Η ΙTΑΛΙΑ ΜΕ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!
Εδώ και δυόμιση μήνες έχουν διεξαχθεί οι εκλογές στην Ιταλία και η νέα τάξη βλέπει το αποτέλεσμα, το φυσάει και δεν κρυώνει!
Χονδρικά
Πέντε αστέρια 33 %
Κεντροδεξιός συνασπισμός
Λέγκα του Βορά και Φόρτσα Ιτάλια 37,03%.
Σύνολο 70% των ψήφων και η "δημοκρατική" Ευρώπη κάνει ό,τι μπορεί για να καθυστερήσει τον σχηματισμό της εφιαλτικότερης γι αυτήν κυβέρνησης στην Ιταλία!
Οι δυνάμεις που απαρτίζουν την υπό σχηματισμό ιταλική κυβέρνηση είναι φαινομενικά ανταγωνιστικές. Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων προέρχεται από την Αριστερά και πέτυχε τα καλύτερα αποτελέσματά του στη νότια Ιταλία, όπου η κοινωνική κατάσταση είναι τραγική.
Η Λέγκα, αντίθετα, είναι ένα πραγματικό ακροδεξιό κόμμα, με ρίζες στον Βορρά, την οικονομική ατμομηχανή της Ιταλίας. Φαινομενικά λοιπόν, αυτές οι δύο δυνάμεις είναι ασυμβίβαστες. Το θέμα είναι ότι οι ηγέτες τους ήταν αναγκασμένοι να κάνουν μαζί κυβέρνηση για το καλό του λαού και της Ιταλίας.
Μετά από τις εκλογές στην Ιταλία, η ΕΕ είναι υποχρεωμένη να αλλάξει πολιτική. Για να εκπληρώσουν το ελάχιστο των υποσχέσεών τους, ο Σαλβίνι και ο Ντι Μάιο και να εκπροσωπήσουν επάξια τους ψηφοφόρους τους, θα πρέπει να πάρουν από τις Βρυξέλλες μια υπόσχεση για κάποια αναθεώρηση της ευρωπαϊκής πολιτικής.
Όπως λέει και ο πρώην δήμαρχος Βενετίας Μάσιμο Κατσάτι σε συνέντευξή του στη γαλλική Liberation:
«Αν επιστρέψουν με άδεια τα χέρια, θα ξεκινήσουν εκστρατεία κατά των Βρυξελλών. Τα περιθώρια είναι λοιπόν στενά.
Δεν χρειάζονται πολλά για να υπάρξει έξοδος από το ευρώ. Για την Ευρώπη, άλλο είναι να κάνει μπρα-ντε-φερ με τον Τσίπρα και να τον υποχρεώνει να κάνει πίσω κι άλλο να επιχειρήσει να το κάνει με την Ιταλία.»
Xθες Τρίτη, ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας συνάντησε τους προέδρους της Βουλής και της Γερουσίας, Ρομπέρτο Φίκο και Ελιζαμπέτα Καζελάτι για να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις.
Αν δεν υπάρξουν απρόοπτα της τελευταίας στιγμής, εφευρήματα δηλαδή των Βρυξελλών που θέλουν να καθυστερήσουν και εν τέλει να αποτρέψουν το σχηματισμό μιας τέτοιας κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, αναμένεται στην συνέχεια να δώσει (επιτέλους!) εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Τζουζέπε Κόντε.
Ο καθηγητής νομικής Τζουζέπε Κόντε, 54 ετών, θα είναι λοιπόν ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας. Γεννημένος το 1964, ο Κόντε έχει μια λαμπρή καριέρα στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τη νομική, σπουδές και ερευνητικές θέσεις σε μεγάλα πανεπιστήμια, όπως το Cambridge, η Σορβόννη και το New York University.
Κατάγεται από την Απουλία της Κάτω Ιταλίας και είναι αυτός που συνέγραψε το πρόγραμμα των Πέντε Αστέρων στον τομέα της δικαιοσύνης.
Είναι αριστερών πεποιθήσεων, αλλά έχει καταλάβει ότι η Αριστερά και η Κεντροαριστερά συμμάχησαν με τις Βρυξέλλες και επέβαλλαν στην Ιταλία μια εξοντωτική οικονομική πολιτική προς όφελος του Βερολίνου.
Θα θελήσει να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα μεγάλων φοροελαφρύνσεων, αύξησης των δημοσίων δαπανών, μείωσης των μεταναστων κατά 50% στα επόμενα 5 χρόνια σε μία Ιταλία που έχει 6 εκατ. παράνομους μετανάστες από Αφρική και από Ασία.
Το πρόγραμμα της κυβέρ νησής του θα περιλαμβάνει επίσης μερική κατάργηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, της ψευτοαριστεράς του Ρέντσι.
Θεωρείται λοιπόν βέβαιο ότι θα έρθει σε σύγκρουση με τις Βρυξέλλες αλλά η στήριξη που θα έχει στην ιταλική Βουλή θα είναι τεράστιαδιότι όπως είπαμε ο δεξιός συνασπισμός και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων έλαβαν συνολικά το 70% των ψήφων στις πρόσφατες εκλογές.
Η νέα κυβέρνηση θα βάλει στο επίκεντρο της δράσης της την εργασία, την ασφάλεια και την μείωση των φόρων.
Ενδεικτικά, αναφέρουμε την αξιοκρατία, την κατάργηση της μεταρρύθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος που ενέκρινε η κυβέρνηση του Ματτέο Ρέντσι και την στήριξη των ανέργων με το «εισόδημα του πολίτη»αλλά και την θέληση να παραμείνει το νερό δημόσιο αγαθό,
«Μετά από τις αναγκαίες σκέψεις και κινήσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, ελπίζουμε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε αυτή την νέα πορεία», τόνισε ο αρχηγός των "Πέντε αστέρων" Ντι Μάιο.
Το πρόγραμμα της ιταλικής κυβέρνησης συνασπισμού συμπεριλαμβάνει επίσης μαζικές απελάσεις τουλάχιστον 500.000 παράνομων μεταναστών, ένα εθνικό κατώτατο εισόδημα και προσέγγιση στη Ρωσία του Πούτιν».
Η Ιταλία καταρρέει και πολλά από τα προβλήματά της (όπως και της Ελλάδας) ανάγονται στη μοιραία απόφασή της να συμμετάσχει στο ευρώ το 1999.
Δεν χρειάζεται πολύ βαθεια ανάλυση για να συμπεράνει κανείς ότι η Ιταλία δεν θα έπρεπε να έχει εισέλθει στο καθεστώς του ενιαίου νομίσματος. Το χρέος της ανερχόταν στο διπλάσιο από το όριο του 60% επί του ΑΕΠ .
Ωστόσο, εκείνη την περίοδο ήταν αδιανόητο να αποκλειστεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη του πλέον φιλόδοξου εγχειρήματος της Ε.Ε...
Σήμερα το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της χώρας είναι κατώτερο σε σχέση με το 1999. Οι ημέρες της βιομηχανικής υπερδύναμης (Γερμανία και Ιταλία αντιπροσώπευαν το ήμισυ της βιομηχανικής ευρωπαϊκής παραγωγής) αποτελούν πλέον μακρινή ανάμνηση.
Ενώ η Γερμανία ευημερούσε η Ιταλία φτώχαινε και η ηγετική της θέση ως παραγωγού λευκών οικιακών συσκευών χάθηκε. Η Fiat δεν κυριαρχεί πια στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου και η ανεργία της χώρας κυμαίνεται στο 11% με την ανεργία των νέων να κινείται στο 32%.
Ένα Italexit θα ήταν καταλυτικό για την συνοχή όχι μόνο της Ευρωζώνης αλλά αυτής καθαυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Γι αυτό, οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία και το όνομα του υποψήφιου για πρωθυπουργό της χώρας αποτελούν ένα από τα βασικά θέματα του διεθνούς συστημικού Τύπου που είναι γεμάτος χολή που αδυνατεί να κρύψει.
“Ο άπειρος πολιτικά Κόντε, ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας” αναφέρουν οι FT.
“Ποιος είναι ο Τζουζέπε Κόντε της Ιταλίας;” αναρωτιέται η Deutsche Welle (DW).
Από την πλευρά της η Liberation έχει τίτλο: "Έτος μηδέν για την Ιταλία" λέγοντας ότι "το κυβερνητικό πρόγραμμα που συνέταξαν οι Πεντάστεροι και η Λέγκα ανησυχεί την Ευρώπη καθώς οδηγεί τη Ρώμη σε αχαρτογράφητα νερά".
Αλλά και το ιταλικό Gazzettino λέει ότι υπάρχουν αρκετά εμπόδια ακόμα και πριν από τον σχηματισμό κυβέρνησης ενώ η Repubblica ανέφερε πως υπάρχουν αμφιβολίες για τον Κόντε στο Κυρηνάλιο.
Το Politico αναφέρει "Η Ιταλία αναρωτιέται: Ποιος Τζουζέπε;"
Φανταστείτε "δημοκρατία" που το 70% των ψήφων δεν είναι αυτονόητο ότι θα δώσει κυβέρνηση!!!
Οι λαοί της Ευρώπης καλούνται σε εξέγερση!
Για να αποτινάξουν την δουλεία των "αγορών!
Για να αποτινάξουν την δουλεία των "αγορών!
Για να φέρουνΕλευθερία και αληθινή Δημοκρατία στη ζωή τους!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου