Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ «ΙΕΡΟΝ-emo»;


ΤΣΙΠΡΑΣ – ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ «ΕΚΤΕΛΟΥΝ» ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ



Του Παναγιώτη Αποστόλου 
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου 

Συνήλθε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

 Εξ όσων πληροφορηθήκαμε, είχε ως κύριο μενού της τη συζήτηση περί της πρόσφατης συμφωνίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Τη συμφωνία, που η πλειοψηφία των Ιεραρχών μας πέταξε στις καλένδες και οι κληρικοί της Εκκλησίας μας στην πυρά!
Έτσι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που δεν καταλαβαίνει τίποτε από τις οργισμένες αντιδράσεις κλήρου και λαού, διά μέσω της 12μελούς Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας μας, αποφάσισε τη σύσταση 8μελούς Επιτροπής, αποτελούμενης από τρείς Μητροπολίτες, τρεις Πρεσβυτέρους και δυο νομικούς, προκειμένου να συζητήσουν με αντιπροσωπία της κυβερνήσεως και να φτάσουν σε οριστική συμφωνία! 

Ο «μυστήριος» Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος…


Τα παρακάτω, που θα διαβάσατε είναι κατά απόλυτη αποκλειστικότητα, και σκοπό έχουν την ενημέρωσή σας, την προσπάθειά μας να σωφρονίσουμε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και να τον φρενάρουμε στον κατήφορό του!

Στην προηγούμενη Σύνοδο της Εκκλησίας λοιπόν, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συζητηθεί οποιοδήποτε θέμα θέσει η Πολιτεία, ακόμη και αυτό του ζητήματος της μισθοδοσίας των κληρικών! 

Παρ΄ ότι η απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας ήταν σαφέστατη, θεωρώντας κόκκινη γραμμή το ζήτημα αυτό! Είναι ο ίδιος Μητροπολίτης, ο οποίος πολλάκις έχει ξεσηκώσει εναντίον του το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μητροπόλεώς του, για πολλά και διάφορα με αποκορύφωμα το 2013, όταν η γενική κατακραυγή εναντίον του σάρωσε το You Tube και τα social media!


Να υπάρξει συνταγματική κατοχύρωση, εάν κι εφ΄ όσον…

Από την άλλη μεριά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, έκανε λόγο για την συνταγματική κατοχύρωση των κληρικών διά μέσω της αναθεωρήσεως του Συντάγματος!

Εν πρώτοις, θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με αυτήν την εξέλιξη, αλλά υπό την αυστηρή προϋπόθεση να υπάρξει σαφής ταύτιση της μισθοδοσίας των κληρικών, με αυτή των δημοσίων υπαλλήλων, των δικαστών και των καθηγητών των πανεπιστημίων!

Γιατί εάν δεν συμβεί αυτό, τότε οτιδήποτε άλλο θα είναι μια απλή διακήρυξη αρχών της Πολιτείας, χωρίς κανένα δεσμευτικό περιεχόμενο! Θα επιδέχεται δηλαδή, πολλαπλές ερμηνείες και η κάλυψη της μισθοδοσίας θα γίνει επιδοματικού χαρακτήρα παροχή, αμφίβολης ποσότητας και διαθεσιμότητας των κρατικών ταμείων! Ενώ το ουσιαστικό είναι – παρ΄ ότι πιστεύουμε ότι δεν χρειαζόταν να ανοίξει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τέτοιο κεφάλαιο με την Πολιτεία – πως θα διασφαλίζεται, πως θα κατοχυρώνεται συνταγματικά ο κληρικός, αφού γνωρίζουμε στην αντίθετη περίπτωση την αυθαιρεσία της εκάστοτε Πολιτείας και την πίεση που ενδεχομένως θα ασκεί σε δικαστές κατόπιν αποφάσεων των δανειστών μας!

Αρχιεπισκοπικά παιχνίδια εκ του πονηρού… 

Επίσης, είναι απαράδεκτο από ηθικής απόψεως, να μπαίνουν στην ίδια ατζέντα ζητήματα περί της ουδετεροθρησκείας και της εκκλησιαστικής περιουσίας! Δεν θέλουμε επ΄ ουδενί λόγω να πιστέψουμε, ότι η Εκκλησία διαπραγματευόμενη την εκκλησιαστική περιουσία, έναντι ανταλλαγμάτων για την ακίνητη περιουσία της θα θυσιάσει την πνευματική ταυτότητα των Ελλήνων!

Αφού ως γνωστόν, η Πολιτεία ήδη εκβιάζει με απόλυση τους κληρικούς και επί της ουσίας εκβιάζει την Εκκλησία προκειμένου να αποδεχτεί την – επίσης – προδοτική συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου!

Με τέτοιους εκβιασμούς καλεί σε διάλογο την Εκκλησία ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας;

Αλλά, το πονηρό της υποθέσεως είναι – εξ όσων πληροφορούμεθα – από το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου, αλλά και από το περιβάλλον της Ιεράς Συνόδου – ότι, διοχετεύονται καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις, πως οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις εκλογές – τάχατες – και δεν θα ληφθεί απόφαση!

Που επαναλαμβάνω, η διοχέτευση αυτών των πληροφοριών είναι εκ του πονηρού, ενδεχομένως, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των ήδη επαναστατημένων κληρικών!

Έτσι πιστεύουμε, ότι η επιλογή των προσώπων που επελέγησαν για να στελεχώσουν την Επιτροπή της Εκκλησίας, που θα διεξαγάγει τις διαπραγματεύσεις με την Πολιτεία, εντάσσεται σε αυτό το εκ του πονηρού σχέδιο!

Μια εξόχως περίεργη Επιτροπή…

Από τους τρεις Μητροπολίτες που αποτελούν την 8μελη Επιτροπή, ήδη οι δυο από αυτούς, ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος (μέλη της ΔΙΣ) έχουν ήδη εκφραστεί δημόσια υπέρ της προδοτικής συμφωνίας Τσίπρα – Ιερώνυμου!




Ο τρίτος από τους συμμετέχοντες της Επιτροπής, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος εμφανίζεται ως εξ ισορροπιστής! Ο τελευταίος, λέγεται ότι έχει μια περίεργη αντίληψη για τους ρόλους Εκκλησίας και Πολιτείας, όπως αναπτύσσονται στο Σύνταγμά μας! Μήπως όμως υποτιμά το προοίμιο του Συντάγματος και την αναφορά στην Αγία Τριάδα, δημιουργώντας ένα κλίμα ηττοπάθειας, που είναι ξένο με την ελληνική θεολογική παράδοση;

Ταυτιζόμενος με διάφορους μυστήριους – ύποπτους συνταγματολόγους;

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι, ότι το έργο της Εκκλησίας δεν είναι να προωθεί και να επαναλαμβάνει τα ιδεολογήματα των συνταγματολόγων, αλλά να προβάλλει τη δική της θεολογική ερμηνεία και παράδοση!

Τώρα πάμε στους Πρεσβύτερους της Επιτροπής!

Ο ένας, ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Παπαθωμάς (σ.σ. εκλεκτός όπως ακούγεται του Αρχιεπισκόπου) είναι καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Αθηνών, στην Έδρα του Κανονικού Δικαίου και υποστηρίζει, συνοψίζοντας τις απόψεις, ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να ασχολείται με τα επίγεια, αλλά μόνο με τα ουράνια! Χαρακτηρίζοντας μάλιστα την ενασχόληση με τα επίγεια ως “κουλτουραλισμό”!

Μπα, τι μας λέει ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος; Άραγε, τι ακριβώς θα διαπραγματευτεί με τέτοιες απόψεις; Αγνοεί εσκεμμένα, πως στην Κυριακή Προσευχή ζητάει από το Θεό να γίνει το θέλημά Του, “ως εν ουρανώ και επί της γης”;

Ο δεύτερος είναι, ο Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Καλιακμάνης, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης! Ακούγεται ότι, δεν αμφιβάλλει για το ότι η συμφωνία είναι καλή, αλλά έχει ενστάσεις κατά πόσο η Πολιτεία θα την τηρήσει!

Ο τρίτος είναι ο μόνος που έχει σαφή αντίθεση προς τη Συμφωνία των 15 σημείων Τσίπρα – Ιερώνυμου! Και πως ήταν δυνατόν να έχει άλλη θέση από τη στιγμή που είναι ο Πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ)! Είναι ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σελλής!

Τέλος, εκ των δυο Νομικών, ο ένας είναι ο επίκουρος καθηγητής της Νομικής Σχολής των Αθηνών, Βασίλειος Κονδύλης, ο οποίος – όπως με ενημέρωσαν εκκλησιαστικοί κύκλοι – στην ερμηνεία του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα του 2018, ενώ αναφέρει ότι υπάρχει αμφισβήτηση για το δημοσιοϋπαλληλικό καθεστώς των κληρικών, δεν έχει γραπτή μαρτυρία για τη δική του θέση επί αυτού του ζητήματος!

Ο έτερος των Νομικών, ο Θεόδωρος Παπαγεωργίου, είναι ο νομικός Σύμβουλος της Εκκλησίας της Ελλάδος! Δηλαδή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου! Ο οποίος πρωτοστάτησε στην άκαιρη, ανεδαφική και για πολλούς προδοτική Συμφωνία Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού! Στο δε πρόσφατο άρθρο του στο τριμηνιαίο περιοδικό “Θεολογία”, που εκδίδει η Ιερά Σύνοδος, αποφαίνεται τελείως εσφαλμένα, ότι το ευρωπαϊκό κεκτημένο επιβάλλει τη θρησκευτική ουδετερότητα των Κρατών, κάτι που έχει διαψευστεί επανειλημμένως από τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου!

Επομένως, η επιλογή των περισσοτέρων προσώπων (σ.σ. άρα και η πλειοψηφία) που απαρτίζουν την Επιτροπή της Εκκλησίας, είναι φιλικά προσκείμενα των απόψεων του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου! Αυτό μας δημιουργεί ιδιαίτερο προβληματισμό, ανησυχία και οργή, γιατί διαπιστώνουμε ότι το “παιχνίδι είναι σικέ”!

Ουαί δε υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί…

Η οριστική συμφωνία μεταξύ της Κυβερνήσεως και του επικεφαλής της Ιεραρχίας μας στον διαχωρισμό μεταξύ του Κράτους και της Εκκλησίας, θα επιφέρει ολέθρια αποτελέσματα στην ελληνική Κοινωνία και το Έθνος μας!

Τότε θα επιβεβαιωθούν όλοι όσοι ισχυρίζονται ότι:

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνεχίζει την παρελκυστική του τακτική κατά της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας!

Τολμώντας σε συσσίτια αλλοδαπών να αφαιρέσει από το στήθος του τον Σταυρό του Μαρτυρίου του Κυρίου μας!

Δεν έκανε τίποτε για την επαναφορά του θρησκεύματος στις ταυτότητες των Ελλήνων πολιτών!

Δεν αντιδρά στην ανέγερση του τεμένους στο Βοτανικό και στο γκρέμισμα της εκεί Ορθοδόξου εκκλησίας!

Σιώπησε ή «πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα» στην απόφαση για τις έμφυλες ταυτότητες, κλπ.!

Ουαί δε υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου