Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΡΟΜΠΟΤ Ή ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΡΟΜΠΟΤ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥΣ!

 ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ - ΟΠΩΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ 

 ΒΙΝΤΕΟ



Γνωρίζατε ότι υπάρχει επίσημη ατζέντα για την αντικατάσταση της ανθρώπινης φυλής με ρομπότ, cyborgs και τεχνητή νοημοσύνη; Αυτή η ατζέντα προωθείται έντονα από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. 

Το σχέδιό τους είναι να τερματίσουν την εποχή της ανθρωπότητας και να εγκαινιάσουν μια νέα εποχή νεο-ανθρωπότητας, στην οποία οι άνθρωποι είναι ένα μείγμα ανθρώπου και μηχανής.

Δηλώνουν επίσης ότι οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας θα παρακολουθούνται από την τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου να καταπολεμηθεί η κλιματική αλλαγή. Είναι αυτός ο κόσμος που θέλετε για τον εαυτό σας και τα παιδιά σας;

Τέλος στην ανθρωπότητα για να «σωθεί ο πλανήτης»

Πολλοί από εμάς έχουμε δει τις δημοφιλείς ταινίες επιστημονικής φαντασίας για ρομπότ που καταλαμβάνουν τον κόσμο και εξαλείφουν την ανθρωπότητα. Αλλά δεν γνωρίζουμε ότι αυτό ακριβώς προετοιμάζεται από τους παγκόσμιους ηγέτες. Είναι αυτό που προωθούν, αναπτύσσουν, χρηματοδοτούν και ζητούν, σε όλο τον κόσμο.

Οι παγκοσμιοποιητές ισχυρίζονται ακόμη ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να σωθεί η Γη από την πλήρη κατάρρευση. Χωρίς έξοδο από την εποχή της ανθρωπότητας και είσοδο στην εποχή της ΝΕΟ-ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ο κόσμος είναι καταδικασμένος, λένε. Ένα από τα επιχειρήματά τους είναι ότι οι άνθρωποι είναι η αιτία της κλιματικής αλλαγής και ως εκ τούτου πρέπει να αντικατασταθούν με τεχνητές εναλλακτικές λύσεις για να «σωθεί ο πλανήτης».

Αυτή η παγκόσμια μεταρρύθμιση ονομάζεται «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση» και αποσκοπεί στην πλήρη ψηφιοποίηση κάθε πτυχής της ζωής στη Γη.

Η ταινία μας «ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ» εκθέτει αυτή την παγκόσμια ατζέντα, η οποία προωθείται δυναμικά με μαζική υποστήριξη από τους πιο ισχυρούς οργανισμούς παγκοσμίως.

Αυτό δεν είναι απλά μια ταινία. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ο Klaus Schwab, ιδρυτής και πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, δήλωσε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης στο Ντουμπάι:

«Το μέλλον είναι ήδη εδώ. Έρχεται σαν τσουνάμι! Αυτή η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση όχι μόνο θα αλλάξει όλα όσα κάνουμε, αλλά θα έχει αντίκτυπο στο ποιοι είμαστε».

Σημαντικές εξελίξεις βρίσκονται σε εξέλιξη για τη μεταμόσχευση της ανθρώπινης προσωπικότητας σε ρομποτικούς φορείς, ώστε να δοθεί στον άνθρωπο τεχνητή αθανασία. Αυτό είναι το απόλυτο όνειρο των ελίτ: να γίνουν αθάνατες.

Τα ρομπότ αντικαθιστούν ήδη νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολογικούς βοηθούς, γιατρούς, ταμίες, μάγειρες, αρχές επιβολής του νόμου κ.λπ., σε διάφορες περιοχές του κόσμου. 

Τα πρώτα τσιπ υπολογιστών έχουν ήδη εμφυτευθεί στον άνθρωπο. Η ανάμειξη του ανθρώπου με τη μηχανή είναι μια πραγματικότητα, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη κατακλύζει τον κόσμο, αφαιρώντας εκατομμύρια ανθρώπινες θέσεις εργασίας αυτή τη στιγμή που μιλάμε.

Το τρομακτικό είναι ότι ειδικά αυτές οι ευαίσθητες θέσεις εργασίας όπου οι άνθρωποι χρειάζονται ανθρώπινο άγγιγμα, αληθινή κατανόηση και συναισθηματική υποστήριξη αντικαθίστανται από ρομπότ. 

Μπορείτε να φανταστείτε να σας φροντίζει ένα ρομπότ στο νοσοκομείο ή στο γηροκομείο; Αυτό ακριβώς συμβαίνει. Αφαιρώντας την ανθρώπινη εμπειρία, η οποία είναι τόσο πολύτιμη, όμορφη και βαθιά, και αντικαθιστώντας την με αναίσθητες ρομποτικές εναλλακτικές λύσεις.

Εισαγωγή σκέψεων και συναισθημάτων σε όλους

Ταυτόχρονα, εγκαθίστανται τεχνολογίες σε κάθε έθνος του κόσμου που θα καταγράφουν συνεχώς όλες τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τα όνειρα όλων. 

Αυτές οι τεχνολογίες έχουν ακόμη τη δυνατότητα να εισάγουν σκέψεις και συναισθήματα στον πληθυσμό. Αυτό δεν είναι θεωρία συνωμοσίας, όπως δηλώνεται δημοσίως από τον πρώην πρόεδρο της Χιλής, Sebastian Pinera, και από την Young Global Leader του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Ida Auken, πρώην υπουργό περιβάλλοντος της Δανίας.

Στην Ευρώπη, η δημόσια «σχολική τηλεόραση» λέει στα παιδιά πόσο «cool» είναι να έχεις ένα τσιπ στον εγκέφαλό σου.

Η Google διοργανώνει συμπόσια δηλώνοντας πώς οι άνθρωποι θα γίνουν ένα με τους υπολογιστές, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia λέει ότι, σε λίγα χρόνια, όλοι θα έχουν τα smartphones τους μέσα στο σώμα τους.

 Αυτό σημαίνει ότι κάθε λεπτομέρεια της ζωής μας μπορεί να παρακολουθείται συνεχώς. Εν τω μεταξύ, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ φιλοξενεί συνέδρια σχετικά με τη «διαφάνεια του εγκεφάλου», συζητώντας πώς όλα τα πιο προσωπικά, προσωπικά μας δεδομένα θα αποθηκεύονται στο cloud και θα ελέγχονται από τις Big Tech.

Όλα αυτά συμβαδίζουν με την ανακοίνωση του WEF ότι μέχρι το 2030, κανείς δεν θα έχει ιδιωτικότητα. Ο Klaus Schwab λέει ότι θα πρέπει να συνηθίσουμε σε μια κοινωνία «πλήρους διαφάνειας», όπου όλα όσα σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε και ονειρευόμαστε παρακολουθούνται.

Η ταινία «ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ» είναι μια προειδοποίηση προς την ανθρωπότητα, με σκοπό να αποτρέψει αυτό το φαύλο σχέδιο και να σώσει την ανθρώπινη φυλή, τόσο από την εξάλειψη όσο και από αυτή την ακραία μορφή δουλείας.


 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ






9 σχόλια:

  1. Ανθρωπομηχανή: Άνθρωπος & Μηχανή συγχωνεύονται
    Όπως επισημαίνει ο Schmidt, «θα απομακρυνθούμε από τη διεπαφή εντολών, όπου ο χρήστης δίνει εντολές στον υπολογιστή σαν να ήταν ο πειθαρχημένος σκύλος του και θα φτάσουμε σε μια κατάσταση όπου ο υπολογιστής θα συμπεριφέρεται περισσότερο σαν φίλος, σαν ενεργός σύμβουλος. Ο υπολογιστής θα σου λέει λοιπόν, «ξέρουμε περίπου τι σας ενδιαφέρει —και του δώσατε εσείς την άδεια να το κάνει αυτό— όποτε θα σου λέει, λοιπόν, ίσως πρέπει να κάνεις αυτό ή εκείνο, θα σου δίνει την δυνατότητα να επιλέγεις. Ο υπολογιστής κάνει αυτό που κάνει αποτελεσματικά: σύνθετες, αναλυτικές εργασίες, ψάχνει βελόνα μέσα στα άχυρα και σου την βρίσκει και έχει τέλεια μνήμη. Και εμείς οι άνθρωποι κάνουμε αυτό που κάνουμε το ίδιο καλά: μπορούμε να αναλύουμε τις καταστάσεις, να επιλέγουμε, να αποφασίζουμε, να διασκεδάζουμε και να σκεφτόμαστε ή να οραματιζόμαστε πράγματα και σχέδια. Θα υπάρξει μια αναγκαία συμβίωση».
    Αλλά ο ίδιος ο υπολογιστής και το διαδίκτυο των δισεκατομμυρίων υπολογιστών ελέγχεται από μια μικρή ομάδα κεντρικών υπολογιστών που ανήκουν σε ελάχιστους ζάμπλουτους ιδιοκτήτες. Ο Eric Schmidt επισήμανε ακριβώς αυτό το σημείο στο βιβλίο του “Νέος Ψηφιακός Αιώνας: Ο Μελλοντικός Μετασχηματισμός των Ανθρώπων, των Χωρών και των Επιχειρήσεων” που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ. Το βιβλίο αυτό το συνυπογράφει ο Jared Cohen, πρώην στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος επί του παρόντος είναι επικεφαλής της δεξαμενής σκέψης της Google. Δήλωσε ότι μέχρι το 2020, το διαδίκτυο θα έχει καλύψει και τα 8 δισεκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως. Οι συγγραφείς διακήρυξαν το τέλος της ιδιωτικής ζωής και της ανωνυμίας. Επιπλέον, επεσήμαναν ότι οποιαδήποτε άρνηση συμμόρφωσης με την εποχή της “καθολικής συνδεσιμότητας” θα θεωρηθεί ύποπτη από τις κυβερνητικές αρχές: «Η κυβέρνηση μπορεί να υποψιαστεί ότι όσοι επιλέγουν να παραμείνουν έξω από το ψηφιακό σύστημα θέλουν σίγουρα να κρύψουν κάτι ύποπτο, οπότε είναι πολύ πιθανό να παρανομούν. Για αντιτρομοκρατικούς λόγους, η κυβέρνηση μπορεί να φακελώσει τους “ψηφιακά αφανείς ανθρώπους” και ακόμη να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα εναντίον σας, συμπεριλαμβανομένου και των αυστηρών ελέγχων στα αεροδρόμια και στους ταξιδιωτικούς τους περιορισμούς».


    Το γενικό νόημα του “μηνύματος” που στέλνουν τα μεγαλοστελέχη της πληροφορικής είναι το εξής: Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, θα έρθει μια εποχή γεμάτη απειλές για τους ανθρώπους, τις κοινωνίες και τα κράτη και μόνο η γνώση αυτών που διαχειρίζονται τις τεχνολογίες μπορεί να μας βοηθήσει να αποφύγετε τις καταστροφές. Επομένως, οι μετανθρωπιστές όχι μόνο δημοσιοποιούν ανοιχτά τους στόχους τους, αλλά και επιδεικνύουν και τις μεθόδους με τους οποίους θα επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, χωρίς να κρύβουν καθόλου ότι πρόκειται για την εγκαθίδρυση ενός ολοκληρωτικού ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κορυφαίοι Τεχνοκράτες δηλώνουν: Η Singularity εντός του 2025-27 θα επιτευχθεί !
    Η Τεχνητή Γενική Νοημοσύνη (AGI) ξεπέρασε την ανθρώπινη. Η Τεχνολογική Μοναδικότητα (Singularity) επιτεύχθηκε 20 χρόνια νωρίτερα ! Ενώ αναμένονταν να συμβεί το 2045. Σημαίνει αγαπητέ αναγνώστη, ότι επί της γης υφίσταται Τεχνολογική Υπερνοημοσύνη ανώτερη από την νοητική ικανότητα του ανθρώπου, του Homo Sapiens. Σημαίνει ότι γρήγορα θα αρχίσουν να εξελίσσονται ακολουθίες αλυσιδωτών γεγονότων που δεν θα μπορούν όχι μόνο να ελεγχθούν από τον άνθρωπο, από την ανθρωπότητα, αλλά ούτε και να γίνουν κατανοητές από αυτόν.
    Όποιος έχει μάτια ας δει και όποιος έχει νουν νοείτω…
    Το τελευταίους μήνες [04-2024] ανησυχητικά νέα έρχονται από τον προηγμένο χώρο της τεχνολογίας: Κορυφαίοι επιστήμονες και τεχνοκράτες με ένα στόμα προαναγγέλλουν την επίτευξη της Μοναδικότητας, στο αμέσως επόμενο διάστημα, που κυμαίνεται από το 2025 έως το 2030, προαναγγέλλουν ότι επί της γης θα βρίσκονται τεχνολογικές οντότητες (π.χ. ρομπότ που η Τεχνητή Γενική Νοημοσύνη τους θα υπερβαίνει την ανθρώπινη). Με μια διαφορά, κάθε λίγους μήνες η νοημοσύνη αυτών των ρομποτικών οντοτήτων θα διπλασιάζεται. Όταν συμβεί αυτό … Η Εποχή του Νοήμονος Ανθρώπου (Homo Sapiens) θα έχει τελειώσει … Η Εποχή των Ρομπότ θα έχει αρχίσει… και πολλοί άνθρωποι θα προσπαθήσουν για να μην χάσουν τις θέσεις εργασίας τους να ψηφιοποιηθούν, να γίνουν σάιμποργκ … από ανάγκη … λόγω πείνας… η ανάγκη θα τους υποχρεώσει να γίνουν σάιμποργκ, μετάνθρωποι… Μάταια όμως… οι ημέρες τους ρομποτικών θηρίων και των μετανθρώπων … είναι μετρημένες. Όπως λέει ο Μέγας Διδάσκαλος της Ορθοδόξου Εκκλησίας Άγιος Εφραίμ ο Σύρος στα συγγράμματα του: « … εκ της κοιλίας άρχεται ο πονηρός, … ίνα μην έχουσα τροφάς (οι άνθρωποι) δεχθούν την σφραγίδα του μιαρού…»
    Τα 80% των θέσεων εργασίας που σήμερα υπάρχουν θα χαθούν ! Σύμφωνα με αυτούς που «ξέρουν», όπως ο εβραϊκής καταγωγής Ben Goertzel, ο επινοητής της ανθρωπόμορφης AGI.
    Η Τεχνολογική Μοναδικότητα ήρθε 20 χρόνια πιο νωρίς από ότι την περίμεναν (2045) … οι τεχνοκράτες όπως ο διάσημος ειδικός επιστήμονας και μελλοντολόγος, επίσης εβραϊκής καταγωγής Ρέι Κέρζουελ (Ray Kurzweil), ο οποίος στο βιβλίο του “Η Μοναδικότητα είναι Κοντά” (The Singularity is Near—2005) προέβλεψε ότι αυτό το γεγονός της Μοναδικότητας (Singularity) θα λάβει χώρα περίπου το 2045, και μετά από αυτό οι άνθρωποι θα «μεταμορφωθούν βιολογικά και θα συνεχίσουν την ύπαρξη τους στο σύμπαν ως αθάνατα σάιμποργκ». Το βιβλίο του έγινε διεθνές μπεστ σέλερ και μεταφράστηκε σε δεκάδες γλώσσες. Οι πάντες, επί χρόνια κρέμονταν από χείλη του. Και όμως έπεσε έξω … η Singularity απρόσκλητη ήρθε 20 χρόνια νωρίτερα. Τον Ιανουάριο του 2013, ο Κέρζουελ έγινε ο γενικός διευθυντής CTO (= Chief Technology Officer, που αποτελεί το δεύτερο σημαντικότερο διευθυντικό στέλεχος) της γιγαντιαίας Google, καθιστώντας την Τεχνητή Γενική Νοημοσύνη βασικό αντικείμενο της έρευνάς του. Ουσιαστικά δηλαδή, είναι ο επικεφαλής αρχιμηχανικός της Google, της μοναδικής παγκόσμιας μηχανής αναζήτησης του ψηφιακού κόσμου, που μέλλει να διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στο μελλοντικό μετανθρωπιστικό κόσμο της Νέας Εποχή/Τάξης.
    Πώς λοιπόν εξηγείται αυτή μη αναμενόμενη … πρόωρη έλευση της Μοναδικότητας. Άγνωστο ! Πιθανόν στην ραγδαία πέρα από κάθε έλεγχο και πρόβλεψη της AGI, της Τεχνητής Γενικής Νοημοσύνης. Ίσως, να οφείλεται στην ικανότητα της AGI να αυτοβελτιώνεται και να μαθαίνει πιο γρήγορα από τον ανθρώπινο εγκέφαλο ή στις βελτιωμένες μεθόδους προγραμματισμού του αλγόριθμου της, της λεγόμενης απόσταξης των πληροφοριών … πιθανόν ...ίσως σε κάποιον άλλο παράγοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Singularity δεν είναι λοιπόν κοντά ... αλλά αφικνείται εντός των επομένων μηνών… Ο Έλον Μασκ, ο πρωτοπόρος κατασκευαστής των ρομπότ κάνει έκκληση στις κυβερνήσεις να τεθεί υπό έλεγχο, η ανάπτυξη των ρομποτικών συστημάτων υπό αυστηρό έλεγχο… και καλεί σε παύση την ανάπτυξη νέων πιο ισχυρών υπολογιστικών συστημάτων. Ποιος όμως μπορεί να την τιθασεύσει … ο τρικλίζων γέρο Μπάιντεν … εκτός αυτού η ανθρωπότητα σήμερα είναι διαιρεμένη και αντιμαχόμενη με τον κίνδυνο ενός παγκοσμίου πολέμου να επικρέμεται επί των κεφαλών της… Επομένως, προκύπτει επείγουσα η αναγκαιότητα της ανάδυσης μια ισχυρής στιβαρής Παγκόσμιας Κυβέρνησης που θα θέσει υπό τον έλεγχο της, την επικίνδυνης πλέον για το ανθρώπινο είδος τεχνητής νοημοσύνης πριν είναι πολύ αργά. Να η ιστορική ευκαιρία για τον επίδοξο «σωτήρα» και «μεσσία» που καραδοκεί ώστε να σκαρφαλώσει στον θρόνο της παγκόσμιας εξουσίας και να επευφημηθεί από αγελαία πλήθη, ως σωτήρας του ανθρώπινου γένους. Ο πανικός που θα προκληθεί παγκοσμίως από την Μοναδικότητα … θα είναι… το εφαλτήριο της ανάδειξης του Αντιχρίστου, του ανθρώπινου που θα θέσει υπό τον έλεγχο το τεχνολογικό θηρίο, την Μοναδικότητα, το Ένα.
    Δηλώσεις Γιούβαλ Χαράρι: «Έρχεται “κατακλυσμός” παγκοσμίων διαστάσεων … θα επιβιώσουν «οι λίγοι και οι εκλεκτοί»
    [13 Απριλίου, 2024] Δεν το κρύβουν πλέον! Γιούβαλ Χαράρι: «Έρχεται “κατακλυσμός” παγκοσμίων διαστάσεων – Θα επιβιώσουν μόνο οι λίγοι και οι εκλεκτοί»
    Ο κοσμικών φρονημάτων άθεος Ισραηλινός, η «φωνή» του Νταβός, ο καθηγητής ιστορίας, ο σύμβουλος του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ και δημιουργός του δόγματος της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» Γιούβαλ Χαράρι, σε ομιλία του αναφέρθηκε στην πιθανότητα ενός επερχόμενου “κατακλυσμού” από τον οποίο θα σωθούν μόνο οι “λίγοι και οι εκλεκτοί”.
    Το ύφος του Χαράρι, είναι διφορούμενο, πάντως. Άλλοι το ερμηνεύουν ως μια “γνήσια προειδοποίηση” που δείχνει ενδιαφέρον για την ανθρωπότητα, άλλοι ως μια ωμή και κυνική περιγραφή των πραγμάτων που θα έρθουν. Όπως είπε: «Έχουμε μια μικρή ελίτ η οποία σπρώχνει τα πράγματα για ιδίο όφελος, ακόμη και αν αυτό δεν είναι επ’ ωφέλεια του μεγαλύτερου μέρους του παγκόσμιου πληθυσμού. Αυτό έχει συμβεί τόσες πολλές φορές στην ιστορία και θα συμβεί ξανά», σημείωσε ο Ισραηλινός ιστορικός για να συνεχίσει:
    «Ένας από τους μεγαλύτερους κίνδυνους για τον πλανήτη σήμερα είναι η τεχνολογική ουτοπία. [Πίσω από τις λέξεις «τεχνολογική ουτοπία» και τον «κατακλυσμό» κρύβεται η επίτευξη της Τεχνολογικής Μοναδικότητας, που ήρθε πολύ πιο γρήγορα από ότι αναμένονταν, και ίσως είναι ανεξέλεγκτη … λόγω της ραγδαίας αύξησης της Τεχνητής Γενικής Νοημοσύνης (AGI). Αυτό που δεν λέει καθαρά … το λένε οι υπόλοιποι τεχνοκράτες.]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελον Μασκ: Σε ένα χρόνο (2025) η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι εξυπνότερη από τον άνθρωπο
    Τρίτη, 9 Απριλίου 2024 «νέα προφητεία» του Aμερικανού μεγιστάνα
    Η πολυσχιδής επιχειρηματική δραστηριότητα που ακολουθεί την πολυσχιδή προσωπικότητα του Ελον Μασκ καταγράφεται σχεδόν καθημερινά στις αναρτήσεις που κάνει στο Χ (πρώην Twitter) το οποίο εδώ και περίπου δύο χρόνια έχει εξαγοράσει ο Aμερικανός μεγιστάνας.
    Όπως είναι ευνόητο ο Μασκ δεν θα μπορούσε να αφήνει ασχολίαστο το ζήτημα της τεχνητής νοημοσύνης η καλπάζουσα εξέλιξη της οποίας είναι στην κορυφή της ατζέντας όχι μόνο σε τεχνολογικό αλλά και κοινωνικό- πολιτικό επίπεδο. Η γνώμη του αποκτά μεγαλύτερη σημασία αφού ίδρυσε τη δική του εταιρεία ανάπτυξης τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης, την xAI, η οποία παρουσίασε πρόσφατα το δικό της πρόγραμμα γενετικής νοημοσύνης στα πρότυπα του ChatGPT.
    «Η εικασία μου είναι ότι θα έχουμε τεχνητή νοημοσύνη που είναι πιο έξυπνη από οποιονδήποτε άνθρωπο πιθανότατα γύρω στο τέλος του επόμενου έτους» (2025) είπε ο Μασκ κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο X. Πρόσθεσε ότι μέσα σε πέντε χρόνια, η ικανότητα της τεχνητής νοημοσύνης θα είναι σε τόσο υψηλού επιπέδου που θα ξεπερνούσε ένα σύστημα νοημοσύνης που θα διέθετε το IQ όλων των ανθρώπων στον πλανήτη.
    Η μήνυση του Μασκ
    Να σημειωθεί ότι ο Μασκ ήταν συνιδρυτής της OpenAI, της εταιρείας που δημιούργησε το ChatGPT και κάποια στιγμή αποχώρησε αλλά πριν από ένα μήνα υπέβαλε μήνυση στην εταιρεία επειδή φέρεται να εγκατέλειψε την αρχική της αποστολή να αναπτύξει την τεχνολογία της προς όφελος της ανθρωπότητας και όχι για κέρδος κάτι που η OpenAI αρνείται.
    Ο Μασκ έχει κρούσει επανειλημμένα τον κώδωνα του κινδύνου για τους πιθανούς κινδύνους που εγκυμονεί η τεχνητή νοημοσύνη προειδοποιώντας ότι η ΑΙ μπορεί να αποκτήσει τη δυνατότητα «καταστροφής του πολιτισμού». Θεωρεί επίσης πολύ πιθανή τη χρήση των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης από εδώ και πέρα στις εκλογικές αναμετρήσεις. Ο Μασκ σημείωσε πάντως στην ανάρτηση του ότι κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης θα παίξει η παραγωγή των τσιπ που μπορούν να υποστηρίξουν αυτές τις λειτουργίες αλλά και η επίλυση των αυξημένων ενεργειακών αναγκών που απαιτεί η βιομηχανία ΑΙ. Naftemporiki.gr
    https://www.naftemporiki.gr/techscience/1635407/elon-mask-se-ena-chrono-i-techniti-noimosyni-tha-einai-exypnoteri-apo-ton-anthropo/
    [16.04.2024] Δήλωση Έλον Μασκ: Ποια είναι η Νέα Τάξη Πραγμάτων που θα δούμε το 2032 ;
    Μια σοκαριστική πρόβλεψη έκανε ο Έλον Μασκ: «Η Ανθρωπότητα μπαίνει σε μια νέα, ανησυχητική διάσταση, καθώς οι ελευθερίες που έχει πάρει η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι αρκετές ώστε να φτάσουν μέχρι την ηγεσία του... Λευκού Οίκου!» Αυτή την «πρόβλεψη» έκανε ο Έλον Μασκ. Ο άνθρωπος που φυτεύει τσιπάκια σε εγκεφάλους στο όνομα της δήθεν προόδου που οραματίζεται εκείνος και η Νέα Τάξη Πραγμάτων, την οποία εκπροσωπεί εδώ και χρόνια.
    Σύμφωνα με τον Νοτιοαφρικανό κροίσο, το 2032 στην ηγεσία της ισχυρότερης χώρας του πλανήτη, των ΗΠΑ, δεν θα είναι άνθρωπος αλλά ρομπότ! Ναι, όπως διαβάζετε... [Κόσμος 15.04.2024]
    Σχόλιο ιστοσελίδας: Τα αστεία του Μασκ, ωστόσο, μόνο για γέλια δεν είναι καθώς αποτελεί τον σημαιοφόρο της Τεχνητής Νοημοσύνης σε κάθε επίπεδο, με αποκορύφωμα (μέχρι στιγμής) όπως αναφέραμε την εμφύτευση τσιπ σε ανθρώπινους εγκεφάλους. Τι θα σήμαινε όμως αν η Τεχνητή Νοημοσύνη έφτανε στον Λευκό Οίκο;
    Σύμφωνα με την Wall Street Journal (WSJ), η δήλωση αναφέρει: «Στο χειρότερο σενάριο, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προκαλέσει την κατάρρευση της δημοκρατίας και της κοινωνικής τάξης, που μπορεί να οδηγήσει σε πολέμους».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλώσεις του Μαρκ Έλιοτ Ζάκερμπεργκ ιδιοκτήτη του Facebook: [19 Ιανουαρίου 2024] Ο Μαρκ Έλιοτ Ζάκερμπεργκ (1984- ), ο Αμερικανός εβραϊκής καταγωγής προγραμματιστής, επιχειρηματίας ο δημιουργός του Facebook που μετονομάστηκε Meta & Metaverse (Μετασύμπαν) & του Instagram με περιουσία που ανέρχεται στα 128 δισεκατομμύρια δολάρια δήλωσε: «Η τεχνητή γενική νοημοσύνη AGI εκθετικά αυξανόμενη ετοιμάζεται να υπερβεί την ανθρώπινη νοημοσύνη σύντομα -είμαστε μόλις λίγα λεπτά μακριά.»
    Και συμπλήρωσε ότι ετοιμάζει: «Έναν απολύτως τεράστιο όγκο υποδομής» μέχρι το τέλος του έτους για να την προετοιμάσει για την εκπαίδευση ενός μοντέλου τεχνητής γενικής νοημοσύνης.
    Η τεχνητή γενική νοημοσύνη (AGI) είναι προ των πυλών, εάν ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, έχει λόγο σε αυτό. Ο ιδρυτής του Facebook ανακοίνωσε στο Instagram ότι επενδύει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην υπολογιστική υποδομή του Meta για να αναπτύξει το AGI — της Τεχνητή Γενικής Νοημοσύνη (AI) που μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει το επίπεδο της νοημοσύνης των ανθρώπων σε μια σειρά από γνωστικές απαιτητικές εργασίες.
    «Σήμερα φέρνω πιο κοντά τις δύο ερευνητικές προσπάθειες της Meta για την τεχνητή νοημοσύνη για να υποστηρίξουμε τους μακροπρόθεσμους στόχους μας, για την οικοδόμηση της γενικής νοημοσύνης, την υπεύθυνη χρήση της ανοιχτής πηγής και τη διάθεση και χρήση της σε όλους σε όλη μας την καθημερινή ζωή», είπε ο Ζάκερμπεργκ σε ένα ηχογραφημένο μήνυμα. «Είναι σαφές ότι η επόμενη γενιά υπηρεσιών απαιτεί την οικοδόμηση πλήρους τεχνητής γενικής νοημοσύνης, τη δημιουργία των καλύτερων βοηθών τεχνητής νοημοσύνης, AI για δημιουργούς, AI για επιχειρήσεις και πολλά άλλα που χρειάζονται υπηρεσίες σε κάθε τομέα της τεχνητής νοημοσύνης».
    Η επίτευξη του AGI (Τεχνολογικής Μοναδικότητας = Singularity) μπορεί να είναι ένα σημείο που όταν ξεπεραστεί θα είναι χωρίς επιστροφή για την ανθρώπινη φυλή, για την ανθρωπότητα.
    Ο διευθυντής της εταιρείας (CEO) της Google, Sundar Pichai, δήλωσε ήδη από το 2018 ότι ο τομέας της της έρευνας και της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης AI θα προκαλέσει επαναστατικέςπιο βαθειές αλλαγές στην ανθρωπότητα από ότι «αλλαγές προκάλεσαν ο εξηλεκτρισμός ή η φωτιά».
    Υπέγραψαν Συμφωνία οι κορυφαίοι για να μην εξαφανιστεί … η ανθρωπότητας
    Πέρυσι 2023, δεκάδες ειδικοί και εξέχουσες προσωπικότητες —συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου του OpenAI Sam Altman και του ιδρυτή της Microsoft Bill Gates —υπέγραψαν μια δήλωση που τονίζει τη συλλογική ανάγκη της ανθρωπότητας να προφυλαχθεί από τον «κίνδυνο εξαφάνισης της από την ραγδαία αύξηση των ικανοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης» όπως συνυποσχέθηκαν να προφυλάξουν την ανθρωπότητα και άλλους παράλληλους κινδύνους που απειλούν την ύπαρξη της όπως είναι τα διογκούμενα κοινωνικά προβλήματα, οι πανδημίες και ο πυρηνικός πόλεμος.
    Τούτου λεχθέντος, πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η ανθρωπότητα δεν μπορεί ποτέ να οικοδομήσει AGI (= Μοναδικότητα). Και ο ξέφρενος ρυθμός ανάπτυξης της AGI θα την μειώσουν οι ίδιοι οι τεχνοκράτες σκόπιμα γιατί υπάρχουν υπαρξιακοί κίνδυνοι εξαφάνισης της ανθρωπότητας, ανάμεσα στην οποία και αυτοί είναι μέλη της.
    https://www.livescience.com/technology/artificial-intelligence/artificial-general-intelligence-when-ai-becomes-more-capable-than-humans-is-just-moments-away-metas-mark-zuckerberg-declares

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η δραματική ραγδαία ανάπτυξη της AGI σημειώνεται τον τελευταία χρόνια ξεπερνώντας κάθε γνωστό Νόμο της πληροφορικής, όπως της εκθετικής αύξησης της υπολογιστικής ικανότητας του Νόμου του Μουρ.
    Η Τεχνολογική Μοναδικότητα, η στιγμή που θα εμφανιστεί Υπερνοημοσύνη, Υπερδιάνοια, υπέρανθρωπη, ανώτερη από την συνολική εξυπνάδα του Νοήμονος Ανθρώπου (Homo Sapiens) δεν είναι … μακριά, σχεδόν έχει ήδη επιτευχθεί. Οι κορυφαίοι γκουρού της Τεχνολογίας, οι μόνοι που γνωρίζουν τις τεχνολογικές εξελίξεις εν χορώ ανακοινώνουν ότι επίκειται η Τεχνολογική Μοναδικότητα (Singularity) το τελευταίο διάστημα Μάρτιος- Απρίλος 2024. Επομένως, δ ρ α μ α τ ι κ έ ς εξελίξεις επίκεινται σε όλη την ανθρωπότητα …

    Το χρονοδιάγραμμα αυτό είναι παλιό- οπότε άκυρο. Η Μοναδικότητα είναι πολύ κοντά, λίγους μήνες πριν. Τα νέα δεδομένα είναι ότι στο χρονικό διάστημα 2025-2030 με βάση τις δηλώσεις των τεχνοκρατών της πληροφορικής θα επιτευχθεί η Μοναδικότητα (Singularity)
    Κορυφαίος Μαθηματικός Προειδοποιεί την Ανθρωπότητα … πριν 30 χρόνια
    «Μέσα στα επόμενα 30 χρόνια θα έχουμε τα τεχνολογικά μέσα για να δημιουργήσουμε υπεράνθρωπη νοημοσύνη (Singularity= Μοναδικότητα). Λίγο αργότερα, η ανθρώπινη εποχή θα έχει τελειώσει.» —Vernor Vinge, Η Ερχόμενη Τεχνολογική Μοναδικότητα (The Coming Technological Singularity) (1993)
    Vernor Vinge: Singularity, Ένα Αβέβαιο Μέλλον, ένας Κόσμος ακατανόητος, μη προβλέψιμος
    Ο Vernor Steffen Vinge (1944 –2024), ήταν βραβευμένος Αμερικανός καθηγητής μαθηματικών και πληροφορικής στο κρατικό πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο. Ήταν ο πρώτος ευρείας κλίμακας της εκλαϊκευτής της έννοιας της τεχνολογικής μοναδικότητας. Πριν πολλά χρόνια είχε γράψει στο βιβλίο του, The Coming Technological Singularity (1993) : «Μέσα σε επόμενα 30 χρόνια, θα έχουμε τα τεχνολογικά μέσα για να δημιουργηθεί μια υπεράνθρωπη νοημοσύνη (Μοναδικότητα). Λίγο μετά, η ανθρώπινη εποχή θα τελειώσει.» Ο παραπάνω πίνακας Timeline είναι από το βιβλίο-έκθεση του Vernor Vinge (1993) «Η Ερχόμενη Τεχνολογική Μοναδικότητα», και ο πρώτος που εκλαΐκευσε την έννοια της Μοναδικότητα = (Singularity). Η πρόβλεψη του περί του του τέλους της ανθρώπινης εποχής στα επόμενα τριάντα χρόνια φαίνεται λίγο ανακριβής μια και η Technological Singularity επιτυγχάνεται στα διάστημα 2025-2030.
    Ο Vernor Vinge υποστήριξε ότι από την στιγμή που θα επιτευχθεί μοναδικότητα, από εκεί και πέρα ο κόσμος που θα προκύψει θα είναι εντελώς ακατανόητος για τους ανθρώπους, μη προβλέψιμος όπως είναι τώρα – είναι σαν να προσπαθείς να καταλάβεις, να εξηγήσεις, γιατί υπάρχει ένα τυπογραφείο σε ένα χρυσόψαρο.
    Αλλά Vinge δεν ήταν ο μόνος που προσπάθησε να εξηγήσει την Μοναδικότητα. Ο Βρετανός μαθηματικός Irving John Good (1916 –2009) έγραψε σχετικά με τη δυνατότητα της Singularity να δημιουργήσει μια «έκρηξη νοημοσύνης»: Την δυνατότητα οι ρομποτικές μηχανές να προσπαθήσουν να βελτιώσουν τους εαυτούς τους, με τον θετικό βρόχο ανάδρασης, οδηγώντας τελικά την υπεράνθρωπη νοημοσύνη σε πρωτόγνωρα ύψη πολύ μακριά από την ανθρώπινη κατανόηση, ξεπερνώντας την ανθρωπότητα κατά πολύ. Ο Ray Kurzweil, ο αρχιμηχανικός της Google ο οποίος είναι ίσως ο πιο διάσημος υποστηρικτής της Μοναδικότητας, περιγράφει ότι η τεχνολογική μοναδικότητα θα προκαλέσει μια αλλαγή τόσο γρήγορη και βαθιά, που θα αλλάξει τον κόσμο, τον άνθρωπο, και ό,τι άλλο που βρίσκεται μέσα σε αυτά. Το πιο σημαντικό ίσως, είναι ο ισχυρισμός του ότι ακολουθία των εκρηκτικών γεγονότων που θα ακολουθήσει, δεν είναι προβλέψιμη, αν θα καταλήξει σε ουτοπία ή δυστοπία, απλά η αλλαγή που θα προκληθεί, δεν μπορεί να κατανοηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Τεχνολογική Μοναδικότητα, η Singularity, η υπεράνθρωπης νοημοσύνης ρομποτική μηχανή μήπως είναι αυτή που θα θέσει υπό τον έλεγχο του ο ερχόμενος ανθρώπινος Ψευδομεσσίας, ο Ψεύτης & Απατεώνας Αντίχριστος ; Εκείνο σίγουρο είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη, οποιουδήποτε είδους (υπάρχουν 7-8 είδη Τ.Ν.) εφ’ όσον πλέον θα είναι πολλές φορές ανώτερη της ανθρώπινης (και συνεχίζει να αυξάνεται εκθετικά επ’ άπειρον) θα την θέσει υπό τον έλεγχο του Αντίχριστος (ή μπορεί να συμβεί και το αντίστροφο ; ίσως) και μέσω αυτής θα προσπαθήσει να λύσει τα προβλήματα της ανθρωπότητας προκαλώντας θαυμασμό και δέος.
    Ο Αντίχριστος τα Σάιμοργκ (μετάνθρωποι) και τα Ρομπότ
    Άραγε θα ανέλθει στο παγκόσμιο προσκήνιο ο Μεγάλος Αδελφός (Big Brother) με τη δύναμη των ρομπότ; Θα αναδειχθεί ο Μεγάλος Αδελφός υπό την εξουσία των ρομπότ;
    Ο τελικός Αντίχριστος, ο οποίος θα ξεπεράσει όλους τους προηγούμενους σε κακία και θα φέρει μεγάλη θλίψη, οδύνη και πόνο στην ανθρωπότητα, θα είναι ένας άνθρωπος, που ο αριθμός του θα είναι 666. Αλλά τι είδους, και σε ποιο βαθμό, θα είναι άνθρωπος; Στην ανερχόμενη εποχή της ρομποτικής, όπου —άνδρες και γυναίκες— κυριολεκτικά κραυγάζουν και προστρέχουν να εμφυτεύσουν στο ανθρώπινο νευρικό σύστημα και το σώμα τους εμφυτεύματα τσιπ, που στο τέλος, θα διασυνδεθούν μεταξύ τους σε ένα “Borg”, σε μια ψηφιακή κυψέλη, σε ένα παγκόσμιο διαδικτυακό σύννεφο υπολογιστών, ο Αντίχριστος θα μπορούσε να αποδειχθεί πραγματικά ένας τρομερός μεγάλος Εξολοθρευτής (Terminator) που θα εγκαθιδρυθεί σαν υπέρτατος παγκόσμιος κυβερνήτης.
    Η Αποκάλυψη στο 13ο Κεφάλαιο μιλάει για ένα τέτοιο θηρίο, το οποίο όλος ο κόσμος θα θαυμάζει: “και προσκύνησαν το θηρίο, λέγοντας: Ποιος είναι όμοιος με το θηρίο; Ποιος είναι σε θέση να κάνει πόλεμο μαζί του;”
    Η Ιερά Αποκάλυψη γράφει σχετικά: «4 Ποιος μπορεί να παραβγεί με το θηρίο και ποιος μπορεί να πολεμήσει εναντίον του; … 7 Του δόθηκε ακόμη η άδεια να πολεμήσει εναντίον του λαού του Θεού και να τον νικήσει. Του δόθηκε κι η εξουσία πάνω σε κάθε φυλή, λαό, γλώσσα και έθνος. 8 Θα το προσκυνήσουν όλοι οι κάτοικοι της γης, που το όνομά τους δε γράφτηκε στο βιβλίο της ζωής του σφαγμένου Αρνίου από τότε που δημιουργήθηκε ο κόσμος. [Ιερά Αποκάλυψη 13: 4,7,8]
    “Και του δόθηκε ένα στόμα που μιλούσε μεγάλα πράγματα και βλασφημίες . . . Και του δόθηκε η εξουσία να κάνει πόλεμο με τους αγίους και να τους νικήσει … και του δόθηκε εξουσία πάνω σε κάθε φυλή και λαό και γλώσσες και τα έθνη.”
    “Και κάνει μεγάλα θαύματα, ώστε και φωτιά να κατεβάσει από τον ουρανό στη γη μπροστά στα μάτια του ανθρώπων… και εξαπατά αυτούς που κατοικούν επάνω στη γη … θα πρέπει να κάνουν μια εικόνα στο θηρίο . . . Και είχε τη εξουσία να δώσει ζωή στην εικόνα του θηρίου, έτσι ώστε η εικόνα του θηρίου να μιλήσει … έτσι ώστε όσοι άνθρωποι δεν προσκυνήσουν την εικόνα του θηρίου πρέπει να σκοτωθούν”
    Ποιος είναι βέβαιος αν σχετίζεται με την Τεχνολογική Μοναδικότητα (Singulatity) ; Άραγε θα ανέλθει στο παγκόσμιο προσκήνιο, στην Παγκόσμια Κυβέρνηση ο Big Brother με τη δύναμη των ρομπότ ; Θα αναδειχθεί ο Μεγάλος Αδελφός κάτω από την υπεράνθρωπη εξουσία των ρομπότ ;
    “Και του δόθηκε ένα στόμα που μιλούσε μεγάλα πράγματα και βλασφημίες . . . Και του δόθηκε η εξουσία να κάνει πόλεμο με τους αγίους και να τους νικήσει … και του δόθηκε εξουσία πάνω σε κάθε φυλή και λαό και γλώσσες και τα έθνη.”
    “Τις επόμενες δεκαετίες, η ανθρωπότητα θα αντιμετωπίσει ένα νέο είδος υποδούλωσης —μιας επιστημονικά σχεδιασμένης τυραννίας μέσω της οποίας η οικονομική και πολιτική ελίτ θα χρησιμοποιήσει τα ρομπότ για να καθυποτάξει την υπόλοιπη ανθρωπότητα και να εξαλείψουν κάθε θύλακα μη συνεργάσιμης αντίστασης”. —Alex Jones, Η Άνοδος των Ρομπότ — Το Τέλος της Ανθρωπότητας ; Περιοδικό InfoWars (Οκτώβριος 2012)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ω φρίξον, ήλιε! ω στέναξον, γη! Εάλω η ανθρωπότητα (πόλις), ημάς δε του πολεμείν παρήλθεν η ώρα. [...] Ω των σοφών σου κριμάτων, Χριστέ βασιλεύ, ως ανερμήνευτα και ανεξιχνίαστά εισί! … --Σφραντζής Γεώργιος (1401 - 1478)

    Η Ορθόδοξη Απάντηση στα Σάιμποργκ και τα Υπερευφυή Ρομπότ της Singularity
    Ζει Κύριος ο Θεός ! Ζει !

    ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
    Λόγος 23ος από το βιβλίο «Θησαυρός Δαμασκηνού» του Αγίου Δαμασκηνού Γ΄ του Στουδίτου, του Θεσσαλονικέως (1520- 1577). Λόγος βασισμένος στα αντίστοιχα κείμενα του αρχαίου Ιερομάρτυρας Αγίου Ιππολύτου Ρώμης (Περί Χριστού και Αντιχρίστου —200 μ.Χ.) & του Αγίου Εφραίμ του Σύρου

    Σύγχυση, Ταραχή και Χάος από εκεί θα ξεπηδήσει ο Αντίχριστος
    Αυτά λοιπόν, όλα τα προείπαν οι Προφήτες, για να γνωρίσουμε όλοι εμείς την σύγχυση, την ταραχή και το χάος που θα συμβεί εκείνη την εποχή. Πως δηλαδή εκείνη την εποχή θα καταφρονηθούν οι ιερείς από τους ανθρώπους· αλλά και οι άνθρωποι θα παραμεληθούν από τους ιερείς. Πως όλοι θα κάνουν ότι θέλουν και επιθυμούν και θα προρεύονται κατά το θέλημα του εγωισμού τους—χωρίς φρένο και φραγμό— μιας και θα είναι εγωιστές και νάρκισσοι. Τα παιδιά θα μισούν τους γονείς και οι γονείς θα φονεύουν τα παιδιά τους. Οι γυναίκες θα παραδίδουν τους άνδρες τους σε θάνατο και οι άνδρες θα σέρνουν τις γυναίκες τους στα δικαστήρια (= ανδροκτονίες, γυναικοκτονίες και διαζύγια). Τα αφεντικά θα γίνουν απάνθρωπα στους εργαζόμενους και οι εργαζόμενοι θα εναντιωθούν στα αφεντικά. Οι γέροντες δεν θα τιμώνται και ο σεβασμός και η ντροπή θα εκλείψουν. Οι έφηβοι και οι νέοι θα γίνουν άπονοι. Οι Εκκλησίες θα καταντήσουν αχούρια. Η Αγία Γραφή θα καταπατηθεί. Το Ευαγγέλιο θα καταφρονηθεί. Οι πορνείες θα περισσεύουν. Οι μοιχείες θα πληθύνουν. Τα ψεματολογίες, οι απάτες και οι επιορκίες θα πολιτεύονται τον καιρό εκείνο. Αυτά θα συμβαίνουν τις έσχατες εκείνες ημέρες εκείνης της εποχής.
    Για αυτό και ο Απόστολος Παύλος μας καθοδηγεί και μας λέγει: «Αδελφοί μου, να φυλάγεσθε από τα σκυλιά, να προσέχετε από τους κακούς εργάτες, βλέπετε τον χαλασμό σας, ... να προσέχετε να μην σας εξαπατήσει κανείς με τις φιλοσοφίες και τις κενές απάτες· ... να προσέχετε λοιπόν πως περπατάτε, όχι σαν ανόητοι, αλλά σαν σοφοί και φρόνιμοι να περνάτε τον καιρό σας, γιατί οι ημέρες είναι πονηρές.» (Προς Φιλιππησίους 3:2, Κολοσσαείς 2:8, Εφεσίους 5:15) Δηλαδή, «Ω αδέλφια μου, φυλαχτείτε από τα σκυλιά, φυλαχθείτε από τους κακούς ανθρώπους, βλέπετε τον χαλασμό σας. Προσέξτε να μην σας ξεγελάσει κανείς, και σας πλανέψει με οποιαδήποτε πλάνη από τις πολλές. Σκεφτείτε προσεκτικά το πώς θα πορεύεστε στην ζωή που είναι γεμάτη από παγίδες, όχι σαν ανόητοι, αλλά σαν σοφοί, να περνάτε τον χρόνο σας, γιατί οι ημέρες είναι πονηρές, γεμάτες κακία.»
    Το λοιπόν, ποιος είναι εκείνος που ακούει τα λόγια αυτά από τους Προφήτες και τους Αποστόλους, και από αυτόν τον ίδιο τον Ιησού Χριστό, και να μην πιστεύει ότι υπάρχει αληθινά η Ανάσταση; Ποιος θα ακούσει ότι υπάρχει Κρίση και Ανταπόδοση, και δεν θα ετοιμάζει τον εαυτό του νύχτα και ημέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θάνατος της Φύσης
    Όμως από την στιγμή που ο πλάνος εκείνος κάνει τα διαβολικά του έργα και τον πιστέψουν οι άνθρωποι, ο ουρανός δεν θα βρέχει, η γη δεν θα βγάζει καρπούς, η θάλασσα θα βρωμήσει, τα ψάρια θα ψοφήσουν, οι ποταμοί θα ξηραθούν, οι λίμνες θα στερέψουν, τα πηγάδια θα χάσουν το νερό τους, τα ζώα θα αγριέψουν και θα επιτεθούν στους ανθρώπους, τα τετράποδα και τα αλλά ζώα όλα θα ψοφήσουν. Οι άνθρωποι από την πείνα και την δίψα θα πεθαίνουν, οι μητέρες θα αγκαλιάζουν τις θυγατέρες τους και θα αποθνήσκουν, οι πατέρες θα φιλούν τα παιδιά τους πριν ξεψυχήσουν, και κανείς δεν θα υπάρχει να τους θάπτει. Η γη θα γεμίσει βρώμα και δυσωδία από τα κορμιά των αποθνησκόντων ανθρώπων. Η θάλασσα θα γίνει σαν κοπριά βρωμερή.


    Τύραννος: Σφράγισμα στο μέτωπο αντί Τροφής
    Τότε θα τους αποκριθεί ο απατεώνας και θα τους πει: «Ελάτε να σφραγίσω το δεξί χέρι και το μέτωπο σας, και τότε θα σας δώσω ότι γυρεύετε». Και εκείνοι, μη γνωρίζοντας την πανουργία του, θα σταθούν να τους σφραγίσει στο δεξί χέρι και στο μέτωπο, για να μη μπορούν να κάνουν τον Σταυρό τους, αλλά να είναι ολωσδιόλου δικοί του. Το σφράγισμα θα έχει τον αριθμό εξακόσια εξήντα έξι, (666) όπως το μαρτυρεί ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος στην Αποκάλυψη του, και λέει: «Και υποχρέωσε όλους, μικρούς και μεγάλους, και πλούσιους και φτωχούς, και ελεύθερους και δούλους, να δώσει σε αυτούς χάραγμα πάνω στο χέρι τους το δεξί ή πάνω στο μέτωπό τους. Έτσι ώστε να μη μπορεί κανείς να αγοράσει ή να πουλήσει παρά μόνο όποιος έχει το χάραγμα, δηλαδή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματός του. Εδώ είναι η σοφία: όποιος έχει νου ας λογαριάσει τον αριθμό του θηρίου, γιατί είναι αριθμός ανθρώπου. και ο αριθμός του είναι χξς (666= εξακόσια εξήντα έξι).» (Αποκάλυψη 13:16-18)

    Η Έννοια της Σφραγίδας (Βούλλας)
    Η έννοια της σφραγίδας είναι η εξής:
    • Αρνούμαι τον Ποιητή του ουρανού και της γης.
    • Αρνούμαι το Άγιο Βάπτισμα.
    • Αρνούμαι να λατρεύω τον Χριστό, και γίνομαι δικός σου δούλος.
    • Αρνούμαι την Βασιλεία των Ουρανών, και αγαπώ την κόλαση.
    • Αρνούμαι τον Σταυρό και δέχομαι το δικό σου σφράγισμα.
    Αυτή την έννοια θα έχει το σφράγισμα εκείνο του πλάνου Αντιχρίστου, καθώς το ορίζει και ο Άγιος Ιππόλυτος Ρώμης, ο όποιος διηγείται όλα αυτά, όσα λέω τώρα εγώ με απλά λόγια για να τα καταλαβαίνετε.

    «Όποιος υπομείνει ως το τέλος, αυτός θα σωθεί…»
    Όποιος αρνηθεί και δεν θα σταθεί να τον σφραγίσει (βουλλώσει), θα θανατώνεται από τα χέρια του. Καλότυχος εκείνος πού θα υπομείνει το καιρό εκείνο. Εκείνος θα σωθεί, όπως ορίζει ο Κύριος Ιησούς Χριστός στο κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο: «... όποιος υπομείνει ως το τέλος, αυτός θα σωθεί.» (Ματθαίος 10:22) Και πάλι ο Ιωάννης ο Θεολόγος λέει στην Αποκάλυψη του για αυτούς τους Άγιους Μάρτυρες: «. . .Εδώ είναι η υπομονή των αγίων, οι οποίοι τηρούν τις εντολές του Θεού και την πίστη του Ιησού. Και άκουσα φωνή από τον ουρανό που έλεγε προς εμένα· Γράψε: Μακάριοι οι νεκροί που πεθαίνουν με τον Κύριο από τώρα. Ναι, λέγει το Πνεύμα, για να αναπαυθούν από τους κόπους τους, και τα έργα τους θα τους ακολουθήσουν.» (Αποκάλυψη 14:12,13)

    ΑπάντησηΔιαγραφή