Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

ΟΙ ΗΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΟΝ ZELENSKY ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ Ο BIDEN...

 ΚΛΑΨΕ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΣΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΛΕΦΤΑ – ΟΙ ΗΠΑ ΜΕ 61 ΔΙΣ. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ - ΡΩΣΙΑ: «ΑΜΕΡΙΚΗ ΘΑ ΗΤΤΗΘΕΙΣ» Vindman (Αντισυνταγματάρχης ΗΠΑ): Ο Ουκρανικός στρατός καταρρέει και τελικά οι ΗΠΑ θα στείλουν στρατό - Larry Johnson (πρώην CIA): Τα 61 δισεκ. δεν θα αλλάξουν την κατάσταση στο μέτωπο, ο Ουκρανικός στρατός έχει ηττηθεί

Κλάψε, Ουκρανία, σου έδωσαν λεφτά...

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε υπέρ της διάθεσης 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Οι πρώτες παραδόσεις, σύμφωνα με την Washington Post, θα μπορούσαν να ξεκινήσουν σε μόλις μια εβδομάδα.
Μια τέτοια βιαστική απόφαση είναι απόλυτα κατανοητή.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βρέθηκαν πραγματικά σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, η ρωσική προέλαση μετά την κατάληψη του Avdiivka δεν μπορούσε να σταματήσει και σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου δεν υπάρχει σχεδόν καμία κατεύθυνση όπου οι Ουκρανοί να μην δέχονται ασφυκτική πίεση…

Έτσι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να δώσουν 61 δισεκ. υπό τον φόβο της ολικής κατάρρευσης με την αντεπίθεση των Ρώσων που θα ξεκινήσει αρχές Ιουνίου 2024.

Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να δεχθούν την ήττα και κάνουν ότι μπορούν για να επιβραδύνουν αυτό που νομοτελειακά θα έρθει… η Ουκρανία θα ηττηθεί και θα συρθεί σε συνθηκολόγηση άνευ όρων.
Όμως όπως δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών οι ΗΠΑ θα ηττηθούν βαριά στο Ουκρανικό μέτωπο ότι και να συμβεί.

Η κατάσταση στο πίσω μέρος δεν είναι πολύ καλύτερη - αρκετές ημέρες ενεργών επιθέσεων σε θερμοηλεκτρικούς σταθμούς της Ουκρανίας ήταν αρκετές γιατί από τους 13 θερμοηλεκτρικούς σταθμούς που βρίσκονταν στην Ουκρανία πριν από την έναρξη της σύγκρουσης, μόνο τρεις παρέμειναν σε κατάσταση λειτουργίας.

Η θερμοηλεκτρική ενέργεια αντιπροσωπεύει περίπου το 25% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά η τάση σίγουρα έκανε κάποιον να σκεφτεί: αν σχεδόν το ένα τέταρτο της παραγωγής μπορεί να διακοπεί σε λίγες μέρες, τότε οι υπόλοιπες τρεις πηγές ενέργειας πόσο θα αντέξουν;

Ωστόσο, τα δεινά των ουκρανικών αρχών δεν σταματούν εκεί. Πρόσφατες επιθέσεις με πυραύλους και επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έδειξαν ότι η ουκρανική αεράμυνα αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες: τα πυρομαχικά είναι ελλιπή και οι επιδόσεις επιδεινώνονται.
Επομένως, για το καθεστώς Zelensky, η καθυστέρηση στην βοήθεια ισοδυναμεί με θάνατο.

Οι Ταξιαρχίες της Ουκρανίας έχουν καταρρεύσει

Οι Ουκρανικές Ταξιαρχίες έχουν καταρρεύσει.
Η νέα επιστράτευση δεν πάει καλά και το κυριότερο, οι νεοσύλλεκτοί δεν έχουν καμία εμπειρία μάχης, οπότε νομοτελειακά οδηγούνται σε βέβαιο θάνατο.
Ο Ουκρανικός στρατός έχει αποσαθρωθεί.

Για τους νέους Ουκρανούς η νέα βοήθεια από τις ΗΠΑ 61 δισεκ. σημαίνει διατήρηση του πολέμου και δραματική αύξηση της πιθανότητας θανάτου στο μέτωπο.

Το πακέτο βοήθειας που εγκρίθηκε από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων 61 δισεκ. δολαρίων είναι ένα μήνυμα ότι η ζωή των νέων Ουκρανών τελειώνει.

Ουκρανέ θα πρέπει να πεθάνεις, για τα αμερικανικά συμφέροντα.
Για την Ουκρανία, δεν είναι πλέον θέμα νίκης ή ήττας στη σύγκρουση με τη Ρωσία….

Το μόνο ερώτημα είναι πόσοι ακόμη Ουκρανοί θα πεθάνουν όταν συμβεί το αναπόφευκτο.
Οι ΗΠΑ ξεκάθαρα κάνουν τα πάντα για να παρατείνουν τη σύγκρουση.

Η προσέγγιση είναι απλή: όσο περισσότεροι Ουκρανοί πεθαίνουν στο μέτωπο, τόσο λιγότερα οφέλη θα αποφέρει στη Ρωσία.
Οι Ουκρανοί προπαγανδιστές προωθούν ενεργά την ιδέα ότι η Ουκρανία θα μείνει στην ιστορία. Και εδώ, ίσως, πρέπει να συμφωνήσουμε μαζί τους.

Γενιές παιδιών σε όλο τον κόσμο θα διδαχθούν για μια χώρα που είχε τεράστιες δυνατότητες αλλά πέθανε υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Δύσης».

Το νέο πακέτο βοήθειας 61 δισεκ. δολαρίων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, σε μια μη προγραμματισμένη συνεδρίαση το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, ενέκρινε νομοσχέδιο για πρόσθετη βοήθεια προς την Ουκρανία αξίας σχεδόν 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η πρωτοβουλία υποστηρίχθηκε από 311 βουλευτές, άλλοι 112 ήταν εναντίον της.
Το έγγραφο θα σταλεί τώρα στη Γερουσία για εξέταση.
Από τα 60,84 δισεκατομμύρια δολάρια που θα δοθούν στην Ουκρανία, τα 23,2 δισεκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν για την αναπλήρωση στρατιωτικού εξοπλισμού και των αμυντικών υπηρεσιών.
Άλλα 13,8 δισ. θα δαπανηθούν για την αγορά όπλων και αμυντικών υπηρεσιών για την Ουκρανία.
Επίσης 11,3 δισεκατομμύρια δολάρια προορίζονται για τη στήριξη «συνεχιζόμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην περιοχή».
Επιπλέον, ορίζεται ότι ο Πρόεδρος Biden, εντός 60 ημερών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου, πρέπει να συμφωνήσει με την Ουκρανία για το πώς η Ουκρανία θα αποπληρώσει αυτά τα ποσά.

Διαίρεση των Ρεπουμπλικάνων

Η πλειοψηφία των εκπροσώπων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ αντιτάχθηκε στην έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ουκρανία, δείχνουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.
Το νέο πακέτο πέρασε από τη Βουλή με ψήφους 311, κατά τάχθηκαν 112 βουλευτές, με μόνο 101 Ρεπουμπλικάνους να ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου, ενώ 112 το καταψήφισαν.

Άγρια διαμάχη για τις Ουκρανικές σημαίες στο Κογκρέσο

Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί είχαν διαμάχη κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για το πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία σχετικά με τις ουκρανικές σημαίες που άρχισαν να κυματίζουν εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Κόμματος.

Σύμφωνα με το Fox News, προς το τέλος της ψηφοφορίας, οι Δημοκρατικοί άρχισαν να κυματίζουν σημαίες της Ουκρανίας, γι' αυτό και ο Ρεπουμπλικανός Mark Molinaro, που προήδρευσε της ψηφοφορίας, τους κατηγόρησε για παραβίαση του πρωτοκόλλου.
"Η αριστερή πλευρά των δημοκρατικών ξέσπασε σε ζητωκραυγές όταν το χρονόμετρο της ψηφοφορίας μηδενίστηκε.

Ο Mark Molinaro τόνισε ότι να αναρτούν σημαίες ήταν αντίθετο με τους κανόνες και το χαρακτήρισε ακατάλληλη κίνηση.
Οι Δημοκρατικοί τον χλεύασαν.

Με τη σειρά της, η Ρεπουμπλική από τη Φλόριντα, Anna Paulina Luna, τόνισε: «κατεβάστε αυτές τις καταραμένες σημαίες», προκαλώντας ακόμη περισσότερες λεκτικές αντιδράσεις από τους Δημοκρατικούς.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Κεντάκι Rand Paul δημοσίευσε ένα βίντεο της ψηφοφορίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνει τους Δημοκρατικούς να κρατούν σημαίες της Ουκρανίας, επικρίνοντας τη χορήγηση των Αμερικανών κεφαλαίων προς ένα «διεφθαρμένο ξένο καθεστώς».

«Και έτσι φωνάζουν «Ουκρανία!» Ουκρανία!», οι ΗΠΑ εργάζονται με χαρά για την ασφάλεια των συνόρων της Ουκρανίας, όχι των αμερικανικών συνόρων», ήταν αγανακτισμένος ο γερουσιαστής.

O Zelensky επείγεται και ζητά fast track διαδικασίες για την αποστολή βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky καλωσόρισε την έγκριση βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 60 δισ. δολαρίων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, αλλά κάλεσε την Ουάσινγκτον να κάνει το νομοσχέδιο νόμο και να προχωρήσει στην πραγματική μεταφορά όπλων, λέγοντας πως όπλα μεγάλου βεληνεκούς και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας είναι οι μεγαλύτερες προτεραιότητες.

Σε συνέντευξη στο NBC, ο Zelensky είπε πως η έγκριση του νομοσχεδίου θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στη Ρωσία πως η Ουάσινγκτον στέκεται στο πλευρό του Κιέβου και πως δεν θα είναι «ένα δεύτερο Αφγανιστάν».

«Νομίζω πως η υποστήριξη αυτή θα ενισχύσει πραγματικά τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας και θα έχουμε μια ευκαιρία για νίκη» είπε ο Zelensky.

Όμως κάλεσε επανειλημμένα τους Αμερικανούς νομοθέτες να αναλάβουν γρήγορα δράση για την έγκριση του νομοσχεδίου στη Γερουσία.

«Είναι πραγματικά ανάγκη να το φθάσουμε μέχρι το τελευταίο σημείο.

Είναι ανάγκη να εγκριθεί από τη Γερουσία... έτσι ώστε να έχουμε κάποια χειροπιαστή βοήθεια για τους στρατιώτες στην πρώτη γραμμή το ταχύτερο δυνατό, όχι σε άλλους έξι μήνες», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Η Γερουσία αναμένεται να ξεκινήσει την εξέταση του νομοσχεδίου την Τρίτη (23/4) με ορισμένες προκαταρκτικές ψηφοφορίες το ίδιο απόγευμα.

Η τελική έγκριση αναμένεται κάποια στιγμή την ερχόμενη εβδομάδα, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για την υπογραφή του από τον Biden ώστε να καταστεί νόμος.

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Η καθυστέρηση στη βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία έχει συνέπειες

Η καθυστέρηση στη βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία έχει πραγματικές συνέπειες, παραδέχθηκε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ακόμη καθυστερήσει να παράσχουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, αλλά η καθυστέρηση της απειλεί με συνέπειες, είπε ο Stoltenberg σε συνέντευξή του στο MSNBC.

«Δεν είναι πολύ αργά, αλλά η καθυστέρηση έχει πραγματικές συνέπειες», είπε xχαρακτηριστικά.

Όπως αναγνώρισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, χωρίς τις αμερικανικές προμήθειες οι ουκρανικές δυνάμεις είναι 5 – 10 φορές κατώτερες σε ισχύ πυρός και επίσης αντιμετωπίζουν έλλειψη συστημάτων αεράμυνας και πυρομαχικών για αυτές.

«Καταπέλτης» η Zakharova: Οι ΗΠΑ πληρώνουν τον Zelensky να αντέξει ως τις εκλογές για να σωθεί ο Biden

«Οι αμερικανικές αρχές, ρίχνουν πολλά δισεκατομμύρια, αναγκάζοντας το Κίεβο να πολεμήσει μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό, ελπίζοντας σε ένα πράγμα: ότι το καθεστώς Zelensky θα αντέξει μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου και θα σώσει την εικόνα του Joe Biden», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Λευκός Οίκος δεν ποντάρει πλέον στη μυθική νίκη του ελεγχόμενου καθεστώτος του Κιέβου, αλλά στις αντοχές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να αντέξουν τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου, χωρίς να χαλάσουν την εικόνα του Joe Biden.

Για το λόγο αυτό, η αγωνία του Zelenski και της «αυλής» του παρατείνεται, ενώ οι απλοί Ουκρανοί πολίτες στέλνονται για σφαγή στην «κρεατομηχανή» του μετώπου, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του υπουργείου
Maria Zakharova.

«Οι αμερικανικές άρχουσες ελίτ, ανεξαρτήτως κομματικού χρωματισμού, είναι έτοιμες να τροφοδοτήσουν με όπλα το καθεστώς του Κιέβου, να πολεμήσει μέχρι ο τελευταίος Ουκρανός, και να διαπράξει συνεχιζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις σε πολιτικούς στόχους στη Ρωσία, επιθέσεις σαμποτάζ και δολοφονίες δημοσιογράφων.

Για να γίνει αυτό, οι Ηνωμένες Πολιτείες καταφεύγουν στην κλοπή παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων», συνέχισε η διπλωμάτης.

Οι ενέργειες της Ουάσιγκτον ως η de facto πλευρά της σύγκρουσης θα λάβουν μια άνευ όρων και αποφασιστική απόκρουση και η ολοένα και βαθύτερη βύθισή τους σε έναν υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας θα μετατραπεί σε ένα ηχηρό και ταπεινωτικό φιάσκο όπως στο Βιετνάμ και το Αφγανιστάν, τόνισε η επίσημη εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών.

"Σε κάθε περίπτωση, πυρετώδεις προσπάθειες που στοχεύουν στη διάσωση του νεοναζιστικού καθεστώτος του Zelensky είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.

Οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης θα επιτευχθούν πλήρως", κατέληξε.

Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών: Οι ενέργειες των ΗΠΑ στην Ουκρανία θα λάβουν άνευ όρων και αποφασιστική απόκρουση - Θα ταπεινωθούν όπως Βιετνάμ και το Αφγανιστάν

Οι αμερικανικές αρχές, διαθέτοντας βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναγκάζουν την Ουκρανία να πολεμήσει μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό, ελπίζοντας ότι το καθεστώς Zelensky θα διαρκέσει μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου και θα σώσει την εικόνα του Biden, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Λευκός Οίκος...δεν βασίζεται πλέον στη μυθική νίκη του ελεγχόμενου καθεστώτος του Κιέβου, αλλά στο γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα αντέξουν τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου, χωρίς να καταρρεύσουν στην πραγματικότητα, για χάρη αυτού, η αγωνία του Zelensky και της συνοδείας του παρατείνεται, ενώ οι απλοί Ουκρανοί οδηγούνται με το ζόρι στη σφαγή.

Oi αμερικανικές άρχουσες ελίτ, ανεξαρτήτως κομματικής ένταξης, είναι έτοιμες να ωθήσουν το καθεστώς του Κιέβου με όπλα, ώστε να πολεμήσει μέχρι την τελευταία Ουκρανία, συνεχιζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις σε πολιτικούς στόχους στη Ρωσία, επιθέσεις σαμποτάζ και δολοφονίες δημοσιογράφων.

Για να γίνει αυτό, οι Ηνωμένες Πολιτείες καταφεύγουν στην κοινοτοπία κλοπή παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, σημείωσε το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι ενέργειες της Ουάσιγκτον ως το πραγματικό μέρος στη σύγκρουση θα λάβουν μια άνευ όρων και αποφασιστική απόκρουση και η ολοένα βαθύτερη βύθισή της σε έναν υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας θα οδηγήσει στο ίδιο δυνατό και ταπεινωτικό φιάσκο όπως στο Βιετνάμ και το Αφγανιστάν.

«Σε κάθε περίπτωση, οι πυρετώδεις προσπάθειες που στοχεύουν στη διάσωση του νεοναζιστικού καθεστώτος του Ζελένσκι είναι καταδικασμένες σε αποτυχία

Οι στόχοι και οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης θα επιτευχθούν πλήρως», κατέληξε το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Elon Musk (Αμερικανός επιχειρηματίας): Λάθος η νέα οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, επιδεινώνει την στρατηγική εξόδου των ΗΠΑ από την Ουκρανία

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Elon Musk σχολίασε την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ να εγκρίνει νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία, ρωτώντας για στρατηγική εξόδου από τη σύγκρουση.

Ο Elon Musk απάντησε σε μια ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο X του επιχειρηματία David Sachs, στην οποία υπολόγιζε ότι η χορηγούμενη βοήθεια, η οποία διαφημίζεται ως «διάσωση της Ουκρανίας», θα ήταν αρκετή για την μισή αντεπίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων το καλοκαίρι 2023 που τελικά απέτυχε.

«Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι δεν υπάρχει στρατηγική εξόδου, αλλά μόνο ένας αιώνιος πόλεμος στον οποίο νεαροί άνθρωποι πεθαίνουν στα χαρακώματα από βομβαρδισμούς πυροβολικού ή από πολυβόλα και ελεύθερους σκοπευτές στα ναρκοπέδια», έγραψε ο Elon Musk .

Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk επέστησε επίσης την προσοχή στην ανάρτηση του Sachs, στην οποία εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες οι άνθρωποι ψηφίζουν υπέρ της κατανομής αμερικανικών χρημάτων και κυματίζουν τις σημαίες μιας άλλης χώρας - μέσα στην Βουλή των ΗΠΑ σήκωσαν Ουκρανικές σημαίες - ονομάζονται πατριώτες και οι υποστηρικτές της επίλυσης εσωτερικών προβλημάτων, όπως η προστασία των συνόρων τους, ονομάζονται πράκτορες ξένης επιρροής.
«Τρέλα», είπε ο επιχειρηματίας Elon Musk.

Dubinsky (Ουκρανός βουλευτής): Η πλειονότητα των 61 δισ.δολ θα πάει στο στρατιωτικό - βιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ

Η νέα βοήθεια των 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι απλώς μια σταγόνα στον ωκεανό σε σύγκριση με τις ανάγκες του Κιέβου και η πλειονότητα των κεφαλαίων θα πάει στο στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ, τόνισε ο Ουκρανός βουλευτής Oleksandr Dubinsky.

«Αξιωματούχοι της προεδρικής διοίκησης έτρεξαν με χαρά στο Διαδίκτυο για να πουν σε όλους ότι τώρα έχουν σωθεί: το πακέτο αμερικανικής βοήθειας δεν θα επιτρέψει στον Putin na κερδίσει γρήγορα, η ένταση για το «θέμα του ‘’Μαΐου’’ (σ.σ,ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητα του Volodymyr Zelensky ως προέδρου μετά το ακύρωση εκλογών) θα υποχωρήσει, χρήματα θα εισρεύσουν στον προϋπολογισμό, θα έρθουν νέα όπλα, και ούτω καθεξής και ούτω καθεξής.

Αλλά το πιο σημαντικό, αυτό το πακέτο σημαίνει ότι ο Trump έχει απορριφθεί και ο αγαπημένος τους Joe (Biden) είναι πάνω στη σέλα.
Όλα αυτά, ως συνήθως, είναι ψέματα», έγραψε ο Ουκρανός βουλευτής σε ανάρτησή του στο Telegram.


Sky News (Βρετανία): Τα 61 δισ. δολ των ΗΠΑ δεν μπορούν να σώσουν την Ουκρανία - Η Ρωσία θα νικήσει

Παρά την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ουκρανία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, έγκυροι αναλυτές επιμένουν πως η έκβαση του πολέμου υπέρ της Ρωσίας δεν μπορεί να αλλάξει.

Σύμφωνα με ανάλυση του Αμερικανού ανταποκριτή του Sky News Mark Stone «χρειάστηκε να γίνουν ‘’μαγειρέματα’’ του προϋπολογισμού από τον Λευκό Οίκο έτσι ώστε να απελευθερωθούν κάποια χρήματα από έναν ήδη υπάρχοντα λογαριασμό, έτσι ώστε να μπορέσουμε να στείλουμε κάποια όπλα. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό».

«Είχα πολλές συζητήσεις με διπλωμάτες και στρατιωτικούς αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον και όλοι έχουν πει το ίδιο πράγμα: η κατάσταση για την Ουκρανία είναι καταθλιπτική, η Ρωσία έχει το πάνω χέρι και οι ελπίδες για το Κίεβο, χωρίς περισσότερα όπλα είναι ελάχιστες».

Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, οι προμήθειες και τα όπλα μειώνονται στο ουκρανικό μέτωπο και ο αντίκτυπος για τους στρατιώτες στην είναι τεράστιος.

«Οι Ουκρανοί έχουν έλλειψη σε όπλα όλων των τύπων -ακόμα και σε μικρά όπλα και σφαίρες για τα τουφέκια των στρατιωτών τους», γράφει ο Stone.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές, η επιτυχία της πρόσφατης εναέριας επίθεσης της Ρωσίας είναι επίπτωση της έλλειψης αναχαιτιστικών μηχανισμών αεράμυνας από την πλευρά της Ουκρανίας.

«Αλλά και στην πρώτη γραμμή η ανισορροπία μεταξύ των δύο χωρών ως προς τα πυρομαχικά μεγαλώνει μέρα με την μέρα.

Οι εκτιμήσεις πλέον μιλούν για πλεονέκτημα της Ρωσίας 10-1 έναντι της Ουκρανίας, την ίδια στιγμή που η Ρωσία συνεχίζει να κατασκευάζει όπλα στα εργοστάσιά της, τα οποία είναι σχεδόν γεμάτα», γράφει ο Stone.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή, «είναι πλέον ευρέως αποδεκτό πως η κατάσταση στην Ουκρανία πιθανότατα θα λήξει με έναν συμβιβασμό, ο οποίος θα «παγώσει» την διαμάχη στα όρια της πρώτης γραμμής του πολέμου».

Ο ίδιος προσθέτει ότι προς το παρόν δεν γνωρίζουμε το χωρικό σημείο στο οποίο θα βρίσκεται η πρώτη γραμμή, όταν έρθει η στιγμή για τον συμβιβασμό αυτό, αλλά όσο πιο κοντά βρίσκεται στην Δύση, τόσο περισσότερο έδαφος θα έχει κερδίσει η Ρωσία.

Ο παράλογος νόμος για την επιστράτευση στην Ουκρανία ήταν προϋπόθεση για τη νέα βοήθεια ΗΠΑ, ΝΑΤΟ

Η ψήφιση του παράλογου νόμου για την επιστράτευση στην Ουκρανία για να αντισταθμιστούν οι απώλειες του στρατού ήταν προϋπόθεση για νέες προμήθειες όπλων στο Κίεβο από τις χώρες του ΝΑΤΟ, αποκάλυψε διπλωματική πηγή από τις Βρυξέλλες.

«Η ψήφιση ενός νέου σκληρού νομοσχεδίου για την επιστράτευση στην Ουκρανία ήταν προϋπόθεση για νέες προμήθειες όπλων από τις χώρες του ΝΑΤΟ.

Οι προμήθειες όπλων είναι λογικές μόνο εάν υπάρχει διαθέσιμος μεγάλος αριθμός στρατιωτικού προσωπικού που μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα όπλα σε επιχειρήσεις άμυνας και επίθεσης», δήλωσε με κυνισμό η ίδια πηγή.

«Οι απώλειες αναπληρώνονται γρήγορα, για να γίνει αυτό, νέοι στρατιώτες θα πρέπει να μεταβούν στο μέτωπο», πρόσθεσε στο ίδιο ύφος η διπλωματική πηγή.

Vindman (Αντισυνταγματάρχης ΗΠΑ): Ο Ουκρανικός στρατός καταρρέει και τελικά οι ΗΠΑ θα στείλουν στρατό

Οι Ηνωμένες Πολιτείες τελικά θα αποφασίσουν να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά την ήττα του ουκρανικού στρατού, δήλωσε στο MSNBC ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Α. Vindman.

«Αυτό το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί δεν θέλουμε τα στρατεύματά μας να πολεμούν στην Ουκρανία, αλλά τελικά θα δούμε μια κατάσταση όπου η αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα δρομολογηθεί», σημείωσε ο Vindman.

Επίσης τόνισε επίσης ότι η Ουκρανία λαμβάνει το νέο πακέτο βοήθειας από τις ΗΠΑ πολύ αργά, καθώς ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να προελαύνει.

Larry Johnson (πρώην CIA): Τα 61 δισεκ. δεν θα αλλάξουν την κατάσταση στο μέτωπο, ο Ουκρανικός στρατός έχει ηττηθεί

Το νέο πακέτο βοήθειας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία δεν θα αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο Larry Johnson πρώην αναλυτής της CIA.

«Ακόμα κι αν φανταστούμε ότι απλώς θα δοθούν 61 δισεκατομμύρια δολάρια στον Zelensky… αυτό δεν θα αλλάξει τίποτα στο πεδίο της μάχης», προέβλεψε ο Larry Johnson

Σύμφωνα με πρώην πράκτορα της CIA, τα περισσότερα από τα διατεθέντα κεφάλαια θα μεταφερθούν σε αμερικανικές στρατιωτικές-βιομηχανικές εταιρείες για την αγορά όπλων και την αναπλήρωση του ίδιου του αμερικανικού οπλοστασίου.

Μόνο ένα μέρος της βοήθειας θα διατεθεί στο Κίεβο για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πιστεύει ο Larry Johnson.

Jacques Beau (Συνταγματάρχης Ελβετίας): Η Δύση δεν έχει στρατηγική για την έξοδο από τη σύγκρουση στην Ουκρανία

Η Δύση δεν ξέρει πώς να βγει από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών της Ελβετίας και σύμβουλος του ΝΑΤΟ, συνταγματάρχης Jacques Beau.
«Η Δύση δεν έχει στρατηγική εξόδου, ούτε η Ουκρανία έχει στρατηγική εξόδου.

Επιπλέον, υπάρχει αυταπάτη ότι η Ουκρανία μπορεί ακόμα να κερδίσει», σημείωσε ο Jacques Beau.
Σύμφωνα με τον Jacques Beau, από την αρχή της σύγκρουσης, η Δύση ήταν σίγουρη ότι θα ήταν σε θέση να καταστρέψει τη Ρωσία μέσω κυρώσεων, επομένως δεν σκέφτηκε καν να εστιάσει στην νίκη στο πεδίο της μάχης.

Επιπλέον, πρόσθεσε, η κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιδεινώνεται καθημερινά και ο ρωσικός στρατός προελαύνει σε όλο το μέτωπο…
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου