Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ!


ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ 





Ενώ ο Ζόραν Ζάεφ συνεχίζει το κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων περί «μακεδονικής μειονότητας», «μακεδονικής ταυτότητας» και «μακεδονικής γλώσσας», ανοίγοντας παράθυρο για αξιώσεις πέραν των συνόρων της ΠΓΔΜ, προκαλώντας οργή και θυμό στην ελληνική κοινωνία, η κυβέρνηση όχι μόνο τηρεί σιγή ιχθύος, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να εξηγήσει τα ανεξήγητα με ολοσέλιδο άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών.


Ο αμήχανος πρωθυπουργός, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα και θέλοντας να δείξει πως δεν υποχωρεί σε... «τρίτη χώρα», εφευρίσκοντας νέους αόρατους εχθρούς, υπογραμμίζει ότι η Συμφωνία εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα.


Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Δεν λύνουμε το Μακεδονικό για να κάνουμε το χατίρι καμιάς τρίτης χώρας». Συγκεκριμένα αναφέρει:«Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει τα κρίσιμα εθνικά της θέματα υπό το πρίσμα τρίτων δυνάμεων.

Είτε αυτές είναι συμμαχικές δυνάμεις στο ΝΑΤΟ, είτε σημαντικοί εταίροι όπως η Ρωσία. 

Αντιμετωπίζουμε τα εθνικά μας θέματα και εργαζόμαστε για την επίλυσή τους, υπό το πρίσμα των εθνικών μας συμφερόντων και μόνο», ενώ σε άλλο σημείο συνεχίζει πως η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων «ήταν η προτεραιότητά μας στις προσπάθειές μας να λύσουμε το Μακεδονικό και όχι οι απόψεις και οι θέσεις τρίτων χωρών» και προσθέτει πως «δεν λύνουμε το Μακεδονικό για να κάνουμε το χατίρι καμίας τρίτης χώρας και ούτε καν διανοηθήκαμε ότι θα επιτρέψουμε να δεχθούμε ποτέ πιέσεις, σε ότι αφορά τη διαπραγματευτική μας στάση, από τρίτη χώρα».

Δηλαδή, τρεις αναφορές σε ένα άρθρο για να «πείσει» τους ψηφοφόρους του ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι αποτέλεσμα πίεσης «τρίτης χώρας»…

Στην ίδια αμετανόητη γραμμή, στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορεί αφίσα για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στην οποία αναφέρεται: «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης, όχι στο μίσος και τον εθνικισμό».



Ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή στον Τσίπρα  «Είναι Ανεπιθύμητος»


«Θερμή» υποδοχή ετοιμάζουν στον Αλέξη Τσίπρα τα μέλη της ομάδας «Ενωμένοι Μακεδόνες»την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου που ο πρωθυπουργός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε μεγάλη πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Παλέ ντε Σπορ.

Η ομάδα καλεί όλους τους Μακεδόνες στις 19:00 στον Λευκό Πύργο για συγκέντρωση διαμαρτυρίας προκειμένου «να τον υποδεχτούν έτσι όπως του αξίζει».

«Έρχεται «να μας πει τι »καλή» που είναι η συμφωνία των Πρεσπών… Εμείς ένα έχουμε να πούμε: Είναι Ανεπιθύμητος», τονίζουν.


Υποχωρούν και οι «πρόθυμοι»

Ανεξαρτήτως αν θα καταφέρει να πείσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ όμως, ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει ήδη σοβαρό πρόβλημα σε σχέση με την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή.

Ανεξάρτητοι βουλευτές ή βουλευτές του Ποταμιού, για παράδειγμα, στους οποίους «πόνταρε» για να περάσει τη Συμφωνία και κατ’ επέκταση να παραμείνει στην κυβέρνηση αναδιπλώνονται, με αποτέλεσμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος να απευθύνει έκκληση για στήριξη της Συμφωνίας.

Ζήτησε να μην αποφασίσουν με όρους κοντόφθαλμους αλλά βάσει αρχών και κατέληξε: «Είμαι βέβαιος ότι οι προοδευτικές δυνάμεις θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».




Τα ελληνικά «κίτρινα γιλέκα» για τη Μακεδονία ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή στον Α.Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Δεκάδες χιλιάδες λοιπόν θα είναι οι διαδηλωτές οι οποίοι θα περιμένουν τον Α.Τσίπρα με άγριες διαθέσεις, ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ με αλυτρωτικές αναφορές, αλλά και μετά την οπισθοχώρηση ενόψει των λαϊκών αντιδράσεων του Ποταμιού, το οποίο δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα ψηφίσει την συμφωνία όταν αυτή έρθει στη Βουλή κάπου στα μέσα του Ιανουαρίου.

Στην κυβέρνηση ανησυχούν ότι δε θα «βγουν τα κουκιά» για την υπερψήφιση της συμφωνίας (η κυβέρνηση αναμένεται να  συγκεντρώσει 148 ψήφους και ψάχνει τους υπόλοιπους) και μέσα σε αυτό το πλαίσιο επιχειρεί μια νέα επιχείρηση προπαγάνδας υπέρ της συμφωνίας.

Στη Θεσσαλονίκη αυτή η εξόρμηση μπορεί να επιστρέψει ως μπούμερανγκ στον Τσίπρα



1 σχόλιο: