Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Η ΨΕΥΤΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: «ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑ» ΛΕΕΙ Η (TAZ)


ΚΑΙ ΠΑΛΙ…ΕΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΜΑ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ!




Η γερμανική εφημερίδα “ΤΑΖ” αναφέρεται σε μια ομάδα δημοσιογράφων που φαίνεται να είναι ευνοούμενη από οικονομικές επιχειρήσεις, λαμβάνοντας υψηλά αμοιβόμενες θέσεις στην κυβέρνηση και το δημόσιο τομέα, καθώς και σε δημόσιες εταιρίες.

Η εφημερίδα σχολιάζει την χαμηλή θέση της χώρας στη διεθνή κατάταξη όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου, τονίζοντας ότι αυτό δεν είναι πλέον έκπληξη. Ωστόσο, η απεργία στον ιδιωτικό τομέα προκάλεσε προσοχή, καθώς έθεσε τους δημοσιογράφους ξανά στο επίκεντρο της προσοχής σχετικά με τη σχέση τους με την εξουσία.


Οι διάφορες ενώσεις δημοσιογράφων κάλεσαν σε πανελλαδική απεργία για να καλυφθεί ειδησεογραφικά η απεργία, ωστόσο ορισμένα μέσα ενημέρωσης δεν ακολούθησαν αυτήν την προσέγγιση.

Αυτή η συμπεριφορά, σύμφωνα με την “ΤΑΖ”, αποτελεί ένδειξη της διαπλοκής μεταξύ κυβέρνησης και μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα, η οποία φαίνεται να εντείνεται κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η εφημερίδα επισημαίνει επίσης την οικονομική πίεση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης, λόγω του τοπικού πληθωρισμού και της μειωμένης αγοραστικής δύναμης στην Ελλάδα.

Επιπλέον, υπογραμμίζεται η πρακτική της κυβέρνησης να ανταμείβει ορισμένους δημοσιογράφους που είναι φιλικοί προς αυτήν με πλούσιες θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα, ενισχύοντας έτσι τη διαπλοκή μεταξύ των μέσων ενημέρωσης και της εξουσίας.

Αυτή η πραγματικότητα, σύμφωνα με την “ΤΑΖ”, καταδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, που είναι πλέον περιορισμένης ελευθερίας και υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου