Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΘΕΛΕΙ ΤΥΦΛΑ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΑ ΟΡΓΑΝΑΚΙΑ...


ΓΑΛΛΟΣ ΤΗΛΕ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ  ΑΠΟΛΥΘHKΕ ΓΙΑΤΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ "ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ"

2 ΒΙΝΤΕΟ



Κάθε βράδυ, ο Φιλίπ Βερντιέ ενημέρωνε εκατομμύρια Γάλλους για τις καιρικές συνθήκες της επόμενης ημέρας. Τώρα, όμως, ο πιο διάσημος μετεωρολόγος της Γαλλίας και παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου καιρού του France 2, του δεύτερου καναλιού της δημόσιας γαλλικής τηλεόρασης έχει χάσει τη δουλειά του εξαιτίας όλων όσα υποστηρίζει σχετικά με την κλιματική αλλαγή.


Δίχως περιστροφές και μόλις μερικές εβδομάδες πριν από την εξαιρετικά κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου, ο κ. Βερντιέ ισχυρίζεται στο βιβλίο του «Κλιματική Έρευνα» (Climat Investigation) ότι κορυφαίοι επιστήμονες, ειδικοί στην κλιματική αλλαγή, αλλά και πολιτικοί εξαπατούν την ανθρωπότητα παρουσιάζοντας παραπλανητικά στοιχεία για την κλιματική αλλαγή.

«Κάθε βράδυ απευθύνομαι σε 5 εκατομμύρια Γάλλους πολίτες και σας μιλάω για τους ανέμους, τα σύννεφα και τον ήλιο. Αλλά υπάρχει κάτι σημαντικό, πολύ σημαντικό, το οποίο δεν έχω μπορέσει ακόμα να σας πω […] Είμαστε όμηροι ενός πλανητικού σκανδάλου αναφορικά με την κλιματική αλλαγή - μια πολεμική μηχανή στόχος της οποίας είναι να παραμένουμε φοβισμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γάλλος μετεωρολόγος σε ένα βίντεο που πρωταγωνίστησε με στόχο την προώθηση του βιβλίου του.

Η αντίδραση της διοίκησης του France 2 ήταν άμεση. «Έλαβα μια επιστολή μέσω της οποίας μου ζήτησαν να μην επιστρέψω. Είμαι σοκαρισμένος. Δεν γνωρίζω τίποτα παραπάνω, δεν γνωρίζω πόσο θα διαρκέσει όλο αυτό. Η απόφαση σχετίζεται άμεσα με το βιβλίο μου», προσδιόρισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.  

Στις 330 σελίδες του επίμαχου βιβλίου του ο κ. Βερντιέ αμφισβητεί το έργο της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), κατηγορώντας τους επιστήμονες που συμμετέχουν σ' αυτήν ότι «διέγραψαν απροκάλυπτα» δεδομένα που έρχονταν σε αντίθεση με τα γενικότερα συμπεράσματά τους. Παράλληλα εκφράζει αμφιβολίες και όσον αφορά την ακρίβεια των κλιματικών μοντέλων που χρησιμοποιούν για τη διεξαγωγή των ερευνών τους.  

Δύο χρόνια πριν, ο Ν. Farange 
μέσα στο ευρωκοινοβούλιο  κατέρριψε τον μύθο της "υπερθέρμανσης του πλανήτη", παρουσιάζοντας στον Baroso δύο φωτογραφίες της NASA με τους πάγους του βόρειου ημισφαιρίου, του μήνα Αυγούστου του έτους 2012 και του Αυγούστου 2013 όπου αποδεικνύεται ότι οι πάγοι αυξήθηκαν το 2013 κατά 60%! 

Παρακολουθείστε όσοι γνωρίζετε γαλλικά την συνέντευξή του Ρ.Verdier στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL. Ο τίτλος του βίντεο είναι:
"Εγκαλούμαι για την ελευθερία της έκφρασής μου"
και όπου λέει ευθαρσώς, ότι διώχθηκε από το κανάλι 2 λόγω του βιβλίου του, στο οποίο αποκαλύπτει ότι "η υπερθέρμανση του πλανήτη" και η περιβόητη "κλιματική αλλαγή" είναι ένα ψέμα! 






Το μεγάλο κανάλι 5 της Γαλλίας τον φιλοξένησε για να παρουσιάσει το βιβλίο του, όπου όμως του επετέθη ο εις εκ των δημοσιοκάφρων, με σαφή ειρωνική διάθεση αλλά και από την παρουσιάστρια έγινε προσπάθεια να αμφισβητηθεί. Οι γαλλομαθείς μπορούν να το διαπιστώσουν ευχερώς αλλά είναι σαφές και στον μη γαλλομαθή το εχθρικό κλίμα που επικρατεί στην συζήτηση. 

Ενδιαφέρον όμως έχουν τα σχόλια των Γάλλων θεατών του βίντεο που δεν πτοούνται από τους δημοσιοκάφρους.

Γράφει ένας απ΄αυτούς:

"Τι κολοκύθας αυτός ο δημοσιογράφος, ένας ανόητος και υπάρχουν όλο και περισσότεροι! 
Συγχαρητήρια κ. Verdier, μαζί σας συμπαρατάσσεται μια στρατιά επιστημόνων, αλλά και απλών ανθρώπων σαν κι εμένα που σκέφτονται λίγο περισσότερο από τους άλλους και οι οποίοι "κοιμούνται" λιγότερο. Αυτό το σκάνδαλο θα βγει τελικά και ελπίζω ότι θα αποκαλυφθούν πολύ σύντομα αυτοί οι εγκληματίες που μας θέλουν άρρωστους μέσα σε ένα θλιβερό μπουντρούμι. 
Αν αναζητάτε το λόγο για το έγκλημα, είναι η καθιέρωση της Ατζέντας 21 του ΟΗΕ, αλλά φυσικά όλα χρειάζονται αναζήτηση! Θεωρώ ότι αυτό είναι θλιβερό θέαμα, οι βλάκες στην εξουσία, μην το βάλετε κάτω κ. Verdier, είμαστε στο πλευρό σας και υπάρχουν χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, αν και η φωνή μας δεν έχει ακόμα ακουστεί!" 


Κορυφαίο πάντως είναι το λακωνικό σχόλιο του αμέσως επόμενου: 

"Στη Γαλλία, απαγορεύεται να υπερασπιστεί κάποιος θέσεις πλην εκείνων που εκδίδονται από την ενιαία σκέψη ..."

Και στην Ελλάδα φίλε μου, και στην Ελλάδα... 

Δείτε το βίντεο που έχει τίτλο: "Philippe Verdier, το βιβλίο που ενόχλησε"







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου