Σάββατο 20 Μαΐου 2023

ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΠΤΩΧΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ (ΟΙ ΤΑΠΕΙΝΟΙ), ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΝΤΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

ΗΛΙΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ: «ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΤΩΧΟΣ! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ, ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΙΑ ΘΕΟΤΗΤΑ ΛΑΤΡΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ…»

ΒΙΝΤΕΟ



Ηλίας Λογοθέτης ηθοποιός σημαίνει φτωχός…αλλά όχι σε νοήματα.. μας θύμισε ότι ο άνθρωπος έχει ψυχή γιατί πλέον αυτός ο όρος στην τρέχουσα έχει διασωθεί μόνο στις έννοιες ψυχολόγος, ψυχίατρος…
ο άνθρωπος δεν είναι ένα ον μια ύπαρξη της επιβίωσης μόνο, ο άνθρωπος είναι μια ψυχή είναι μια ύπαρξη που θέλει ν΄αναπτυχθεί θέλει να σπάσει τα δεσμά του από τη μιζέρια ν΄αναπτυχθεί άλλο επιβιώνω άλλο αναπτύσσομαι . 

Το θέμα λοιπόν είναι πολύ σοβαρό γιατί αυτοί που κυβερνάνε δεν έχουν ψυχή…ο λαός έχει μια έκφραση ”μα δεν έχει ψυχή” είναι άψυχα τα συστήματα γιατί το ενδιαφέρον τους δεν είναι ο άνθρωπος είναι το χρήμα...το χρήμα γι αυτούς είναι πια θεότητα, αυτό το όργιο του χρήματος που γίνεται και λατρεύεται σε ειδικούς ναούς. 

Μας χωρίζουν διαφορές τεράστιες δεν είναι μόνο διαφορές οικονομικές αλλά και φιλοσοφικές και τα συστήματα έχουν μια φιλοσοφία από πίσω τους μια ποίηση αν δείτε την παγκόσμια ιστορία μέσα υπάρχουν ποιητές, διανοούμενοι δηλ. η σιωπή των διανοούμενων στην Ελλάδα και η απουσία των ποιητών που όπως λέει και ο Μαγιακόφσκι που μουλιάζουνε στα κλάματα και τ΄αναφιλητά δεν έχουμε τους ανθρώπους που θα κάνουνε την τομή το σύστημα λοιπόν το έχει καταλάβει αυτό γι αυτό κοροϊδεύει το λαό.

Όλοι λένε ”εμείς” , ”εμείς” λένε οι μεν ”εμείς” λένε και οι δε και λέω οι υπόλοιποι που είναι; εσείς είστε μόνο;

είναι η μοναδική ευκαιρία αυτή τη στιγμή ο λαός να υποστηρίξει την ύπαρξή του .. οι ήπειροι σήμερα αγωνίζονται όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για την επιβολή του ιστορικού τους όγκου είναι θέμα και πολιτισμού μαζί γιατί η οικονομία έχει άμεση σχέση με τον πολιτισμό








1 σχόλιο:

  1. Ἁπλοί, ἀνθρώπινοι,ἀληθινοί.Στὶς ἐπόμενες ἐκλογές,νὰ πᾶτε μὲ τὸ ΝΙΚΗ.ὄχι μόνοι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή