Σάββατο 13 Απριλίου 2024

ΤΟ ΔΥΣΤΟΠΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ...

Ο ΝΟΝΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΑ «ΡΟΜΠΟΤ ΜΑΧΗΣ» ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΘΝΩΝ, ΘΕΤΟΝΤΑΣ «ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΑΠΕΙΛΗ»

ΒΙΝΤΕΟ



Γράφει ο Leo Hohmann

Ο πρώην μηχανικός της Google Geoffrey Hinton προειδοποιεί για «πολύ δυσάρεστα πράγματα» τώρα που η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται βάση για τη λήψη αποφάσεων στο πεδίο της μάχης


Ο κόσμος θα μπορούσε να βιώσει πολλαπλές ανείπωτες καταστροφές πριν η χρήση όπλων τεχνητής νοημοσύνης τεθεί υπό κατάλληλη ρύθμιση και έλεγχο, σύμφωνα με τον βραβευμένο επιστήμονα και πρωτοπόρο της τεχνολογίας Geoffrey Hinton, ο οποίος είναι γνωστός στους τεχνολογικούς κύκλους ως ο νονός της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Hinton λέει ότι η AI γίνεται πολύ πιο έξυπνη από τους ανθρώπους και θα μπορούσε σύντομα να αναλάβει το πεδίο της μάχης. Με τους πολέμους να ξεσπούν σε όλο τον κόσμο, στην Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή και ενδεχομένως την Άπω Ανατολή, αυτό αποτελεί σημαντική ανησυχία για την ανθρωπότητα.

Έχουν ήδη υπάρξει εικασίες ότι ο πρόσφατος θάνατος εργαζομένων στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ισραήλ θα μπορούσε να έχει προκύψει από μια στρατιωτική απόφαση που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και δεν θα είχε ληφθεί εάν οι πραγματικοί άνθρωποι είχαν τον πλήρη έλεγχο της στρατηγικής στο πεδίο της μάχης.

RT.com αναφέρει ότι ο Hinton, ο πρώην μηχανικός της Google που εγκατέλειψε την εταιρεία πέρυσι, συνέκρινε τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για στρατιωτικούς σκοπούς με την ανάπτυξη χημικών όπλων - προειδοποιώντας ότι «πολύ άσχημα πράγματα» θα συμβούν πριν η παγκόσμια κοινότητα καταλήξει σε μια συνολική συμφωνία συγκρίσιμη με τις Συμβάσεις της Γενεύης.

«Η απειλή για την οποία μίλησα είναι η υπαρξιακή απειλή», δήλωσε ο Χίντον στον ιρλανδικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα RTE News την Τρίτη, τονίζοντας ότι «αυτά τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο έξυπνα από εμάς και θα αναλάβουν».

Ο επιστήμονας υπολογιστών τόνισε τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης στην παραπληροφόρηση και την μετατόπιση θέσεων εργασίας, καθώς και στα όπλα του μέλλοντος.

«Μία από τις απειλές είναι τα ρομπότ μάχης, τα οποία θα διευκολύνουν πολύ τις πλούσιες χώρες να διεξάγουν πόλεμο σε μικρότερες, φτωχότερες χώρες και θα είναι πολύ δυσάρεστες και νομίζω ότι αναπόφευκτα έρχονται», προειδοποίησε ο Χίντον.

Προέτρεψε τις κυβερνήσεις να ασκήσουν πίεση στις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, ειδικά στην Καλιφόρνια, να διεξάγουν εις βάθος έρευνα σχετικά με την ασφάλεια της τεχνολογίας AI.

"Αντί να είναι μια δεύτερη σκέψη, θα πρέπει να υπάρχουν κυβερνητικά κίνητρα για να διασφαλιστεί ότι οι εταιρείες θα κάνουν πολλή δουλειά στην ασφάλεια και μερικά από αυτά συμβαίνουν τώρα", δήλωσε ο Hinton.

Υπογράμμισε τα τεράστια οφέλη που μπορεί να φέρει η τεχνητή νοημοσύνη στην ανθρωπότητα, ιδιαίτερα στην υγειονομική περίθαλψη, προσθέτοντας ότι δεν μετανιώνει για καμία από τις συνεισφορές του στην τεχνολογία.

Φυσικά, ένα από τα «οφέλη» της τεχνητής νοημοσύνης στην υγειονομική περίθαλψη είναι η ικανότητα ταχείας ανάπτυξης γενετικά τροποποιητικών «εμβολίων», χρησιμοποιώντας συνθετικό mRNA, οπότε ακόμη και αυτό το λεγόμενο όφελος στο οποίο αναφέρεται ο Hinton είναι απάτη.

Το RT συνεχίζει σημειώνοντας ότι «Παρά το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την τεχνητή νοημοσύνη, αρκετές προσωπικότητες υψηλού προφίλ στον κλάδο της τεχνολογίας έχουν προειδοποιήσει για τους πιθανούς κινδύνους που θέτει η ανεξέλεγκτη υιοθέτηση της τεχνολογίας. 

Ο Hinton έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης για να προειδοποιήσει για τους κινδύνους. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, ο συνιδρυτής της Apple Steve Wozniak και ο Yoshua Bengio, ο οποίος θεωρείται πρωτοπόρος της τεχνητής νοημοσύνης για το έργο του στα νευρωνικά δίκτυα, ήταν μεταξύ των κορυφαίων προσωπικοτήτων της βιομηχανίας που συνυπέγραψαν μια επιστολή πέρυσι ζητώντας επιθετική ρύθμιση του τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.




Ένα έγγραφο δημοσιεύθηκε από το Κολέγιο Πολέμου του Στρατού των ΗΠΑ το 2020, δηλώνοντας ότι η τρέχουσα στρατιωτική έρευνα υποστηρίζει την εμφάνιση και τον συγχρονισμό της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής για χρήση στο πεδίο της μάχης.

Έτσι, οι τύποι που δημιούργησαν την τεχνητή νοημοσύνη προειδοποιούν τώρα για τους κινδύνους της. Πόσο πλούσιος. 

Δημιουργούν το θηρίο, στη συνέχεια προκαλούν φόβο στο κοινό να πιστέψει ότι αυτό το θηρίο θα μπορούσε να καταλάβει τον κόσμο, θέτοντας τις βάσεις για τους δημιουργούς του θηρίου να προσφέρουν μια ακόμη πιο τρομακτική λύση - πλήρη ρύθμιση όλων των πληροφοριών και όλης της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Κλασικός εγελιανισμός.




2 σχόλια:

  1. 1) Οι 3 πειρασμοί του Χριστού Στην έρημο και η ερμηνεία τους! Πατήρ Λουδοβίκος Νικόλαος.

    (Είναι οι τρείς πειρασμοί που έχει η ανθρώπινη ύπαρξη).

    https://www.youtube.com/watch?v=gGGXl13mnpA

    2) Οι 3 πειρασμοί του Ιησού Στην έρημο! (β' μέρος). Πατήρ Λουδοβίκος Νικόλαος.

    https://www.youtube.com/watch?v=JbzoBPx1kmQ

    3) Οι πειρασμοί του Χριστού στην έρημο (γ’ μέρος, ο τελευταίος πειρασμός !). Πατήρ Λουδοβίκος Νικόλαος.

    https://www.youtube.com/watch?v=hMwl01CrxaE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θὰ βγοῦν πράγματα ἀπὸ τὰ σχολεῖα ποὺ ὁ νοῦς σας δὲν φαντάζεται.

    Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

    ΑπάντησηΔιαγραφή