Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΝΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ



Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ



Γράφει η Φανούλα Αργυρού

Σε μια χώρα που βρίσκεται στο στόμα του λύκου (Τουρκίας) με καθημερινές παραβιάσεις, παρενοχλήσεις, εκβιασμούς, απειλές και αντιμετωπίζει από τα χερσαία σύνορά της εχθρικές διαθέσεις για την εδαφική της ακεραιότητα, σχέδια αλλαγής της Ιστορίας της εντός και εκτός συνόρων, ενοχλήθηκαν κάποιοι επιτήδειοι (ελαφρυντικός ο χαρακτηρισμός) γιατί ξαφνικά ευαισθητοποιήθηκε η μαθητιώσα νεολαία να διαμαρτυρηθεί!! 


Ξεσηκώθηκαν λοιπόν οι μαθητές στη Βόρεια Ελλάδα «κατά της προδοσίας των πολιτικών και του ξεπουλήματος της Μακεδονίας, είναι μια πραγματική Ελληνική «ιντεφάντα» (στα Αραβικά σημαίνει «σεισμός», έγραψε ο Αιμίλιος Σάλαζαρ 1.12.2018 στον Ινφογνώμων. Το οποίο άρθρο τιτλοφόρησε η ιστοσελίδα ως «Εκπληκτικό, διαβάστε και διαδώστε το παντού! Η γενιά της Μακεδονίας θα σώσει τη χώρα από τη γενιά του πολυτεχνείου…».

«Υπάρχει κάτι πιο αχρείο, άθλιο και αισχρό από το να κατηγορεί κανείς μαθητές 15-16 χρονών για φασισμό και τραμπουκισμό;» έγραψε ο αρθρογράφος. 

Το εθνικό ξεσήκωμα της μαθητιώσας νεολαίας μας μπορεί να θεωρηθεί και ως μια βαρυσήμαντη προειδοποίηση προς όλους. Από εκείνους στους οποίους ανήκει το αύριο. Και οι οποίοι θυμούνται εκείνους που θυσιάστηκαν παλαιότερα για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αυτού του τόπου που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ. 

Και γιατί ντρέπονται για το βιασμό της Ιστορίας από ξένους με δικούς μας εγκάθετους. Και το πώς κατάντησαν οι σημερινοί ‘ηγέτες’ του Ελληνισμού τα ιερά χώματα για τα οποία θυσιάστηκαν τόσες εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές Ελλήνων και άλλων.

Τα νεαρά μας παιδιά έχουν κάθε δικαίωμα να ξεσηκωθούν. Γιατί με τους «άθλιους και αισχρούς» που κυβερνούν σήμερα το τόπο, θα χάσουν την πατρίδα τους, τα δικαιώματά τους, την κληρονομιά τους, που τους ανήκει και δεν θέλουν να επιτρέψουν σ΄αυτούς να τους τα στερήσουν όλα αυτά για τα οποία πολέμησαν οι πρόγονοί μας. 

Εφόσον δε η χώρα δέχεται να βρίσκεται εγκλωβισμένοι σε κομματικά, οικονομικά και άλλα συμφέροντα με μια μερίδα μάλιστα, αποβλακωμένη στο καναπέ απολαμβάνοντας τουρκικές προπαγανδιστικές ταινίες στην μικρή οθόνη καθώς η Τουρκία προειδοποιεί σε όλα τα επίπεδα, σε αυτά τα παιδιά εναπόκεινται προφανώς πλέον το ξύπνημα των υπολοίπων.

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτογραφίες μαθητών διαδηλωτών τον καιρό της ΕΟΚΑ 1955-59

Αυτά τα παιδιά το 1955 ενόχλησαν τους αποικιοκράτες Βρετανούς στην Κύπρο για τις διαδηλώσεις τους για Ένωση με την Ελλάδα

Και αυτά τα παιδιά εν έτη 2018 ενόχλησαν τους επιτήδειους στην Ελλάδα για την διεκδίκηση της Μακεδονίας ως Ελληνικής




Οι επιθέσεις εναντίον της μαθητιώσας νεολαίας, θυμίζουν τις επιθέσεις που δέχονταν οι μαθητές/τριες της αποικίας Κύπρου το 1955 με την έναρξη του Αγώνος της ΕΟΚΑ 1955-59 για Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. 

Με αποτέλεσμα να τιμωρούνται για το «αμάρτημά» τους να ζητούν ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ της πατρίδας τους. Τιμωρούσαν και ανήλικα παιδιά οι αποικιοκράτες, με Corporal punishment – σωματική τιμωρία και στο Λονδίνο ερευνούσαν στο Γραφείο Αποικιών και Υπουργείο Εξωτερικών να βρουν και άλλες χώρες που τιμωρούσαν ανήλικους, για να δικαιολογούν τις αντιδημοκρατικές των πράξεις και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων…

Σήμερα στην Κύπρο

Σήμερα, βέβαια δεν εξασκείται η ίδια τακτική, αλλά, και επειδή γνωρίζουν ότι η ΝΕΟΛΑΙΑ είναι το βασικό στοιχείο που πρέπει να φοβούνται για ένα ξεσηκωμό, τι έκαναν; 

Εμπνεύστηκαν την δημιουργία (με ξένες χρηματοδοτήσεις επί τω πλείστον) λεγόμενους μη κυβερνητικούς οργανισμούς/συνδέσμους (τους οποίους και προβάλουν με κάθε ευκαιρία) και δελεάζοντάς τους με διάφορες δι-κοινοτικές εκδηλώσεις, χρηματικά και άλλα βραβεία τους πουλούν πλύση εγκεφάλου για τάχατες λύση επανένωσης, με την βρετανο-τουρκική Δι-κοινοτική, Δι-ζωνική Ομοσπονδία, όπου όλοι θα ζουν σε ένα ονειρεμένο … χρηματικό παράδεισο δίχως προβλήματα αγκαλιά η μια κοινότητα στην άλλη! 

Και εξέδωσαν και ένα κατάπτυστο λεγόμενο γλωσσάρι για να μην χρησιμοποιούν πλέον τις λέξεις ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ, ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, ΕΞΩ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ, να μην μιλούν για τουρκικά εγκλήματα πολέμου που διεπράχθησαν από τους βάρβαρους εισβολείς Τούρκους. 

Και όλα για να διαγραφούν τα τουρκικά εγκλήματα και να χρησιμοποιούν ουσιαστικά την νεολαία εναντίον των ιδίων των γονιών, αδελφών παππούδων και γιαγιάδων της που έζησαν και ακόμα θυμούνται τις τουρκικές θηριωδίες . 

Να γιατί τους ενοχλεί το ξεσήκωμα της μαθητιώσας νεολαίας για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Την φοβούνται την νεολαία. Φοβούνται το αγνό της αίσθημα να μην τους χαλάσει τις απαράδεκτες των δραστηριότητες. Το ίδιο ισχύει τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα… Το κίνητρο παραμένει το ίδιο. Όπως και το κλισέ της επίθεσης… 

Η Μακεδονία είναι Ελληνική όπως και η Κύπρος. Βέβηλοι οι βιαστές και πλαστογράφοι της Ιστορίας, υποκινούμενοι από ξένα συμφέροντα συγγραφείς αλλαγής των ιστορικών βιβλίων…

Όσο υπάρχουν αυτοί οι νέοι, μπορούμε να λέμε υπάρχει Ελπίδα. Γιατί όπως ορθώς λέγεται, η Ελπίδα πεθαίνει τελευταία…

Φανούλα Αργυρού
Ερευνήτρια/δημοσιογράφος/συγγραφέας 
Λονδίνο 2.12.2018






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου