Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ...ΑΚΟΥΕΙ Ο ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ;;;

 ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ PUTIN ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΕ ΑΠΤΑΙΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: «ΌΣΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ»

Αυστηρή προειδοποίηση με πολλαπλούς αποδέκτες και σε άπταιστα ελληνικά απηύθυνε «διά στόματος» Vladimir Putin η εν Ελλάδι ρωσική πρεσβεία.

«Η Δύση χωρίς καμία ντροπή δηλώνει ότι η Ρωσία δήθεν σκοπεύει να επιτεθεί στην Ευρώπη.

Ταυτόχρονα οι ίδιοι οι δυτικοί επιλέγουν τους στόχους για να χτυπήσουν το έδαφός μας.

Γίνεται λόγος για το ενδεχόμενο αποστολής των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία» γράφει και στη συνέχεια παραθέτει αποστροφή λόγου του Ρώσου προέδρου…

«Θυμόμαστε τη μοίρα εκείνων που κάποτε έστειλαν τα στρατεύματά τους στη χώρα μας.

Αλλά τώρα οι συνέπειες για τους πιθανούς επεμβαίνοντες θα είναι πολύ πιο τραγικές».
ADVERTISEMENT


Υπενθυμίζεται πως μόλις σήμερα (9/4) ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell, υποστήριξε πως η ΕΕ πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο, καθώς η ομπρέλα ασφάλειας των ΗΠΑ στην Ευρώπη μπορεί να μην είναι για πάντα ανοιχτή.

«Η ομπρέλα των ΗΠΑ που μας προστάτευσε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου αλλά και μετά, μπορεί να μην είναι συνεχώς ανοιχτή, ανάλογα με το ποιος κυβερνά την Ουάσιγκτον.

Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στην αμερικανική υποστήριξη και στην αμερικανική ικανότητα να μας προστατεύουν.
Πρέπει να κτίσουμε τη δική μας ικανότητα, πρέπει να οικοδομήσουμε τη δική μας ευθύνη.

Σίγουρα, το ΝΑΤΟ θα είναι απολύτως αναντικατάστατο, αλλά μέσα στο ΝΑΤΟ, πρέπει να οικοδομήσουμε έναν ευρωπαϊκό πυλώνα» τόνισε ο Borrell.

Επομένως, το tweet της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα εν προκειμένω μόνο τυχαίο δεν ήταν, δεδομένων των καταστροφικών αποφάσεων της εγχώριας πολιτικής ηγεσίας αλλά και των φιλορωσικών αισθημάτων που διακατέχει την πλειονότητα του ελληνικού λαού, που βλέπει να το σέρνουν σε έναν πόλεμο τον οποίο δεν θέλει...

Τη στιγμή που περίπου 6 στους 10 Έλληνες έχουν αρνητική γνώμη για τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky και τους χειρισμούς του, η ελληνική κυβέρνηση φέρεται πως είναι έτοιμη να κάνει ένα… τραγικό λάθος και να τοποθετηθεί ξανά στη λάθος πλευρά της Ιστορίας.

Δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων RIA Novosti αναφέρει πως η Ελλάδα σχεδιάζει να πουλήσει 108 παλιά μαχητικά της αεροσκάφη, ανάμεσα στα οποία και 32 F-16C/-D Block 30, τα οποία είναι πολύ πιθανό να μεταφερθούν στην Ουκρανία.

Μάλιστα το δημοσίευμα υποστηρίζει πως θεωρείται σχεδόν βέβαιη η μεταφορά στην Ουκρανία των 32 αυτών μαχητικών, τα οποία φέρονται, αν και έχουν αναβαθμιστεί δύο φορές, να έχουν ήδη δαπανήσει το 60% της «ζωής» τους.

Εφόσον, η Ελλάδα πράγματι αποφασίσει να μεταφέρει τα μαχητικά αυτά στην Ουκρανία, θα πρόκειται πέρα από μια παντελώς λανθασμένη κίνηση, και για μια εξολοκλήρου επικίνδυνη απόφαση τόσο για τα εθνικά τη συμφέροντα σε γεωπολιτικούς όρους όσο και σε όρους άμυνας.

Σε θανάσιμη παγίδα η Ελλάδα

Yπενθυμίζεται πως ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky είχε ανακοινώσει με μήνυμά του στο X, ότι το Κίεβο επιταχύνει τις διαδικασίες για την υπογραφή διμερούς Συμφωνίας Ασφαλείας με την Ελλάδα, επί τη βάσει της Διακήρυξης των G7, όπως αυτή σχηματοποιήθηκε στο Vilnius προ μηνών.

Επρόκειτο για μια ακόμη κομβική, διπλωματική επιλογή της χώρας που μεθοδεύεται εν κρυπτώ και παραβύστω, με αποτέλεσμα να γίνεται γνωστή από το ... Twitter του Ουκρανού προέδρου.


Στο σχετικό του μήνυμα στο Twitter, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου αναφέρθηκε στην εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οδησσό, καθώς και τη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία Ελλάδας και Ουκρανίας, «ιδιαίτερα όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνας μας».

«Στις 6 Μαρτίου στην Οδησσό, ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης μπόρεσε να δει από πρώτο χέρι τη σημασία της αξιόπιστης προστασίας του ουρανού μας» τόνισε σχετικά ο Volodymyr Zelensky.

Ωστόσο, η πλέον βαρύνουσα ανακοίνωση του Ουκρανού προέδρου αφορά στην υπογραφή Διμερούς Συμφώνου Ασφαλείας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το οποίο εμπλέκει τη χώρα βαθύτερα στους νατοϊκούς σχεδιασμούς, στο πλευρό της Δύσης και απέναντι στη διαχρονική σύμμαχο Ρωσία.

«Συμφωνήσαμε να επιταχύνουμε τις εργασίες για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας που βασίζεται στη Δήλωση του Vlinius της G7» επιβεβαίωσε ο Zelensky, φέρνοντας στο προσκήνιο διπλωματικές διεργασίες που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποκρύψει πλήρως από την ελληνική κοινή γνώμη, όπως άλλωστε συνέβη και στην περίπτωση της αποστολής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πανικός στο Μαξίμου για τη μυστική διπλωματία με Ουκρανία - «O Zelensky εννοούσε τη συμφωνία ένταξης στην ΕΕ»

«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Ουκρανία για την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού» διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, σχολιάζοντας την ανάρτηση που έκανε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky σχετικά με την συνομιλία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από τις σημερινές συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν μάλιστα ότι «η συμφωνία, για την οποία μιλά ο Ουκρανός πρόεδρος στην ανάρτησή του, είναι η στρατηγική συμφωνία που καλούνται να συνομολογήσουν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ για την ένταξη της Ουκρανίας» η οποία όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά «δεν είναι καν έτοιμη».

Φυσικά η ... δημιουργική ερμηνευτική στα λόγια του Zelensky εκ μέρους της κυβέρνησης δεν καταμαρτυρά τίποτε λιγότερο από τον πανικό του Μαξίμου το οποίο πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, ή αλλιώς πιάστηκε να πραγματοποιεί μυστική διπλωματία, που θεώρησε ατυχώς πως θα παρέμενε τέτοια.

Για του λόγου το αληθές, παρατίθεται ατόφια η σαφέστατη φράση του Zelensky από την ανάρτησή του στο Twitter.

«Συμφωνήσαμε επίσης να επιταχύνουμε τις εργασίες για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας που βασίζεται στη Δήλωση του Vilnius της G7» έγραψε σχετικά ο Ουκρανός πρόεδρος αναφερόμενος προφανώς στις διμερείς συμφωνίες ασφαλείες με τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, που δρομολόγησε η Σύνοδος της G7 του Vilnius και στην επικείμενη υπογραφή μιας αντίστοιχης με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σιωπή Μητσοτάκη για το Σύμφωνο Ασφαλείας και νέες διαβεβαίωσεις για στήριξη στο Κίεβο

Με δικό του μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός απέφυγε να σχολιάσει ευθέως την προαναγγελία υπογραφής Συμφώνου Ασφαλείας μεταξύ της χώρας μας και της Ουκρανίας, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο μήνυμα του Zelenksy.
Αντ' αυτού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επανέλαβε ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία».

Πρόσθεσε πως η επίσκεψή του στην Οδησσό τόνισε ακόμα περισσότερο την «επείγουσα ανάγκη να αυξήσουμε τη βοήθειά μας» στο καθεστώς του Κίεβου.
«Χαίρομαι που βλέπω την Ουκρανία να σημειώνει σταθερή πρόοδο προς την ένταξη στην ΕΕ», κατέληξε με δική του ανάρτηση στο Twitter o κ. Μητσοτάκης


2 σχόλια:

 1. Δεν περιποιεί τιμή προς τον Ύψιστο να ερευνούμε με περιέργεια τους δρόμους από τους οποίους περνά το σχέδιό Του. Από τα ύψη που βρίσκεται βλέπει τα πράγματα ΑΛΑΝΘΑΣΤΑ, αλλά πολύ διαφορετικά, από ό,τι εμείς με το GPS του "αναιδούς ορνέου", της ψιλής λογικής μας.  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στον ταπεινόφρονα δε βλέπεις ποτέ βιασύνη και σύγχυση ή ενέργειες επείγουσας ανάγκης, ούτε θερμούς και κούφιους λογισμούς. Απεναντίας, σε κάθε περίσταση είναι αναπαυμένος. Εάν κολλήσει ο ουρανός με τη γη, ο ταπεινόφρων δε θορυβείται. Κάθε ήσυχος και πράος άνθρωπος δεν είναι ταπεινόφρων, όμως κάθε ταπεινόφρων είναι πράος και ήσυχος. Άμα δεν είσαι ταπεινόφρων, δεν μπορείς να είσαι συνεσταλμένος στους τρόπους σου, όμως συνεσταλμένους μη ταπεινόφρονες πολλούς θα συναντήσεις. Αυτό εννοούσε ο Κύριος, ο πράος και ταπεινός, όταν είπε: «Μάθετε απ’ εμού ότι πράος ειμί και ταπεινός τη καρδία και ευρήσετε ανάπαυσιν ταις ψυχαίς υμών» (Ματθ. 11:21).

   Ο ταπεινόφρων σε κάθε περίσταση είναι αναπαυμένος, γιατί τίποτε δεν υπάρχει γι’ αυτόν, που να κινήσει το νου του στο κακό ή να τον ταράξει. Και όπως δεν μπορεί κανείς να τρομάξει ένα βουνό, έτσι δεν τρομάζει από τίποτε ο νους του. Και αν δεν είναι παράλογο, θα λέγαμε ότι ο ταπεινόφρων δεν ανήκει σ’ αυτό τον κόσμο· διότι ούτε στα λυπηρά περιστατικά ταράζεται και αλλοιώνεται η ύπαρξή του, ούτε στα ευχάριστα εκπλήσσεται από θαυμασμό και χαλαρώνει. Όλη η ευφροσύνη και η χαρά του η αληθινή βρίσκεται στην απόλαυση του Κυρίου και Θεού του.

   ΑΒΒΑΣ ΙΣΑΑΚ Ο ΣΥΡΟΣ

   Διαγραφή