Σάββατο 20 Μαΐου 2023

ΑΠΟΧΗ Ή ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ; ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ!

ΙΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΩΜΕΝ ΩΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΝ ΕΠΙΟΥΣΙΟΝ ΗΜΩΝ ΛΥΚΟΝ!



Γράφει ο Γιώργος Βολουδάκης

Με πολλή δυσκολία δέχτηκα να γράψω για τις αυριανές εκλογές και ομολογώ πως ενώ δεν έχω κανένα  πρόβλημα με τον γραπτό λόγο, αυτό το κείμενο με προβλημάτισε σε δύο εσωτερικά μου σημεία: Δεν μου αρέσει να μιλάω για προτιμήσεις και να κάνω προτάσεις (ψηφίστε, μην ψηφίσετε, ψηφίστε αυτόν, μην ψηφίσετε εκείνον), μου φαίνεται σαν να επαιτώ και αυτό μου είναι αδιανόητο καθώς έχω μια πολύ ιδιόρρυθμη αντίληψη για την αξιοπρέπεια...

Το δεύτερο σημείο είναι ότι ειδικά γι αυτές τις εκλογές, έχει χυθεί άφθονο μελάνι (ηλεκτρονικό και τυπογραφικό) και έχουν διατυπωθεί όλες οι απόψεις, οι τάσεις, οι παράμετροι, οι προοπτικές  και βέβαια έχουν γίνει οι καθιερωμένες προβλέψεις.

 Και ασφαλώς δεν μου αρέσει να μιλάω πάνω σε χιλιοειπωμένα πράγματα, αυτό το έχω σαν αρχή και στο λογοτεχνικό μου έργο, για τον λόγο αυτόν είναι και περιορισμένο εκδοτικά...

Τίποτε επομένως από όλα αυτά τα επαναλαμβανόμενα θέματα δεν θα με απασχολήσει σε αυτό μου το άρθρο.

Δέχθηκα να το γράψω για να επισημάνω μερικές αλήθειες που δεν λέγονται από τα μέσα δηλαδή τα ΜΜΕ ή σαμπουάν μυαλών (είναι δικός ο όρος που χρησιμοποιείται ενίοτε από το ιστολόγιο)  και από τους έξω, δηλαδή όσους είναι όπως εγώ έξω από τον χορό (των εκλογών) και ενώ ξέρουν πολλά τραγούδια, μερικά αποφεύγουν να τα πούν...

Υπάρχει και ένας άλλος λόγος που αν δεν υπήρχαν οι δύο πρώτοι ίσως δεν θα έμπαινα στην διαδικασία, αλλά τώρα για λόγους ειλικρίνειας τον αναφέρω. Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση συμμετέχουν, δύο σπουδαίοι φίλοι μου και οι δύο πεντακάθαροι (τους γνωρίζω μέσα-έξω) από διαφορετικές παρατάξεις αλλά «με λογισμό και μ΄ όνειρο» για την Ελλάδα. Ο Δημήτρης Νατσιός με την «ΝΙΚΗ» και ο Ηλίας Λογοθέτης με το «ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ».  

Δεν παρακινώ κανέναν να τους ψηφίσει, όποιος έχει την ψυχή του σε ένα από τα δύο λαϊκά κινήματα θα το κάνει, εγώ απλά τους αναφέρω ως καθαρά πρόσωπα γιατί ως δημόσια πρόσωπα όλοι τους γνωρίζουν, τον πρώτο από τους αγώνες και τα άρθρα του για την παιδεία και την πατρίδα και τον δεύτερο ως ένα από του μεγαλύτερους ζώντες ηθοποιούς αυτού του τόπου. 

Παρακαλώ μόνο όσους έχουν λόγο συκοφαντικό για τον Δημήτρη, να πάψουν, γιατί δεν γνωρίζουν για ποιόν άνθρωπο μιλούν! Είπα και πριν ότι πρόκειται για πεντακάθαρο πρόσωπο, που μόνο η πίστη και η πατρίδα τον ενδιαφέρουν. Είχε πολλές φορές την ευκαιρία να πάρει αξιώματα (αν συμμετείχε σε "κόμματα εξουσίας" και δεν το έκανε, τώρα που ανεβαίνει η «ΝΙΚΗ» έχουν πέσει ως κόρακες να τον φάνε... 

Εγώ βέβαια γνώριζα και του Ηλία την αγωνία για την παιδεία, την πατρίδα και τον πολιτισμό στην Ελλάδα και δεν εξεπλάγην με την συμμετοχή του με το «ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ» ένα κίνημα που του ταιριάζει απόλυτα στον χαρακτήρα και την εκρηκτική ιδιοσυγκρασία. Χάρηκα επομένως ιδιαίτερα που παραμένει στις επάλξεις μάχιμος και οξυδερκής όπως πάντα.  

Στην εκλογική αυτή μάχη "συμμετέχει" και ένας άλλος καλός φίλος μου αλλά με την σημαία  της ΑΠΟΧΗΣ, ο Κωνσταντίνος Βαθιώτης, επίσης πεντακάθαρο πρόσωπο με ανιδιοτέλεια ύψους δυσαναβάτου.
Και όσοι αντιτίθεσθε στην αποχή, μην βιαστείτε να προσάψετε οποιαδήποτε μομφή στον Κωνσταντίνο, διότι και εκείνος ορμάται από την απεριόριστη αγάπη του για την πίστη και την πατρίδα.

Κατά την γνώμη μου λίγη σημασία έχει αν απέχουμε ή αν ψηφίσουμε, στην ψευτοδημοκρατία που έχουν στήσει, διότι με εταιρίες και μηχανισμούς, έχουν την ψευδαίσθηση ότι τα ελέγχουν όλα, επειδή έχουν τα τηλεκοντρόλ της εξουσίας.

Όμως δεν έχουν βάλει ποτέ στην σκέψη τους τον Θεό. 

Η αλήθεια είναι ότι οι επαγγελματίες πολιτικοί σήμερα είναι μεγέθους μπρελόκ (σε αυτούς φυσικά δεν συμπεριλαμβάνω τους φίλους μου που προανέφερα) αλλά αυτή η εκλογική αναμέτρηση έχει κάποιες ιδιαιτερότητες που αξίζει τον κόπο να τις δούμε.  

Απλή αναλογική  

Μιλάνε για απλή αναλογική και κανείς μπρελόκ-δημοσιογράφος δεν έθεσε το θέμα! Σοβαρά μιλάτε; Είναι απλή αναλογική όταν ένα κόμμα από 0,3% έως 2,9% δεν μπορεί να εισέλθει στην βουλή;

Απλή αναλογική σημαίνει ότι κόμματα με ένα βουλευτή ή με κοινοβουλευτική ομάδα έως και 9 βουλευτών δεν αποκλείονται από το κοινοβούλιο! 

Για ποια απλή αναλογική μιλάνε; Για την "απλή αναλογική" που θα τους οδηγήσει στην συγκυβέρνηση! 

Έβαλαν αυτήν την "ετικέτα" στο σύστημά τους, αλλά "ξέχασαν" να αφαιρέσουν τον "κόφτη" του 3%, ώστε κανένα μικρό κόμμα να μην μπορεί να εισέλθει την βουλή αλλά και κανένα μεγάλο κόμμα να μην μπορεί να κυβερνήσει μόνο του και να πάνε στην εντεταλμένη από τους Γερμανούς συγκυβέρνηση. 

Έτσι θα μπορούν να περάσουν τις ατζέντες που προβλέπονται από την Γερμανία και για τα δύο κόμματα! Και διαπραγμάτευση του Αιγαίου (ΝΔ) και αύξηση των φόρων (ΣΥΡΙΖΑ)! Αυτή είναι και η αιτία της επίσκεψης Τσίπρα στον Γερμανό καγκελάριο...

Πολλά μικρά κόμματα

Χάρτινη δημοκρατία, ψεύτικη αναλογική, αλλά αυτή η εκλογική διαδικασία  κινητοποίησε τους Έλληνες να συμμετέχουν «δήθεν ελπίζοντας» και να δημιουργήσουν πολλά μικρά κόμματα τα οποία λόγω "κόφτη" δεν έχουν ελπίδα πλην ελαχίστων να εισέλθουν στον "νυμφώνα" του κοινοβουλίου. 

Παρ΄ όλα αυτά η ύπαρξή τους είναι σημαντική γιατί η ενεργός αυτή δημοκρατική δύναμις μπορεί να αποτελέσει τον πυρήνα μιας ειρηνικής ελπίζω εξέγερσης και την δημιουργία του ενός και μοναδικού φορέα της  Άμεσης Δημοκρατίας  της Τακτικής Εθνοσυνέλευσης.

 Επίσης κινητοποιήθηκαν δυνάμεις που πριν ήταν ανενεργές και μπορούν να αποτελέσουν έναν πυρήνα για να γίνει ξανά ο λαός μας μια δύναμις πολιτών, τους οποίους κανείς δεν θα μπορεί πλέον να ξεγελάσει ώστε να μην έχουν θέση στην πολιτική ζωή μας, γελοιογραφίες όπως αυτή με το πρόβατο του Αρκά.    


Αποχή ή ψήφος;

Όπως είπα προηγουμένως, λίγη σημασία έχει αν απέχουμε ή αν ψηφίσουμε, αλλά έχει μεγάλη σημασία να το κάνουμε με γνήσια πολιτική συνείδηση, με φιλοπατρία και με πίστη Στον Δημιουργό του παντός τον Κύριό μας Ιησού Χριστό.

Επειδή ο φίλος μου ο Κωνσταντίνος Βαθιώτης, στα επιχειρήματά του υπέρ της αποχής ανέφερε τον πολύ σπουδαίο συνταγματολόγο Αριστόβουλο Μάνεση, θέλω να αναφέρω και κάτι που μου είχε εμπιστευθεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών Μανόλης Δρεττάκης ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια με τιμά με την φιλία του και σε μια από τις εκτεταμένες τηλεφωνικές συζητήσεις μας, μου είχε πει ότι μαζί με τον μεγάλο συνταγματολόγο Αριστόβουλο Μάνεση είχαν προτείνει τα λευκά κατά την ψηφοφορία των εκλογών να αντιπροσωπεύονται από κενά έδρανα! 

Εάν γινόταν δεκτή η πρόταση αυτή, θα σήμαινε ότι ο Ελληνικός λαός θα καθόριζε και τον αριθμό των βουλευτών, που συχνά λέγεται ότι πρέπει να μειωθεί αλλά όπως είναι προφανές δεν έγινε δεκτή από την κοινοβουλευτική δικτατορία που διέπει την Ελληνική "Πολιτεία" μετά την "μεταπολίτευση"!

Αν είχαμε αυτήν την δυνατότητα του λευκού, είμαι βέβαιος ότι ούτε ο Κωσταντίνος θα επέμενε στην αποχή!

Σε κάθε περίπτωση ή απέχουμε ώστε να μειωθεί το κύρος της εκλογής των Γερμανικών κομμάτων, ή ψηφίζουμε μαζικά τα μικρά πατριωτικά κόμματα ώστε να μειώσουμε το ποσοστό των μεγάλων και πάντως 
«ίνα μη ψηφίσωμεν ως πρόβατα τον επιούσιον ημών λύκον» όπως λέει και ο τίτλος του άρθρου μου.


Καλή αποχή ή καλή ψήφο αλλά σίγουρα καλή ελευθερία στην πατρίδα μας! 

 

Γιώργος Ε. Βολουδάκης


 


7 σχόλια:

  1. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΕΣΤΗΚΕΣ ΠΟΛΥ Κε ΓΕΩΡΓΙΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΦΟΡΤΙΚΟ,ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.
    ΩΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΣ ΟΜΩΣ ΕΙΣΑΙ ΔΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣΑΠΟΨΗ..
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΨΗΦΟΥ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΛΛΟΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΣΤΟ ΚΑΝΩ COPY-PASTE ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΑΙΔΩΣΕΙΣ: «...θέλω να αναφέρω και κάτι που μου είχε εμπιστευθεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών Μανώλης Δρεττάκης ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια με τιμά με την φιλία του και σε μια από τις εκτεταμένες τηλεφωνικές συζητήσεις μας, μου είχε πει ότι μαζί με τον μεγάλο συνταγματολόγο Αριστόβουλο Μάνεση είχαν προτείνει τα λευκά κατά την ψηφοφορία των εκλογών να αντιπροσωπεύονται από κενά έδρανα! Εάν γινόταν δεκτή η πρόταση αυτή, θα σήμαινε ότι ο Ελληνικός λαός θα καθόριζε και τον αριθμό των βουλευτών, που συχνά λέγεται ότι πρέπει να μειωθεί αλλά όπως είναι προφανές δεν έγινε δεκτή από την κοινοβουλευτική δικτατορία που διέπει την Ελληνική "Πολιτεία" μετά την "μεταπολίτευση"! Αν είχαμε αυτήν την δυνατότητα του λευκού, είμαι βέβαιος ότι ούτε ο Κωσταντίνος θα επέμενε στην αποχή! »
    ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγιορείτης Αρχιμανδρίτης Γέρων Γεώργιος, πνευματικό τέκνο του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου: "Εμείς θα ψηφίσουμε την αλήθεια"

    https://www.youtube.com/watch?v=z64hG_DYIS0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ .
    ΜΕΤΑ ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΑΝ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΔΙΑΦΕΡΩ ,ΜΟΥ ΔΙΕΦΥΓΕ.
    Ο ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕ 'ΗΤΑΝ ΑΝΑΞ.
    ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΛΗΘΕΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΩΝ ,ΟΙ ΠΛΗΣΤΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΠΙΑΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΩΤΣΟΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΥΓ.
    ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΧΑΡΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ;
    ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΟΥ ΘΑΡΙΞΕΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ ΚΑΙ ΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παγίδες των εκλογών
    https://www.adalis.gr/ekloges-me-apli-analogiki-4-senaria-poy/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ἔξοχοι οἱ ἠθοποί μας,αὐτοί, βρῆκαν τὸν καλὸ κἀγαθό τους ἐαυτό.Ἄς ἑνταχθοῦν στὸ ΝΙΚΗ.Νὰ ἐπαυξήσουν
    καὶ νὰ συμπληρώσουν,τὸ ῥωμαίϊκο ποὺ ἔρχεται μετὰ πόνου καὶ δακρύων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή