Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΧΕΙ ΗΤΤΗΘΕΙ, Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ ΚΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ...

Η ΔΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΔΙΝΗΣΗ...




Γράφει ο Γιάννης Ναστούλης 

Μετά τη σοκαριστική ομιλία του Ουκρανού στρατηγού στο κοινοβούλιο -είπε ότι οι Ρώσοι έχουν 7-10 φορές περισσότερα στρατεύματα και όπλα- δεν υπάρχει καμία αμφιβολία οτι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού το ΝΑΤΟ θα έχει καταρρεύσει.

Λέμε μονότονα το ΝΑΤΟ, διότι αυτό πολεμάει στο μέτωπο. Η άποψη ότι πολεμάει η Ουκρανία με τη συνδρομή του ΝΑΤΟ και των 23ών δορυφόρων του είναι παραπειστική και θολώνει την όραση ως προς το τι συμβαίνει και που πάνε τα πράγματα.

Το καθοριστικό γεγονός του πολέμου ήταν η μεγάλη αντεπίθεση πέρυσι την Άνοιξη. 25 ταξιαρχίες Ουκρανών εκπαιδευμένες από τους Αμερικάνους μαζί με μεγάλες δυνάμεις Νατοϊκών υπό τον μανδύα των "μισθοφόρων", με Νατοϊκή Διοίκηση και σχεδιασμό, με τα καλύτερα οπλικά συστήματα της Δύσης και τη διαστημική ομπρέλα της ηττήθηκαν.

Οι Ρώσοι όχι μόνο όρθωσαν αδιαπέραστο τείχος στη γραμμή Σουροβίνκιν, αλλά βγήκαν στην αντεπίθεση και απελευθέρωσαν τα δύο μεγαλύτερα Νατοϊκά οχυρά, το Μπάχμουτ και την Αβντέεφκα. Οι Νατοϊκές απώλειες μόνο από την αντεπίθεση μέχρι και σήμερα εκτιμώνται στις 300.000 νεκροί και τραυματίες.

Σήμερα, οι Ρώσοι, κατά την εκτίμησή μου έχουν καταλάβει 1000 τ. χ. εδάφη δυτικά του προ της εαρινής αντεπίθεσης μετώπου.
Που βρισκόμαστε;

Στη γραμμή του μετώπου οι Ρώσοι επιχειρούν σε 50 σημεία ταυτόχρονα, με στόχο τον κατακερματισμό των Νατοϊκών δυνάμεων, ώστε να μη μπορούν να συγκεντρώσουν ισχυρές δυνάμεις στο εναπομείναν δυτικό Ντονπάς.

Ο άμεσος στόχος των Ρώσων είναι η κατάληψη του Τσάσοβ Γιαρ, της Κωνσταντίνοβκα, με πρότελευταίο, μεσοπρόθεσμο, στόχο το Σλαβιάνσκ και Κραματόρσκ, το οποίο είναι και η νέα πρωτεύουσα της επαρχίας Ντονιέτσκ μετά την κατάκτηση της ομώνυμης πόλης. Οι δύο αυτές πόλεις είναι απολύτως αναγκαίες για τη Νότια περικύκλωση του Χαρκόβου, που φαίνεται να είναι ο τελικός στόχος των Ρώσων.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η άμεση επίθεση στο Χάρκοβο αυτή τη στιγμή είναι αδύνατη, και οι φίλοι δεν πρέπει να περιμένουν κάτι άμεσο εκεί. Αυτό όμως που έχει καλές πιθανότητες να συμβεί είναι ο πλήρης αποκλεισμός-στεγανοποίηση του Χαρκόβου, μέχρι τη Συνθηκολόγηση. 

Ενα μόνο να κρατήσουμε, ότι οι επιχειρήσεις των Ρώσων δεν μπορούν να σταματήσουν, όσο το Χάρκοβο παραμένει στην Ουκρανία, δηλαδή στα χέρια του ΝΑΤΟ! Δεν υπάρχει καμία εγγύηση για ουδέτερη ζώνη, αν το Χάρκοβο, στα σύνορα με τη Ρωσία, παραμείνει στο ΝΑΤΟ. 

Το διακύβευμα της Οδησσού είναι στρατηγικό, αλλά του Χαρκόβου υπαρξιακό για τη Ρωσία! Και μια ευφυής Συνθηκολόγηση από την πλευρά των Αμερικανών θα ήταν να ανταλλάξουν το Χάρκοβο, και ίσως το Μικολάγιεφ-Χερσώνα, με την Οδησσό. Αλλά, ακόμη κι αν κρατήσουν την Οδησσό, μια πόλη με 80% Ρώσους, πολύ δύσκολα οι Ρώσοι θα δεχτούν Νατοϊκές βάσεις και στρατιωτικοποίηση αυτής της ρωσικής πόλης.

Ο πολιτικός σκοπός:

Οι Ρώσοι, νομίζω, θα μπορούσαν να συζητήσουν μια ουδέτερη ζώνη 200 km με καθεστώς ισχυρής αυτονομίας. Κι αν τούτο είναι αδιανόητο για το ΝΑΤΟ και το καθεστώς Κιέβου, θα συνεχίσουν μέχρι την απελευθέρωση των επαρχιών Χαρκόβου, Πολτάβας, Ζαπορίζια (πλήρως), με σύνορο τον Δνείπερο, και Οδησσού. Εξαρτάται από την διπλωματική ευφυία της Δύσης.

Τι μπορεί να κάνει η Δύση;
Βασικά τίποτε.

1. Οι ευρωπαϊκοί στρατοί, πλην Ελλάδας-Τουρκίας δεν έχουν όλοι μαζί πάνω από 600-700 τεθωρακισμένα -σκεφτείτε μόνο ότι το ΗΒ έχει 100 ενεργά τεθωρακισμένα, η Γαλλία 240, ενώ η Ολανδία 10!- από τα οποία δεν μπορούν να διαθέσουν πάνω από 100, ώστε να μη απογυμνώσουν τελείως την άμυνά τους, πρακτικά τίποτα.

2. Δεν μπορούν να επιστρατεύσουν πάνω από 100-150.000 άνδρες, αν έκαναν το απονενοημένο διάβημα να εμπλακούν επισήμως, δεν θα το κάνουν. Κάτι τέτοιο θα ενέπλεκε Κίνα και Β. Κορέα πέραν πάσης αμφιβολίας. Δεν θα το πράξουν, παρά τις απειλές Μακρόν. Είναι αδύναμοι. Όπως λέει ο Πούτιν πολεμούν ήδη στην Ουκρανία, μέχρι εκεί, στόπ

3. Δεν έχουν άλλα όπλα προς διάθεση. Και η μείωση του χάντικαπ είναι αδύνατη για τα επόμενα χρόνια.

Πρέπει να δούμε με ρεαλισμό τον τρόμο των Αμερικανών που έσπευσαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από το χτύπημα του Προξενείο της Δαμασκού. 

Ποιος θα το πίστευε ότι θα άδειαζαν το Ισραήλ με αυτόν τον απροκάλυπτο και κωμικό τρόπο! Θέλετε γιατί πάνε σε εκλογές, θέλετε γιατί δεν μπορούν να εμπλακούν σε διμέτωπο και πιθανόν τριμέτωπο πόλεμο, η πρακτική σημασία είναι ότι δεν μπορούν.

 Η παρακλητική και αγωνιώδης παρέμβασή τους στο Ιράν να μη προβεί σε άμεσα αντίποινα, το αποδεικνύει.

Οι Αμερικάνοι δεν θέλουν να βγάλουν το τζίνι απ το μπουκάλι της Μέσης Ανατολής. Οι Χούθι έχουν διαθέσει 400.000 μαχητές στην υπηρεσία του Ιράν, 250.000 είναι η σιιτική πολιτοφυλακή του Ιράκ και της Συρίας, 150.000 είναι ο στρατός της Χεσμπολάχ στον Νότιο Λίβανο και 20.000 Χαμασίτες εντός= 800.000 πρόξις του Ιράν, χωρίς τον τεράστιο τακτικό του στρατό (ουκ έστιν αριθμός)!

Οι αμερικανικές βάσεις της περιοχής είναι ευάλωτες και κανείς στη Δύση δεν είναι διατεθειμένος να χάσει το 1/5 της παγκόσμιας διακίνησης πετρελαίου από το βέβαιο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ! Ούτε διανοούνται την αναπόφευκτη εμπλοκή της Κίνας, λόγω της διμερούς στρατιωτικής συμμαχίας με το Ιράν, ούτε εκείνη της Ρωσίας λόγω των βάσεων που διαθέτει στη Συρία.

Αν οι τυχοδιώκτες που κυβερνούν το Ισραήλ δεν μπορέσουν να καταλάβουν ότι οι καιροί άλλαξαν, ότι πρέπει να μάθουν να συμβιώνουν με τους Άραβες, δεν θα σύρουν τον κόσμο στον πόλεμο, πιο πιθανό είναι να φάνε ένα ξεγυρισμένο χαστούκι από το οποίο δεν θα συνέλθουν.
Η Δύση είναι σε περιδίνηση. Είναι αναγκασμένη να αναδιπλωθεί.

Γιάννης Ναστούλης 


ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΠΟΣΚΙΤΗΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου