κύπρου και τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους , αλλά ΔΕΝ θεωρούμε την Κύπρο Ελληνική, όπως θεωρούν κάποιοι”, είπε χαρακτηριστικά προχτές, στην εκπομπή του ΡΙΚ, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, ‘Αντρος Κυπριανού

ΤΟ ΟΡΓΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΡΑΔΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΜΚΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠΗ Αμερικανίδα δημοσιογράφος Άσρα Νομανί (Asra Q. Nomani), ινδικής καταγωγής, μουσουλμάνα στο θρήσκευμα, αλλά και ψηφοφόρος του Τραμπ, με άρθρο της στους New York Times, έγραψε ότι οι διαδηλώσεις των γυναικών με τα ροζ σκουφάκια κατά του Τραμπ υποκινήθηκαν από τον Τζορτζ Σόρος.

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΠΟΛΥ...ΜΑΚΡΥΑ!!!


ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ CIA: ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΑΠΟ ΤΟ 1967 ΜΟΛΙΣ Η ΧΟΥΝΤΑ ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑΡΧΙΑ!
Γράφει ο Π. Καρβουνόπουλος 

Είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι η χούντα των συνταγματαρχών το 1967, έγινε για ένα κυρίως λόγο: να ξεπουληθεί η Κύπρος. Κύριος εκφραστής αυτής της άποψης ο Στρατηγός Αλευρομάγειρος, ο αξιωματικός που με το Τάγμα του κράτησε την Λευκωσία. 

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΜΕ ΦΟΒΟ...

2048 : ΤΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 31 ΧΡΟΝΙΑ…

ΒΙΝΤΕΟ

2048: Ο Κόσμος ζει έχοντας αξιοποιήσει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, επιτρέποντας σε προβληματικά μέλη του σώματος να αντικατασταθούν με μηχανικά οι άνθρωποι να μπορούν να ζουν κανονικά την ζωή τους…


ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!

Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΕΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΟ «ΘΑΥΜΑ» ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ

ΒΙΝΤΕΟΝα ακούμε και να σκεφτόμαστε και κυρίως ότι τα σωστά βρίσκονται συνήθως στα αντίθετα από όσα μας υπόσχεται πολιτικό σύστημα και μας σερβίρουν τα ΜΜΕ, για τα μεγάλα θέματα του ελληνισμού, όπως τα μνημόνια ή το Κυπριακό, λέει στον 9.84 ο αρθρογράφος και γεωπολιτικός αναλυτής Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος. 

O ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ

Ο Γ.Γ. ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΦΙΛΙΠ ΤΖΕΝΙΝΓΚΣ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: «ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»!


«Δεν πήγα στο Νταβός απλώς για να κουβεντιάσω…».

«Αντιπαρατέθηκα σκληρά με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Κριστίν Λαγκάρντ για την καταστροφή την οποία προκάλεσε στην Ελλάδα η τρόικα και συμμετείχα σε θυελλώδεις συζητήσεις για την παγκοσμιοποίηση», είπε o γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνδικάτων Φίλιπ Τζένινγκς.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΙΚΗ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΣΤΟΝ "ΑΓΩΝΑ" ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ "ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΥ" ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ!!!


ΚΑΤ
ΑΚΛΥΣΜΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ!!! 
Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου

Συντονιστές: Οι ηγετικές δυνάμεις και οι μηχανισμοί του 4ου Ράιχ, η «αριστερά» της Παγκοσμιοποίησης, η «ροζ αριστερά» κάθε ποικιλίας και διαστροφής, οι προπαγανδιστικές πόρνες της Νέας Τάξης, οι χρηματιστές και οι τοκογλύφοι με προεξέχοντα το διαβόητο Σόρος… 

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΕΝΟΣ ΠΑΙΚΤΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (ΠΤΕ)

ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 

ΒΙΝΤΕΟ

Ο στρατηγός Γεώργιος Αϋφαντής αποδεικνύει με επιχειρήματα ότι όλο το πολιτικό σκηνικό, από το ΚΚΕ μέχρι την Χρυσή Αυγή, υπηρετούν το διεθνές τοκογλυφικό κεφάλαιο.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

ΒΡΑΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ...

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ UCK ΣΕ 5 ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ 

3 ΒΙΝΤΕΟ


Μαζική κινητοποίηση Αλβανών!

Αλβανοί πολίτες επανδρώνουν τις μονάδες του UCK και κινητοποιούνται πλέον ξεκάθαρα  για πόλεμο κατά της Σερβίας σε πέντε χώρες, Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, και Κοσυφοπέδιο, αναφέρει σύσσωμος ο αλβανικός τύπος.

Τονίζεται ότι από το τον πόλεμο του 1999 υπάρχουν δεκάδες διάσπαρτες αποθήκες οπλισμού και στις πέντε χώρες σε ειδικές υπόγειες κρύπτες για περιπτώσεις όπως αυτή που υπάρχει εδώ και μια εβδομάδα .


ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ...


ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ
Γράφει ο Ανδρέας Αθηναίος

94 εκατομμύρια για την οπισθοδρομηση 
προς την..." Κακια Σκαλα" του Πιτυοκάμπτη


Εχοντας ζησει ενα μεγαλο μερος της ζωης μου στην Αμερικη, εμαθα να ξεχωριζω, να διαφοριζω, να καταλαβαινω και να προβλεπω...

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΟΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ. 


Τα δικά μας, δικά τους, και τα"δικά τους" ΚΑΤΑδικά τους...

Γράφει ο Γιώργος Παπανικολάου

Διάβασα στον τοπικό τύπο κάποιο άρθρο, που,αναλύει το θέμα του πλούτου (και των πλουσίων) της οικονομίας, μ έναν απίστευτα απλό τρόπο, που θυμίζει παραμύθι.
 Πως δηλαδή οι πλούσιοι με τις ανακαλύψεις τους,
προσθέτουν πλούτο στην οικονομία και επομένως εισπράττουν το δίκαιο ποσοστό τους. Και πως χάρη σ αυτούς οι φτωχοί γίνονται λιγότερο φτωχοί, αν και η απόστασή τους απ τους πλούσιους μεγαλώνει (δίκαια σύμφωνα με τα παραπάνω). 

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΕΓΓΡΑΦΑ – ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ CIA ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ

CIA: «ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ! –ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ» 
Ένα τεράστιο όγκο εγγράφων που έχουν να κάνουν με την Τουρκία και κατ΄ επέκταση με τα ελληνοτουρκικά αποδέσμευσε η CIA!

Πρόκειται για “θησαυρό πληροφοριών” σχετικά με το τι πίστευε στη δεκαετία του 80 η Ουάσινγκτον για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις,την ισορροπία στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή και τα αποτελέσματα ενδεχόμενης στρατιωτικής σύγκρουσης των δύο χωρών στο Αιγαίο και στη Θράκη!


ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ...

FΑCEBOOK: ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ

Μέχρι ποιου σημείου μπορεί να φτάσει η εξέλιξη στον τομέα της πληροφορικής;

Την απάντηση έρχεται να δώσει εν μέρει το υπ’ αριθμόν ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, καθώς προετοιμάζει μία απίστευτη νέα τεχνολογία, η οποία σύντομα θα επιτρέπει στους χρήστες της να διαβάζουν τις σκέψεις των άλλων(!!!).


ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ KOIΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΟΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ...


ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΗΡΙΚΟ ΟΔΥΣΣΕΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΛΑΝΗΤΑ 
(ΗΟΜΟ VIATOR)
Γράφει ο Κώστας Θεολόγου*

Η έννοια της περιπλάνησης, του νόστου και της αυτογνωσίας

Παρόλο που χρησιμοποιούμε τις λέξεις «πρόσωπο» και «άτομο» σχεδόν χωρίς εννοιολογική διάκριση μεταξύ τους, εντούτοις υπάρχει σημαντική εννοιολογική διαφορά ανάμεσά τους. 
Συχνά οι άνθρωποι αναφέρονται σε κάποιο πρόσωπο ως άτομο και σε κάποιο άτομο ως πρόσωπο. 


Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ  ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ο τσιπρας πανω στο τρακτερ
Θα σας πώ μιά τόοοοοσο μεγάλη "αλήθεια":
"Είμαι ναζί σας"

Στα Φάρσαλα αποφασίζουν οι αγρότες της Λάρισας πώς θα προχωρήσουν - Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι Κρητικοί - Ανησυχία στη Βουλγαρία για κλείσιμο των συνόρων -

 Αποστόλου: «Έχουν λιγότερα προβλήματα από άλλους συμπολίτες μας»

(Σημ. Οίμου:Κατα πληκτικό σκεπτικό, σύμφωνα με το οποίο κι αυτός που είναι πια στην απόλυτη ανέχεια, πρέπει να νοιώθει ευγνώμων που ακόμα ζει, σκεπτόμενος τους...πεθαμένους!!!) 


ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ;

ΚΥΠΡΟΣ: ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ Ή ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ;
Οι περίφημες —ξαφνικές για πολλούς— «διαπραγματεύσεις» για το Κυπριακό δεν εκφράζουν τίποτε άλλο από τον μόνιμο στόχο της Υπερεθνικής και της Σιωνιστικής Ελίτ στη Κύπρο, για την πλήρη εξάρτηση του Κυπριακού λαού από τους μηχανισμούς της παγκοσμιοποίησης και την ενσωμάτωσή του στη Νέα Διεθνή Τάξη. 


Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (Σ.τ.Ε.) ΠΟΥ ΠΡΟΑΣΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΝΔΟΤΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΣτΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ!


Τι ακριβώς λέει η απόφαση του ΣτΕ για τα καταστηματα τις Κυριακές

«Οχι» του Συμβουλίου της Επικρατείας σε ανοικτά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου!

Αντισυνταγματική έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας υπουργική απόφαση του 2014 που επέτρεπε τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, σε τρεις περιοχές (και σε οκτώ υποπεριοχές) της χώρας.

ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΗΣ «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ «ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΡΕΙΠΙΩΝ»

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ Η «ΑΡΙΣΤΕΡΑ»… Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου

Φαίνεται καθαρά πλέον ότι σ’ αυτό το χρόνο (2017) θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ της Παγκοσμιοποίησης. 

Το Βρετανικό Brexit, η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και το ΟΧΙ των Ιταλών στο δημοψήφισμα, αποτυπώνουν τα πρώτα ηχηρά μηνύματα αυτής της διαλεκτικής της ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ των μηχανισμών της Παγκοσμιοποίησης.


Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΚΑΚΙΕΡΑΣ...

ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ «ΤΥΦΛΟΙ» ΕΝΩ ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ; 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, έκαναν σαφή ορισμένα πραγματικά πρωτοφανή πράγματα για Αμερικανό πρόεδρο.


Πρώτο και καλύτερο, εγκωμίασε το βρετανικό Brexit σαν μια σωστή πράξη εναντίον του γερμανικού οικονομικού απολυταρχισμού.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΛΙΡΕΣ!

 ΔΥΟ ΑΙΩΝΕΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΤΙΜΩΣΕΩΝ


Φιλελληνικές “Μεγάλες Προσδοκίες” των ξένων κερδοσκόπων, 1824-1825 (μια άλλη οπτική για τα δάνεια της ανεξαρτησίας)


Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός

Μωριάς 1825. Ο αιμοσταγής Αιγύπτιος Ιμπραήμ πασάς με τους «παλιαραπάδες» του, όπως αποκαλούσαν οι δυστυχείς Έλληνες το ασκέρι του, δηώνει και ρημάζει τον τόπο. 

Η Επανάσταση τρεμοσβήνει. «Δεκαπέντε χιλιάδες τακτικοί του πολέμου, τέσσαρες χιλιάδες καβαλαραίοι (Αιγύπτιοι) και άλλοι τόσοι πεζοί άτακτοι Τούρκοι Πελοποννήσιοι τους οποίους ηύρε ο Μπραΐμης εις τα φρούρια, και οι Κρητικοί Τούρκοι, οίτινες ήρθον μετ’ αυτού εις την Πελοπόννησον, όλοι αυτοί εσκέπασαν τα βουνά και τις ράχες, και τα ρεύματα όλα εσκεπάσθησαν από την Βυτίνα έως τα Μαγούλιαναν.


ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΚΑΙΕΙ Η ΦΩΤΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ...

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ  ΤΟΥ Β. ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ
ΣΕΡΒΙΑ: «ΑΝ ΜΠΕΙΤΕ, ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ» 

4 ΒΙΝΤΕΟ
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου με προτροπή της πρεσβείας των ΗΠΑ, του Βερολίνου και των Βρετανών (όλοι κύριοι παίκτες στον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου το 1999) με αφορμή το περιστατικό με την σερβική αμαξοστοιχία εφαρμόζουν σχέδιο «βίαιης κατάληψης του βόρειου Κοσσυφοπέδιο», στο οποίο η Σερβία είναι έτοιμη να απαντήσει υπερασπιζόμενη τους συμπολίτες της.

ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ Ι.Μ. ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ΑΓ. ΌΡΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ


«ΤΟ ΜΠΑΤΑΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΡΑΒΙ»
Γράφει ὁ Καθηγούμενος τῆς Ί. Μ. Δοχειαρίου
Γρηγόριος 

Δὲν εἶναι οὔτε τὸ Μοσχάνθη, οὔτε τὸ Ἄνδρος, οὔτε τὸ Δεσποινάκι, οὔτε τὸ Κυκλάδες, οὔτε τὸ Κατερίνη, οὔτε τὸ Παντελῆς. 
(Σημ. Οίμου: Πλοία της γραμής της δεκαετίας του 50)

Εἶναι ἡ ἔνδοξη καὶ περιώνυμη Ἑλλάδα! Εἶναι ὁ ὀφθαλμὸς τοῦ κόσμου, εἶναι ὁ βράχος στὴν ἀκροθαλασσιά, ποὺ τὸν χτυπᾶν αἰῶνες τὰ κύματα, καὶ ὅμως δὲν μετακινήθηκε καὶ κόλλησαν ἀπάνω του ὅλα τὰ στρείδια καὶ μύδια τοῦ πελάγους καὶ διασώθηκαν· δὲν τὰ κατέφαγαν τὰ μαλάκια.


Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΦΩΤΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟΥ 2017


Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣτου Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη


Είναι γνωστό ότι η διαμόρφωση των πολιτικών δομών της σύγχρονης Ευρώπης, των Βαλκανικών χωρών και της Μέσης Ανατολής επηρεάστηκε καθοριστικά από την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας τον 19ο και αρχές του 20ου αιώνα. 
Η ίδια η ύπαρξη της Τουρκίας με την σύγχρονη μορφή της έως σήμερα είναι προϊόν αυτών των διαδικασιών που συνθέτουν το λεγόμενο Ανατολικό Ζήτημα.

O ΝΟΡΜΠΕΡΤ ΧΕΡΙΝΓΚ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ  

Ο Νόρμπερτ Χέρινγκ (Norbert Häring) είναι οικονομολόγος και δημοσιογράφος. Από το 2002 συνεργάζεται με τη Handelsblatt. Έχει βραβευτεί με το βραβείο Keynes Prize for Economic Writing και είναι συνιδρυτής του World Economics Association του μεγαλύτερου συνδέσμου οικονομολόγων παγκοσμίως που αριθμεί 12.000 μέλη. Το ευπώλητο βιβλίο του «Η κατάργηση των μετρητών και οι συνέπειές της» κυκλοφορεί από τις εκδ. Λιβάνη.


ΜΙΚΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ
Γράφει ο Ηλίας Σταμπολιάδης


Για να υπάρξει ευημερία πρέπει πρώτα να υπάρχει παραγωγή αγαθών.

Η ιστορία απέδειξε ότι οι άνθρωποι και κυρίως τα κομματικά στελέχη δεν είναι ικανά να υποστηρίξουν παραγωγικές μονάδες κοινής ωφελείας