Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙ...

ΠΟΥΤΙΝ: «ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΕ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ»



Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέδωσε σήμερα (16 Σεπτεμβρίου 2024) διάταγμα που προβλέπει την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας κατά επιπλέον 180.000 στρατιώτες, ανεβάζοντας το σύνολο των εν ενεργεία στρατιωτών στο 1,5 εκατομμύριο.

Αυτή η απόφαση σηματοδοτεί την τρίτη αύξηση του αριθμού των στρατευμάτων από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022. Σύμφωνα με το διάταγμα, που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα φτάσουν συνολικά τα 2,38 εκατομμύρια άτομα, από τα οποία 1,5 εκατομμύριο θα είναι ενεργοί στρατιώτες.


Πριν από αυτή την κίνηση, ο Πούτιν είχε ήδη προχωρήσει σε δύο αυξήσεις των μάχιμων δυνάμεων, κατά 137.000 και 170.000 στρατιώτες αντίστοιχα. Επιπρόσθετα, το φθινόπωρο του 2022, περισσότεροι από 300.000 έφεδροι στρατιώτες επιστρατεύτηκαν για την ενίσχυση των πολεμικών επιχειρήσεων, μια εξέλιξη που οδήγησε πολλούς νέους να εγκαταλείψουν τη χώρα για να αποφύγουν τη στράτευση.


Το Κρεμλίνο, ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει άμεσος σχεδιασμός για νέα επιστράτευση, με την τρέχουσα στρατηγική να εστιάζει στην προσέλκυση εθελοντών, οι οποίοι υπογράφουν συμβόλαια με υψηλές αποδοχές για να συμμετάσχουν στις μάχες στην Ουκρανία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου