Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

ΔΟΑΕ: «ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΤΟ ΙΡΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ»!! ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΡΑΝ: «ΑΝ ΤΟ Ο  ΙΣΡΑΗΛ ΞΑΝΑΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΔΑΦΟΣ ΜΑΣ, ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ»!




Ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ (Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας) o Rafael Grossi δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα DW: Το Ιράν απέχει «εβδομάδες και όχι μήνες» από το να έχει αρκετό εμπλουτισμένο ουράνιο για μια πυρηνική βόμβα.

Δηλαδή σύμφωνα με ΔΟΑΕ είναι ζήτημα εβδομάδων ενώ κατά τo Μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του Iρανικού Kοινοβουλίου Τζαβάντ Καρίμι-Γκοντούσι:


Πρόεδρος Ιράν: αν το Ισραήλ ξαναεπιτεθεί σε έδαφος μας, θα πάψει να υπάρχει!

Συναφή και η σημερινή δήλωση του Raisi του προέδρου Ιράν από το Πακιστάν: Εάν το Ισραήλ επιτεθεί σε ιρανικό έδαφος, είναι πιθανό «να μην μείνει τίποτα» από το ισραηλινό καθεστώς αναφέρει το IRNA. 

“Εάν το Ισραήλ κάνει ξανά το λάθος και επιτεθεί σε ιρανικό έδαφος, θα αντιμετωπίσει εντελώς διαφορετικές συνέπειες. Σε περίπτωση άλλης επίθεσης στο Ιράν, το Ισραήλ μπορεί να πάψει να υπάρχει”, τονίζει ο Ραΐσι.(Reuters)

To Iράν ανακοινώνει ότι θα κάνει άμεσα δοκιμή πυρηνικού όπλου ουσιαστικά ανακοινώνει ότι ήδη έχει στη διάθεση του πυρηνικό όπλο..

Κάπως έτσι εξηγείται η αυτοσυγκράτηση Ισραήλ-ΗΠΑ έναντι Ιράν...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου