Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΝΕΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ!


«ΕΙΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ» 

ΒΙΝΤΕΟ



Το βίντεο «Είμαι ζωντανή» που δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες μετά την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και έγινε viral στα ελληνικά social media αλλά είναι και η αφορμή για να ξεσπάσει ένα κίνημα με τίτλο: «ΕΙΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ»!

Η δημιουργός του βίντεο και παιδαγωγός Μαρία Καλογεροπούλου, εξήγησε πως κατέληξε στην δημιουργία του βίντεο:


«Έκανα το βίντεο «ΕΙΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ» από συναισθηματική φόρτιση της στιγμής για τον άδικο χαμό της Ελένης. Επειδή ακόμα μία νέα γυναίκα βιάστηκε και χάθηκε. 

Το βίντεο συγκίνησε εκατοντάδες κοπέλες απ’ όλη την Ελλάδα που άρχισαν να μου στέλνουν προσωπικά μηνύματα συμπαράστασης και να ζητούν να κάνουμε όλες μαζί κάτι γι’ αυτό. 

Η έμφυλη βία είναι θέμα του Κράτους και πρέπει το πολιτικό σύστημα να αρχίσει να την λαμβάνει υπόψη, να λαμβάνει υπόψη τα θέματα του μισού πληθυσμού της χώρας. 

Έχουμε δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος, στην ελευθερία της έκφρασης και της συναίνεσης και κανείς δεν πρέπει να ενθαρρύνεται να έχει εξουσία πάνω στο γυναικείο σώμα».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 18:00 συγκεντρώθηκαν στην Καπνικαρέα κοπέλες και γυναίκες απ’ όλη την Ελλάδα.
Ήταν μια κινητοποίηση, μια πορεία προκειμένου να δείξουν στην κοινωνία ότι υπάρχουν, ότι θέλουν να συνεχίσουν να ζουν χωρίς φόβο. Για την Ελένη και κάθε Ελένη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου