Τρίτη 30 Απριλίου 2024

ΔΗΘΕΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ ΕΝΩ ΤΟΥΣ "ΨΗΦΙΖΕΙ"...Η SINGULAR LOGIC!

Η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η… ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣΤου Αλκιβιάδη Κεφαλά*

Στις 11 Νοεμβρίου 1942 η τουρκική κυβέρνηση του Şükrü Saracoğlu επέβαλε τον «Εφάπαξ Φόρο Πλούτου – Varlık Vergisi», στοχεύοντας στη δήμευση της περιουσίας των μη Τούρκων πολιτών. 

Ο φόρος επιβάρυνε τις μειονότητες της Τουρκίας ανάλογα με την εθνική τους σύνθεση. Οι Αρμένιοι και οι Λεβαντίνοι έφεραν το μεγαλύτερο φορολογικό βάρος, ίσον με το 232% της αξίας της περιουσία τους, οι Εβραίοι με το 179%, οι Έλληνες με το 156% και οι μουσουλμάνοι με το 4,94%.

Δοθέντος ότι οι φόροι ξεπερνούσαν το σύνολο της αξίας της ατομικής περιουσίας, η μη μουσουλμανική αστική τάξη καταστράφηκε οικονομικά. 

Ο φόρος πλούτου οδήγησε σε δεκάδες αυτοκτονίες, ενώ αυτοί που δεν μπορούσαν να πληρώσουν κλείστηκαν σε στρατόπεδα εργασίας. 

Ουσιαστικά, ο Varlık Vergisi αποσκοπούσε στην αντικατάσταση της χριστιανικής και εβραϊκής αστικής τάξης με την αντίστοιχη τουρκική.

Εβδομήντα χρόνια αργότερα, το 2012, οι Σαμαράς – Βενιζέλος κατέστρεψαν την ελληνική αστική τάξη μέσω του ΕΕΤΗΔΕ και του ΕΝΦΙΑ. 

Οι Έλληνες από ιδιοκτήτες μετατράπηκαν σε ενοικιαστές στα σπίτια τους, επειδή το ελληνικό πολιτικό σύστημα για να σώσει εαυτόν αποφάσισε ν’ αντιγράψει τον Saracoğlu, μεταφέροντας την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων στους ξένους μέσω της υπαγωγής του ελληνικού χρέους στο Αγγλικό Δίκαιο. 

Παρότι οι πολίτες διατηρούν την ψευδαίσθηση ότι κατέχουν περιουσιακά στοιχεία, στην πραγματικότητα δεν έχουν τίποτα, επειδή το Αγγλικό Δίκαιο αυτόματα μεταφέρει τα ιδιωτικά και κρατικά περιουσιακά στοιχεία σε τρίτους, χωρίς να το γνωρίζουν οι θιγόμενοι. 

Ο αφελληνισμός της αστικής τάξης πραγματοποιείται μέσω της αναγκαστικής πτώχευσης με επακόλουθο την κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών και των αναγκαστικών πλειστηριασμών ακόμα και για χρέος 50 ευρώ.

Ταυτόχρονα το πολιτικό σύστημα παρέδωσε τους Έλληνες στα αρπαχτικά νύχια των funds και των servicemen που συγκροτούν εταιρίες-φαντάσματα χωρίς ΑΦΜ και κεφάλαια ελάχιστων ευρώ με έδρα το Δουβλίνο, ενώ κάποιες από αυτές ανήκουν σε πολιτικούς της Ν.Δ. 

Μέσα σε μία δεκαετία εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα άλλαξαν χέρια, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες καταστράφηκαν οικονομικά και πολλοί άλλοι αυτοκτόνησαν.

Από το 2019 και μετά η διαδικασία της αφελληνοποίησης εξελίχθηκε σε επιστήμη. Ο φορολογικός διωγμός της εθνικής παραγωγικής βάσης και της νυν φτωχοποιημένης, πρώην εύρωστης αστικής τάξης είναι ανελέητος. 

Οι Έλληνες όχι μόνο δεν ευημερούν οικονομικά, αλλά αντιθέτως, όπως τεκμηριώνουν οι «Financial Times», συνιστούν τη δεύτερη φτωχότερη χώρα της Ευρώπης. 

Προς αυτήν την κατεύθυνση και με πρόσχημα την κλιματική αλλαγή στο ΦΕΚ 3475/2023 περί «υποχρεωτικής πυρασφάλειας κατοικιών πλησίον και εντός δασών ή χορτολιβαδικών εκτάσεων» η κυβέρνηση επιταχύνει τη δήμευση της ακίνητης περιουσίας μέσω της υπερφορολόγησης, απαιτώντας εμμέσως από τους πολίτες να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους. 

Ο νόμος που θα επιβαρύνει κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου με αρκετές χιλιάδες ευρώ ψηφίστηκε δολίως δύο μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές του 2023 και ομοίως θα τεθεί εν ισχύ στις 10 Ιουνίου 2024, δηλαδή μία ημέρα μετά τις ευρωεκλογές.

Ουσιαστικά ο νόμος αποσκοπεί στην αναγκαστική ασφάλιση όλων των κατοικιών. 

Δοθέντος ότι οι πολυεθνικές εταιρίες που θα αναλάβουν την ασφάλιση των ακινήτων αδυνατούν να ασφαλίσουν τα ακίνητα χωρίς την έκθεση επικινδυνότητας, ο νόμος μεταφέρει την ευθύνη της σύνταξης της έκθεσης στους πολίτες, επιβαρύνοντάς τους με χιλιάδες ευρώ.

 Ταυτόχρονα, τα πολιτικά κόμματα τηρούν σιγήν ιχθύος επί του θέματος, συμμετέχοντας και αυτά στην υπόθεση της ληστείας του ελληνικού πληθυσμού.

Τα ίδια λοιπόν πολιτικά κόμματα ζητούν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών στις ευρωεκλογές ώστε να νομιμοποιήσουν τη ληστεία μέσω της εκλογικής συναίνεσης. 

Χρήζει ερμηνείας και συλλογικής ψυχανάλυσης το γεγονός ότι ο Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» και το πρώτο Μνημόνιο, ο Σαμαράς με τον ΕΝΦΙΑ και το δεύτερο Μνημόνιο, ο Τσίπρας με το τρίτο και τέταρτο και ο Μητσοτάκης με την υπερφορολόγηση και το πέμπτο.

Ο εθνικός στόχος μιας γυάλινης οικονομίας

Σκληρός μονεταριστής ο τέως διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας, είχε δυσαρεστήσει πολλούς στα χρόνια του ψευδεπίγραφου σημιτικού «εκσυγχρονισμού». 

Αυτό που κυρίως ενοχλούσε ήταν οι διαπιστώσεις του ότι οι περιβόητοι ρυθμοί ανάπτυξης, τους οποίους εκνευριστικά μονότονα επαναλάμβανε ο τότε πρωθυπουργός, οφείλονταν στην ιδιωτική κατανάλωση, η οποία στηριζόταν στα δανεικά -ποιος ξεχνά τον Γιάννο που έδινε το μήνυμα της αμεριμνησίας, διακηρύττοντας ότι «τώρα δανειζόμαστε με επιτόκια Γερμανίας»;- και στην οικοδομική δραστηριότητα. 

Ειδικά για τη δεύτερη, αφήνοντας κατά μέρος τις αποστειρωμένες διατυπώσεις που συνήθως μεταχειρίζονται οι κεντρικοί τραπεζίτες, συνόψιζε χωρίς περιστροφές ότι στην Ελλάδα ξεπλένεται όλο το μαύρο χρήμα των πρώην σοσιαλιστικών χωρών. 

Βλέπει κανείς να έχει αλλάξει κάτι από τότε προς το καλύτερο;

Η χώρα πέρασε τρία Μνημόνια, ο λαός φτώχυνε και σήμερα βρίσκεται στο τελευταίο σκαλί της ανέχειας στην Ε.Ε. μαζί με τη Βουλγαρία, οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι, όπως επιβεβαιώθηκε και πάλι στην πρόσφατη τριμηνιαία έκθεση του ΙΟΒΕ, και το οικονομικό πρότυπο της χώρας, το οποίο από το 2032, όταν θα λήξει η ευνοϊκή περίοδος της ρύθμισης του χρέους, θα μας φέρει μπροστά σε καινούργια κρίση, παραμένει ακλόνητο στη θέση του και μας χλευάζει. 

Η μόνη διαφορά είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν τηρεί κανένα απολύτως πρόσχημα. Ο άνθρωπος αυτός (ο πρωθυπουργός…) δεν καταβάλλει καμία προσπάθεια για να κρύψει τίνων τα συμφέροντα ήρθε να υπηρετήσει, φυσικά με το αζημίωτο. 

(Το δόγμα της Οικογένειας, άλλωστε, είναι γνωστό: «Ο τζάμπας απόθανε»…)

Και σήμερα ο ρυθμός ανάπτυξης, για τον οποίο καμαρώνει εξοργιστικά το σύστημα του Μαξίμου, οφείλεται στην απευθείας ή προαποφασισμένη διανομή κρίσιμων στρατηγικά πόρων, σε μια ευάριθμη ομάδα κολλητών και πρωθυπουργικών φίλων και συγγενών, την… εθνική βιομηχανία του Τουρισμού -την κανονική βιομηχανία την ξεπουλάει μπιρ παρά-, με μαζικά χαρακτηριστικά και τριτοκοσμικά μεροκάματα, την ανεξέλεγκτη ανοικοδόμηση, εξαιτίας της οποίας καταστρέφεται η χώρα ολοσχερώς, και την ασύδοτη ιδιωτικοποίηση της δημόσιας γης. 

Τα δάση έχουν παραδοθεί στους ιδιώτες για ανεμογεννήτριες και κάθε είδους χρήση και οι αστικές περιοχές στην επέλαση του Airbnb και στην Golden Visa, όπου το ξέπλυμα πάει σύννεφο. Η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη μιας οξύτατης στεγαστικής κρίσης.

 Το συνειδητοποιεί αυτό όποιος «αγοράζει» κουβέντες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου όλο και περισσότεροι απεγνωσμένοι άνθρωποι αναζητούν ένα σπίτι που να μην είναι τρώγλη και να μπορούν να αντέξουν το νοίκι. Φυσικά, δεν ιδρώνει το αυτί του Μητσοτάκη με κάτι τέτοια…

Στο δικό του σύμπαν, «οι μισθοί αυξάνονται κι η ανεργία πέφτει», ενώ, ξεχνώντας ότι εκλέχθηκε το 2019 με σύνθημα «πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας», ξαναρίχνει τώρα το ίδιο κάλπικο ρεπερτόριο σε κυκλοφορία, ξανατάζοντας πολλές καλοπληρωμένες δουλειές.

Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, το 2023 μειώθηκαν οι επενδύσεις σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν βιώσιμη ανάπτυξη για την οικονομία, αύξηση των θέσεων εργασίας και εισοδήματα.

 Αντ΄ αυτού, ο ανεκδιήγητος υπουργός Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης, το παιδί για τα θελήματα των Μητσοτάκηδων, πανηγυρίζει ότι η χώρα δανείζεται φθηνά από τις αγορές. 

Μέχρι εκεί φθάνει το φτωχό μυαλό του. Κι αυτός είναι ο εθνικός στόχος μιας γυάλινης και ψεύτικης οικονομίας, όπου οι μόνοι που τη βγάζουν μπέικα είναι το 30% των φοροφυγάδων…

*∆ιδάκτωρ Φυσικής του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, UK, τ. διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος ΕρευνώνΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου