Κυριακή 2 Απριλίου 2023

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΑ...

ΠΕΡΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ...



 Τῆς Ε.Α. ἀπὸ Νάπολη

Την Αλήθεια (α+λήθη, εκ του "λανθάνω", εξ ου και "λάθος") θέλουμε, ...την έξοδο από τη λήθη,...dall'oblio...

...Έτσι, τουλάχιστον, ισχυριζόμαστε, ΟΛΟΙ!

Είναι γεγονός, ωστόσο, ότι η αλήθεια διάγει βίον ...μαρτυρικόν !!! 

Καθημερινά λιθοβολείται (αφού στους περισσότερους, στην πραγματικότητα, δεν αρέσει) και ..."ληθο-βολείται", με ισχυρές δόσεις "λήθης" (ναρκωτικές ενέσεις ψέμματος και λησμονιάς στο συλλογικό ...συνειδητό και ασυνείδητο) και γυμνή- καθώς είναι- μια και τα ρούχα της ...τής τα "απέσπασε", με δόλο, το ψέμμα (που κυκλοφορεί και υπογράφει  "...αντ'αυτής") ...ντρέπεται, κιόλας, να βγει στο φως!!!

Σ΄ αυτόν...τον...λάθος κόσμο έλαχε να ζούμε όπου το ψέμμα υποδύεται την αλήθεια (μια και φοράει τα ρούχα που της έκλεψε)

..και τίποτα δεν πρόκειται ν΄αλλάξει, 

αν εμείς οι ίδιοι

δεν αναζητήσουμε το Φως,

αν δεν θελήσουμε να γίνουμε  

φορείς αλήθειας

για μας και για το περιβάλλον μας. 

Όσοι συντάσσονται με το ΦΩΣ μισούν και αποτάσσονται τα πονηρά και βδελυρά έργα του σκότους!

Ψιλά γράμματα θα μού πείτε...

Ίσως να'ναι και πολύ ...ψηλά... γραμμένα και να μην επαρκεί η όρασή μας (κυρίως εκείνη της ψυχής) για να τα αναγνώσουμε και -προπαντός- να τα κατανοήσουμε και να τα εφαρμόσουμε στη ζωή μας!

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία ...από το ψέμμα!!!

Καλή πρωταπριλιά στον ...θαυμαστό ανάποδο κόσμο μας!!!


Ε.Α., 01.04.2023, Νapoli


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

Ο υπέρτιτλος και ο τίτλος είναι του ιστολογίου μας και αναφέρεται στις ακόλουθες ρήσεις του Κυρίου μας:

«Εγώ εἰμὶ ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή»

(Ιωάν. ιδ' 6)

«Ἐγώ εἰμι τὸ φῶς τοῦ κόσμου» 

 (Ιωάνν. κεφ. η  – 18)


10 σχόλια:

  1. Το να αγκιστρώνεται κάποιος τυφλά σε κείμενα, αρνούμενος να αξιοποιήσει το θεόδοτο δώρο της ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ αναζήτησης της κατά Θεόν ζωής, όχι μόνο δεν αποτελεί ευκταίο Χριστιανικό χαρακτηριστικό, αλλά αντιθέτως, αποτελεί προσπάθεια αποποίησης ευθυνών, και φυγοπονία! Ζητάει καταφύγιο βεβαιοτήτων, στρουθοκαμηλίζοντας, αντί να ασκήσει κρίση και κόπο εξιχνίασης των βαθέων του Θεού.

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΒΛΑΨΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπουρου μπουρου στη πλατεια Κουμουνδούρου. Τρίχες κατσαρές, όσα αναφέρθηκαν, όταν κάποιος αρνείται τον Λόγον του Θεού της Παλαιάς Διαθήκης.

      Διαγραφή
    2. TAΔΕ ΕΦΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ.
      DIN DIN KOKONA MARIGO.

      Διαγραφή
    3. Είµαι το Φως, και όποιος ζει μέσα στο Φως γίνεται μέρος του Φωτός…. Δεν υπάρχει σ' Εμένα σκοτάδι ή σκιά. Η χάρις είναι μέρος του εαυτού Μου και είναι κι αυτή φως. Όταν η χάρις λιγοστεύει σε κάποιον που Με προσβάλλει συνεχώς, το φως που του έδωσα λιγοστεύει κι αυτό και σβήνει σιγά-σιγά… ΌΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑµΕΝΕΙ ΣΤΗ ΧΑΡΗ ΜΟΥ, ΠΑΡΑµΕΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΝΕΥµΑΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ, ΑΦΟΥ µΙΑ ΙΣΧΥΡΗ µΕΤΑµΟΡΦΩΣΗ ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΑΙ µΕΣΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ, ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ Σ' ΕΜΕΝΑ, ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΑΣ, ΚΑΛΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΖΩΗ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΑ, ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΑΧΥΡΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΗΚΩΝΕΙ Η ΦΩΤΙΑ, ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΣΗΚΩΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΣΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΑΓΙΟΣΥΝΗΣ. ΑΛΛΑ ΟΣΟΙ ΞΕΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΗ, ΞΕΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ µΑΤΙΑ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΤΩΣΗ! ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΣΚΟΤΑΔΙ, ΣΤΑ ΠΕΠΛΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ…
      Σε όλους σας έχει δοθεί η δυνατότητα να έχετε μερίδιο στο Φως Μου και να γίνετε φλόγα. Όπως η χάρη είναι Φως, το ίδιο και οι αρετές που ενυπάρχουν στο Φως. Μπορούν να τις αποκτήσουν όλοι αυτοί που παραμένουν μέσα Μου, μέσα στο Φως Μου, και έχουν στενή σχέση μαζί Μου. Αυτές 2 είναι που θα σας ζωοποιήσουν για να γίνετε φως, και θα σας επιτρέψουν να αυξηθείτε στην ευσέβεια και να μοιάσετε αληθινά σ' Εμένα. Θα σας μεταμορφώσουν σε θεούς,3 μεταμορφώνοντας τον νου, την ψυχή και την καρδιά σας για να ακτινοβολούν την Δόξα Μου, γιατί μέσα σας θα κατοικεί η ίδια η Αρχοντιά,4 η Βασιλεία Μου και ο Θρόνος Μου. Και όποιος σας βλέπει, θα διακρίνει Εµένα, όχι εσάς. Σε όλα, θα είµαστε ένα. Το Φως Μου, η χάρη Μου και οι αρετές Μου, που τις αποκτήσατε σβήνοντας τον εαυτό σας, θα χυθούν µέσα σας και θα πληµµυρίσουν την ψυχή σας σε τέτοιο βαθµό, που το πνεύµα σας θα αισθανθεί την Θεότητά Μου. Σας εξήγησα κάποτε πως, όπως επιτρέπεται στη νύφη που εισέρχεται στον Νυµφώνα, να σηκώσει το πέπλο του Νυµφίου της και να ανακαλύψει πίσω από το νυφικό πέπλο την Θεότητά Του, το ίδιο θα συμβεί όταν προσελκύω µε τη χάρη την ψυχή σας στα ΦΩΤΕΙΝΑ ΜΟΥ ΒΑΘΗ, όταν σας επιτρέψω από συγκατάβαση να αντικρίσετε το Άγιο Πρόσωπό Μου, ένα θέαμα που προκαλεί δέος.
      Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΜΟΥ, ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΔΥΝΑµΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ, που γίνεται εµπόδιο στη χάρη, και αν η ψυχή αυτή δεν καθοδηγηθεί,5 θα παραµείνει στο σκοτάδι. Για να ανακτήσει τη χάρη και το Φως, η ψυχή αυτή θα πρέπει να πασχίζει συνεχώς. Μια δύσκολη πνευµατική ανάβαση αλλά όχι ακατόρθωτη. Βασούλα, εσύ κι Εγώ θα συνεχίσουµε να εργαζόµαστε µε τον τρόπο αυτό για το όφελος της Εκκλησίας Μου. Η Ψυχή µου υποφέρει με όλα αυτά που βλέπω γύρω μου.6 Συνέχισε να εργάζεσαι μαζί Μου, βρίσκω ευχαρίστηση στη μηδαμινότητά σου. Να θυμάσαι ότι είμαι ένας απέραντος Ωκεανός Ελέους. Ο Ων είναι μαζί σου. IC
      ________________________________________
      Όποιος ζει μέσα στο Φως γίνεται μέρος του Φωτός
      12-15 Δεκεμβρίου 2003
      http://www.tlig.org/el/messages/chrono/2003/

      Διαγραφή
  2. ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΒΡΗΚΕ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΕΔΑΦΟΣ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΒΑΛΤΟΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΖΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΗΡΥΓΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ .ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΒΑΓΚΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΣΤΩΝ.
    ΑΣ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ Ο ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΗΣ ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε πειράζει ρε ιππότη να φέρει ο προ-ασπιστής συνάδερφος σου την ασπίδα του σε λίγο, αφού μείνουν αναρτημένα τα αιρετικά κείμενα για κανά δύο ημέρες;

      Διαγραφή
  3. ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ 24/7 ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΝΑ ΤΑ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ! ΜΕΙΝΑΝ 2 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΝΑΤΕ 2 ΜΕΡΕΣ! ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ! ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ, ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΦΟΣΟΝ ΜΑΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΕ ΑΛΛΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο φίλος σου ο γεώκων σε ποια ενορία πάει;

      Διαγραφή
  4. ΥΠΟΘΕΤΩ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΥΠΕΡΟΧΟ. ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ.
      ΜΗ ΧΑΛΙΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΜΑΛΑΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΠΟ .ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ.

      Διαγραφή