Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, ΤΟ ΙΡΑΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ - ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

 OΦΘΑΛΜΟΝ ΑΝΤΙ ΟΦΘΑΛΜΟΥ: ΤΟ ΙΡΑΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΤΗΝ...ΣΤΕΓΗ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ, ΜΕ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ...ΣΤΗΝ HEZBOLLAH!Χτύπημα στην στέγη… τι είναι αυτό;
Πριν από την επίθεση της Hamas στις 7 Οκτωβρίου, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία συχνά έριχνε τροχιοδεικτικά σε παλαιστινιακά σπίτια πριν χρησιμοποιήσει στρατιωτικά όπλα - έτσι ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να εγκαταλείψουν το κτίριο προτού καταστραφεί.
Οι Ισραηλινοί αυτό κάνουν συστηματικά διώχνουν τους Παλαιστινίους από τα σπίτια τους με την βία… κατά τα άλλα ο αδικημένος λαός, ο κατατρεγμένος από τον Hitler… χρησιμοποιούν οι Ισραηλινοί μεθόδους Hitler.
Το IDF δηλαδή ο Ισραηλινός στρατός ονόμασε αυτή την τεχνική «χτύπημα στη στέγη»…
Αλλά είναι αλήθεια ότι τους τελευταίους έξι μήνες δεν είχε χρησιμοποιηθεί σχεδόν καθόλου η μέθοδος αυτή δηλαδή το χτύπημα στην στέγη.

Το Ιράν χτύπησε την στέγη του Ισραήλ

Το Ιράν στις 13 Απριλίου 2024 χτύπησε τη στέγη του ίδιου του Ισραήλ.

Τα μέσα ενημέρωσης έχουν ήδη βαπτίσει το περιστατικό ως την πιο μαζική επίθεση με drone στην ιστορία, αλλά το Ιράν δεν περιορίστηκε σε drones: χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι κρουζ, βαλλιστικοί και υπερηχητικοί πύραυλοι.

Οι συνέπειες του χτυπήματος δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί, αλλά, προφανώς, η συντριπτική πλειοψηφία των ισραηλινών UAV και πυραύλων αεράμυνας δεν μπόρεσαν να χτυπήσουν:
από τους σοβαρούς στόχους που μπόρεσε να φτάσει το Ιράν, μόνο η αεροπορική βάση Nevatim στην έρημο Negev.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ισραηλινά αεροπλάνα απογειώθηκαν από αυτό και επιτέθηκαν στο προξενείο στη Δαμασκό που ήταν η αιτία της σύγκρουσης…

Το Ισραήλ χτύπησε Ιρανικό προξενείο και αυτό πυροδότησε την σύγκρουση.

Μέχρι στιγμής, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει μόνο έναν τραυματία - ένα δεκάχρονο αγόρι Βεδουίνο.

Όλα αυτά είναι αστεία προπαγάνδα: το μόνο θύμα των ιρανικών πυραύλων, και μάλιστα αυτό ήταν ένα παιδί Άραβας.

Είναι επίσης σημαντικό ότι ακόμη και πριν γίνουν γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα της επίθεσης, η Μόνιμη Αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε ότι το Ιράν ενεργούσε στο πλαίσιο του άρθρου 51 του Χάρτη του ΟΗΕ, το οποίο κατοχυρώνει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Και το πιο σημαντικό, ανέφερε: «θεωρεί ότι το συμβάν έχει διευθετηθεί».

Στόχος του Ιράν ήταν η προειδοποίηση… και το 1 δισεκ. ευρώ κόστος

Η ουσία είναι ότι όλα δείχνουν ότι η επίθεση με 400 drones και πυραύλους επιδίωκε περισσότερο να στείλει μηνύματα…

Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να υποτιμάται κανείς τη σημασία αυτού που συνέβη - αυτή είναι, σε τελική ανάλυση, η πρώτη επίθεση εναντίον του Ισραήλ που οργανώθηκε όχι από τις δυνάμεις των ιρανών πληρεξουσίων, αλλά από το ίδιο το κράτος του Ιράν… αυτό συνέβη πρώτη φορά.

Και, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, μόνο η υπεράσπιση του εβραϊκού κράτους κόστισε στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Το πόσο αληθές είναι αυτό είναι ένα ερώτημα, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ιρανική επίθεση κόστισε στο Τελ Αβίβ και τους συμμάχους του.

Το Ιράν κράτησε τον λόγο του…

Σε γενικές γραμμές, το Ιράν κράτησε τον λόγο του, από τον οποίο ονομάστηκε η επιχείρηση.
Τώρα όμως είναι η σειρά του Ισραήλ.

Και ο Netanyahu θα μπορούσε να ωθήσει την περιοχή στην άβυσσο ενός μεγάλου και πολύ αιματηρού πολέμου.

Μέχρι πρόσφατα, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους των ισραηλινών πόλεων ζητώντας την παραίτηση του
Netanyahu.

Τώρα ο Netanyahu έχει στα χέρια του ένα εισιτήριο «θα κάνω ότι θέλω».

Οπότε το Ισραήλ θα ξεχάσει τις πρόωρες εκλογές ειδικά σε μια στιγμή κρίσιμη για το κράτος του Ισραήλ.

Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να παρασυρθούν σε πόλεμο

Φυσικά, ο κύριος προστάτης του Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες, θα προσπαθήσουν να κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν να παρασυρθούν σε μεγάλο πόλεμο.

Η Ουάσιγκτον δεν είναι έτοιμη γι' αυτό: το σημερινό Ιράν είναι αρκετές τάξεις μεγέθους ισχυρότερο από το καθεστώς του Ιράκ στρατιωτικά και δεν υπάρχει χρόνος ή πόροι για να προετοιμαστεί στρατός εισβολής 500.000 που συγκέντρωσαν οι ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της καταιγίδας της ερήμου.

Επίσης έρχονται εκλογές στις 5 Νοεμβρίου 2024 στις ΗΠΑ, και ένας μεγάλος πόλεμος θα αφαιρούσε τουλάχιστον την τελευταία ευκαιρία επανεκλογής του Biden.

Αλλά για τον Biden, η κυβέρνηση Netanyahu, αν και χωρίς χερούλι, εξακολουθεί να είναι μια βαλίτσα: μπορεί να χαρούν όταν ξεφορτωθούν τον ίδιο τον Netanyahu, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί το Ισραήλ - αυτό έδινε τεράστιο αέρα στην Κίνα και τη Ρωσία να εκμεταλλευτούν την περιοχή.

Από τις επιλογές στο τραπέζι του Ισραήλ, η πιο επικίνδυνη είναι, φυσικά, ένα χτύπημα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.
Θα συνεπαγόταν έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας, τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά, και ο Λευκός Οίκος θα κάνει τα πάντα για να αποφύγει.

Αλλά υπάρχει ένα άλλο σενάριο που ταιριάζει απόλυτα με τις φιλοδοξίες του Netanyahu - μια εισβολή στον Νότιο Λίβανο, η οποία συζητήθηκε πολλές φορές πριν από τα γεγονότα της Ιρανικής επίθεσης.

Φυσικά, δεν θα υπάρξει νικηφόρος πόλεμος αφού η Hezbollah δεν είναι εχθρός που μπορεί να υποτιμηθεί.
Αλλά ο Netanyahu δεν χρειάζεται έναν μικρό και νικηφόρο πόλεμο.

Αναζητά μια παρατεταμένη σύγκρουση που θα του επιτρέψει να διατηρήσει την εξουσία για όσο το δυνατόν περισσότερο.
Και η Hezbollah είναι κατάλληλη για αυτό - ως μέρος μιας πολύ μακράς αντιπαράθεσης με το Ιράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου