Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗ «ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ»

ΒΙΝΤΕΟ



1. Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΉ ΑΛΛΑΓΉ ΑΛΛΆΖΕΙ ΤΟΝ ΧΡΌΝΟ!!

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα προκάλεσε πολλά άρθρα να έχουν τίτλους προς αυτή την κατεύθυνση:
Η κλιματική αλλαγή αλλάζει την περιστροφή της Γης αρκετά ώστε να χαλάσει τα ρολόγια μας

Αυτό το ιδιαίτερα σκανδαλώδες παράδειγμα προέρχεται από την Washington Post, αλλά το CNN, οι New York Times, το BBC και πολλοί άλλοι ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο.

Είναι αξιολύπητη ανοησία clickbait. Ακολουθεί μια ακριβής περίληψη της κατάστασης:

Η αλήθεια είναι ότι οι μικροαλλαγές στην ταχύτητα περιστροφής της Γης σημαίνουν ότι προσθέτουμε και αφαιρούμε τα λεγόμενα «δίσεκτα δευτερόλεπτα» κάθε λίγα χρόνια. 

Έχουν προσθέσει 27 δευτερόλεπτα με αυτόν τον τρόπο τα τελευταία 45 χρόνια. Επρόκειτο να προσθέσουν άλλο ένα το 2026, αλλά νέοι υπολογισμοί δείχνουν ότι μπορεί να μην χρειαστεί μέχρι το 2029.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nature ισχυρίζεται ότι αυτή η πιθανή αλλαγή θα μπορούσε ενδεχομένως να προκληθεί από το λιώσιμο των πάγων, τα οποία υποτίθεται ότι οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, η οποία είναι θεωρητικά ανθρωπογενής.

Έτσι, ενώ οι εφημερίδες αναφέρουν ότι «η κλιματική αλλαγή αλλάζει την εποχή μας», ο πιο ακριβής τίτλος θα ήταν «ο χρόνος μας αλλάζει λιγότερο από ό, τι περιμέναμε και ένας τύπος πιστεύει ότι ίσως οφείλεται στην κλιματική αλλαγή».

Αλλά υποθέτω ότι αυτός δεν είναι ένας πιασάρικος τίτλος.

2. «FLEXITARIAN» ΔΊΑΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΏΣΟΥΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΉ ΑΛΛΑΓΉ

Μιλώντας για την κλιματική αλλαγή, ο Guardian ανέφερε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι:


Οι βαριές για τα φυτά «flexitarian» δίαιτες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη

Ναι, μια άλλη μελέτη έχει βρει ένα ακόμη συμπέρασμα που εξυπηρετεί το κατεστημένο:

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η υιοθέτηση μιας ευέλικτης διατροφής θα μπορούσε να μειώσει τις εκπομπές μεθανίου και υποξειδίου του αζώτου από τη γεωργία και να μειώσει τις επιπτώσεις της παραγωγής τροφίμων στο νερό, το άζωτο και τη βιοποικιλότητα. 

Αυτό με τη σειρά του θα μπορούσε να μειώσει το οικονομικό κόστος που σχετίζεται με την υποβάθμιση της ανθρώπινης υγείας και των οικοσυστημάτων και να μειώσει την τιμολόγηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ή το κόστος μετριασμού του άνθρακα, κατά 43% το 2050. 

Τα μοντέλα διατροφικής μετατόπισης δείχνουν επίσης ότι ο περιορισμός της μέγιστης αύξησης της θερμοκρασίας σε περίπου 1,5 βαθμό Κελσίου μπορεί να επιτευχθεί μέχρι το 2045 με λιγότερη απομάκρυνση διοξειδίου του άνθρακα, σε σύγκριση με το αν διατηρήσουμε την τρέχουσα διατροφή μας.

Για όσους από εσάς αναρωτιέστε, μια «flexitarian διατροφή» υποτίθεται ότι είναι μια δίαιτα που «επικεντρώνεται σε ολόκληρες, φυτικές πρωτεΐνες και άλλα ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα, ενώ απολαμβάνετε το κρέας, τα γαλακτοκομικά, τα αυγά και τα ψάρια με μέτρο».

Είναι βασικά ο τρόπος με τον οποίο πρόκειται να προωθήσουν την οιονεί αναγκαστική χορτοφαγία σε ανθρώπους που δεν θέλουν να σταματήσουν να τρώνε κόκκινο κρέας.

Το άρθρο του Guardian παραθέτει τον καθηγητή Jason Hill του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, ο οποίος μας δίνει μια υπόδειξη για το πώς σχεδιάζουν να διαστρεβλώσουν διακριτικά τη ρητορική για το κόκκινο κρέας:

«Το συνολικό σύστημα τροφίμων έχει πολλούς παίκτες... Υπάρχουν οι παραγωγοί, οι καταναλωτές που επιλέγουν τι θα φάνε, και ειδικά στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζει το είδος της γεωργίας που οδηγεί σε υπερβολική παραγωγή κόκκινου κρέατος.

Βλέπετε, δεν πρόκειται να μειώσουν βίαια την ποσότητα του κόκκινου κρέατος που τρώνε οι άνθρωποι σε σημείο σχεδόν διανομής, απλά θα σταματήσουν την «πλεονάζουσα παραγωγή».

Γλοιώδης γλώσσα.

3. ΚΑΤΆΡΡΕΥΣΗ ΓΈΦΥΡΑΣ ΤΗΣ ΒΑΛΤΙΜΌΡΗΣ... ΤΟ ΠΡΏΤΟ ΑΠΌ ΤΑ ΠΟΛΛΆ;

Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη για το φορτηγό πλοίο που συνετρίβη στη γέφυρα Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη, προκαλώντας κατάρρευση ενός τεράστιου τμήματος του ανοίγματος.

Το διαδίκτυο έχει γεμίσει με θεωρίες και συζητήσεις. Το προβλέψιμο πλήθος κατηγορεί τους μετανάστες και άλλοι τον καπιταλισμό. Ίσως ήταν ατύχημα, ίσως ήταν συνωμοσία.


Όποια και αν είναι η αλήθεια της κατάστασης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χρησιμοποιείται ήδη για την προώθηση της πανταχού παρούσας αντι-ανθρώπινης ατζέντας, ειδικά της αναγκαστικής έλλειψης που οδηγεί τις τιμές προς τα πάνω. Όπως αναφέρει η Daily Mail, η κατάρρευση έχει «προκαλέσει όλεθρο στην αλυσίδα εφοδιασμού»

Η παγκόσμια ναυτιλία σαμποτάρεται εδώ και μερικά χρόνια με κρίσεις - ή υποτιθέμενες κρίσεις - να κατηγορούνται για μια αρκετά σκόπιμη πολιτική αύξησης του βασικού κόστους ζωής.

Το CNN προειδοποιεί τώρα ότι «1 στις 13» από τις γέφυρες της Αμερικής είναι ευάλωτες σε τέτοιες συγκρούσεις. Είναι αλήθεια αυτό; Θα υπάρξουν περισσότερα «ατυχήματα»; Θα υπάρξει κάποιο υπερ-διεφθαρμένο τρισεκατομμυρίων δολαρίων «νομοσχέδιο ανακαίνισης γεφυρών» που θα ψηφιστεί στο εγγύς μέλλον;

Ή απλώς προσπαθούν να τρομάξουν τους ανθρώπους;

Η κατάσταση αντικατοπτρίζει τις «διαρροές» της Boeing, οι οποίες υποψιάζομαι ότι έγιναν για να αποθαρρύνουν τους ανθρώπους από το να πετάξουν.

BONUS: ΧΑΜΈΝΟΣ ΠΌΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΆΔΑΣ

Σήμερα το CNN δημοσίευσε αυτό το κομμάτι σχετικά με το ιστορικό χρώμα του δέρματος του Ιησού, και σπάνια έχει χαθεί τόσο πολύ ένα σημείο. Περιέχει αυτή την ομορφιά μιας πρότασης:


Σε μια ταχέως διαφοροποιημένη πολυπολιτισμική Αμερική, περισσότεροι Χριστιανοί θέλουν να δουν έναν Ιησού που τους μοιάζει.

Ποτέ πριν δεν είχε απεικονιστεί καλύτερα η κατάρρευση της κοινωνίας μας σε έναν αυτο-λατρευτικό ναρκισσισμό.

Αν μπορείς να σχετιστείς μόνο με τον Ιησού που σου μοιάζει, δεν υπάρχει πια ελπίδα για σένα.

ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΌΛΑ ΆΣΧΗΜΑ...

Είναι Πάσχα, υπάρχουν τα σοκολατένια κουνελάκια , οι νάρκισσοι ανθίζουν και ο Ben Hur προβάλλεται σε όλο τον κόσμο. Αυτά είναι ωραία να τα σκεφτόμαστε, έτσι δεν είναι;

Ακούστε και λίγο Μπετόβεν.
*

Όλοι είπαν για την αρκετά ταραχώδη εβδομάδα του Πάσχα για το νέο κανονικό πλήθος και δεν αναφέραμε καν τα ζεστά σταυρωτά ψωμάκια ως κίνδυνο πυρκαγιάς ή τη νέα καμπάνια του TikTok κατά της «παραπληροφόρησης».



1 σχόλιο:

  1. O πάντων χρεωλύτης ἀνθρώπων, ἐπεδήμησε δι’ ἑαυτοῦ πρός τούς ἀποδήμους τῆς αὐτοῦ χάριτος,
    κα σχίσας τόχειρόγραφον ἀκούει παρά πάντων οὕτως, Ἀλληλούϊα.

    Λαχταράει ο Σωτήρας να σκίσει και σήμερα τα χειρόγραφα των προφητειών με τις δραματικές εξελίξεις, της αποστασίας και των αμαρτιών μας, αλλά εμείς δε φωνάζουμε ένα "ήμαρτον", ένα "Κύριε Ελέησον".

    Προσπαθούμε αναμεταξύ μας να βρούμε ένα σούπερ ήρωα να μας βγάλει από τα αδιέξοδα στα οποία μας έμπλεξε ο εγωισμός και η αποστασία μας, ώστε να συνεχίσουμε ανεμεπόδιστα να συνεχίσουμε τη ζωούλα μας άνευ μετανοίας.

    Αφήστε τις φυλλάδες να γράφουν ότι θέλουν. Πίστη και ελπίδα στο Χριστό μας να υπάρχουν και όλα θα διορθωθούν ως δια ... Ευλογίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή