Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ! ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΧΤΥΠΑΕΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥ...ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΡΑΝ – Ο ΣΑΧΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΡΕΖΑ ΠΑΧΛΑΒΙ: «ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΧΑΙΜΕΝΙΔΩΝ»



ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ;

Ο ισχυρισμός του Σάχη:

Ο τελευταίος αυτοκράτορας (Σάχης) της Περσίας Μοχάμεντ Ρέζα Παχλαβί, καυχάτο ότι ανήκε στη δυναστεία των Αχαιμενιδών και οι ότι Πέρσες είναι Ελληνικής καταγωγής.

 Αυτό δεν ήταν ούτε τυχαίο ούτε ανυπόστατο. Μετά από προσωπική έρευνα λοιπόν και σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία και τους ιστορικούς κατέληξα στο συμπέρασμα ότι μυθολογικά τουλάχιστον είχε απόλυτο δίκιο. (ως προς την καταγωγή)

(Την πληροφορία έχω ήδη καταχωρήσει στην ΒΙΚΙΠΑΙΔΙΑ διότι την θεώρησα σημαντική δείτε: λήμμα Πέρσες στην ενότητα ονομασία. Πατήστε ΕΔΩ για τον Πέρση και ΕΔΩ για τους Πέρσες)

Η παράδοση συνδέει τους Πέρσες άμεσα με τους Αργείους και τους Θηβαίους. Αλλά ας δούμε τα γεγονότα με την σειρά για να καταλάβουμε την σχέση. Θα χρησιμοποιήσω μια προηγούμενη μου ανάρτηση για να συνδέσουμε τα γεγονότα.

Ιστορία:

Οι εξ Αιγύπτου Φοίνικες: Θηβαίοι Δαναοί και Πέλοπες
Το 1500 π.Χ. ξεσπούν λοιμώδεις ασθένειες στην Αίγυπτο (οι 7 πληγές, σύμφωνα με την Αγία Γραφή) και οι ντόπιοι τις αποδίδουν στους ασεβείς αλλόφυλους. Για να αποφύγουν την οργή των ντόπιων οι μετανάστες που ζούσαν στην Αίγυπτο έφυγαν και πήγαν σε άλλα μέρη.

Θηβαίοι:

Οι Φοίνικες που είχαν καταγωγή από την Κασπία είχαν περάσει μέσω της Ερυθράς θαλάσσης στην Αφρική και ζούσαν στη Θήβα της Αιγύπτου. (Εξ ου και Θηβαίοι) Με τον διωγμό, με αρχηγό τον Αγήνορα πήγαν στα παράλια της Ασίας και ίδρυσαν την Φοινίκη. Ένα μέρος τους με αρχηγό τον Κάδμο πήγαν στη Βοιωτία όπου ίδρυσαν την πόλη-κράτος Καδμεία ή Θήβα.

Δαναοί και οι Πέλοπες:

Μαζύ με τους Θηβαίους ήρθαν από την Αίγυπτο και οι καλούμενοι Δαναοί οι οποίοι είχαν κοινή προέλευση. Με αρχηγό το Δαναό πήγαν με πλοία από την Φοινίκη (μέσω Ρόδου) στο Άργος της Πελοποννήσου. Μετά από αυτούς ήρθαν οι Ευμολπίδες(ιερατικό γένος), και οι Πέλοπες καταγώμενοι από την Φρυγία της Μ. Ασίας. Οι λαοί αυτοί ονομάζονταν επήλυδες (από το επί + έρχομαι, ήλθον κ.α.) σε σχέση προς τους αυτόχθονες Πελασγούς,επειδή ήλθαν μετά από τους Πελασγούς.

Μυθολογία:

Πρώτος βασιλιάς του Άργους θεωρείται ο Ίναχος, γιος του Ωκεανού και της Τηθύος. Ήλθε στο Άργος από την Μελαμποδία(μαυροπόδαρη) Αίγυπτο ως αρχηγός μεγάλης ομάδας φυγάδων. Από τον απόγονο του Αργείο Περσέα πήρε το όνομα η Περσία. Ο μύθος λέει ότι μετά τον φόνο της Μέδουσας ο Περσεύς πήγε στην Αιθιοπία όπου σκότωσε το τέρας Κήτος η Κράκων.

Ο βασιλιάς της Αιθιοπίας τού έδωσε για γυναίκα την κόρη του Ανδρομέδα. Εκεί γεννήθηκε ο Πέρσης όπου και παρέμεινε. Ο Περσεύς και η Ανδρομέδα επέστρεψαν στο Άργος. Ο δε Πέρσης βασίλευσε στην περιοχή της Περσέπολης.


Από το γιο του Πέρση, Αχαιμένη, προήλθε και ο νεότερος βασιλικός οίκος της Περσίας, αυτός των Αχαιμενιδών.

Συμμαχίες:

Οι Θηβαίοι δεν έλαβαν μέρος στον Τρωικό πόλεμο και κατά τα Περσικά μήδισαν,(συμπεριφέρθηκαν σαν Μήδοι/Πέρσες) διότι όπως έλεγε ο Ηρόδοτος ήταν βαρβαρικής καταγωγής. Η Θήβα τελικά καταστράφηκε εκ θεμελίων από το Μέγα Αλέξανδρο, επειδή προσπαθούσε να ηγεμονεύσει των Ελλήνων με τη βοήθεια των Περσών.

Συμπεράσματα:

Εάν λάβουμε όλα αυτά υπ’όψιν καταλήγουμε, ότι εφόσον οι Πέρσες άσχετα με την γεωγραφική τους θέση, έχουν κοινή καταγωγη με τους Πελοποννήσιους γενικώς (και ειδικά τους Αργείους) και τους Θηβαίους, οι τρείς Περσικές εισβολές ήταν πόλεμοι μεταξύ διαφορετικών συγγενών των Ελληνικών φυλών. Ακόμα και οι Τρώες, που κατάγωνται από τον Δάρδανο βασιλιά της Σαμοθράκης, ήταν Θράκες Πελασγοί.

Η Περσική δυναστεία των Αχαιμενιδών είχε καταλάβει όλη την Ασία από το Πακιστάν μέχρι την Μικρά Ασία και την Αίγυπτο. Κατ’έπέκτασιν και σύμφωνα με τα μυθολογικά συμπεράσματα άρα όλος ο γνωστός αρχαιος κόσμος ήταν από τότε μία Ελληνική αυτοκρατορία που με την κατάκτηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου απλά άλλαξε χέρια;

Όχι ακριβώς, περιμένετε. Ας μην ξεχνάμε την μαρτυρία του Ισοκράτη, που έγραψε: Έλληνες λέγονται όχι αυτοί που έχουν μόνον καταγωγή, αλλά και παιδεία Ελληνική, ενώ βάρβαροι όσοι δεν έχουν.

Θα καταλήξω λοιπόν στο συμπέρασμα ότι μυθολογικά ίσως και μερικώς ιστορικά οι Πέρσες είχαν προέλευση από απογόνους (συγγενών) Ελληνικών φυλών. Χωρίς όμως Ελληνική παιδία και πολιτισμό και σύμφωνα με τα ιστορικά πεπραγμένα τους, η ζυγαριά της ονομασίας μάλλον προς το βάρβαρος κλείνει.

Για την ερευνητική ομάδα Καλυψώ:

-Γιάννης Κατέχης Τσέτσας.


Πηγές: Μοχάμεντ Ρέζα Παχλαβί (Παγκόσμιο Βιογραφικό Λεξικό. Εκδοτική Αθηνών, Αθήνα 1987) Πάριος χρονικό /αρχαίοι συγγραφείς: Εκαταίος Μιλήσιος Στράβων, Θουκυδίδης, Ηρόδοτος Ιστορία.






4 σχόλια:

  1. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΕΡΣΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ,ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΙΡΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΙΣΤΗ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή