Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

«ΟΔΗΓΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ


ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΜΑΝΑΣ




Γράφει η Όλγα Πανταζοπούλου


Ινδάλματα και όχι είδωλα


Πως να εξηγήσω στα παιδιά μου αυτό που ζούμε σήμερα αν δεν μιλήσω για το χθες.
Πως να διαμορφώσω το μέλλον αν δεν έχω μνήμες της ιστορίας;
Πως να παλέψω στο παρόν που προσπαθούν να υποτάξουν, αν δεν γνωρίζω πως πάλεψαν οι προγονοί μας ;

Η Ελευθερία αναδύεται στον Έλληνα από μόνη της

Έτσι, όπως και τότε, όπως και στο εκάστοτε «τότε» τηςλαμπρής ιστορίας μας, δεν θα τους αφήσουμε να μας συνθλίψουν, δεν θα τους αφήσουμε να μετατρέψουν σε άμορφη μάζα τα παιδιά μας. 
Ούτε να βρωμίζουν την ψυχή τους με τις νεοταξίτικες ανήθικες και ανώμαλες θεωρίες τους. 

Διαμορφωθήκαμε και δομηθήκαμε έχοντας τα δικά μας οχυρά που δεν τα βλέπεις και μπορεί ακόμα και να μην γνωρίζεις και για κάποιο λόγο ίσως δεν θα τα ακούς, αλλά στις δύσκολες στιγμές αναδύονται από μόνα τους. Και δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη Λέξη Ελευθερία ! 

Μόνη λύση η επιστροφή στις Ρίζες και την Ιστορία μας

Σβουρίζομαι σαν το γαϊτανάκι ώρες ώρες πως θα δώσω στα παιδιά μου αξίες να θωρακίσουν το πνεύμα τους να μην πτοείται από την σαπίλα τους που έχει πλημμυρίσει τόσα χρόνια τα δεδομένά της βάσης της Ελληνικής κοινωνίας.

Βουβή και σκεπτική , γυρίζω πίσω στο χτες ερχόμενη από τις παραδόσεις που περνούν από γενιά σε γενιά, σε ελληνικά ιδεώδη, από τον Όμηρο στον Σωκράτη διαβάζοντας δυνατά καλώντας το μυαλό μας να δουλέψει ανάποδα από ότι προσπάθησαν τόσα χρόνια να το μουμιοποιήσουν

Το καθήκον της σύγχρονης Ελληνίδας Μάνας
Επιβάλλεται να τους μιλάμε για ιδανικά και αξίες και δημιουργώντας βαθιά μέσα στην ψυχή τους φωτεινούς αστέρες, προτείνοντας λύσεις και μιλώντας για το υπέρτατο καθήκον.

Ναι είναι καθήκον κάθε Ελληνίδας μάνας, να δομεί λιθαράκι λιθαράκι, χωρίς να αφήνει κενά για να μη μπορεί να εισχωρήσει τίποτα βρώμικο ανάμεσα τους.

Να χτίζει σφικτά δομημένα, γιατί δεν αρκεί να γεννάμε Έλληνες, επιβάλλεται να τους διαμορφώνουμε το χαρακτήρα και τη συνείδησή τους, με την ιστορία μας, με την γλώσσα μας με τον ελληνικό διαχρονικό πολιτισμό μας. 

Διαχρονικό όσο ποτέ βαδίζοντας στα χνάρια των αρίστων αμυνόμενοι όσο ποτέ άλλοτε για το βαρύ φορτίο που μας έλαχε και που σήμερα καλούμαστε να υπερασπιστούμε και να αποδείξουμε τι εστί Ελληνική Ελεύθερη Ψυχή.

Φτιάξτε Λιοντάρια και όχι πρόβατα

Οπλίστε τις ψυχές των παιδιών σας με τα ιδανικά, τις αξίες και τις ιδέες των Ελλήνων φιλοσόφων και προγόνων μας και να τα κάνετε λιοντάρια και όχι πρόβατα, ώστε όταν βρεθούν σε μια αγέλη από λύκους και τσακάλια να επιβιώσουν αλώβητοι

Οπλίστε τα κορμιά των παιδιών σας με ιδανικά, ιδέες και αξίες των Ελλήνων Ηρώων προγόνων μας για να μην τους κατασπαράξουν όταν τους περικυκλώσουν στις γειτονιές .

Οπλίστε τα παιδιά με τα Ελληνικά πρότυπα της οικογενείας, με κανόνες που δημιουργούν δεσμούς ριζωμένους πολύ βαθιά και περνάν άγραφοι από τους παλαιότερους στους νέους προχωρώντας με συγκλονιστικά ινδάλματα και όχι με είδωλα, που θρυμματίζονται γιατί δεν προσφέρουν πάρα μόνο κενό και αέρα

Τι κάνουμε στην Πράξη

Θωρακίζουμε το πνεύμα τους από την αρχή, ναι μια καλή αρχή είναι η κοσμογονία μας που και αυτήν την υφάρπαξαν και την ταιριάξανε στα δικά τους γούστα. 

Εμείς όμως την έχουμε αυτούσια αναλλοίωτη μέσα στους αιώνες και είναι γνήσια περιμένοντας τα δικά μας παιδιά να την ρουφήξουν με δίψα, ε λοιπόν είναι μια αρχή.

Διαβάζουμε δυνατά μυθολογία έναν-έναν τους άθλους του μεγαλύτερου ήρωα παγκοσμίως όλων των εποχών, του Ηρακλή, μαθαίνουμε Ηλιάδα και Οδύσσεια, φτιάχνουμε δουρείους ίππους επιστρέφοντας στην Ιθάκη ταπεινά σκοτώνοντας τον Αντίνοο αντί της νόησης και ξαναφεύγουμε μαζί με τους Αργοναύτες και τον Ιάσωνα να ανακαλύψουμε το χρυσόμαλλο δέρας

Γυρνάμε στα χνάρια του Ελληνικού πολιτισμού με την αρχαία Ελληνική αγωγή, μελετάμε φιλοσόφους, εκείνους που στηρίχτηκε όλη η εξέλιξη των επιστημών πάνω τους και ακόμα και σήμερα το 2018 δεν έχουν αποκωδικοποιηθεί και πολύ περισσότερο δεν έχουν ανατραπεί ή διαψευστεί οι θεωρίες που είχαν διατυπώσει.

Δεν αποκόβουμε τις ρίζες μας, όπως προσπαθούν να μας πείσουν να κάνουμε, αλλά αντιθέτως πατάμε γερά και στηριζόμαστε πάνω τους, με υπερηφάνεια και αισιοδοξία.

Και όπως σοφά λέει ο λαός μας, το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει και αν ξεφύγει κάπου εκεί κοντά θα είναι, αλλά σε κάθε περίπτωση η Μηλιά θα πρέπει να είναι παρούσα και από πάνω.
Έτσι και η Ελληνίδα μάνα, παρούσα και από πάνω!


Όλγα Πανταζοπούλου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου