Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΙΩΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΨΕΥΔΟΕΒΡΑΙΟΙ ROTHSCHILDS

ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΛΗΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ROTHSCHILD



Απόσπασμα από το μυθιστόρημα Πάπισσα Ιωάννα του Εμμανουήλ Ροΐδη (28 Ιουνίου 1836 – 7 Ιανουαρίου 1904).

Το πλοιάριον εκείνο ανήκεν εις Εβραίους εμπόρους μεταβαίνοντας εις Μασσαλίαν, ίνα πωλήσωσι χριστιανούς δούλους εις τους Σαρακηνούς της Ισπανίας. Κατά τους χρόνους εκείνους οι απόγονοι του Ισραήλ αντί να καταπιέζωνται ήσαν παντοδύναμοι κατά την μεσημβρινήν Γαλλίαν. 

Ο Αυτοκράτωρ, δανειζόμενος καθ’ εκάστην παρά τούτων μεγάλα ποσά, επλήρωνε τους τόκους του χρέους του επιτρέπων αυτοίς να προσηλυτίζωσι τους υπηκόους του, ως ανεχόμεθα και ημείς τας αδελφάς του Ελέους, τας Γραφάς της Βιβλικής Eταιρείας, τας οπτασίας του Αγαθαγγέλου, των αγαθαγγελιστών τας χρυσάς προσδοκίας και άλλας των τριών Εγγυητριών μας εφευρέσεις. 

Οι δε Εβραίοι του Λουγδούνου μετεχειρίζοντο τα παρά του Αυτοκράτορος αγορασθέντα διατάγματα ως οδόντας, ίνα κατατρώγωσι δι’ αυτών τους χριστιανούς, φονεύοντες τους χοίρους των, κλέπτοντες τα παιδία, αναγκάζοντες τους δούλους αυτών να αγιάζωσι το Σάββατον και να εργάζωνται την Κυριακήν, πωλούντες ως κτήνη τους απειθούντας ή βαπτίζοντας τα τέκνα των, και αυτάς ακόμη των αρχιερέων τας παλλακίδας επιχειρούντες ενίοτε να εβραΐσωσιν.

Οι δυστυχείς επίσκοποι έστελλον προς τον Αυτοκράτορα αναφοράς επί αναφοραίς, οι δε Εβραίοι σάκκους επί σάκκοις. Αλλ’ εις μεν τους πρώτους ουδ’ απεκρίνετο ο μονάρχης, εις δε τους Ιουδαίους έπεμπε στρατιώτας, ίνα φρουρώσι τους οίκους των και αναγκάζωσι τους χρεώστας εις απότισιν της οφειλής, καθώς φυλακίζουσι και σήμερον χριστιανοί κλητήρες του Ροσίλδου τους οφειλέτας. 

Αδίκως λοιπόν κατηγορούμεν τον παρόντα αιώνα ως φιλοχρηματώτερον των παρελθόντων. Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω Θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι· κατ’ εκείνην δε μάλιστα την εποχήν και αυτό το Ευαγγέλιον εγράφετο διά χρυσών γραμμάτων, ίνα καταστή σεβαστόν.


Μας το έστειλε ο Λ. Αποσκίτης



2 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΑΠΟΣΚΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.
    ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΑΛΛΑΞΑΝ. ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΑ ΜΕΣΑ .ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ ΤΑ ΓΚΟΪΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΛΙΓΟΥΡΗΔΕΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΥΠΟΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΜΑΣ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.
      ΕΤΣΙ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΝΕΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΡΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ .
      ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
      Η ΑΝΑΤΟΛH ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΟΤΕ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΥΠΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ
      ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ,Η ΜΕΤΑ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΡΩΣΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ,ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΘΕΝ , ΚΙΝΑ ΤΟΥ ΜΑΟ .
      ΚΑΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΣΒΗΣΤΗΚΑΝ ,ΟΤΙ Ο ΜΑΟ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΙΝΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΣΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ.
      ΑΥΤΟΣ ΕΔΩΣΕ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΞΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΙΝΣΤΡΟΥΚΤΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
      ΟΛΑ ΔΕΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΡΗΣΕΙΣ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΟΤΙ Η ΚΙΝΑ ΘΑ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙΜΕΤΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΩΣΕΙ.
      ΟΛΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΡΟΪΔΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟΝ ΚΑΙΧΡΟΝΙΑ.
      Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ
      ΚΕΦΑΛΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ .
      ΠΑΣΑ ΕΛΠΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΔΩΡΗΜΑ ΤΕΛΕΙΟΝ ΑΝΩΘΕΝ ΕΣΤΙ ΚΑΤΑΒΑΙΝΟΝ ΕΚ ΣΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ.

      Διαγραφή