Κυριακή 28 Μαΐου 2023

ΠΑΜΕ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ;… ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗ; Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΩΣ...ΚΑΛΠΗ…

ΠΟΙΟΝ ΝΑΤΣΙΟ; ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΒΑΝΤΑΡΕΙ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ! 



Πάμε Άγιον Όρος;…καθώς ήρθε η…Νίκη από τη Θεσσαλονίκη...

Η Εκκλησία ως .. κάλπη…

Καταιγιστικές οι εξελίξεις…

Ενδεικτικό το Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ”Ορθόδοξη Αλήθεια”: ” Γιατί η Εκκλησία ψήφισε ”δαγκωτό” Μητσοτάκη. ΙΕΡΟ ”μονοκούκι” στον Κυριάκο. Ο Άδωνις μοίρασε κονδύλια για αναπτυξιακά έργα. 

Ο Σκρέκας επιτάχυνε τις ”πράσινες” εκκρεμότητες Ο Πιερρακάκης έβαλε τις ενορίες στη ψηφιακή εποχή.” Εδώ ουσιαστικά καταγγέλεται τουλάχιστον διαπλοκή σε όλες της τις εκφάνσεις…
και βέβαια εργαλειοποίηση της θρησκείας από την πολιτική.



Μπήκε σφήνα η ΝΊΚΗ . κάτι μεταξύ της Σαμοθράκης και τους ”Προς τη Νίκη” και ο Κυριάκος τρέχει και δεν φθάνει...

Το επόμενο σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιουνίου του Αγίου Πνεύματος, ο πρόεδρος της ΝΔ με τον γιο του Κωνσταντίνο αναμένεται να βρεθούν στο Άγιον Όρος. Οι εκλογικές περιπέτειες ενός προσκυνητή;

Στην πρόσφατη μεταφορά της εικόνας του «Άξιον Εστί» στην Αθήνα που εξελίχθηκε άτυπα σε μέρος της προεκλογικής εκστρατείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας τα οποία του εξέφρασαν την επιθυμία τους να επισκεφτεί το Άγιον Όρος κι εκείνος δεσμεύτηκε ότι αυτό θα γίνει μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.

Πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι η επίσκεψη θα είναι προσκυνηματικού χαρακτήρα και αν τελικά ο κ. Μητσοτάκης και η συνοδεία του διανυκτερεύσουν στο Άγιον ΄Ορος, αυτό θα γίνει είτε στη Μονή Βατοπεδίου είτε στη Σίμωνος Πέτρα, είτε στη Μονή Ξενοφώντος…

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Περιβόλι της Παναγίας γίνεται δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές του Μαΐου όπου το κόμμα ΝΙΚΗ, με ποσοστό 2,9% βρέθηκε μια ανάσα πριν την είσοδό του στη Βουλή και όπως έχει αποκαλυφθεί η ηγεσία και τα στελέχη του έχουν ερείσματα στο Άγιον Όρος. Σε όλη την τετραετία δεν πήγε τώρα τον έπιασε πρεμούρα αυτό κάτι σημαίνει..

Μεταξύ των Μονών που υποστηρίζουν ένθερμα τη ΝΙΚΗ είναι οι Μονές Φιλοθέου και Καρακάλλου, καθώς επίσης σκήτες, κελλιά και εξαρτήματα μονών, ενώ… μέντορας του κόμματος είναι ο π. Ευθύμιος από το κελλί της Αναστάσεως-Καψάλα, το οποίο αποτελεί εξάρτημα της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτας και βρίσκεται στις Καρυές αναφέρουν τα δημοσιεύματα. 

Η επίσκεψη Μητσοτάκη δεν είναι άσχετη με την άνοδο του κόμματος ΝΙΚΗ και στόχο έχει να τονίσει την παρουσία του, ενώ πληροφορίες λένε πως θα αναφερθεί σε ένα μεγάλο πρόγραμμα για το Άγιον Όρος, το οποίο θα υλοποιηθεί από την επόμενη κυβέρνηση. 

Ευλογημένη η “ΝΙΚΗ” από το Βατοπέδι και την Καρακάλλου. όχι άνω σχώμεν τας καρδίας αλλά άνω κάτω το Άγιον Όρος από τα κομματικά παιχνίδια

Παρέμβαση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου που καταγγέλει αθέμιτη εμπλοκή παρεκκλησιαστικών οργανώσεων και μηχανισμών στις εκλογές και εργαλειοποίηση θρησκείας από συγκεκριμένο κόμμα ή και κόμματα θα μπορούσε να πει:

«Εργαλειοποίηση της θρησκευτικής ταυτότητος των πολιτών από κέντρα και εξουσίες που έχουν ως στόχο την χειραγώγηση των πολιτών στις εκλογές…

Χαρακτηριστικές ανησυχητικές περιπτώσεις, που εμφανίσθηκαν στην προ ημερών εκλογική διαδικασία, είναι οι διεργασίες και τα αποτελέσματα στους κόλπους της μειονότητος στο Νομό Ροδόπης, καθώς και η προκλητική παρέμβαση μοναστικών και παρεκκλησιαστικών οργανώσεων στην υποστήριξη Κομμάτων. 

Ο αντιδημοκρατικός αυταρχισμός, ο ψηφοθηρικός κυνισμός και η εργαλειοποίηση του θρησκευτικού συναισθήματος, ως μέσα για την κατάκτηση αλλότριων στόχων, αποτελούν τεράστιες απειλές για το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία των προσώπων”.

ήρθε η χριστιανική Νίκη από τη Θεσσαλονίκη.. αλλά για το Ουκρανικό τι λέει; για τον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά Ορθοδοξίας, για το Σατανιστή Ζελένσκι, για το σχίσμα-τη σύγκρουση Εκκλησιών..(Πες τα Νεόφυτε…. Μόρφου: Χαζάρος Σατανιστής ο Ζελένσκι!)

μου φαίνεται σαν καλή πάσα αυτό το θέμα με την κυρά κακάλα και το φιλμ για τη ΝΙΚΗ είναι κομμένο ραμμένο στα μέτρα της βούτυρο στο ψωμί της για να πάρει πόντους… αβαντάρισμα; αφού είναι η μονομερής θεματογραφία της.

Όμως συμβαίνουν κοσμοϊστορικές αλλαγές όπως στο ουκρανικό με άμεση εμπλοκή και ανάμειξη της χώρας πολιτική εξοπλιστική εκκλησιαστική και δεν δίνεται ακριβές στίγμα από ένα κόμμα της τελευταίας στιγμής που δέχεται τελευταία πολύ αρνητική διαφήμιση αλλά και προβολή...

Ας ελπίσουμε εκεί τα μεσημεριανά που το βγάζουν οι τηλεπερσόνες να περιλάβουν και καμιά ερώτηση σχετική. Επίσης η Νίκη …κι όχι της Σαμοθράκης έχει κάνει παντιέρα τις αμβλώσεις όπως τα αμερικανο-προτεσταντικά κόμματα και φράξιες. 

Το να προβάλει τη θέση της η Εκκλησία είναι καθήκον της και θεμιτό και ένα κόμμα επίσης μπορεί αν θέλει να έχει θέση και να την προβάλει η εμμονή όμως και η πολιτική σπέκουλα εδώ θυμίζει αμερικανοπροτεσταντικά πολιτκά ήθη που πολώνουν σ΄ένα θέμα .. για ν΄αφήσουν να περάσουν αβλεπί τα υπόλοιπα.

Σήκω να πάμε στα Καλάβρυτα στο Άγιον Όρος και στο Δομοκό…

εκκλησία και κάλπη χρησιμοποιούνται ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για καθεστώτα που έκλεισαν τις εκκλησιές.

Η οπορτουνιστική ταύτιση κομμάτων με την Εκκλησία θα ζημιώσει την Εκκλησία….πολώνουν και διαιρούν το κοινωνικό σώμα και υποδαυλίζουν περαιτέρω το διχασμό της εθνικής ενότητας που κατά τ΄άλλα υπόσχονται..

Ενωτικός είναι αυτός που ανοίγει δίαυλους επικοινωνίας και με την αντίπερα όχθη που μιλά και τη γλώσσα του άλλου προς συνεννόηση και όχι αυτός που ορθώνει τείχη εντός της κοινωνίας η Εκκλησία είναι ανοιχτή δεν είναι περίκλειστη η Εκκλησία είναι το διαρκές άνοιγμα προς τον άλλον και όχι ένα περιχαρακωμένο κόμμα...

Η Εκκλησία είναι η κλίμακα, σκάλα που ενώνει επίγεια με επουράνια θα έχει αποτύχει αν τουλάχιστον δεν φτιάχνει γέφυρες εδώ στη γη.. Ο εκκλησιαστικός απομονωτισμός είναι αβάσιμος κι ανορθολογικός..Αλλά συστήματα που ευνοούν το διαίρει και βασίλευε είναι λογικό να καταπολεμούν τους κατ΄ουσίαν ενωτικούς και να ευνοούν τους κατ΄επίφασην.

Το Άγιον Όρος είναι έρημος εσωτερικής συντριβής ταπείνωσης και μετάνοιας ….δεν είναι ούτε προεκλογικό μπαλκόνι ούτε πλατεία ή πλατώ προεκλογικό. είναι ένα μπαλκόνι με θέα την αιωνιότητα ένα μπαλκόνι με Θεού Θέα Θείον Θαύμα ένα μπαλκόνι με θέα τη Βασιλεία των Ουρανών..




4 σχόλια:

  1. ΤΑ ΙΔΙΑ ΞΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΔΩ,ΤΙ ΑΗΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για άτομο το οποίο δεν ψάχνει βαθύτερα και μένει στα επιφανειακά οκ το άρθρο. Αν ήθελε όμως ο αρθρογράφος ας έψαχνε παραπάνω γιατί τα άτομα που την απαρτίζουν μάχονται δεκαετίες τώρα και να μετρήσει τις κωλοτούμπες. Αλλά τι να πεις εδώ κοτζάμ Spiegel ξήλωσε τον επί 20 χρόνια αρχισυντάκτη μεταξύ άλλων και για το ανύπαρκτο σκάνδαλο στη Μόρια. Τέτοια δημοσιογραφία, καλύτερα στη Σούλα την κομμώτρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ, ΨΑΓΜΕΝΕ ΑΝΩΝΥΜΕ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΞΗΛΩΜΑ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν θα επαληθευτούν-πραγματοποιηθούν οι προφητείες του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου και άλλων Αγιορειτών Αγίων, σχετικά με την μελλοντική ΑΚΡΑΙΑ ΣΚΛΗΡΗ "τύχη" ενός μεγάλου μέρους του Αγίου Όρους (όχι ολόκληρου του Αγίου Όρους), τότε ποιοι Αγιορείτες θα προλάβουν να κλάψουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή