Κυριακή 21 Μαΐου 2023

ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΩΘΟΤΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ! (ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ)

Η ΨΗΦΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΣΤΙΑ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"...ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΑΘΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.



Οι Κυριακάτικες εκλογές είναι μια βαθιά συντηρητική λειτουργία μιας αιρετικής Δημοκρατίας . Η ψήφος είναι η όστια της ”δημοκρατίας”…Όπου το κοινωνικό σώμα μετέχει για να εξαγνιστεί και να εξιλεώσει…

Η κάλπη γίνεται το φέρετρο κι ο τάφος της δημοκρατίας που θα είχε νόημα μόνο αν σεβόταν θεσμούς άμεσης δημοκρατίας. Oλιγαρχία την χαρακτηρίζει ο Κ. Καστοριάδης.

Τα κόμματα σαν ενοχλητικές εισπρακτικές εταιρείες πιέζουν τους πολίτες με προπαγάνδα να τους δώσουν την οφειλόμενη ψήφο.

Ο άλαλος λαός θα μιλήσει στις κάλπες ”ο λαός μίλησε” θα θριαμβολογούν την επομένη τα επιτελεία των νικητών και θα σκληρύνουν κι άλλο τη στάση τους.

Κουβέντα για την πείνα….”Αυτοί που βρίσκονται ψηλά. Θεωρούνε ταπεινό. Να μιλάς για το φαΐ. Ο λόγος; Έχουνε κι όλας φάει”.. δεν μιλάνε γιατί είναι ήδη μπουκωμένοι, έχουν πέσει στο ψητό…..

Η πείνα θα διαρκέσει όσο και η Κατοχή……

Στις εκλογές της αστικής ψευδοδημοκρατίας αναπαράγεται ένα διαβρωμένο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα….παγιώνεται εδραιώνεται το ίδιο πάντα καθεστώς….

Το αρχαϊκό παραβάν είναι το πλατωνικό σπήλαιο όπου οι εγκλωβισμένοι αλυσοδεμένοι πολίτες βλέπουν τις σκιές που τους εμφανίζει το πολιτικό σύστημα κι η προπαγάνδα και νομίζουν ότι είναι η πραγματικότητα….

”Ω κ(Κ)ρίση δυνάμωσε

κοντεύει να ξημερώσει…” (Αμπντύλ Αζίζ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου