Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ «ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΜΕΣΑ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΗΤΑΝ ΑΠ΄ΕΞΩ»

Η «ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΗ
Ερωτήματα για το επίπεδο «λειτουργικότητας» και απονομής της Δικαιοσύνης μετά τη σημερινή απόφαση για το Μάτι και ένας Υπουργός Δικαιοσύνης - εκβιαστής

Ερωτήματα για το επίπεδο «λειτουργικότητας» και απονομής από τη Δικαιοσύνη προκαλεί η σημερινή απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με βάση την οποία αθωώθηκαν άπαντες πλην έξι κατηγορουμένων για το έγκλημα στο Μάτι και αυτών οι ποινές ήταν εξαγοράσιμες με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι!

Ένα έγκλημα που κόστισε την ζωή σε 104 ανθρώπους και προϊδεάζει για το τι είδους απόφαση θα εκδοθεί μετά από… χρόνια για το επίσης έγκλημα των Τεμπών που στοίχισε τη ζωή σε άλλους 57 συνανθρώπους μας.

Στο άκουσμα της απόφασης οι δεκάδες πολίτες που βρίσκονται στην αίθουσα αντέδρασαν έντονα φωνάζοντας «ντροπή».

Συγγενής θύματος που πήγε μπροστά από τους κατηγορούμενους φώναζε να την κοιτάξουν στα μάτια. «Έπρεπε από μόνοι τους να μπουν στη φυλακή! Όλοι αθώοι; Δεν υπάρχει δικαιοσύνη», φώναξε στους κατηγορούμενους.

«Καταραμένοι, δεν έχετε τσίπα! Ούτε ένα συγγνώμη», φώναξε άλλη συγγενής θύματος, ενώ πολλοί ξέσπασαν σε κλάματα και αποδοκιμασίες.

Από τότε που μπήκαμε στα μνημόνια και εξαιρέθηκε ο δικαστικός κλάδος από τις μειώσεις μισθών, συντάξεων κ.λ.π, παρατηρείται, πέραν από το «σφράγισμα» του φακέλου των μνημονίων, δηλαδή ότι έκριναν οι δικαστές ως νόμιμη την εκχώρηση δημοσιονομικής κυριαρχίας σε ξένους δανειστές (αυτό έκριναν με ότι συνεπάγεται καθώς η δημοσιονομική και αρχεία φτάνει μέχρι την εθνική κυριαρχία), παρατηρούνται δικαστικές αποφάσεις που προκαλούν ερωτήματα.

Δηλαδή ο Λιγνάδης του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλακή και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο γνωστός δικηγόρος ο οποίος καταδικάστηκε σε 45 χρόνια φυλακή για βιασμούς ανηλίκων και δεν δημοσιεύεται το όνομα του!

Ακόμα και ο Ηλίας Μίχος θα τη γλίτωνε αν δεν υπήρχε τόσο σφοδρή κοινωνική αντίδραση.

Έχουμε τις περιπτώσεις των Τεμπών με την Δικαιοσύνη να κινείται σε απίστευτα αργούς ρυθμούς, και τώρα την περίπτωση στο Μάτι, όπου ουσιαστικά δεν καταδικάστηκε κανείς (πέραν των έξι που έλαβαν «διακοσμητικές» ποινές).

Το θέμα δεν είναι κομματικό αλλά εθνικό.

Και έρχεται η αυστηροποίηση των ποινών όπου μία καταδίκη δύο ετών και μίας ημέρας για π.χ. «συκοφαντική δυσφήμιση» ενός υπουργού ή ενός συγγενούς υπουργού, την οποία θα την κρίνουν αυτοί οι δικαστές, θα οδηγεί εκδότες και δημοσιογράφους στην φυλακή!

Το ότι στις φυλακές, τα κτίρια δεν επαρκούν ούτε για τους νυν καταδικασμένους είναι απλά η αφορμή για ένα νομοσχέδιο περί ιδιωτικών φυλακών όπου οι κατασκευαστικές εταιρείες του στενού περιβάλλοντος του Μεγάρου Μαξίμου πάντα, θα κατασκευάζει-οικοδομεί σωφρονιστικά ιδρύματα και θα τα εκμεταλλεύονται όπως συμβαίνει τώρα με την Αττική Οδό!

Αυτή είναι η «νέου τύπου δημοκρατία» την οποία στοχεύει α εγκαθιδρύσει το συγκεκριμένο σύστημα εξουσίας με πρόφαση την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, και όταν εννοούν εγκληματικότητα, εννοούν όσους τους αντιπολιτεύονται.
Κυρία Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τι λέτε για τον βίαιο Υπ. Δικαιοσύνης και το κράτος εκβιαστή που εκπροσωπεί;

«Με το κράτος, όταν αυτό αποφασίζει να κάνει κάτι, δεν μπορεί να τα βάλει κανείς. Δηλαδή θα τον ισοπεδώσει,δεν υπάρχει περίπτωση(να μην τον ισοπεδώσει)!Αυτή την πεποίθηση την δημιούργησα από όταν υπηρετούσα (ως υπουργός) στον Αθλητισμό με την μεγάλη σύγκρουση τότε, παράγκες το λέγανε…».Η φράση ομολογεί απροκάλυπτα κρατική και προφανώς και αιματηρή, αν κρίνουν ότι χρειάζεται, διάφορα ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ.Σε ποιόν ακριβώς ποινικό ,νομικό, κώδικα προβλέπεται αυτού του είδους (ισοπέδωση)κύριοι Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου και ιδιαίτερα κυρία Αδειλίνη, προισταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και κύριε Φλωρίδη Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πασίγνωστε για τις δημόσιες παρεμβάσεις σας;

Αυτός που εκστόμισε τη φράση όχι μόνο δεν διευκρινίζει ότι αναφέρεται σε ποινές δικαστηρίων του Κράτους, αλλά παραπέμπει στον χώρο του Αθλητισμού, όπου η βία που ασκείται είναι αιματηρή και αφορά νεκρούς οπαδούς, αιματοβαμμένες επιθέσεις σε αθλητές παράγοντες, διαιτητές, αιματοβαμμένη δημοσιογραφία με πιο χαρακτηριστικό (μεταξύ πολλών άλλων) παράδειγμα την αιματηρή και ανεξιχνίαστη βία κατά του μακαρίτη δημοσιογράφου Φίλιππου Συρίγου.Αυτή τη φράση την εκστόμισε σε συνθήκες απολυτης ηρεμίας σε τηλεοπτική εκπομπή ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ.Φλωρίδης, μεγάλο αστέρι της εποχής Σημίτη, την οποία ο Κώστας Καραμανλής χρωμάτισε ανεξίτηλα στην Ελληνική Ιστορία με την περίφημη φράση “Ο Αρχιερέας της Διαπλοκής και της Διαφθοράς”.

Σήμερα είναι αστέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη,η εποχή του οποίου χρωματίστηκε ανεξίτηλα στην Ελληνική Ιστορία με τις υποκλοπές και την παρακολούθηση του πολιτικού αρχηγού Ανδρουλάκη για την οποία ο ίδιος είπε ότι «Αυτό που έγινε μπορεί να ήταν σύμφωνο με το γράμμα του νόμου, ήταν όμως λάθος. Δεν το γνώριζα και, προφανώς, δεν θα το επέτρεπα ποτέ!».

Η παρακολούθηση ήταν τόσο νόμιμη, ώστε σήμερα ακόμα και μετά απο εντολή (απόφαση)του Συμβουλίου της Επικρατείας ο λόγος της παρακολούθησης δεν έγινε γνωστός και συνεχίζουν να κατακλύζουν το παρασκήνιο ανεύθυνες, ανεπιβεβαίωτες και γιαυτό άθλιες φήμες ότι ο πολιτικός αρχηγός είχε περικυκλωθεί εκών-άκων από κατασκόπους, κυκλώματα παρανομίας, γυναίκες-αράχνες διαφόρων εξωχώριων κέντρων κλπ κλπ.

Δεν συμφωνείτε κύριοι οτι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο Υπουργός του ομολογούν και προφανώς προτρέπουν (“το κράτος θα ισοπεδώσει όποιον τα βάλει μαζί του”,”νόμιμη η παρακολούθηση” στην διάπραξη παρομοίων εναντίον όποιου αποφασίσει η ΕΥΠ και κόντρα σε οποιαδήποτε δικαστική απόφαση, ενώ θεσπίστηκε μάλιστα νόμος που λέει ότι είναι αδίκημα αν το Κράτος δεν εφαρμόζει δικαστικές αποφάσεις;

Ούτε στις χώρες στις οποίες προβλέπεται και εφαρμόζεται η θανατική ποινή για φονιάδες,καταχραστές δημοσίου χρήματος και ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥΣ τόλμησε ποτέ δικαστής η υπουργός να μιλήσει για “κράτος που ισοπεδώνει”. Αντίθετα ακριβώς. Ακόμα και τότε μιλούν για απόδοση Δικαιοσύνης υπέρ των θυμάτων που θανατώθηκαν, που αυτοκτόνησαν η καταστράφηκαν απο τα οικονομικά εγκλήματα, υπέρ των πολιτών που προδόθηκαν από κατασκόπους. 

Δεν μιλούν(και δεν το εννοούν ποτέ) για ισοπέδωση, εκτός των πλείστων άλλων λόγων για να μην παροτρυνθεί να πάρει φόρα κάποιο θερμοκέφαλο ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ διαφόρων υπηρεσιών και ισοπεδώσει με σφαίρες η με οποιονδήποτε άλλο τρόπο κάποιον που τον έπιασε έστω και επ αυτοφώρω να βιάζει,να κλέβει,να σκοτώνει… 

Αν ήταν σωστές αυτές οι αντιδράσεις απλά δεν θα είχαμε καμία ανάγκη ούτε την…συζυγο, ούτε τον αδελφό,ούτε τον όποιον άλλο στενό συγγενή του κ.Φλωρίδη που υπηρετεί την Δικαιοσύνη!
Ηταν ατυχής και λάθος έκφραση;

Προφανώς ο ίδιος την θεωρεί απολύτως σωστή και επιβεβελημένη και ΣΗΜΕΡΑ περιχαρής αναγγέλλει ότι είναι ζήτημα χρόνου να γεμίσουν οι φυλακές από εκείνους που καθημερινά εκστομίζουν την λέξη με την οποία μας χαρακτηρίζουν διεθνώς.Τη λέξη “μαλ..κα”… Στο πρωτοσέλιδο του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ μας λέει ότι θα μπαίνουν φυλακή και για εξύβριση!!!

Μέχρι τώρα πλήρωνε κάποιος την μικροποινή και είναι βέβαιο ότι η δημόσια τάξη δεν διασαλεύτηκε ΠΟΤΕ από εξυβρίσεις.

Τα τρένα, οι δρόμοι, οι πολυσύχναστοι χώροι είναι πολύ πιο ήσυχοι και ήρεμοι από τις…Ολομέλειες της Βουλής και δεν αναφερόμαστε στα τελευταία 4-5 χρόνια, αλλά και στα προηγούμενα με πρωθυπουργούς Καραμανλήδες, Παπανδρέου, Μητσοτάκηδες, Σημίτη, Tσίπρες, όπου οι λέξεις κλέφτες, πατριδοκάπηλοι, προδότες, καταχραστές, διεφθαρμένοι, υβριστές, πόρνοι, μοιχοί, απατεώνες ήταν από τις πιο ήπιες…

Για να μην αοριστολογούμε ας δοκιμάσουμε λίγο την καλοπιστία και του κ.Φλωρίδη και δικαστικών ταγών με 1-2 παραδείγματα ισοπέδωσης πολιτών ή κρατικών ταμείων από ΚΡΑΤΙΚΗ κυριολεκτική ή μεταφορικά εννοούμενη βία.Η υπ αριθμόν 95/2017 απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου εκδόθηκε από σύνθεση στην οποία μετείχε η εφέτης κ.Α.Με αυτή την απόφαση επιβλήθηκε κακουργηματική ποινή κατά πλειοψηφία για ποσό οφειλής, το οποίο δεν ξεπέρασε στην πράξη ποτέ τις δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ με ζημιωθέντα ιδιώτη. Αρα φυλακή, δηλαδή βία στον καταδικασθέντα, αφού η ποινή των πέντε χρόνων(!!!) ήταν μη εξαγοράσιμη.

Ποιο είναι το θέμα της απόφασης αυτής; Η εφέτης που προαναφέρουμε είχε μηνυθεί 4,5 χρόνια πριν από τον κατηγορούμενο και την ημέρα της έναρξης της δίκης η μήνυση εναντίον της εκκρεμούσε!


Ο κατηγορούμενος προέβαλε ένσταση για την συμμετοχή της μηνυθείσας από αυτόν δικαστίνας, η οποία στρογγυλοκάθισε στην έδρα και τον δίκαζε(!!!) και προσκόμισε βεβαίωση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας ότι η μήνυση εναντίον της δικαστίνας εκκρεμούσε(4,5 χρόνια…) ακόμα στην Εισαγγελία.

Οι τρεις από τους πέντε δικαστές έκριναν ότι μπορεί να λάβει μέρος στη δίκη η δικαστίνα εναντίον του μηνυτή της διότι την ΙΔΙΑ ημέρα μια κατώτερη του προισταμένου εισαγγελέας της ίδιας εισαγγελίας έβαλε στο αρχείο την μήνυση που εκκρεμούσε 4,5 χρόνια!


Η δικαστίνα στη συνέχεια παραιτήθηκε προφανώς όχι γιατί κουράστηκε στην έδρα ,αλλά διότι τα στοιχεία εναντίον της ήταν συντριπτικά. Από την άλλη προκύπταν ατράνταχτα στοιχεία ότι το θύμα(πήγαν να του φάνε, αλλά δεν τα κατάφεραν μισό εκατομμύριο ευρώ) δεν έλεγε ψέματα για να εξαπατήσει και να “φάει” τα 15 χιλιάρικα ,όταν έλεγε ότι είναι στέλεχος της… Νέας Δημοκρατίας!


Ναι κύριοι…Αυτή ήταν η βασική κατηγορία και κύριος παράγων εναντίον του στελέχους αυτού ήταν κάποιος που συνδέθηκε ποικιλοτρόπως με την οικογένεια Μητσοτάκη στο παρελθόν…

Οταν κατέθεσε μάλιστα υπερ της δικαστίνας,ο παράγων αυτός, στην κατάθεση έμεινε ως γένους θηλυκού ενώ είναι γνωστότατη αντρούκλα…

Προφανώς η κατάθεση πήγε έτοιμη από γυναικείο χέρι…Και εξοντώθηκε με αυτού του είδους τη βια ο πολίτης καθώς δυο επώνυμοι καραγκιόζηδες φρόντισαν να χαθεί και η αίτηση αναψηλάφησης στον Αρειο Πάγο.Ο Υπουργός Παπακωνσταντίνου κρίθηκε ένοχος για την λίστα Λαγκάρντ με τους θηριώδεις λογαριασμούς και την εμπλοκή των Παπανδρέου μέσα απο χαμένες δικαστικές αποφάσεις.
Η ποινή ήταν ένα χρόνο φυλάκιση εξαγοράσιμη και με αναστολή.
Είναι βία κατά των θυμάτων-κρατικών ταμείων ή όχι;

Τέτοια παραδείγματα είναι άπειρα και κάθε μία καταδίκη της Ελλάδας στο εξωτερικό για μη δίκαιη δίκη είναι τέτοιο παράδειγμα,μη υπολογιζομένων των χιλιάδων άλλων που δεν φτάνουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, διότι τα πιο πολλά θύματα εξοντώθηκαν και δεν άντεξαν είτε οικονομικά,είτε βιολογικά.

Μόλις προχθές, επι ημερών Φλωρίδη η Ελλάδα καταδικάστηκε για ΕΚΒΙΑΣΜΟ από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.


Θύματα είναι οι επιχειρηματίες στο χώρο της Υγείας που προμηθεύουν το ΚΡΑΤΟΣ (νοσοκομεία κλπ) με υλικά, ιδιαίτερα την εποχή του κορονοϊού. ΚΑΤΑΔΙΚΆΣΤΗΚΕ ΔΙΌΤΙ ΕΚΒΙΆΖΕΙ τους επιχειρηματίες να παραιτηθούν από ένα μεγάλο μέρος των ποσών που τους χρωστούν και αφού παραβιάζουν το ΝΟΜΟ που ορίζει ότι η εξόφληση πρέπει να γίνεται σε 3 μήνες!!!


Βεβαίως και αφορά τον κ.Φλωρίδη και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αυτή η άσκηση ΒΙΑΣ με τον ΕΚΒΙΑΣΜΟ, ο οποίος ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ με την καταδίκη της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και η διπλή καταδίκη δημοσιεύθηκε ΜΕΤΑ την ψήφιση του νόμου του κ.Φλωρίδη, ο οποίος θα επιβάλει ειρήνη, ηθική και νομιμότητα διότι όποιος εκστομίζει την “εθνική” μας λέξη που κατάντησε χαϊδευτικό αντι βρισιάς, τη λέξη “μαλ…κα”θα πηγαίνει φυλακή…

Υ.Γ.1 Και στη Λάρισα υπάρχουν Εισαγγελείς και το απέδειξε με την θαρραλέα στάση της στις δολοφονίες των Τεμπών η εισαγγελέας κ.Μάτση, η οποία έδωσε εντολή να βρεθούν οι “μπαζωτές” των Τεμπών σε 20 ημέρες.


Αυτή η εντολή κάνει ακόμα πιο χαρακτηριστικές τις περιπτώσεις ΒΙΑΣ που ασκεί το κράτος όταν σε ορισμένους Εισαγγελείς εκκρεμούν υποθέσεις, όπως οι προαναφερόμενες για 4,5 χρόνια…

Υ.Γ.2 Δεν είναι άσκηση βίας η μη απάντηση στα δημόσια ερωτήματα πολιτικών για το αν το τρένο μετέφερε ξυλόλιο και έγιναν παρανάλωμα τα θύματα στα Τέμπη; Πόσο παραπάνω απο μισή ώρα χρειάζεται η έρευνα για να δοθεί δημόσια απάντηση; 

Γιατί επιτρέπουν με τη μη απάντηση να βγουν συμπεράσματα ότι το αποφεύγουν γιατί οι αποζημιώσεις θα πρέπει να είναι της τάξης του …δισεκατομμυρίου ευρώ; Τόσα πληρώνουν στις ΗΠΑ για ακατάλληλο…νεράκι σε στρατόπεδο και βλάβες στην υγεία φαντάρων τους…


Y.Γ.3 Με το Κράτος τα βάλαμε και δικαιωθήκαμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτωντο 2003.Μας είχε ισοπεδώσει βέβαια στα εδώ δικαστήρια και άρα κάτι γνωρίζουμε απο ΚΡΑΤΙΚΗ βία. Επίσης στο τηλέφωνό μας εμφανίστηκε την εποχή του Πρέντατορ (predator) ότι μας κάλεσε η καταχώρηση στις επαφές “ΝΤΙΝΑ Ανάληψη”. Τέτοια επαφή δεν ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ! Δεν μας πολυνοιάζει η προφανής παρακολούθηση όταν παρακολουθούσαν τόσους και τόσους,αλλά τέτοια καταχώρηση πως ξεφύτρωσε ΒΙΑΙΑ στο τηλέφωνό μας;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου