Η ΙΝΔΙΑ «ΝΙΚΗΣΕ» ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΜΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ
Γράφει ο Ιωάννης Κουτσικίδης
Βρισκόμαστε δεκαπέντε μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας που έχει αλλάξει πλήρως τον τρόπο ζωής μας και έχει επιφέρει αβεβαιότητα για το μέλλον. Όμως ένα ιδιαίτερα αξιοπερίεργο γεγονός έχει παρατηρηθεί.
Στην Ινδία με πληθυσμό περίπου 1.380.000.000 έχουν καταγραφεί στις 20/04/2021, δυστυχώς, περίπου 182.000 θάνατοι Covid-19 από την έναρξη της πανδημίας.
Στις ΗΠΑ με πληθυσμό περίπου 330.000.000 έχουν καταγραφεί στις 20/04/2021, δυστυχώς, περίπου 582.000 θάνατοι Covid-19 από την έναρξη της πανδημίας.
Η διαφορά είναι απίστευτη. Αν αναλογιστούμε και τη μεγάλη διαφορά (περίπου 10 έτη) στο μέσο όρο προσδόκιμου ζωής, που είναι υπέρ των Αμερικανών έναντι των κατοίκων της Ινδίας, η διαφορά είναι ακόμη μεγαλύτερη. Σε πληθυσμό τουλάχιστον τέσσερις φορές μεγαλύτερο έχουν καταγραφεί τρεις φορές λιγότεροι θάνατοι.
Από αυτή τη «χαοτική» διαφορά προκύπτουν πολλά εύλογα ερωτήματα;
1) Γιατί αποσιωπάται επιμελώς από τα Δυτικά ΜΜΕ ο αριθμός των θανάτων Covid-19 στην Ινδία, ενώ προβάλλεται (όταν προβάλλεται) αποκλειστικά ο λογικά μεγάλος αριθμός των φορέων του ιού (κρουσμάτων);
2) Ποια είναι η επιτυχημένη στρατηγική έναντι της Covid-19 που ακολούθησε η Ινδία και ενώ ανακαλύπτονται καθημερινά χιλιάδες νέοι φορείς του ιού, καταγράφονται σχετικά ελάχιστοι θάνατοι; Που διαφέρει η στρατηγική των Ινδών σε αντίθεση με των Δυτικών;
3) Ποια είναι τα γνωστά, δοκιμασμένα, ασφαλή, αποτελεσματικά και αμελητέου κόστους φάρμακα, που χορηγούν στο γενικό πληθυσμό οι Ινδοί γιατροί για θεραπεία κατ' οίκον από τον Αύγουστο 2020;
4) Ποια είναι τα επιτυχημένα πρωτόκολλα που εφαρμόζουν οι Ινδοί επιστήμονες καθώς και ποια η φαρμακευτική αγωγή που χορηγούν;
α) για προφύλαξη στους υγιείς (υγειονομικούς, ομάδες υψηλού κινδύνου κτλ);
β) για προφύλαξη στους ύποπτους φορείς του ιού;
γ) για προφύλαξη ή έγκαιρη θεραπεία στους επιβεβαιωμένους φορείς του ιού αλλά ασυμπτωματικούς;
δ) για έγκαιρη – πρώιμη θεραπεία στους επιβεβαιωμένους νοσούντες με Covid-19, στα αρχικά στάδια;
5) Τι ισχυρίζονται οι Ινδοί και αρκετοί Δυτικοί επιστήμονες για το αξιέπαινο επίτευγμα της Ινδίας και τα φάρμακα που χορηγούνται εκεί; Πως εξηγείται από τους συγκεκριμένους επιστήμονες το γεγονός ότι η λοίμωξη από τον Sars-Cov-2 θεραπεύεται εκεί «ευκολότερα» από την κοινή Γρίπη;
6) Γιατί αποκρύπτονται από την κοινή γνώμη της Δύσης ή απαξιώνονται τα αποτελεσματικά φάρμακα που χορηγούν έναντι της Covid-19, ως θεραπεία και ως προφύλαξη στην Ινδία;
Ποιες «προφάσεις – δικαιολογίες» επικαλούνται ώστε να μην χρησιμοποιηθούν τα «σωτήρια και δοκιμασμένα» αυτά φάρμακα.
Γιατί δεν χρησιμοποιούν τις ίδιες «προφάσεις – δικαιολογίες» όταν προωθούν καινούρια πανάκριβα φάρμακα αλλά με άγνωστες παρενέργειες και υπόσχονται «ενέσιμη ελευθερία» με πειραματικά εμβόλια;
8) Μήπως ο πραγματικός λόγος είναι ότι δεν αποφέρει οικονομικό όφελος η χρήση των συγκεκριμένων φαρμάκων; Μήπως τελικά υπερισχύει το οικονομικό κέρδος από την ανθρώπινη ζωή;
9) Ποιες είναι οι Ευρωπαϊκές χώρες – εξαιρέσεις που άρχισαν να χορηγούν οι γιατροί τα φάρμακα κατά της Covid-19 που ήδη χρησιμοποιεί εκτεταμένα η Ινδία από το καλοκαίρι 2020;
10) Ποιοι είναι οι Έλληνες καταξιωμένοι επιστήμονες που προσπάθησαν να αποκαλύψουν τα αποτελεσματικά φάρμακα της Ινδίας στις υπεύθυνες αρχές αλλά δεν εισακούστηκαν;
Αυτά και πολλά ακόμη κρίσιμα ερωτήματα απαντώνται αναλυτικά από τους ίδιους τους επιστήμονες, στη μελέτη που σας έχει αποσταλεί.
ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ
Η Ινδία «νίκησε» την πανδημία με συνδυασμό φαρμάκων μηδενικού κόστους
Βρισκόμαστε δεκαπέντε μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας που έχει αλλάξει πλήρως τον τρόπο ζωής μας και έχει επιφέρει μεγάλη αναστάτωση, δυστυχία, αλλά και αβεβαιότητα για το μέλλον. Η Ινδία το δεύτερο πολυπληθέστερο κράτος του κόσμου, με πληθυσμό περίπου 1.380.000.000, ελέγχει πλήρως την κατάσταση. Εφαρμόζει ένα πολύ οργανωμένο και στοχευμένο πρόγραμμα διαχείρισης των κρουσμάτων καθώς και θεραπείας των νοσούντων με Covid-19. Ένα από τα βασικότερα όπλα που χρησιμοποιούν πολλές ομοσπονδιακές πολιτείες της Ινδίας είναι η δωρεάν χορήγηση στο γενικό πληθυσμό ενός συνδυασμού τριών φαρμάκων για θεραπεία στο σπίτι.
Οι υγειονομικές αρχές απλώς μεριμνούν να λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή οι νοσούντες στο σπίτι τους όσο ακόμη τα συμπτώματα της νόσου είναι ήπια δηλαδή στα αρχικά στάδια. Την ίδια αγωγή τη χορηγούν και στους φορείς του ιού που είναι ασυμπτωματικοί. Η λογική των Ινδών επιστημόνων εστίασε στο γεγονός ότι εάν κάποιος γίνει φορέας, χωρίς καμία θεραπεία, ο ιός θα εισέλθει στα κύτταρα και θα αναπτυχθεί εκεί.
Έτσι η ασθένεια μπορεί να εξελιχθεί και η κατάσταση του ασθενούς να επιβαρυνθεί πολύ. Αυτός είναι ο λόγος της άμεσης και πρώιμης φαρμακευτικής αγωγής. Να αποτρέψει τον ιικό πολλαπλασιασμό και να σταματήσει την εξέλιξη της νόσου στην αρχή της. Εννοείται ότι μία πολύ μικρή μειοψηφία ασθενών που τελικά παρουσιάζουν πιο βαριά συμπτώματα, νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.
Επίσης ένας ακόμη καθοριστικός παράγοντας στον έλεγχο της πανδημίας από την Ινδία, αποτελεί το γεγονός ότι η μία φαρμακευτική ουσία από τον συνδυασμό χορηγείται σε μέρος του πληθυσμού, προληπτικά – ως προφύλαξη.
Ο συγκεκριμένος τριπλός φαρμακευτικός συνδυασμός που έγινε γνωστός πρώτη φορά τον Αύγουστο 2020 στην Αυστραλία, με την ονομασία Τριπλή Θεραπεία1,2 (Triple Therapy), περιέχει τις εξής ουσίες: Ιβερμεκτίνη, Δοξυκυκλίνη και Ψευδάργυρο. Η ιβερμεκτίνη (ivermectin) όπως διαβάσαμε στη σελίδα του ΕΟΔΥ3 είναι αντιπαρασιτικό φάρμακο που έχει αντιική και αντιφλεγμονώδη δράση.
Υπάρχουν κλινικά δεδομένα που υποστηρίζουν τη χορήγησή του σε ασθενείς με λοίμωξη Covid-19. Το συγκεκριμένο σκεύασμα ανακαλύφθηκε το 1975 και τέθηκε σε ιατρική χρήση το 1981. Συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των βασικών φαρμάκων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) και θεωρείται ιδιαίτερα ασφαλές για ανθρώπινη χρήση.
Σε μακροσκελές άρθρο του FranceSoir4 (28/02/2021) όπου δίνονται αναλυτικά όλες οι πληροφορίες για το συγκεκριμένο φάρμακο, χαρακτηρίζεται ως «θαύμα». Στα μέσα Δεκεμβρίου, σε διεπιστημονική ημερίδα του Δικτύου Ελληνισμού5 (13/12/2020), ο καθηγητής επιδημιολογίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης, επεσήμανε «ότι υπάρχουν αρκετές μελέτες πλέον για το φάρμακο ιβερμεκτίνη που θεραπεύει την Covid-19 αλλά και προφυλάσσει εάν χορηγηθεί προληπτικά».
Μάλιστα σε πρόσφατη επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας γνωστοποίησε ότι έχει ήδη στείλει επιστολή από τον Δεκέμβριο στις αρμόδιες αρχές της Κύπρου, προτείνοντας αποτελεσματικά φάρμακα κατά της Covid, μεταξύ αυτών και την ιβερμεκτίνη. Στην Ελληνική αγορά διατίθεται με την εμπορική ονομασία Scaball 3mg96.
Η δεύτερη ουσία του φαρμακευτικού συνδυασμού, η δοξυκυκλίνη (doxycycline), είναι αντιβιοτικό φάρμακο που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση ποικίλων μολύνσεων. Παράχθηκε για πρώτη φορά και αναπτύχθηκε κλινικά στις αρχές της δεκαετίας 1960, ενώ πήρε την έγκριση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ το 1967. Είναι ένα από τα πρώτα αντιβιοτικά ευρέος φάσματος.
Σε άρθρο του Goodnews6 (27/04/2020), αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα προτείνεται από Γάλλους και Βρετανούς ερευνητές για πρόληψη και θεραπεία κατά της Covid-19. Πρόσφατα, σε επικοινωνία που είχαμε με τον παιδίατρο-λοιμωξιολόγο, τέως διευθυντή παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου ειδικών παθήσεων (λοιμωδών) της Θεσσαλονίκης, Δρ. Ιωάννη Καβαλιώτη, μας τόνισε χαρακτηριστικά: «Η δοξυκυκλίνη είναι αντιβιοτικό πάμφθηνο, παλιό, δοκιμασμένο στην πράξη και ακίνδυνο.
Έχει καλή και αποδεδειγμένη δράση κατά του SARS-Cov-2 με πολλές μελέτες διεθνώς». Επίσης μας ενημέρωσε ότι τις ιδιότητες και τον τρόπο δράσης της δοξυκυκλίνης, τον γνωστοποίησε σε όλους τους υπεύθυνους για τη χάραξη της στρατηγικής θεραπείας, με όλες τις βιβλιογραφίες μεταξύ των οποίων και αυτές με τον συνδυασμό ιβερμεκτίνης-δοξυκυκλίνης. Στην Ελληνική αγορά διατίθεται με την εμπορική ονομασία Vibramycin 100mg95.
Η τρίτη ουσία του συνδυασμού είναι το γνωστό σε όλους μας ιχνοστοιχείο ψευδάργυρος (zinc) που ως συμπλήρωμα διατροφής, βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου. Σε άρθρο του Thriveglobal7 (14/10/2020) απαριθμούνται πολλές έρευνες διεθνώς που αποδεικνύουν την αξία του ψευδαργύρου στην προστασία κατά της Covid-19.
Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε ομάδα ερευνητών από Ελλάδα, Ρωσία και Γερμανία όπως αναφέρεται στο Ygeiamou8 (19/07/2020), η οποία αξιολόγησε ήδη δημοσιευμένα στοιχεία ερευνών για τον ρόλο του συγκεκριμένου ιχνοστοιχείου στην πρόληψη ή θεραπεία, των ιογενών λοιμώξεων και της πνευμονίας.
Το συμπέρασμα είναι ότι η επάρκεια ψευδαργύρου στον οργανισμό φαίνεται να θωρακίζει το αναπνευστικό σύστημα και από τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Συμπερασματικά αυτή η «τριπλή θεραπεία» για τα πρώιμα στάδια της νόσου περιέχει τρεις ιδιαίτερα ασφαλείς και ακίνδυνες ουσίες.
Έως εδώ εξετάσαμε ποια είναι τα βασικά φάρμακα – όπλα που χρησιμοποίησαν οι Ινδοί επιστήμονες για να σταματήσουν την εξάπλωση της πανδημίας. Στη συνέχεια θα μελετήσουμε τον τρόπο εφαρμογής της στρατηγικής τους, ακριβώς όπως μας τον περιγράφουν οι ίδιοι. Ο κύριος Amit Mohan Prasad είναι υψηλόβαθμο στέλεχος των υγειονομικών αρχών της Uttar Pradesh9, που είναι η πολυπληθέστερη ομοσπονδιακή πολιτεία της Ινδίας με περισσότερους από 230.000.000 κατοίκους.
Σε άρθρο του στο Indianexpress10 (17/12/2020), εξηγεί τους επιτυχημένους τρόπους διαχείρισης της πανδημίας: «Επιτρέψτε μου να αποκαλύψω μερικές στρατηγικές παρεμβάσεις, από τις πολλές που έχουμε κάνει. Η πρώτη είναι η ευρεία χρήση του φαρμάκου ιβερμεκτίνη, όχι μόνο για τη θεραπεία νοσούντων αλλά και ως προφύλαξη.
Η κρατική κυβέρνηση παρέχει δωρεάν φάρμακα σε όλους τους ασθενείς που βρίσκονται σε απομόνωση στο σπίτι ή σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις Covid-19, οι οποίες διαθέτουν περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια κρεβάτια. Έχουμε χρησιμοποιήσει με επιτυχία, το συνδυασμό της ιβερμεκτίνης και της δοξυκυκλίνης για τη θεραπεία σε περισσότερους από τρία εκατομμύρια απομονωμένους ασθενείς στο σπίτι με ήπια συμπτώματα μέχρι στιγμής.
Αυτός ο συνδυασμός έχει επίσης χρησιμοποιηθεί από τα νοσοκομεία σε ολόκληρη την πολιτεία για τους ασθενείς με Covid-19. Αλλά αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον είναι η επιτυχής χρήση της ιβερμεκτίνης από την πολιτεία προληπτικά – ως προφύλαξη». Λίγο πιο κάτω στο ίδιο άρθρο μας ενημέρωσε ότι «το μοντέλο της Uttar Pradesh, βάσει του οποίου χρησιμοποιήθηκε η ουσία ιβερμεκτίνη προληπτικά, λόγω της επιτυχίας του, υιοθετήθηκε στη συνέχεια από πολλές πολιτείες της Ινδίας».
Τελειώνοντας, μας εξηγεί ότι εκ των υστέρων επιβεβαιώθηκε πλήρως η σωστή απόφαση των αρχών, να χορηγήσουν προληπτικά ιβερμεκτίνη από μία μελέτη του AIIMS Bhubaneswar (Ινστιτούτου Ιατρικών Επιστημών Ινδίας), που βρίσκεται στην πολιτεία Odisha. Όπως διαβάσαμε στο Newindianexpress11 (05/11/2020), στη συγκεκριμένη μελέτη12 αποδείχτηκε ότι η ιβερμεκτίνη εάν χορηγηθεί προληπτικά περιορίζει την πιθανή μόλυνση από τον ιό κατά 73%.
Ο διευθυντής του AIIMS Bhubaneswar, Δρ. Gitanjali Batmanabane13, ο οποίος είναι ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, δήλωσε ότι αν και η ιβερμεκτίνη χρησιμοποιείται ως θεραπεία εκτός ετικέτας κατά της Covid-19 σε ορισμένες πολιτείες, τα ευρήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητά της στην πρόληψη της λοίμωξης είναι σημαντικά. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Νωρίτερα, τουλάχιστον 20 έως 25 εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη μολύνονταν καθημερινά με τον ιό.
Όταν οι εργαζόμενοι άρχισαν να λαμβάνουν Ιβερμεκτίνη, ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε σε ένα έως δύο την ημέρα». Το AIIMS Bhubaneswar απασχολεί περίπου 4.600 υγειονομικούς. Επίσης ο καθηγητής αναισθησιολογίας από το AIIMS New Delhi, Δρ. Anjan Trikha14, εξήγησε ότι οι εθνικές οδηγίες διαχείρισης Covid δεν συμβουλεύουν τη χρήση του φαρμάκου. Ωστόσο, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία Covid στο AIIMS του Νέου Δελχί από την αρχή της πανδημίας με θετικά αποτελέσματα: «Το χρησιμοποιούμε από τις 3 Απριλίου 2020 έως σήμερα.
Προφανώς είχαμε μια καλή εμπειρία. Γι’ αυτό συνεχίσαμε. Χορηγούμε δόση 12 mg για τρεις ημέρες μόνο σε επιβεβαιωμένους ασθενείς Covid-19». Μία άλλη καθηγήτρια, η Δρ. Aarti Lal Chandani15, διευθύντρια του Kanpur Medical College, μας γνωστοποίησε ότι ήδη από τον Μάιο 2020, «η ιβερμεκτίνη που θεωρείται πολύ ασφαλές φάρμακο, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό, εκτός της Uttar Pradesh και σε πολλά άλλα νοσοκομεία της Ινδίας όπως στην πολιτεία Kerala, στο Delhi και αλλού».
Ο καθηγητής ιατρικής στο πανεπιστήμιο King George's Medical University στη Lucknow και αντιπρόεδρος στο Indian Medical Association, Δρ. Surya Kant Tripathi, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Financialexpress16 (14/04/2021), μας εξηγεί ότι: «Το συγκεκριμένο σκεύασμα χορηγείται για προφύλαξη ή θεραπεία έναντι της Covid-19, περισσότερους από 9 μήνες χωρίς να αναφερθούν παρενέργειες. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε. Έχουμε ήδη πολλές μελέτες και είναι σ’ εξέλιξη ακόμη περισσότερες για την Ιβερμεκτίνη στις οποίες επίσης δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες.
Είναι ένα θαυμάσιο φάρμακο χαμηλού κόστους που έχει περισσότερες από 4 ιδιότητες. Είναι αντιικό, αντιπαρασιτικό, αντικαρκινικό, ακόμη και κατά του HIV. Η Αυστραλία επίσης διαθέτει πρωτόκολλο τριπλής θεραπείας έναντι της Covid-19 που περιλαμβάνει ιβερμεκτίνη, δοξυκυκλίνη και ψευδάργυρο. Αυτό χρησιμοποιείται ευρέως εκεί με αποτέλεσμα να ελεγχθεί πολύ καλά η εξάπλωση της Covid.
Το Μπαγκλαντές έχει επίσης εφαρμόσει με επιτυχία το ίδιο πρωτόκολλο. Εκτός από την Uttar Pradesh, οι κυβερνήσεις της West Bengal, της Maharashtra και της Assam συμπεριέλαβαν επίσης την ιβερμεκτίνη στα πρωτόκολλά τους. Έτσι, έχουν δημιουργηθεί από τις υγειονομικές αρχές της Uttar Pradesh ιατρικές ομάδες ταχείας αντίδρασης που αξιολογούν και χορηγούν άμεσα ιβερμεκτίνη στους απομονωμένους ασθενείς ή φορείς του ιού, καθώς και σ’ όλες τις επαφές τους.
Συγχρόνως χορηγείται το σκεύασμα προληπτικά σ’ όλους τους εργαζόμενους του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης». Τέλος, ο Δρ. Navneet Kumar Verma17, εξηγεί ότι «η ιβερμεκτίνη έχει αποδειχτεί πως είναι πιο αποτελεσματική στη θεραπεία της Covid-19 από την υδροξυχλωροκίνη» και μάλιστα τόνισε, ότι «το φάρμακο εμποδίζει την είσοδο και τον πολλαπλασιασμό του SARS-Cov-2, ενεργώντας ως αναστολέας».
Ο κύριος Amit Mohan Prasad σε συνέντευξη – ανακοίνωση που παραχώρησε στο Indianexpress18 (08/08/2020), μετά τα θετικά αποτελέσματα της έρευνας που διεξάχθηκε στο πανεπιστήμιο Agra (Dr. Bhimrao Ambedkar University), ανακοίνωσε19,20,21 τα επίσημα πρωτόκολλα88 φαρμακευτικής αγωγής, προφύλαξης και έγκαιρης θεραπείας που θα πρέπει να τηρούνται υπό την επίβλεψη – καθοδήγηση γιατρού κατ΄ οίκον, στην Uttar Pradesh:
Α) Άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένους φορείς του ιού μπορούν να λάβουν προληπτικά μία δόση ιβερμεκτίνης την 1η και την 7η ημέρα.
Β) Άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα της υγείας που είναι πιο εκτεθειμένοι στον ιό, μπορούν να λάβουν μία δόση ιβερμεκτίνης την 1η, την 7η και την 30η ημέρα. Στη συνέχεια θα λαμβάνουν μία δόση κάθε μήνα.
Γ) Άνθρωποι που είναι ασυμπτωματικοί φορείς του ιού ή νοσούν με Covid-19 μπορούν να λάβουν μία δόση ιβερμεκτίνης την ημέρα, επί τρεις συνεχόμενες. Συγχρόνως θα λάβουν δύο δόσεις δοξυκλυκίνης την ημέρα, επί πέντε συνεχόμενες.
Η βασική δόση ιβερμεκτίνης για ενήλικα είναι 12mg (ή 0,2mg ανά κιλό σωματικού βάρους) ενώ πρέπει να λαμβάνεται 2 ώρες μετά το γεύμα και δεν συνιστάται σε παιδιά κάτω των δύο ετών. Η δόση της δοξυκλυκίνης είναι 100mg και δεν συνιστάται σε παιδιά κάτω των δώδεκα ετών. Επίσης και τα δύο σκευάσματα δεν συνιστώνται σε εγκύους ή θηλάζουσες γυναίκες.
Ο Δρ. Anil Chaurasia σε πρόσφατη συνέντευξή του στο FranceSoir84 (24/03/2021), μας εξηγεί ότι πάνω σε κάθε συσκευασία kit89,90 του φαρμακευτικού συνδυασμού που διανέμεται από τις υγειονομικές αρχές της Uttar Pradesh, αναγράφεται αναλυτικά όλο το πρωτόκολλο δοσολογίας και ο τρόπος χορήγησης των φαρμάκων ώστε να είναι κατανοητά από τους υποψήφιους χρήστες.
Από τις δηλώσεις του κυρίου Amit Mohan Prasad καθώς και όλων των Ινδών επιστημόνων, κατανοούμε πλήρως με ποιο τρόπο οι αρχές της Uttar Pradesh, κατάφεραν να αδειάσουν τα νοσοκομεία από ασθενείς και να λειτουργήσουν ξανά την οικονομία της. Τέλη Δεκεμβρίου 2020, καταγράφηκε ποσοστό θνητότητας 0,26 ανά 100.000 κατοίκους, το μικρότερο22 στην Ινδία μαζί με την ομοσπονδιακή πολιτεία Bihar που έχει πληθυσμό περίπου 125.000.000 και εφάρμοσε ακριβώς το ίδιο σχέδιο.
Η συγκεκριμένη θεραπεία με τον συνδυασμό των τριών φαρμακευτικών ουσιών, εγκρίθηκε επίσημα με διαδικασία κατεπείγοντος για έκτακτη χορήγηση, τον Αύγουστο του 2020 από τις αρχές της Uttar Pradesh17,22,23 και της Bihar21. Το φθινόπωρο 2020 εγκρίθηκε στην Uttarakhand24,25, στην Jharkhand26,27, στην Assam28, στη West Bengal29, στη Rajasthan30, στη Himachal Pradesh31 και στην Goa.
Επίσης από τις παραπάνω πληροφορίες των Ινδών προκύπτει ότι γινόταν χρήση της πρώιμης θεραπείας ανεπίσημα, σε περιοχές όπως η Odisha13, η Kerala, η Punjab21, η Maharashtra16 και το Delhi από τον Απρίλιο 2020. Η πολιτεία της Goa μοίρασε δωρεάν σ' όλους τους θετικούς φορείς του ιού, ένα kit ατομικής θεραπείας για απομόνωση στο σπίτι (home isolation kit)32, πιο ολοκληρωμένο.
Ο υπουργός υγείας Vishwajit Rane33, σύμφωνα με το Ca.Finance.Yahoo34 (10/10/2020), δήλωσε τα εξής: «Το οικιακό kit απομόνωσης που χορηγούμε, αλλάζει όλα τα δεδομένα (game changer). Χρησιμοποιούμε την ιβερμεκτίνη και τη δοξυκυκλίνη για προφύλαξη και θεραπεία. Τα συγκεκριμένα φάρμακα αποδεδειγμένα δεν έχουν παρενέργειες, ενώ χορηγούνται και στην Αυστραλία». Το kit91 εκτός από τα φάρμακα, περιελάμβανε βιταμίνες με ψευδάργυρο, οξύμετρο, θερμόμετρο κτλ.
Ενδεικτικά, για να κατανοήσουμε τα μεγέθη, ο συνολικός πληθυσμός των πολιτειών της Ινδίας που χορήγησαν επίσημα το φαρμακευτικό συνδυασμό ξεπερνάει τα 630.000.000. Δηλαδή είναι σχεδόν διπλάσιος από το πληθυσμό των ΗΠΑ. Άρα το πληθυσμιακό δείγμα είναι μεγάλο και μας επιτρέπει να εξαγάγουμε σημαντικά συμπεράσματα.
Από το καλοκαίρι έως το φθινόπωρο 2020 έβλεπαν το φως της δημοσιότητας μόνο δραματικές ειδήσεις από την Ινδία. Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο από το Foreingnaffairs35 (16/09/2020) με τίτλο, «Η εκτός ελέγχου πανδημία της Ινδίας», στο οποίο διαβάσαμε τα εξής: «Το κύμα Covid-19 στην Ινδία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν συγκλονιστικό. Χρειάστηκαν πεντέμισι μήνες από την αρχή της πανδημίας για να φτάσει η Ινδία το ένα εκατομμύριο μολύνσεις.
Για το δεύτερο εκατομμύριο χρειάστηκαν τρεις εβδομάδες. Το τρίτο και το τέταρτο εκατομμύριο, το καθένα χρειάστηκε δύο εβδομάδες. Τον Αύγουστο, η Ινδία ξεπέρασε τη Βραζιλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για να κερδίσει τη θλιβερή διάκριση ότι έχει τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο φόρτο κρουσμάτων κορωνοϊού στον κόσμο. Η Ινδία έχει σπάσει επανειλημμένα τα παγκόσμια ρεκόρ των ημερήσιων νέων κρουσμάτων, φτάνοντας πάνω από 95.000 κρούσματα στις 10 Σεπτεμβρίου».
Δυστυχώς και ο αριθμός των θανάτων Covid-19, αυξανόταν ανάλογα. Ξαφνικά, όμως, υπήρξε μία απρόσμενη και εντυπωσιακή μεταβολή προς το καλύτερο. Ενώ από το φθινόπωρο και ύστερα το πρόβλημα άρχισε να γιγαντώνεται παγκοσμίως, κυρίως σε ΗΠΑ και Ευρώπη, στην Ινδία αντιθέτως καταγράφεται μία απότομη μείωση92 των θανάτων Covid.
Η The Wall Street Journal36 (30/12/2020) αποδίδει το απίστευτο γεγονός στην εκτεταμένη χρήση μάσκας προσώπου. Στο The Associated Press37 (16/02/2021) αναφέρεται ότι η απότομη πτώση των θανάτων στην Ινδία αφήνει τους ειδικούς «άναυδους». Τονίζεται χαρακτηριστικά: «Χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους της επιτυχίας στην Ινδία, σε μεγάλα τμήματα της χώρας, ήδη έχει επιστρέψει η ζωή σε κανονικούς ρυθμούς.
Σε πολλές πόλεις οι αγορές δουλεύουν κανονικά ενώ οι δρόμοι και τα εστιατόρια είναι σχεδόν γεμάτα από κόσμο». Επίσης σε συγκεκριμένα άρθρα του BBC38,39, θεωρείται έκπληξη το φαινόμενο της μείωσης θανάτων, όμως, δεν αποκαλύπτεται ούτε σ’ αυτό το μέσο ενημέρωσης η πραγματική αιτία. Το BBC, αν και φημίζεται για την αξιοπιστία του, στη προκειμένη περίπτωση θολώνει τα νερά.
Αποπροσανατολίζει εντελώς την κοινή γνώμη ως προς την αιτία της μείωσης των θανάτων Covid στην Ινδία. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει όπως διαπιστώσαμε σ’ όλα τα ΜΜΕ του Δυτικού κόσμου, φυσικά και της χώρας μας. Παντού έχει πέσει νεκρική σιγή. Οι θετικές ειδήσεις που καταγράφονται σ’ όλα τα Ινδικά ΜΜΕ όπως διαπιστώσαμε παραπάνω, αποσιωπώνται πλήρως στη Δύση. Προβάλλονται αποκλειστικά οι αρνητικές.
Την απλή και μοναδική αλήθεια μάς την αποκαλύπτει συνολικά μία αρθρογράφος, η Sharell Cook από την Αυστραλία, που κατοικεί μόνιμα στην Ινδία. Σε άρθρο της που δημοσιεύθηκε στην Deccanherald40 (13/12/2020) και είχε τίτλο, «I’m glad to be living in India at this time», με πολύ κατανοητό τρόπο, μας εξηγεί την τεράστια αντίθεση, της στρατηγικής των Ινδών επιστημόνων ενάντια στην πανδημία, σε σύγκριση με τους Δυτικούς.
Αυτή η αντίθεση αποτυπώθηκε ξεκάθαρα και στα ποσοστά θνητότητας. Συγκεκριμένα γράφει: «Μετά το αρχικό ολιγόμηνο αλλά ενοχλητικό lockdown η Ινδία άλλαξε τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας. Άνοιξε την οικονομία της και διέψευσε πλήρως τις δυσοίωνες προβλέψεις για τρομακτικό αριθμό νεκρών εξαιτίας της άρσης του lockdown.
Οι γιατροί χρησιμοποίησαν την έως τότε εμπειρία τους και εφάρμοσαν μία προληπτική καθώς και μία έγκαιρη θεραπεία, προκειμένου να κρατήσουν τους ανθρώπους εκτός νοσοκομείων. Αυτό το αξιέπαινο επίτευγμα, το κατάφεραν με όπλο την ιβερμεκτίνη που τη χορηγούν και ως πρόληψη και ως πρώιμη θεραπεία. Αντιθέτως, στις ΗΠΑ και γενικά στη Δύση, προσπαθούν να θεραπεύσουν τους ασθενείς μόνο όταν τα συμπτώματα της ασθένειας είναι ήδη προχωρημένα και κρίσιμα.
Η στρατηγική της Δύσης βασίστηκε στα lockdowns και εν συνεχεία στα εμβόλια που υποτίθεται ότι θα τη σώσουν από την πανδημία. Τα εκπληκτικά αποτελέσματα των Ινδών επιστημόνων βασίστηκαν στο συγκεκριμένο φάρμακο, το οποίο στις ΗΠΑ αποσιωπήθηκε και υποβαθμίστηκε με δικαιολογία από τους διαχειρίσιμους γιατρούς, πως δεν υπάρχουν αρκετές αποδείξεις αποτελεσματικότητας. Ο πραγματικός λόγος ήταν ότι δεν υπάρχει οικονομικό όφελος από τη χρήση του. Δυστυχώς το οικονομικό κέρδος υπερίσχυσε της ανθρώπινης ζωής και το αποτέλεσμα στις ΗΠΑ και γενικά στη Δύση είναι ο υπερβολικός αριθμός νεκρών.
Όλα αυτά συμβαίνουν όταν η Ινδία έχει ένα από τα υψηλότερα41,42 ποσοστά κρουσμάτων του ιού και συγχρόνως ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτων, ενώ ήδη οδεύει προς την ανοσία της αγέλης». Μάλιστα το γεγονός ότι οι πρώιμες θεραπείες εφαρμόζονται επίσημα και οργανωμένα σε ορισμένες πολιτείες, αλλά ανεπίσημα και μεμονωμένα στις υπόλοιπες, φαίνεται και στα στατιστικά στοιχεία.
Σε άρθρο της Tribuneindia43 (03/04/2021) αναφέρεται ότι πέντε πολιτείες, οι Maharashtra, Karnataka, Chhattisgarh, Kerala και Punjab, αντιπροσωπεύουν συνολικά το 77,3% των συνολικών ενεργών φορέων του ιού στην Ινδία. Δεν είναι τυχαίο ότι στα συγκεκριμένα μέρη της χώρας δεν εφαρμόζεται επίσημα και οργανωμένα η στρατηγική πρόληψης – θεραπείας. Έτσι φτάσαμε στις 20/04/2021 όπου καταγράφηκαν περίπου 182.000 θάνατοι44 Covid-19 από την αρχή της πανδημίας, σε μία χώρα με πληθυσμό περίπου 1.380.000.000.
Αντιθέτως στις ΗΠΑ, με πληθυσμό περίπου 330.000.000, έχουν καταγραφεί περίπου 582.000 θάνατοι44. Τα νούμερα συνήθως δείχνουν την αλήθεια και στην προκειμένη περίπτωση, η διαφορά είναι χαοτική. Αν αναλογιστούμε και τη μεγάλη διαφορά (περίπου 10 έτη) στο μέσο όρο προσδόκιμου ζωής, που είναι υπέρ των Αμερικανών έναντι των κατοίκων της Ινδίας, η διαφορά είναι ακόμη μεγαλύτερη. Σε πληθυσμό τουλάχιστον τέσσερις φορές μεγαλύτερο έχουν καταγραφεί τρεις φορές λιγότεροι θάνατοι. Η Ινδία φαίνεται ότι, τουλάχιστον μέχρι τώρα, «νικάει» την πανδημία.
Εκτός από τις πολιτείες της Ινδίας, σύμφωνα με το Ivmstatus45 (20/04/2021), η ιβερμεκτίνη έχει ήδη εγκριθεί κατά της Covid-19, επίσημα από αρκετά κράτη93. Όμως, χορηγείται και συνταγογραφείται μεμονωμένα από γιατρούς εκτός ετικέτας χωρίς επίσημη έγκριση, σε ακόμη περισσότερα. Πρόσφατα ξεκίνησε η χορήγηση και στην Ευρώπη.
Οι χώρες που την έχουν εγκρίνει επίσημα έναντι της Covid-19, ως θεραπεία αλλά και ως προφύλαξη, είναι η Σλοβακία46,47, η Βουλγαρία48,49 και η Τσεχία50,51,52. Όμως συνταγογραφείται ή προτείνεται από γιατρούς εκτός ετικέτας και σε ακόμη τρία κράτη.
Στην Πορτογαλία53,54, τη Γερμανία55,56 και τα Σκόπια57,58. Για το συγκεκριμένο φάρμακο διαβάζουμε στο Ivmmeta59 (20/04/2021) ότι έχουν δημοσιευθεί και αξιολογηθεί από καθηγητές πανεπιστημίου μέχρι σήμερα, τουλάχιστον 52 επιστημονικές μελέτες94 που αποδεικνύουν τη μεγάλη αποτελεσματικότητα ως θεραπεία, σε όλα τα στάδια της Covid-19 αλλά και ως πρόληψη.
Πολλοί καταξιωμένοι επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο, βάσει των θετικών αποτελεσμάτων σ' όλες τις μελέτες καθώς και στη σημαντικότατη μείωση των θανάτων Covid που παρατηρήθηκε στα κράτη όπου χορηγείται η ιβερμεκτίνη, πιέζουν τις κυβερνήσεις να την εγκρίνουν άμεσα ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές, να αποσυμπιεστεί το σύστημα υγείας που βρίσκεται στα όριά του και να λειτουργήσει ξανά η παγκόσμια οικονομία που είναι σε νάρκωση. Ενδεικτικά να αναφέρουμε κάποιους από αυτούς.
Από τον Αύγουστο 2020, ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής από την Αυστραλία, γαστρεντερολόγος, Δρ. Thomas Borody, σύμφωνα με το Bloomberg60 (19/08/2020), πρότεινε στις υγειονομικές αρχές της χώρας του, τον τριπλό61,62 συνδυασμό φαρμακευτικών ουσιών ιβερμεκτίνης, δοξυκυκλίνης και ψευδαργύρου. Μεταξύ άλλων είχε τονίσει: «Η κυβέρνηση μπορεί να σταματήσει την πανδημία άμεσα, ενθαρρύνοντας τους γιατρούς να συνταγογραφήσουν εκτός ετικέτας τον συνδυασμό των τριών φαρμάκων, σε όσους είναι θετικοί καθώς και σε ομάδες υψηλού κινδύνου όπως οι ηλικιωμένοι και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.
Γιατί να περιμένουμε τα εμβόλια; Έχουμε θεραπεία ασφαλή και φθηνή που μπορεί να καταπολεμήσει την Covid-19. Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι είναι αποτελεσματική και εξαφανίζονται τα σημαντικά συμπτώματα της νόσου σε 4 έως 6 ημέρες». Σ’ άλλη συνέντευξή του στο Covexit63 (15/08/2020), τόνισε ότι «με τη χορήγηση του τριπλού συνδυασμού φαρμάκων η θεραπεία της Covid-19 είναι ευκολότερη από της Γρίπης. Θεραπεύεται αμέσως. Δεν χρειάζεται νοσηλεία σε νοσοκομείο.
Δυστυχώς όμως δεν θα βρεθεί εταιρεία να υποστήριξη τα συγκεκριμένα φάρμακα επειδή δεν είναι οικονομικά προσοδοφόρα». Αρχές Δεκεμβρίου 2020, ο ιδρυτής της FLCCC Alliance64, καθηγητής και διευθυντής Πνευμονολογικής-Εντατικής μονάδας, στο Eastern Virginia Medical School, Δρ. Paul Marik, δήλωσε στο Healio65 (08/12/2020): «Η ιβερμεκτίνη ήταν ένα δώρο για εμάς. Έχει υψηλή αποτελεσματικότητα έναντι της Covid-19 ως προφύλαξη και ως θεραπεία. Απευθύνουμε έκκληση σ' όλες τις εθνικές και παγκόσμιες αρχές υγείας.
Παρακαλούμε, ελέγξτε τα δεδομένα και καθοδηγήστε τους γιατρούς σ' όλο τον κόσμο, να συνταγογραφούν το φάρμακο». Σ' επόμενη συνέντευξή του, στο IOL66 (28/01/2021), είχε τονίσει: «Έχουμε δει πόσο καταστροφική είναι αυτή η πανδημία σε ολόκληρο τον κόσμο και γνωρίζουμε ότι αν οι υπεύθυνες αρχές είχαν ακολουθήσει την προσέγγισή μας, θα είχαν σωθεί δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Δυστυχώς δεν άκουσε κανείς και αυτό είναι τραγωδία».
Επίσης μέσα στον Δεκέμβριο, ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος, πρώην καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin και εκπρόσωπος του FLCCC Alliance, Δρ. Pierre Kory67, παρουσίασε όλα τα θετικά στοιχεία των μελετών σχετικά με τη μεγάλη αποτελεσματικότητα της ιβερμεκτίνης, έναντι της Covid-19 σε επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε το φάρμακο «θαυματουργό».
Μέσα σε δραματικό κλίμα, έκανε έκκληση για άμεση έγκριση της φαρμακευτικής ουσίας ώστε να σταματήσουν οι «μάταιοι» θάνατοι, εφόσον είναι πλέον γνωστή η θεραπεία. Ακόμη διαβάσαμε στο Mediabgr.blogspot68 (06/01/2021) ότι ο ιολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, Δρ. Andrew Hill, ηγήθηκε μελέτης όπου αποδείχτηκε ότι «η ιβερμεκτίνη είναι αποτελεσματική στη μείωση του κινδύνου θανάτου από κορωνοϊό κατά 80% και στη συντόμευση κατά το ήμισυ της αποθεραπείας των ασθενών».
Ο καθηγητής ισχυρίστηκε ότι το φάρμακο θα μπορούσε να είναι «καθοριστικό» στη μάχη κατά του συγκεκριμένου ιού. Στα μέσα Φεβρουαρίου ο καθηγητής και διευθυντής του Sheba Medical Center στο Tel-Hashomer του Ισραήλ, Δρ. Eli Schwarz, σύμφωνα με το FranceSoir69 (14/02/2021), δήλωσε ότι «διεξήγαγε μελέτη στην οποία αποδείχθηκε ότι με χορήγηση ιβερμεκτίνης, μειώθηκε κατά πολύ ο χρόνος ίασης των ασθενών με Covid-19 και έτσι θα μπορούσε η διάρκεια της απομόνωσης των ασθενών στο σπίτι να είναι μικρότερη.
Αυτό θα επιτρέψει την ταχύτερη επιστροφή στην εργασία και θα ωφελήσει την οικονομία γενικότερα». Σε επόμενη συνέντευξή που παραχώρησε στο Trialsitenews70 (27/02/2021), επεσήμανε ότι η κλινική μελέτη που πραγματοποίησε έδειξε πως η ιβερμεκτίνη καταπολεμά «ουσιαστικά» την Covid-19. Τόνισε όμως, ότι η φαρμακοβιομηχανία δεν θα «αγκαλιάσει» αυτό το φάρμακο επειδή δεν έχει «οικονομικό κίνητρο».
Στο ίδιο ακριβώς συμπέρασμα κατέληξε και ο διάσημος καθηγητής από την Αργεντινή, Δρ. Hector Carvallo. Μάλιστα, κατηγόρησε για «εγκληματική αμέλεια» τον εθνικό οργανισμό φαρμάκων της χώρας του, ΑΝΜΑΤ και κατ’ επέκταση τους διεθνείς οργανισμούς FDA71, EMA72 και όλους τους υπόλοιπους που δεν εγκρίνουν την ιβερμεκτίνη ως θεραπεία κατά της Covid-19, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Perfil73 (21/03/2021). Διατύπωσε την άποψη ότι το «μοναδικό φάρμακο που έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα έναντι της Covid-19 με πολλές επιστημονικές αποδείξεις είναι η ιβερμεκτίνη.
Όμως, δεν εγκρίθηκε διότι δεν θα αποφέρει οικονομικό όφελος σε κανέναν. Αντίθετα όλοι οι οργανισμοί κατευθυνόμενοι από οικονομικά συμφέροντα και φαρμακευτικές εταιρείες, εγκρίνουν καινούρια φάρμακα με πολύ λιγότερες αποδείξεις αποτελεσματικότητας. Δηλαδή φάρμακα με άγνωστες μελλοντικές παρενέργειες αλλά πανάκριβα». Από τις απόψεις του καθηγητή, προκύπτει ξεκάθαρα ότι ο στόχος δεν είναι να χορηγηθεί ένα αποτελεσματικό και ασφαλές φάρμακο αλλά ένα ακριβό. Εδώ να προσθέσουμε ότι στην Αργεντινή έχει συμβεί κάτι παρόμοιο με την Ινδία.
Το φάρμακο έχει εγκριθεί σε μεμονωμένες επαρχίες και χορηγείται ανεπίσημα εκτός ετικέτας από γιατρούς σ’ όλη την επικράτεια της αλλά δεν έχει την επίσημη έγκριση του ANMAT. Στις επαρχίες που χορηγείται επίσημα και οργανωμένα έχει καταπολεμηθεί η πανδημία πολύ πιο αποτελεσματικά74. Για την Ινδία ίσως «υπάρχει» μία δικαιολογία εφόσον η χώρα είναι πρωτοπόρος στην εξέλιξη75 και την παραγωγή76,77,78 του 60% των εμβολίων παγκοσμίως.
Έτσι ενώ σ’ όλη την επικράτειά της, λίγο έως πολύ, εφαρμόζονται η προληπτική και η έγκαιρη θεραπεία με ιβερμεκτίνη, το Indian Council of Medical Research79 (ICMR) δεν έχει δώσει την έγκρισή του. Κατά τον ίδιο τρόπο με τον καθηγητή από την Αργεντινή, σχολιάζοντας τον ANSM (εθνικός οργανισμός φαρμάκων) της Γαλλίας, που δεν δίνει επίσημη έγκριση στη χρήση ιβερμεκτίνης κατά της Covid-19, ενώ έχουμε ήδη πραγματικές αποδείξεις αποτελεσματικότητας, ο Δρ. Gérard Maudrux, σύμφωνα με το FranceSoir80 (14/02/2021), τόνισε: «Εάν μία ημέρα η ιβερμεκτίνη γίνει επίσημα, το φάρμακο κατά του Sars-Cov-2, θα υπάρξουν απώλειες δισεκατομμυρίων για την παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία.
Με τέτοια ποσά που διακυβεύονται, θα γίνουν τα πάντα ώστε να αποφευχθεί αυτό. Το σενάριο που είδαμε με την απαξίωση της υδροξυχλωροκίνης, θα επαναληφθεί. Η δικαιολογία που χρησιμοποιούν για δήθεν παρενέργειες της ιβερμεκτίνης είναι αναληθείς. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία παγκοσμίως, πιστεύω ότι δεν υπάρχει φάρμακο με τόσο λίγες παρενέργειες».
Επίσης η Δρ. Tess Lawrie, σύμφωνα με τρία άρθρα του Φεβρουαρίου στο FranceSoir81,82,83, αποκαλύπτει τα εξής: «Όλα αυτά που γίνονται ώστε να καθυστερήσουν την έγκριση της Ιβερμεκτίνης ως θεραπεία κατά της Covid-19, αποτελούν ένα θεμελιώδες σκάνδαλο δημόσιας υγείας σ' αυτή την πανδημία και ίσως το μεγαλύτερο όλων των εποχών. Υπάρχει μία σφοδρή σύγκρουση συμφερόντων.
Με μεθοδεύσεις πιέζουν τους επιστήμονες ερευνητές να παραμορφώσουν τα θετικά συμπεράσματά τους. Επίσης υπάρχει λογοκρισία των ΜΜΕ και σαμποτάζ από τα ιατρικά περιοδικά. Αυτό είναι απάτη στην επιστήμη και συνεχίζουμε να χάνουμε ανθρώπινες ζωές ενώ γνωρίζουμε τη θεραπεία». Συνεχίζοντας με τους γιατρούς που έχουν υποστηρίξει την πρόληψη ή την έγκαιρη θεραπεία, πάμε στην Πορτογαλία όπου αναφέρει το FranceSoir53 (02/04/2021), ότι ένας στους δύο γιατρούς συνταγογραφεί ιβερμεκτίνη κατά της Covid-19.
Αξίζει να δούμε τι μας αποκαλύπτουν τρεις Πορτογάλοι επιστήμονες, σε άρθρο του Portugalresident54 (04/03/2021): Ο Δρ. Antonio Pedro Machado επισήμανε ότι δεν είναι «αρνητής των εμβολίων», όμως αυτός δεν θα εμβολιαστεί επειδή παίρνει ο ίδιος ιβερμεκτίνη αρκετούς μήνες και τον «προφυλάσσει αποτελεσματικά από την Covid-19». Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι χορήγησε αυτό το φθηνό φάρμακο σε πολλούς ηλικιωμένους ασθενείς που νόσησαν κυρίως σε γηροκομεία με αποτέλεσμα εκεί, να συμβούν ελάχιστοι θάνατοι.
Ο δεύτερος Πορτογάλος ειδικός κλινικός παθολόγος και καθηγητής στο Νέο Πανεπιστήμιο της Λισσαβόνας, τέως πρόεδρος του Ιατρικού Συμβουλίου Πορτογαλίας, Δρ. Germano de Sousa, δήλωσε ότι αυτός και οι συνάδελφοί του χρησιμοποιούν ιβερμεκτίνη προληπτικά, «επειδή θεωρούν ότι είναι εκτεθειμένοι στον ιό λόγω των εκατοντάδων δειγμάτων αίματος που εξετάζουν καθημερινά στο εργαστήριο».
Ο τελευταίος γιατρός από την Πορτογαλία, ο Δρ. Henrique Carreira, τονίζει ότι η ιβερμεκτίνη είναι πολύ ασφαλές φάρμακο και ότι οι «κατευθυνόμενες ειδήσεις» πως προκαλεί ζημιά στο συκώτι «είναι εντελώς αναληθείς διότι δε μεταβολίζεται σ’ αυτό». Με τον Πορτογάλο επιστήμονα συμφωνεί και ένας γιατρός από την Ινδία, ο Δρ. Anil Chaurasia. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο FranceSoir84 (24/03/2021), δήλωσε τα εξής: «Στην Ινδία δεν έχουν καταγραφεί – αναφερθεί σημαντικές ή μικρές ανεπιθύμητες παρενέργειες με τη χρήση της ιβερμεκτίνης.
Σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία από τη χρήση του φαρμάκου σε περισσότερες από 500 περιπτώσεις, κανένας ασθενής δεν παραπονέθηκε για παρενέργειες παρά τη χορήγηση ημερήσιας δόσης 12mg για 7 ημέρες εν συνεχεία. Η ιβερμεκτίνη είχε πολύ περισσότερο από ικανοποιητικό αποτέλεσμα στη θεραπεία και στην προφύλαξη. Κατά την άποψή μου, η επιτυχία της Ινδίας έναντι της πανδημίας, σε σύγκριση με τις Δυτικές χώρες, συνέβη επειδή εφάρμοσε πρωτόκολλα πρόληψης και έγκαιρης θεραπείας με διάφορα φάρμακα όπως η ιβερμεκτίνη και η υδροξυχλωροκίνη από πολύ νωρίς».
Σε συνέντευξη Τύπου στις 9 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Ένωσης του Τόκιο σύμφωνα με το FranceSoir85 (16/02/2021), Δρ. Haruo Ozaki συνέστησε την επείγουσα χρήση της ιβερμεκτίνης, για να αποφευχθεί η εξάπλωση της νέας λοίμωξης από κορωνοϊό. Τόνισε ότι το φάρμακο πρέπει να χορηγείται σε άτομα που έχουν προσβληθεί από Sars-Cov-2, λέγοντας ότι έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στην πρόληψη της επιδείνωσης.
Είναι σημαντικό να γίνει επείγουσα έγκριση ώστε να συνταγογραφείται το σκεύασμα από τους γιατρούς ως θεραπεία κατ' οίκον. Επίσης στο Lespecialiste86 (21/12/2020), διαβάσαμε ότι ένας γιατρός από το Βέλγιο, ο ιολόγος Δρ. Marc Wathelet, ορμώμενος από το τεράστιο πρόβλημα που δημιούργησε η πανδημία στη χώρα του, έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό και τον υπουργό υγείας του Βελγίου όπου τους υποδεικνύει, «ένα ρεαλιστικό σχέδιο άμεσης εξάλειψης της πανδημίας σε διάστημα μόλις έξι εβδομάδων». Το βασικό όπλο που εισηγείται είναι η χορήγηση προληπτικά και θεραπευτικά ιβερμεκτίνης.
Τέλος, ένας Έλληνας ειδικός παθολόγος-νεφρολόγος, ο Δρ. Γεώργιος Βέργουλας, τέως διοικητής του ΑΧΕΠΑ, πριν λίγο καιρό είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο Parallaxing87 (03/02/2021), όπου μας αποκάλυψε μία απίστευτη ιστορία από τις ΗΠΑ. «Οι συγγενείς μίας ογδοντάχρονης που νοσηλευόταν διασωληνωμένη με Covid-19 χωρίς πολλές ελπίδες επιβίωσης, μετά από σύντομη έρευνα πίεσαν τους γιατρούς να της χορηγήσουν ιβερμεκτίνη.
Οι γιατροί δέχτηκαν και η ηλικιωμένη είχε άμεση βελτίωση με αποτέλεσμα να τη μεταφέρουν εκτός ΜΕΘ. Εκεί όμως οι γιατροί αρνήθηκαν να χορηγήσουν εκ νέου ιβερμεκτίνη και η υγεία της επιδεινώθηκε πάλι. Τελικά αναγκάστηκαν να συνεχίσουν τη θεραπεία με ιβερμεκτίνη μετά από απόφαση Δικαστηρίου στο οποίο είχαν καταφύγει οι συγγενείς. Τέλος η ηλικιωμένη σώθηκε». Κλείνει την περιγραφή του ο Έλληνας επιστήμονας, τονίζοντας ότι η περίπτωση της κυρίας από τις ΗΠΑ δίνει πολλά μηνύματα στο υπουργείο υγείας και στους Έλληνες γιατρούς.
Όλοι βιώνουμε εδώ και πολλούς μήνες τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας. Δυστυχώς έχει αλλάξει δραματικά ο τρόπος ζωής των περισσότερων ανθρώπων. Τα ακραία και δικτατορικού τύπου μέτρα εγκλεισμού που έχουν επιβληθεί δημιούργησαν δυστυχία, απόγνωση, εξαθλίωση, απομόνωση, ανέχεια, φτωχοποίηση και αναρίθμητα ψυχικά νοσήματα.
Ο πρωτόγνωρος τρόπος κατατρομοκράτησης των ανθρώπων από τα ΜΜΕ έχει επιφέρει έναν απέραντο φόβο και σύμφωνα με τον Δρ. Ελπιδοφόρο Σωτηριάδη έχει δημιουργήσει μία «κοινωνική ασθένεια» που δεν γνωρίζουμε πότε θα απαλλαγούμε από αυτήν. Πολύ σωστά επισήμανε τα εξής σε διεπιστημονική ημερίδα του Δικτύου Ελληνισμού5 (13/12/2020): «Οι αρνητικές εικόνες που προβάλλονται αντιδεοντολογικά από τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους...
Να μπαίνουν με τις βιντεοκάμερες σε εντατικές μονάδες και να στήνουν θεατρικές παραστάσεις... Να δημοσιεύονται κείμενα στα οποία περιγράφεται η κάθε τραγική λεπτομέρεια κατά την πορεία θανάτου ενός ανθρώπου... Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει τόση μεγάλη φοβία στους ανθρώπους, που διστάζουν να ανταλλάξουν ακόμη και μία χειραψία ή έναν εναγκαλισμό. Εμείς οι γιατροί ποτέ στην ιστορία δεν έχουμε κάνει τέτοιες ενέργειες για να τρομοκρατήσουμε τους συνανθρώπους μας.
Αυτή η κατάσταση είναι καταδικαστέα και θεωρώ αυτό που συμβαίνει εντελώς απαράδεκτο». Συμφωνούμε απολύτως με τις απόψεις του συγκεκριμένου επιστήμονα. Θα αντικαταστήσουμε, όμως, τη λέξη «απαράδεκτο» με τη λέξη «ανήθικο», διότι εσκεμμένα αποσιωπάται η ασφαλής, αποτελεσματική και φθηνή θεραπεία κατά της Covid-19 που μόλις γνωρίσαμε.
Διότι είναι τελείως ανήθικο να πεθαίνουν χιλιάδες άνθρωποι ενώ μπορούσαν να σωθούν. Διότι είναι τελείως ανήθικο, μετά από τόσους μήνες, να αποκρύβεται το επιτυχημένο μοντέλο που εφαρμόστηκε στις ομοσπονδιακές πολιτείες της Ινδίας και να επιβάλλεται το εντελώς αποτυχημένο που ζούμε στη χώρα μας. Διότι είναι τελείως ανήθικο να καταστρέφεται η σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία των ανθρώπων, έτσι απλά, για να πλουτίσουν οι φαρμακευτικές εταιρείες που προωθούν πανάκριβα φάρμακα και πειραματικά εμβόλια.
Διότι είναι τελείως ανήθικο να καταστρέφεται η οικονομία της χώρας ενώ θα μπορούσαν οι αρχές να εφαρμόσουν έγκαιρη προληπτική θεραπεία συγχρόνως με απομόνωση στο σπίτι των φορέων του ιού ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία και να ξεκουραστούν οι εξουθενωμένοι υγειονομικοί που μάχονται ηρωικά στην πρώτη γραμμή.
Εν κατακλείδι, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα, προς τους λίγους «εξαγοράσιμους» και «διαχειρίσιμους» πολιτικούς, γιατρούς, δημοσιογράφους και λοιπούς παρατρεχάμενους που αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς: Δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες. Δώστε ένα τέλος στην παράνοια που ζούμε.
Απευθύνω έκκληση σ' όλους σας.
Όταν διαβάσετε τα ιδιαίτερα σημαντικά αυτά στοιχεία και κατανοήστε την αξία τους, που «μεταφράζεται σε ανθρώπινες ζωές» , να τα γνωστοποιήσετε σ' όσο περισσότερο κόσμο μπορείτε.
Αρχικά να ενημερώσετε τους γνωστούς σας γιατρούς και φαρμακοποιούς, οι οποίοι λόγω της ιδιότητάς τους, είναι οι μόνοι που μπορούν να αξιοποιήσουν τις συγκεκριμένες πληροφορίες προς όφελος όλων μας.
Έπειτα να διαδώσετε όλα αυτά τα σημαντικά στοιχεία στους γνωστούς σας δημοσιογράφους, πολιτικούς, ιεράρχες, συγγενείς, φίλους, ακόμη και αγνώστους. Από το πόσο γρήγορα θα διαδοθούν οι συγκεκριμένες πληροφορίες εξαρτώνται στην κυριολεξία, ανθρώπινες ζωές.
Αν οι Έλληνες γιατροί και γενικά οι πολίτες, γνώριζαν νωρίτερα τον απλό τρόπο που προστατεύονται οι κάτοικοι της Ινδίας από το καλοκαίρι 2020, θα είχαμε θρηνήσει πολύ λιγότερους συνανθρώπους μας.
Καθώς πλησιάζουν οι Άγιες ημέρες, εύχομαι το Άγιο Φως της Ανάστασης Του Χριστού να μας φέρει ξανά την αισιοδοξία και την ελπίδα, που χάσαμε από τη ζωή μας αυτή τη δύσκολη περίοδο. Καλή Ανάσταση.
Με εκτίμηση
Ιωάννης Κουτσικίδης BSc, MA
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου