Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

ΟΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ ΤΟΛΜΗΣΑΝ! ΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ


ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΧΡΗΜΑ, ΧΡΕΟΣ, ΦΟΡΟΙ!







ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ , ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ. 

H AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 

Το Επιμελητήριο ανοίγει το θέμα χρήματος, χρέους και φόρων.

Το Δ.Σ. του Επιμελητήριου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, αποφάσισε ομόφωνα να ανοίξει το φάκελο Χρήμα, Χρέος, Φόροι.


Όλοι συζητούν για «κακοπληρωτές» και «φοροφυγάδες», αλλά κανείς δεν αναρωτιέται και δεν μιλά για το τι φταίει και το 5% των καθυστερούμενων δανείων του 2009 έγινε 50% το 2018.

 Κανείς δεν μιλά για το πώς το 13% των οφειλετών προς τον ΟΑΕ του 2009 έγινε πάνω από 50%. Για το πώς ο μονοψήφιος αριθμός οφειλετών προς την εφορία του 2009, έγινε πολύ πάνω από 50%, σήμερα. 

Όλοι κρύβουν ότι το 1% των μεγαλοοφειλετών προς την εφορία χρωστά το 90% των οφειλών, ενώ όλο το βάρος της είσπραξης οφειλών έχει πέσει στους μικρούς.

Κάτι φταίει, για το οποίο κανείς δεν μιλά. Δεν είναι δυνατόν ένα ωραίο πρωί όλοι οι Έλληνες να αποφάσισαν να μην πληρώνουν. 

Η μεγάλη φορολογία και η υπερχρέωση πολιτών και κράτους έχει άμεση σχέση με το γεγονός ότι το χρήμα δημιουργείται από ιδιώτες τραπεζίτες και κάθε λεπτό, που κυκλοφορεί, επιβαρύνεται αενάως με τόκους, οι οποίοι δεν μπορούν ποτέ να πληρωθούν. 

Οι κόποι μας γίνονται τόκοι και φόροι και από την εργασία και την επιχειρηματικότητα μας πλουτίζουν κάποιοι λίγοι, οι οποίοι δεν κάνουν τίποτα. Δεν πάει άλλο. 

Δεν είμαστε ούτε επαγγελματίες φοροφυγάδες, ούτε κατ’ εξακολούθηση κακοπληρωτές. Δεν είμαστε ένοχοι ή υπεύθυνοι γι’ αυτή την κατάσταση.

Ανοίγουμε τη συζήτηση με όλα τα επιμελητήρια, όλους τους συναδέλφους, όλους τους φορείς και τους θεσμούς της πολιτείας: 

Γιατί το χρήμα να μην είναι δημόσιο εργαλείο;

Στη δραματική κατάσταση στην οποία έχουμε βρεθεί, ποια είναι η λύση;

Οι πολίτες και ειδικά οι συνάδελφοι, που βρίσκονται στα όρια της καταστροφής, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο διάλογο και συνδρομή στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ζοφερής κατάστασης. 

Καλείται να καταθέσει ο καθένας την προσωπική του άποψη, την εμπειρία του και τις δυσκολίες, που δημιουργεί το σημερινό πλαίσιο, ώστε να διαμορφωθεί μια τεκμηριωμένη πρόταση, η οποία θα οδηγήσει σε μία αποτελεσματική λύση.

Δηλώσεις συμμετοχής στο email chamberk@otenet.gr και στο τηλέφωνο 2671022253.


Ο πρόεδρος

Σταύρος Σπαθής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου