Η ΑΠΟΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
Η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση που λαμβάνει χώρα στο ουκρανικό έδαφος συνοδεύεται από έναν εσωτερικό αγώνα, ο οποίος σίγουρα παίρνει άλλες μορφές, αλλά οι συνέπειες του οποίου δεν θα είναι λιγότερο σημαντικές και στον οποίο η νίκη είναι απαραίτητη για το μέλλον της Ρωσίας και τη γεωπολιτική της νίκη.
Ο αγώνας που διεξάγεται στην ουκρανική επικράτεια μεταξύ της Ρωσίας και του ατλαντικού κόσμου που έχει μια βαθιά γεωπολιτική και ιδεολογική διάσταση, δεν μπορεί να γίνει χωρίς εσωτερική «κάθαρση», μετά από είκοσι χρόνια νεοφιλελεύθερου και παγκοσμιοποιητικού εμποτισμού, χωρίς, προς το παρόν, την εξουσία. οι ελίτ επηρεάζονται άμεσα. Χωρίς λοιπόν «κρατικιστικό πραξικόπημα».
Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, αποφάσεις και ομιλίες που ήταν αδιανόητες πριν από τρεις εβδομάδες αναδύονται στον εγχώριο ρωσικό πολιτικό χώρο, που αναδύεται από τον λήθαργο.
Καταρχάς, αναγνωρίζεται στον ρωσικό πολιτικο-μιντιακό λόγο ότι η κατάσταση δεν μπορεί να επανέλθει σε αυτό που ήταν πριν από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης.
Στη συνέχεια, είδαμε μια σημαντική αλλαγή στον χώρο των media. Το πρώτο ομοσπονδιακό κανάλι ήταν το πιο επηρεασμένο, έστω και αν δεν είναι το μόνο που αναθεώρησε τον προγραμματισμό του, αλλά ήταν αυτό που είχε τα περισσότερα "αστέρια" που φλερτάρουν τώρα στη λειτουργία " χωρίς πόλεμο "."
Και ένα μεγάλο μέρος από αυτούς έχουν φύγει με θάρρος με τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Τα προγράμματα αναδιαμορφώνονται και βλέπουμε την επιστροφή σοβιετικών ταινιών εξαιρετικής ποιότητας, την εξαφάνιση των χυδαίων εκπομπών, με λίγα λόγια, μια ορισμένη κάθαρση - ουσιαστική - της τηλεόρασης Το διάστημα, το οποίο είχε επιδεινωθεί πολύ απότομα τα τελευταία χρόνια.
Τα κοινωνικά δίκτυα βλέπουν περίπλοκη πρόσβαση, ιδιαίτερα το Tik Tok, το οποίο ωστόσο κατά τη διάρκεια της εφήμερης δόξας, αλλά ω τόσο καταστροφικό, της τρέλας του Covid, είχε οραματιστεί ως σχολική πλατφόρμα στη Ρωσία.
Επιπλέον, η Ρωσία αποχωρεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης και συνεπώς την ιερή ΕΣΔΑ, η οποία είχε ως ομολογημένο στόχο να εισαγάγει όλες τις «αξίες» και τα δόγματα του παγκόσμιου κόσμου. Έχει κατατεθεί σχέδιο ψηφίσματος με στόχο την έξοδο της Ρωσίας από τον ΠΟΕ.
Σε επιστημονικό και εκπαιδευτικό επίπεδο, τελικά το σύστημα της Μπολόνια τίθεται υπό αμφισβήτηση στη συζήτηση και ακόμη και το Υπουργείο Έρευνας ανακοίνωσε χθες αναστολή της απαίτησης επιστημονικών δημοσιεύσεων στις αμερικανικές βάσεις Scopus και Web of Science, για ενίσχυση δημοσιεύσεων σε εθνικά περιοδικά και έρευνας, που ανταποκρίνονται στο συμφέρον της χώρας.
Τι μεγάλη νίκη ήδη! Οι ρωσικές πολιτικές ελίτ, που υπερασπίστηκαν την παγκοσμιοποίηση, αρχίζουν να θυμούνται το συμφέρον της Ρωσίας, ένα συμφέρον που είναι συγκεκριμένο για αυτήν, όπως και για κάθε χώρα, και το οποίο αναγκαστικά διαφέρει από το παγκόσμιο συμφέρον.
ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο Λ. ΑΠΟΣΚΙΤΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου